Ukázka
Ukázka
Koupit
Lady Mechanika se vrací již počtvrté, protože její popularita stoupá nejen v jejím steampunkovém světě, ale též mezi jejími českými fanoušky. Jenže nezmění se teď úplně všechno, když je Lady Mechanika podezřelá z vraždění vědců se společnou minulostí? Všichni inženýři Blackpoolových závodů jsou v ohrožení života. A mezi nimi také pan Lewis! Úchvatné vizuální zpracování a napínavý děj nechybí ani v nejnovější knize o ženě s mechanickými prvky, která vyřeší každý zapeklitý případ kromě tajemství vlastního původu, jež zůstává prozatím skryto v nějaké temné laboratoři…

Obsahuje sešity sérií Lady Mechanika: The Clockwork Assassin #1-3 (červenec 2017 - září 2017) a Lady Mechanika: La Belle Dame Sans Merci #1-3 (červenec 2018 - říjen 2018)

Vyšlo jako 21. svazek velké řady edice Argomiks


Scénář
Joe Benitez, Marcia Chen (M. M. Chen)
Art
Joe Benitez, Martin Montiel Luna
Barvy
Beth Sotelo, Peter Steigerwald
Obálka
Joe Benitez
Lettering
Alena Tejnická (Sarah)
Překlad
Richard Klíčník
Redakce
Anežka Dudková, Richard Podaný, Martin Šust
Žánry
akční, dobrodružný, steampunk
ISBN/ISSN
978-80-257-3246-5 (Argo)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
227 x 315 mm
Tisk
barevný
Váha
1490 g
Stran
192
Cena
698 Kč
Originál
Lady Mechanika 4: The Clockwork Assassin; Lady Mechanika 5: La Belle Dame Sans Merci (Benitez Productions, 2018, 2019)
Varianty
Lady Mechanika 4: La Belle Dame Sans Merci (limitovaná edice) (2020)
Lady Mechanika 4: La Belle Dame Sans Merci (2020)
  • Darth Raelchi
    Mě to prostě baví a dychtivě očekávám další příběhy. LM mi sedla a oba příběhy solidně odsýpaly. Pravda, překlad je někdy na pováženou, jak jsem četl, ale nijak zvlášť mě to nerušilo. Moravák nemoravák. Tak máme toho irčana nějak stylizovaného a když se snaží, umí mluvit i "normálně". Buď jak buď, mně jde o příběh a na zážitku mi nic neubíralo. Bavil jsem se a máme další střípek skládanky. Už se těším, co bude dál.
  • Const.ex
    Ale samozřejmě nevím, jak překladatel dostává práci zadanou a v jakém časovém rozestupu obě poloviny knihy překládal. Pokud si ale kvalitu a konzistentnost práce nehlídá sám , tak je to rozhodně na odpovědném redaktorovi. To máte tak, když zaměstnáváte lidi, které asi ani samotné nebaví číst celé knihy, které vydávají.

    Ale zpatky ke knize samotné. První polovina je stará dobrá kvalitní Lady Mechanika, ale druhá dějově trochu pokulhává. Nejdříve prolog nadhodí další zajímavé téma, ale pak se vaří z vody a jde se jiným směrem. Trochu se bojím, že než vyjde další díl, tak to čtenáři zapomenou a budou se muset vracet doprostřed! této knihy, aby se zase zorientovali. To je trochu škoda.
  • Const.ex
    Nemůžu si pomoct, ale druhou polovinu knihy pro mě zabil sám překladatel, který v první polovině překládá postavu pana Lewise jako anglického gentlemana a v druhé hovoří moravštinou. Je to neskutečně rušivé a nechápu, proč to musí "bét". Knihu bych mu nejradši vrátil, aby si ji celou přečetl a opravil.
  • faster86
    O chlul lepší než jednička a dvojka, o chlup horší jak trojka. Potvrzuju že víc kratších příběhu je pro mechanoku lepší, než jeden delší.
  • cyboy
    Nemuzu si pomoct, ale v teto knize Mechanice trochu dochazi dech. Porad se to fajn cte, jen se tam nic moc zasadniho nedeje a neni tam zadny opravdu silny pribeh. Keats potesil, i kdyz jeho smrt nebyla nijak zahadna - zemrel na tuberkulozu. Bylo by fajn, dozvedet se konecne neco vic o mechanice. Chi chi chi chi na konci mi prislo spis jako povinnost, nez prislib, ale snad se pletu.
    70% s odrenyma usima a primhourenyma ocima.
14202