Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Generál Zarov je kultivovaný a rafinovaný muž. Zná dobré vychování, má dobře zásobenou knihovnu a cituje Marca Aurélia. Je také vášnivým lovcem do té míry, že si postavil malý ráj u pobřeží Venezuely. V minulých expedicích lovil žirafy, nosorožce a buvoly; avšak jednou z jeho obětí se stal vůdce irského organizovaného zločinu v Bostonu. A jestliže mafie má smysl pro rodinu, pak dědička Fiona Flanaganová je rozhodnuta pomstít smrt svého otce. Unáší sestru bývalého vojáka a její děti. Konfrontace může začít...

Vyšlo jako 8. svazek edice ERB (Ediční Řada Bande dessinée)

Scénář
Sylvain Runberg
Art
François Miville-Deschênes
Barvy
François Miville-Deschênes
Obálka
François Miville-Deschênes
Lettering
Jiří Nevěřil
Překlad
Jitka Musilová
Redakce
Zbyněk Froněk, Jiří Nevěřil, Josef Vybíral
Žánry
akční, dobrodružný
ISBN/ISSN
978-80-8809-854-6 (Josef Vybíral)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
225 x 315 mm
Tisk
barevný
Váha
718 g
Stran
80
Cena
399 Kč
Originál
Zaroff (Le Lombard, 2019)
  • choze
    choze31.8.2022 13:29Zarov
    Scenáristicky přímočará honička parádně nakreslenou džunglí a ve výsledku fajn oddechová jednohubka. Z původně záporáka a lovce Zarova tady scenárista dělá hrdinu (jednoduchým trikem - pošle na něj přesilu) a loveného, tím ale veškerá vynalézavost končí. V podstatě jde o souboj dvou psychopatů, přičemž ale oba psychopati i ten souboj nejsou výrazněji propracovaní, zajímaví nebo zábavní. Od Zarova líčeného jako ultimátní lovec jsem čekal rafinovanější a barvitější lov.
  • karl173
    karl173 mecenáš10.8.2022 19:50Zarov
    Krásné prostředí a hutná atmosféra dodávají komiksu něco zapamatovatelného.
    I přes menší počet stran tu je dobře fungující příběh.
    A v neposlední řadě se jedná o dobrodružství a survival v jedné podobě.
    To vše v jednohubce, která vám v krátkém časovém intervalu dá víc než přespříliš dlouhé blockbustery.
  • sedw
    sedw10.4.2022 11:35Zarov
    Velmi příjemný akční komiks s parádní kresbou, hlavně scenérie v džungli neměly chybu. Děj byl velmi příjemný a odsýpal. Doufám, že se prodeje zlepší a pan Vybíral se do druhého dílu, až bude venku, pustí, protože jsem dlouho nečetl takovou příjemnou oddychovku.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.2.2022 01:31Zarov
    čteno cca před 14 dny, tak předně obálka je fajn, vypadá zajímavě, zpracování super, po otevření knihy vás omámí lahodná vůně vybíralovských komiksů :D (CC má taky specifickou vůni, crew snad taky, jakoby každý nakladatelství mělo patent na komiksový afrodiziaka), k příběhu: nebyl jsem tak unešen jako mí předpisatelé, za mě se jedná o béčkový náměť lovce v džungli (skoro jak variace na Predátora), takže koncept, co mám rád a prostředí ok, ale jedná se o průměr s průměrnou kresbou, tzn. takový Evropský standart... - to je v kostce vše

    dále budu lehce spoilerovat... úvodní proslov, kde se dozvíme, že komiks je pokracování starýho čb filmu a že proslovy Zarova jsou Marca Aurelia, což pak ale i sám zmíní a jsou super... příběh začne lovem lidské zvěře, kde Zarov uloví bohatýho posránka (kdo by to byl řekl, že je ten týpek nebojácný šéf Irské mafie, co má drsnou kozatou dceru), to je úvodní mini příběh, následuje další minipříběh s dobrodružným lovcem, co se Zarovem utkal, vyhrál, utekl a v podstatě nahodil udičku dceři Mafiána, čímž tyhle dva prequely rozjely hlavní příběh vyčpělého lovce ve své pevnosti na džungle ostrově versus kozatá vůdkyně mafie se svojí bandou a průvodcem, co se s ničím nesere.... :) důležitý je říct, že zpočátku je fakt Zarov pěkná svině, kdy fandíte kozatce, aby se ona vzápětí projevila taky jako svině a vy se máte přesunout k Zarovovi, což se decentně povede, ale v podstatě mi to bylo, jako všem ostatním, šumák... kresba evropa standart.

