Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Při pokusu odčerpat pomocí moderní technologie tajemnou energii z prastarého golema došlo v Národním muzeu k nehodě. Mladý student David Daneš, který se k incidentu připletl, byl při explozi vystaven neznámému záření, jež mu dodalo nečekané schopnosti. Jaké přesně a na jakém principu fungují, teprve poznává. Protože se ale postavil na stranu práva a pořádku, pro veřejnost je teď superhrdina: ZÁZRAK!

Kniha Dechberoucí Zázrak: Kompletní první sezóna obsahuje sešity 1 až 13, které vycházely od prosince 2015 do prosince 2016 + bonusy.

Scénář
Petr Macek
Art
Petr Kopl
Obálka
Petr Kopl
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-87033-94-4 (CZECH NEWS CENTER a.s.)
Vazba
šitá v měkkých deskách
Formát
165 x 254 mm
Tisk
barevný
Váha
645 g
Stran
352
Cena
499 Kč
  • czeeri
    Zázraka, jako časopis jsem měl velmi rád, bohužel to co udělali v souhrném vydání je barbarství. V zázraku je dost dvoustránkových ilustrací, které potřebují, aby šla kniha zcela otevřít, což u časopisu nebyl problém, ale u lepené vazby jako u souhrnného vydání to možné není, takže čtenář přichází o část ilustrací, proto musím strhnout dvě hvězdičky, jelikož to neuvěřitelně degraduje tento komiks. A raději doporučuji nakoupit jednotlivé časopisy, než tento souhrn.
  • Sagikkun
    Budu si stát za svým a Zázrakovi těch pět hvězdiček dám.
    Opravdu mi tam nic nechybí, je to skvělá zábava ke které jsem se moc rád vrátil a určitě ještě několikrát vrátím. Petrové už od začátku věděli, do čeho jdou (nebo alespoň téměř... v jednom čísle psali, že měli vše striktně rozvržené už od začátku, ale v Pérákovi je uvedeno, že ten se zprvu objevil jen jako easter egg a plně ho zakomponovali až po pozitivních ohlasech, tak nevím) - tak jako tak, příběh má hlavu a patu, je ucelený, má smysl a funguje od začátku do konce. Využívají se zdé české lokace, mýty, legendy, historie, a vše je doplněno nejrůznějšími easter eggy a narážkami.
    Americkými komiksy je to inspirované v dobrém směru a nám se tu tak buduje malé české superhrdinské universum.
    Navíc to perfektně to odsýpá, protože kecací pasáže (které mě taky bavily) jsou dobře vyvážené akcí a hlavně se zde představují super nápady a motivy.
    Jistě, Zázrak má i nějaké ty mouchy - hlavní hrdina David je trochu tuctový, děj je občas až moc zkratkovitý, a i přes to, že jsem s Koplovou kresbou neměl takový problém jako většina (ba se mi dokonce i líbila), tak je pravda, že chvilku mu trvalo, než dal postavám nějakou ustálenou podobu.
    Tohle jsou ale chybičky, nad kterými s naprosto klidným srdcem přimhouřím oči a na tenhle parádní český počin nedám dopustit.
  • Anton Whatever
    Anton Whatever mecenáš2.2.2021 11:11Dechberoucí Zázrak: Kompletní první sezóna
    Co k tomu říct..mám hodně smíšené pocity. Dialogy jsou strašně čtyřlístkoidní až idiotský, některý postavy se chovají jako tupci a celý je to takový..,,český". Na druhou stranu zasazení superhrdiny do našeho prostředí je celkem fajn, byť to působilo občas dost ,,vidlácky". Má to svoje vtipný momenty jako třeba Smoljak kráčející s Blanickými rytíři. A bůhví proč mě cosi nutilo dočíst to do konce. Je to fajn nakreslený, občas tam chybí písmenko, občas jsou špatně mezery..ale proč ne nakonec. Na dlouhé zimní večery to ujde.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2021 16:53Dechberoucí Zázrak: Kompletní první sezóna
    Já si nemůžu pomoct, ale mě to neskutečně bavilo. Smál jsem se, bavil se, smutnil a hltavě četl. Nedokážu si to vysvětlit. Původně jsem o tom nechtěl ani slyšet a sešity mě míjely mílovými kroky. Když se avizovalo souborné vydání, tak jsem si řekl, no zkusit to můžu, když to bude v jednom, resp. ve dvou. Tak jsem šel vyloženě na jistotu a obával se, že po dočtení budu přemýšlet komu mladému z mých přátel to věnuji. Bohužel, to se konat nebude. Mě to prostě vyhovovalo. Ano, místy je kresba taková divná a špatně uchopitelná a je cítit, že komiksová zkratka byla u Kopla použitá nesčetněkrát, chápu čas kvapil a nasadit vydavatelské tempo jako v USA a být na to všechno vlastně sám není jednoduché, přesto je to ale pořád dobře zmáknuté a rušilo mě to minimálně. Spoustu překlepů v kresbě se dalo odpustit, protože příběh jede a odsýpá. Není to úplně klišovité a máme i mrtvé. Jestli to je oficiálně první český suprák, tak pro mě za mě, proč ne. České reálie pobavily a dobře je duo zakomponovalo do svého příběhu. Už se nemůžu dočkat druhé knihy. Že bych vzal na milost i Péráka od CRWE? Je to příjemné oddychové a nenáročné čtení, které má pobavit. To se splnilo.
6951