Koupit
Wonder Woman: Amazonky útočí!, kniha první (Původně vycházelo od května do srpna 2007)
Po událostech Infinite Crisis se sestry-Amazonky Wonder Woman stáhly do říše bohů. Teď se však vrátily a žízní po pomstě. Co mohlo Amazonky přimět, aby se zřekly svých mírumilovných způsobů a vyhlásily válku Spojeným státům? Postaví se Wonder Woman na stranu svých zuřících sester, nebo bude bránit zemi, kterou přijala za svou?

Wonder Woman #183 (Původně vyšlo v srpnu 1969)
Diana se vrací na Rajský ostrov, který ohrožuje Áres, bůh války.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií Wonder Woman (Vol. 3) #6-10, Amazons Attack! #1-2 a Wonder Woman (Vol. 1) #183


Scénář
Will Pfeifer, Jodi Picoultová, Mike Sekowsky
Art
Paco Diaz Luque, Terry Dodson, Drew Edward Johnson, Mike Sekowsky, Pete Woods
Ink
Paco Diaz Luque, Rachel Dodsonová, Dick Giordano, Rodney Ramos, Ray Snyder, Pete Woods
Barvy
Brad Anderson, Lee Loughridge, Dave McCaig, Alex Sinclair
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Hana Vrábelová (Šimečková)
Redakce
Mirka Jarotková, Pavel Kořínek
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-8199-332-6 (BBart s.r.o.)
978-83-8199-332-6 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
568 g
Stran
192
Cena
269 Kč
Originál
Wonder Woman: Amazons Attack! Part 1 (DC Comics, 1969, 2007)
  • Sagikkun
    Jsem trochu v rozpacích. Rozhodně se jedná o monumentální příběh s velice dobře napsanými dialogy, a dokonce i občasným fungujícím humorem (ve formě pošťuchování mezi Dianou a Tomem). Zejména je zde velmi dobře vyobrazený vztah a konflikt mezi Dianou a její matkou. Na druhou stranu, je to opravdu dost roztříštěné nejen kvůli přeskakujícím sériím (a v takových chvílích mi v DCKK opravdu chybí umístění obálek před začátkem nového sešitu), ale i samotným událostem během příběhu. Do toho tam nejednou pokulhává logika, připojuji se zde k již zmíněné a nepochopené pasivitě všech hrdinů (a to bije do očí opravdu silně), nebo idiotskému rozhodnutí Toma otevřít truhlu (proč proboha? Pouze scenáristická berlička). O odfláknuté české mutaci (zřejmě vzhledem k tomu, že se jednalo o poslední čísla DCKK, tak už se na to vykašlali) a tím docela nemalému počtu chyb ani nemluvě.
    Fakt silně váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale dost přimhouřím oči a přikloním se k těm lepším pocitům, které mi po dočtení komiksu zůstaly.
  • hroubek
    Parádní komiks. Četlo se mi to vážně moc dobře. Je to dáno tím, že po scénáristické stránce je to zas něco jiného. Jiný pohled na Wonder Woman, její vztah s matkou, plnění povinností a samozřejmě vnímání svého odkazu. Scénáristé zde rozjedou zajímavý příběh, který má parádní dialogy, zajímavý vývoj postav a moc pěknou kresbu. Jediné co mi dost nesedlo je zas megalomanská bitva(komiks by bez ní fungoval), kde jsem prostě nechápal nečinnost některých hrdinů. Velmi příjemné překvapení a hlavně dobrý komiks. Už teď se těším na další díl a bohužel poslední číslo kompletu.
  • trudoš
    Mile překvapila spisovatelka Jodi Picoultová na postu scenáristy a zároveň potěšilo, že Komiksový komplet končí takhle monumentálně. Ale výhrady bych měl, ne že ne - v první řadě mi vadí nepřipravenost DC univerza na masakry mezi civilisty. Když jde o smrt jedince, je to tragédie, jakmile jdou však oběti do stovek, jejich význam ztrácí na hodnotě. Například: v tomhle příběhu se zabíjí ostošest a to včetně dětí, přesto máte nějakou dobu pocit, že vlastně o nic nejde, vzhledem k tomu, že ti skutečně mocní hrdinové se dlouho chovají jaksi bezradně. Na druhou stranu, samotný útok Amazonek je strhující, přičemž tvůrci si rozhodně neberou servítky. S tím pak souvisí další šlápota vedle, a tou je dějová posloupnost. Album je tvořeno dvěma na sebe navazujícími řadami, jejichž čísla se průběžně střídají a ty přechody nejsou právě dobře rozehrané. Tenhle nedostatek však hravě vyrovnává perfektní práce s dialogy. Až bych klidně oželil celou tu megalomanskou akci a uvítal víc civilního špičkování.
31511
Četl/a (34)
2scha, Al0f0k, Bubákolog, calvin10, Carnage, ConanVJ, dajik, Deckard, Denis, Doppelganger, hroubek, invape, James, Jay-jay, jh666, JORDY, Kiko, lantan1, Lenny, Mercurio, mineralk, NecRoman, puolpm, roswelll, Sagikkun, Schirru, simonator, Spike, Symbi, Tony TwoDee, trudoš, utresyby, xflori01, zlejzmrd
(126)
2scha, Abe, Al0f0k, Alfi, Alfred, BadBoy, blackJag, bmc75, Bubákolog, calvin10, Carnage, ConanVJ, CSE_AC/DC, dajik, Dali, Deckard, deefha, DegiCZ, delsemela, Denis, Deži, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Er.Nest, fifas, filemon, Filip123, Flowtek, Fox01, gezic, Glumal, herrman, hlavathor, Horstik, hroubek, hugosnowden, hypermlok, Infarkt, invape, JackOneil, jakub186, James, Jay-jay, jd., jh666, Jimbeam90, JORDY, Josh, Joshua_T, Karel Sec, KdG, kendor007, Kiko, Kiwi1902, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lobok257, Mamut12, Mariomichal, Matio, MB, me, meffis, Mercurio, merhyx, Mikei, mimo_provoz, mineralk, miuanek, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Nyxxie, Olesh, Paldini, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perper, plema, Poseidon1978, psramek, puolpm, raenius, roswelll, Rumburaq, S313, Sagikkun, Sajmon, Schirru, Skot, SlavaBurlac, Spike, Stlucius, superheroesstuff, tacmud, the.kasztan, timek, Tomasino79, Tomate, Tommar, trudoš, Tyfus, Ursus, utresyby, vishnar, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zbysek2410, zdennanek, zlejzmrd
Chce (8)
Azik2586, Badgu.y1902, deadpool, hahahoho, Maty48, Premek, PumpingArrow, sleepless
Shání (2)
PumpingArrow, suricattaontheway