    Dvě spoiler vady:
    Zarov pobije všechny na lodi a nevezme si žádnou zbraň, aby pak zabil další dva, co mají něco, co se jim bude hodit na obranu (ale zřejmě se jednalo jen o jejich hlavy), nechápu, že nevzal pušku x samopal pro ségru a její haranty
    někdy je těžký rozeznat matku a dceru

    v komiksu se hovoří cizím jazykem a světe div se!!!! jsou zde odkazy na překlad dole na stránce, takže VÍM, CO ŘÍKAJÍ!!!! žádný slovníky na konci, o nichž mi nikdo neřekne (viz Conan 3 a Tsutjej)

    závěr komiksu je otevřený, ale co jsem slyšel, tak má u Vybírala nejhorší prodej, takže my se ho asi nedočkáme, mě ani nezajímá... 3* za Milouše
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš3.1.2022 08:20Zarov
    Perfektná jednohubka a rapídna trefa do čierneho od drsnej belgicko-kanadskej dvojky Runberg/Miville-Deschênes (Dobyvatelé). Zarov je pokračovanie čierno-bieleho filmu The Most Dangerous Game z r. 1932 (podľa poviedky Richarda Connella z roku 1924, v SR ani ČR nevyšla). Veľký formát od Vybírala tomu rozhodne prospel. Predsa len je niečo iné čítať to v takomto formáte a niečo iné v zmenšenom. Vo vybíralskom veľkom je to patrične epické a nádherne sa tým listuje a ešte lepšie sa kochá jednotlivými panelmi a stranami. Nemilosrdný sovietsky generál a šľachtic Zarov (v župane!) je jedinečný antihrdina, ktorý je sympatický vďaka rafinovanému (a pritom veľmi jednoduchému) prístupu „všetci naokolo sú stokrát väčšie svine“. Príbeh sa rozbehne rýchlo a dynamicky a v podstate sa nezastaví až do vcelku zaujímavého rozuzlenia. Prestávky medzi akciou sú také krátke, že si ich možno ani nevšimnete. Scenár zrejme nebol najkomplikovanejší, ale je pôsobivo napísaný. Vidieť klasických bostonských amerických gangstrov z 30. rokov 20. storočia uprostred temnej džungle, kde na každom kroku číha smrteľné nebezpečenstvo, je nápad rovnako jednoduchý, ako geniálny (odpovedá tomu nielen dobový zbrojný arzenál, ale i vtedajšia garderóba). Podotýkam, že nejde o „normálnu“ džungľu, ale o niečo až extrémne, akoby až mierne rozprávkové, o niečo, kde by mal problém prežiť hoc aj Tarzan (tie močiare!), skrátka niečo, čo vypadlo z King Konga. Paradoxne, The Most Dangerous Game sa natáčal práve v štúdiových kulisách, v ktorých vznikal aj King Kong (ten z r. 1933). Zarov je krutý, beštiálny komiks, ale svojím spôsobom krásny, mohutný a silný. Výprava exotického ostrova s gigantickým sídlom a zelenou džungľou je miestami až neskutočná, fenomenálna a nádherná. Zarov obsahuje 8-stranové záverečné bonusy. Konkrétne v podobe medailónikov autorov a grafickú prílohu s textovými poznámkam. Na začiatku je nenápadná chyba, keď sa o Zarovovej sestre raz hovorí ako o dcére a občas som mal problém orientovať sa, kto je matka a kto dcéra, ale inak fakt pecka.
