Koupit
První díl francouzské šónen manga série o kouzelnickém chlapci Sethovi. Ten se po střetu s Nemesis rozhodne, že je třeba jejich řádění udělat přítrž. Vydává se tak najít zdroj, ze kterého všechny pochází. Přestože je tajemný Radiant jen bláznivou teorií pár konspiračních kouzelníků, Setha to nijak neodrazuje. Na své cestě potká mnoho lidí, kouzelníků, bytostí a inkvizitorů.

Identický první dotisk v roce 2023.

Scénář
Tony Valente
Art
Tony Valente
Obálka
Tony Valente
Lettering
Kristýna Kamlarová, Jan Schejbal
Překlad
Zuzana Špicarová (Lochmanová)
Redakce
Katarzyna Niemiec, Veronika Nováková (Špendla), Jan Schejbal
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-907919-0-9 (ZANIR)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
115 x 180 mm
Tisk
černobílý
Váha
178 g
Stran
176
Cena
199 Kč
Originál
Radiant #01 (Ankama Éditions, 2013)
  • Final
    Final mecenáš26.2.2021 22:36Radiant #01
    Velmi čtivé, vtipné, graficky přehledné. Francouzská manga, kdo by to řekl, rozhodně se těším na další díly, tohle se Zaniru povedlo.
  • trudoš
    trudoš editor22.12.2020 10:26Radiant #01
    Zpočátku jsem tomu příliš nedůvěřoval, přeci jen označení „francouzská manga“ je na můj vkus hodně prazvláštní, asi jako „vietnamský smažák“, ale ono to - světě div se - dokonale sedí. Tony Valente dovedně míchá styl bláznivých komedií své rodné země s typickými zákonitostmi dobrodružných příběhů o dospívajícím mladíkovi, jak je umí podat jen Japonci. A i když vyprávění chvilku působí jako další obdoba Naruta, autor velmi rychle promění veškerá očekávání a děj se pro čtenáře stává velkou neznámou. Je to přitom hodně komické především v dialozích a svérázných postavách, což v praxi znamená, že se figury na stránkách komiksu buď urážejí, nebo se snaží jeden druhého uškrtit, ovšem jakmile si člověk zvykne na tuhle nadsazenou mentalitu, baví se jednotlivými hláškami i reakcemi. Dějově má přitom Radiant také co nabídnout, přestože dojem trochu kazí archetypální záporáci. Akorát jak jde o sérii, je samozřejmě otázkou, nakolik to náhodou nebude cesta do nekonečna. Zatím mě to ale baví moc.
  • Good Games
    Good Games mecenáš20.10.2020 16:34Radiant #01
    Radiant 1 je úvod ako hrom! Perfektný prvý diel manga série, ktorý vzbudzuje do budúcna nemalé očakávania. Autor Tony Valente si to píše a kreslí sám a obe remeslá zvláda s veľkým prehľadom. Zábavné hlášky, vtipné gagy, sympatické postavy, prehľadná svižná akcia a pekné prostredia. Ak hľadáte zábavnú akčnú mangu, Radiant bude pravdepodobne dobrá voľba. =►Celá recenzia◄=
243
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš13.10.2020 15:42Radiant #01
    Kupodivu je to hodně humorně laděné, spousta hlášek a gagů. U prvního dílu se bavím.
  • Azalin
    Azalin mecenáš6.10.2020 07:55Radiant #01
    "Francouzská šónen manga"?