Str. 08
Str. 13
Str. 22
Koupit
Inženýr Banks sestrojí pozoruhodný dopravní prostředek – parního slona, který za sebou táhne dvojici komfortních pojízdných domů. V tomto silničním vlaku si vyjede s přáteli – lovcem tygrů Hodem, plukovníkem Munroem a Francouzem Mauclerem – na dobrodružnou cestu koloniální Indií. Kromě šelem tu na ně číhá i krutý vůdce povstalců Nana Sáhib, který s nimi má nevyřízené účty…

Komiksové zpracování klasického dobrodružného románu francouzského spisovatele Julese Vernea.

Scénář
Josef Blažek
Předloha
Jules Verne
Art
Karel Zeman
Barvy
Karel Zeman
Obálka
Karel Zeman
Žánry
adaptace, cestopis, dětský, dobrodružný
ISBN/ISSN
978-80-88098-53-9 (Josef Vybíral)
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
210 x 297 mm
Tisk
barevný
Váha
165 g
Stran
36
Cena
149 Kč
  • louza
    louza30.1.2022 21:06Zemí šelem
    Spíš než o zkomiksované Verneovo dílo jde opět o vybrané statě z jeho románu a to i přesto, že Zemí šelem je dílko vcelku ukecané a nijak dějově husté. Přesto je ze sešitu cítit jak brutálně byla kniha krácena. Na druhou stranu nelze neocenit řemeslnou zručnost připomínající dávné časy porevoluční komety. Kresba na první pohled nevypadá nic moc, ale už s druhým a dalším zaujme svou strategickou promyšleností a elegancí s jakou je nahozená. Co bych vyloženě vypíchl jsou barvy jejichž vodové tóny působí v době kompůjůtrů, kdy každý barvy pětašedesátitisíci barvách na pixel přesně, jako komiksová živá voda. Panel s reliéfem pochodujícího slona zastřeného deštěm, nebo velké dvoustránkové scénické obrazy berou dech i přes to, že to zjevně není žádný Burián, nebo Gustav. Dávám pro někoho možná přehnané čtyři hvězdy i s vědomím dějové nedotaženosti. Není to jen za snahu a úpornost postavit takový projekt vůbec na nohy, ale i za vnitřní kvalitu, kterou to prostě má.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2021 17:40Zemí šelem
    Kresba parádní, ale zkratkovitost opravdu škodí. Dá se to, ale moc z toho nemám. Chápu, že jeden ročně je asi náročné a tento způsob je asi pro všechny strany nejlepší, ale raději bych si počkal pár let, dal Zemanovi dost prostoru, ať udělá poctivé adaptace a klidně ať je vydá postupně souborně. Pro mě je to příjemné zpestření v komiksu, připomenu si verneovky, ale jinak nic.
241