  • SickNail
    SickNail mecenáš10.11.2021 15:16Zarov
    Ooooo tak toto džungľovité dobrodružstvo bola fakt pecka. Dvaja záporáci proti sebe, jeden väčší hajzel ako druhý. Po rýchlom rozdaní kariet nonstop akcia ktorá naberá na intenzite s každou otočenou stranou.
    Je skvelé, že od začiatku veľmi netušíte ako to skončí. Do poslednej chvíle je tak k dispozícii niekoľko alternatívnych koncov, no len jeden z nich je ten správny. K tomu výborná kresba s nádherne vykresleným ostrovom a môžete kvalitnú a chutnú jednohubku rovno servírovať. Lovu zdar! :)
  • libcenko
    libcenko7.11.2021 17:45Zarov
    Výborný! Kvalitní materiál!! Jak papír, tisk, obsah a kresba je těžký kalibr!
  • louza
    louza23.8.2021 13:31Zarov
    Skvělá dobrodružka postavená na několika dobrých nápadech a úžasné kresbě. Samotný děj točící se kolem sadistického Zarova, který si pro tentokrát prohodí role ve hře kočky s myší s americkou gangsta mafií, není nijak progresivní, ale je to napínák až do konce. Scenáristicky pěkná práce s literárním odkazem počátku dvacátého století. Dohromady výtečně lahůdková kniha a to včetně bezchybného technického zpracování.
  • perak
    perak28.2.2021 21:34Zarov
    Souboj zla se zlem není v příbězích zas až tak častý, ale tady to funguje celkem dobře, jen jsem si ani k jedné straně nedokázal najít vztah. Ale i na dobrý fotbal se dá koukat, i když nikomu nefandíte, jen tam chybí trochu těch emocí. Dobrodružný příběh na opuštěném ostrově, kde mezi lovcem a lovnou zvěří je sakra úzká linie. A opravdu výborný závěr, ten se povedl. Stejně tak jako kresba. Škoda byla rozsahu, uteklo to příliš rychle.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2021 17:00Zarov
    Vybíral prostě dobře vybírá. Co dodat. Snad ho jeho múza neopustí. Zatím se mi trefuje do vkusu ve všem, jak ve Francii, tak v Čechách. Uvidíme co přinese dál. Kvůli tomuto komiksu jsem si i pustil onen vychvalovaný film, abych byl v obraze. Když pominu konec filmu, tak se v podstatě jedná o pokračování, ale naštěstí není nutné znát předlohu. Úvod to dobře shrne, začne se tam, kde to pomyslně skončilo a hned nastupuje zcela nový příběh. Jednoduchá premisa: Kdo je větší lovec, kdo je apex predator? Obzvlášť oceňuji, že obě strany jsou vlastně záporné, i když nějak jinak. Není tam vyloženě kladný hrdina, když pominu onu sestru s rodinou, ale ty jsou vhodným doplňkem a díky vyhrocené situaci i oni musí přehodnotit své jednání. Je to prostě příběh, který si hraje s rovinou lidskosti a jaká je její hranice, nebo spíš kde je ona hranice. To balancování je prostě boží a do poslední chvíle jsem měl problém někomu tzv. fandit. Komu vlastně? Každá strana má legitimní nárok na svou spravedlnost. Co mě asi nejvíc mrzí je délka, tohle bych snesl i s více stranami a pak mě trochu mrzel ten konec, který dopadl tak, jak dopadl. I když je tam cliffhanger, svým způsobem, tak kdo ví, třeba se k tomu autoři vrátí.
  • Skot
    Skot mecenáš24.12.2020 16:25Zarov
    Kvalitní evropský dobrodružný komiks, kterých je na trhu pořád málo a je to škoda. Klasický příběh splňuje očekávání akčního komiksu v obvyklých kulisách. Záporný hrdina se také nevidí často, nekomplikovaný scénář i kresba splňují očekávání a jsou ve vysokém standardu . Konec navíc slibuje i pokračování, kterého se asi bohužel nedočkáme.
