Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Jedenáctiletá Jasmína se chce stát spisovatelkou. Na radu maminky si založí deník a začne do něj zapisovat všechny zajímavé věci, které se kolem ní odehrají. Nejvíc ji baví pozorovat dospělé. Jaká mají tajemství či přání? Co skrývají v hloubi svých duší?

Například Michael. Pročpak tento starý pán popadne každou neděli kyblík s barvami a zmizí s ním v lese? Natírá nějakou starou chatu? Nebo zdobí stromy? Proč se tváří smutně, když se večer vrací?

Jasmína tomu chce přijít na kloub.

Scénář
Joris Chamblain
Art
Aurélie Neyret
Obálka
Aurélie Neyret
Lettering
Petra Grulichová
Překlad
Kateřina Vranová
Redakce
Grafické a DTP (GDTP) studio Albatros Media, Jakub Šedivý, Daruše Singerová
Žánry
dětský, dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-253-4792-8 (Fragment (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
215 x 290 mm
Tisk
barevný
Váha
670 g
Stran
72
Cena
299 Kč
Originál
Les carnets de Cerise - Tome I.: Le Zoo pétrifié (Soleil Productions, 2012)
Varianty
Jasmína lovkyně záhad - Deník I.: Zkamenělá zoo (2. vydání) (2022)
Jasmína lovkyně záhad - Deník I.: Zkamenělá zoo (2020)
  • Covenant
    Asi jsme se sekli ve věkové kategorii, nebo v náladě. Já, starej fotr a sedmiletá dcera, jsme četli tento komiks společně. Ano, obrázky se nám líbily, ale jinak jsme se oba nudili. Myslel jsem, že to bude bavit alespoň dceru, ale ani náhodou. Nějak jsme se dostali do konce, přes poplácávání po zádech, přes miloučké a laskavé scény a společnou radost z práce, ale ne. Mé cynické srdce to ustálo, bez zranění a dceři to bylo jedno. Nechci příběh nijak shazovat, jde o subjektivní pocit a chápu, že se to lidem líbí. Mně osobně to přišlo jako nějaká kopie z animáku, která se snaží o hloubku, ale postrádá jí. Ale jinak vše dobré a slunce v duši!
  • Gmork
    Musím se přiznat, že i já, starý komiksový kořen, mám pro tuhle malou rozumbradu slabost. Cerise - Jasmínu jsem si vždy přivážel ze svých cest po Francii. Její dobrodružství mají velký díl hravosti, špetku roztomilosti, ale hlavně myšlenku a na závěr nějaké to morální ponaučení, vždy ale v zábavné formě. Musím taky Fragmentu pochválit, kterak si poradili s náročnou editací, musela s tím být fůra práce. Držím malé Jasmíně všechny palce, ať se tu uchytí, další čtyři díly jsou taky výborné. Kéž by takhle vypadaly všechny dětské komiksy.