  • trudoš
    trudoš editor11.11.2020 17:25Zarov
    Moc povedená záležitost. Belgický scenárista Sylvain Runberg stvořil volné pokračování povídky Richarda Connella z roku 1924 a z původně záporné figury generála Zarova (který si pro zábavu lovil lidi, jež mu ztroskotali na ostrově) udělal figuru hlavní. K prvoplánovému polidšťování zla se však autor naštěstí nesnížil. Spíš naopak, s postavou obávaného zabijáka pracuje s pečlivostí letitého fanouška, který touží ikoně vrátit původní lesk a slávu. A daří se mu to na výbornou, přičemž recept k úspěchu spočívá v elementární premise, kdy generál Zarov musí čelit mnohonásobné přesile a obratem se tak z lovce sám stává kořistí. Nikoliv ale poddajnou kořistí.
    Osmdesátistránkové vyprávění přitom ani na jediný moment neztrácí dech, charaktery se brousí na samotnou dřeň a finální vyústění je jedno z nejmrazivějších, s jakým jsem měl v tomto divokém roce čest. Nesmím opomenout zmínit i nádhernou kresbu Françoise Miville-Deschênese, který z jednoduché survival dobrodružky udělal vizuální požitek.
  • Norri
    Norri mecenáš5.11.2020 19:27Zarov
    Vůbec nevím, jak mám tohle ohodnotit. Na Zarova jsem se hrozně těšil, protože mě nalákala ukázka. Musím říct, že ta ukázka vůbec nelhala a celá kniha je přesně taková jako ta ukázka - velká a parádně nakreslená rubanice v džungli. I ten scénář je dobrý v rámci toho, co má odvyprávět. Sylvain Runberg prostě nahnal do džungle lidi a čtenář potom sleduje, jak to dopadne. A právě tady vidím největší problém. Bylo mi úplně jedno, jak to dopadne. Nedokázal jsem si najít kladný vztah k ani jedné z postav. Runberg všechny už na začátku vylíčil jako pěkné svině a oni to pak svým konáním jenom potvrzují. Jenže pokud nikomu nefandíte, tak je to trošku nuda. I přesto hodnotím Zarova jako nadprůměrný komiks. Kresba Françoise Miville-Deschênese je pěkná a tu džungli vystihl skvěle. Až se podívám na film, na který tento komiks navazuje, a přečtu si Zarova znovu, pak ho možná budu hodnotit ještě lépe.
  • Good Games
    Good Games mecenáš5.11.2020 16:41Zarov
    Zarov je skvelý dobrodružný komiks. Je síce skratkovitý a určite by sa mu hodilo viac strán, no na svojej ploche je veľmi dynamický, má vydarenú gradáciu, prostredie tropického ostrova a jeho nástrah je perfektne zvládnuté. Prirátajte si k tomu skvelú kresbu a znovu sa jedná v edícii ERB o zásah do čierneho.=►Celá recenzia◄=
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.11.2020 11:48Zarov
    Cyboy to celkem vystihl. Jednoduché, ale bavilo mě to náramně. Souboj dvou "zlých" stran. Vše v krásně vykreslených kulisách tropického ostrova.

    Celkový dojem: 80%
  • Darker
    Darker mecenáš31.10.2020 21:56Zarov
    Dobrá zápletka, ale potenciál nevyužitý. Krátké, přímočaré a bez větších nápadů. Kresba parádní. Sympatický psychopat a lovec, ostatní postavy nezajímavé. Na jedno přečtení dobré.
  • cyboy
    cyboy mecenáš30.10.2020 22:46Zarov
    Jednoduche, ale funguje to. Fajn vec.
    70%
293210
  • Apucko
    Apucko8.10.2023 21:02Zarov
  • radimisko
    radimisko14.6.2023 09:27Zarov
  • Jahunda
    Jahunda29.4.2023 18:38Zarov
  • lukascus
    lukascus6.4.2023 00:59Zarov
  • cobe
    cobe10.11.2022 07:27Zarov
  • Dezodoo
    Dezodoo2.10.2022 15:00Zarov
  • flipflop
    flipflop2.9.2022 21:51Zarov
  • choze
    choze31.8.2022 13:29Zarov
  • Davispear
    Davispear 16.8.2022 00:48Zarov
  • karl173
    karl173 mecenáš10.8.2022 19:50Zarov
  • Light
    Light26.6.2022 15:32Zarov
  • BadBoy
    BadBoy17.6.2022 13:01Zarov
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš12.6.2022 21:58Zarov
  • lacoste
    lacoste18.4.2022 21:34Zarov
  • sedw
    sedw10.4.2022 11:35Zarov
  • sercial
    sercial mecenáš18.3.2022 13:46Zarov
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.2.2022 01:31Zarov
  • Cabal
    Cabal3.1.2022 09:25Zarov
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš3.1.2022 08:20Zarov
  • massilia
    massilia28.12.2021 18:11Zarov
  • fuerto_gepa
    fuerto_gepa19.12.2021 13:44Zarov
  • terrordemon
    terrordemon13.12.2021 21:18Zarov
  • davidek
    davidek11.12.2021 08:28Zarov
  • hypermlok
    hypermlok22.11.2021 19:29Zarov
  • Nezbi
    Nezbi mecenáš20.11.2021 17:57Zarov
  • SickNail
    SickNail mecenáš10.11.2021 15:17Zarov
  • libcenko
    libcenko7.11.2021 17:45Zarov
  • vojti85
    vojti854.10.2021 13:10Zarov
  • Const.ex
    Const.ex9.9.2021 20:12Zarov
  • invape
    invape mecenáš4.9.2021 21:39Zarov
  • louza
    louza23.8.2021 13:31Zarov
  • oleav
    oleav mecenáš16.7.2021 21:56Zarov
  • Fox01
    Fox01 mecenáš20.6.2021 18:57Zarov
  • Saint of Killers
    Saint of Killers5.6.2021 09:12Zarov
  • Matthew
    Matthew31.5.2021 02:00Zarov
  • vankobra
    vankobra17.4.2021 13:19Zarov
  • Garp
    Garp6.4.2021 19:08Zarov
  • mcleek
    mcleek31.3.2021 17:27Zarov
  • Noci
    Noci28.3.2021 09:41Zarov
  • 2Hitman3
    2Hitman324.3.2021 14:32Zarov
  • Bronn
    Bronn17.3.2021 10:16Zarov
  • perak
    perak28.2.2021 21:34Zarov
  • Fimi
    Fimi mecenáš16.2.2021 22:37Zarov
  • nejakdivne
    nejakdivne mecenáš7.2.2021 01:29Zarov
  • mineralk
    mineralk22.1.2021 21:29Zarov
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2021 18:58Zarov
  • calvin10
    calvin1028.12.2020 13:39Zarov
  • Skot
    Skot mecenáš24.12.2020 16:25Zarov
  • Ozymandias
    Ozymandias19.12.2020 02:13Zarov
  • Stara.kryta
    Stara.kryta12.12.2020 09:57Zarov
  • Ogre
    Ogre7.12.2020 12:44Zarov
  • NecRoman
    NecRoman5.12.2020 12:40Zarov
  • Géba
    Géba28.11.2020 11:04Zarov
  • lantan1
    lantan125.11.2020 12:51Zarov
  • o2t2
    o2t223.11.2020 18:42Zarov
  • hellblazer
    hellblazer21.11.2020 18:01Zarov
  • jh666
    jh66621.11.2020 08:22Zarov
  • Glumal
    Glumal14.11.2020 20:29Zarov
  • foudy
    foudy14.11.2020 14:06Zarov
  • Zbysek2410
    Zbysek241011.11.2020 13:13Zarov
  • trudoš
    trudoš editor10.11.2020 10:07Zarov
  • Matthew
    Matthew6.11.2020 15:15Zarov
  • Norri
    Norri mecenáš5.11.2020 19:27Zarov
  • Good Games
    Good Games mecenáš5.11.2020 16:41Zarov
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.11.2020 11:48Zarov
  • kinak
    kinak4.11.2020 21:25Zarov
  • Dinik
    Dinik3.11.2020 23:26Zarov
  • Ter
    Ter2.11.2020 18:59Zarov
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš2.11.2020 18:04Zarov
  • Darker
    Darker mecenáš31.10.2020 21:56Zarov
  • cyboy
    cyboy mecenáš30.10.2020 23:02Zarov
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš26.1.2022 12:17Zarov
    SickNail - zatiaľ to vypadá, že kvôli menším predajom do dvojky nepôjde a pritom je to jeden z najlepších ERBov.
  • SickNail
    SickNail mecenáš26.1.2022 11:01Zarov
    Jeee tak ono by mala byť aj dvojka. Tak to pevne verím, že do toho pan Vybíral pôjde.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.4.2021 19:59Zarov
    Ani není potřeba skouknout film nebo si přečíst původní povídku. Funguje to samo za sebe.
  • louza
    louza31.10.2020 10:51Zarov
    Díky za info.Tak to si koupim.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš30.10.2020 11:47Zarov
    Uzavreté.
  • louza
    louza30.10.2020 11:45Zarov
    Je tohle uzavřené, nebo je to první díl nečeho?
Četl/a (88)
2Hitman3, 2scha, Apucko, BadBoy, Bronn, Cabal, calvin10, choze, cobe, Const.ex, cyboy, DanielT, Darker, Darth Raelchi, davidek, Davispear , Deckard, Dezodoo, Draco nobilis, farnhajt, filosh, flipflop, foudy, Fox01, fuerto_gepa, Future-Death, Garp, Géba, George Walker Bush, Georgíno J., Glumal, Hawwwran, hellblazer, hypermlok, IndyP, invape, Ivan Kucera, Jahunda, James, Jay-jay, jh666, karl173, Killingjoke, kinak, lacoste, lantan1, libcenko, Light, Lord Baltimore, lukascus, Mariohurbanek, massilia, Matthew, Matthew, Mercurio, mineralk, mstefl, NecRoman, nejakdivne, Nezbi, Noci, Norri, oleav, Ozymandias, perak, Plechy, Poseidon1978, radimisko, RadimNemec, rooty, S313, Saint of Killers, schefik, sedw, sercial, SickNail, Skot, start05, tacmud, terrordemon, the.kasztan, trudoš, Valdaufinka, vankobra, vojti85, vranakx, Yaromil, Zbysek2410
(118)
2Hitman3, 2scha, Alfi, Azbest, BadBoy, bboorreekk, Beng.D, Benji, blackJag, bmc75, Bob, Bronn, calvin10, cobe, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, Dalamar, DanielT, Darker, davidek, Davispear , Deckard, delsemela, Dinik, disclose, Draco nobilis, farnhajt, fel68, filosh, Fimi, Final, flipflop, Fox01, fuerto_gepa, Future-Death, Géba, Georgíno J., Glumal, Hawwwran, hellblazer, hypermlok, IndyP, invape, Ivan Kucera, James, jankie, Jay-jay, jh666, Karel Sec, karl173, Kazumaki, KdG, Killingjoke, kinak, kubosos, lacoste, lantan1, libcenko, Lojza, Lord Baltimore, lukascus, maco, Mamut12, Mariohurbanek, Marvin, Matthew, Matthew, mcleek, Mercurio, merhyx, mineralk, Mitak, Mr.Plysh, mrstffl, mstefl, NecRoman, Noci, Nyxxie, o2t2, Olesh, Onkel 1928, pavel, pechna, perak, Poseidon1978, Raido26, raimi, rooty, royan, S313, Saint of Killers, schefik, Šedo, sedw, sercial, SickNail, Skot, sleepless, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, tacmud, Ter, the.kasztan, Tialster, Tomket.Tom, trudoš, Valdaufinka, valon, VanTom, vishnar, vojti85, vranakx, xintax, Yaromil, yogi, Zbysek2410
Chce (9)
burzum, DKoscik, DracoAn, Fida, Infarkt, monty.cl, Nightmare, OldaB, Wodry
Shání (1)
Nightmare
Nabízí (1)
Light