Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 4 další ukázky

Koupit
Emoce a vzrušení z videohry se nyní vracejí v originálním komiksovém příběhu!

Chlapec Red vyzbrojený odvahou, vynalézavostí a láskou k Pokémonům se vydává na velkou výpravu. Chce se totiž stát tím nejlepším trenérem Pokémonů ze všech!

Série je známá především pod názvem Pokémon Adventures (anglický název), než pod originálním názvem Pocket Monsters Special.

Scénář
Hidenori Kusaka
Art
Mato (JP)
Obálka
Mato (JP)
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Matyáš Anton
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová, Lukáš Škuthan
Žánry
dětský, dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-948-7 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 mm
Tisk
černobílý
Váha
260 g
Stran
208
Cena
229 Kč
Originál
Pocket Monsters Special #01 (Shogakukan, 1997)
  • Fort
    Fort16.9.2022 10:02Pokémon #01: Red a Blue
    Dětská manga s jednoduchou kresbou ve které ve většině případů chybí vykreslení pozadí. Dějová linka má spát, souboje netrvají dlouho. Pro dospělé publikum to není.
  • wistar
    wistar2.1.2022 20:28Pokémon #01: Red a Blue
    povedená dětská manga, která světem i naivitou baví i starší
  • instageek_cz
    instageek_cz26.1.2021 13:01Pokémon #01: Red a Blue
    Recenze mangy Pokémon: Red a Blue 1, aneb jako kdybyste se přenesli do Game Boye!

    První díl pokémonní mangy, vydaný už v dávném roce 1997 pod názvem Pocket Monsters Special, přinese veteránům z té éry tunu nostalgie a co říct má i nováčkům. Hidenori Kusaka hned v úvodu slibuje: „Při psaní scénáře se vždycky snažím zachytit ten úžas a emoce, které zažívám při hraní her.“ A svá slova dodrží.

    Pokud jste kdysi hráli Pokémony na Game Boyi, půjdete v této manze stejnou cestou, ale mnohem víc do hloubky. Pokémoni tu nejsou jen bojové nástroje, naopak je k nim přistupováno jako k reálným zvířatům, která mají své obavy, nálady. Jsou odvážná, když si to zasloužíte, zranění je bolí a mohou i umřít.

    To je asi nejdrsnější změna oproti tomu, jak si vzpomínám na hru i seriál (kde také byly dramatické momenty). Ale vyloženě přeseknutého nebo probodnutého pokémona jsem viděl až nyní a… no, je to pro mě skoro traumatický zážitek!:)) Ale co se dá dělat, funguje to prostě jako v reálném světě.

    Hlavní hrdina Red je postava typu Ashe Ketchuma, tzn. trochu blázen, ale se srdcem na pravém místě a obrovským citem pro pokémony. Na začátku má Poliwhirla, který mě nikdy moc nebral, ovšem tady se předvádí ve skvělé formě. Dalšími oporami pro Reda se stanou „klasici“ Bulbasaur a Pikachu. Společně prochází pestrými městy i krajinami, přesně jak si je pamatujeme z her, v každé kapitole dojde k nějakému většímu souboji a celkově je to putování akční i vtipné.

    Brock v Pewter City, Misty a vodní Cerulean City, loď St. Anne a na ní Lt. Surge se svým elektrickým komandem, duchové v ponurém Lavender Town, to všechno tady je! Jo a připravte se i na vcelku brutální vsuvku se zombie pokémony!! Zkrátka, jedná se o nabušenou mangu od první do poslední stránky a já se těším na další díl!

    Hodnocení: 9/10

    Pro více zajímavostí nejen ze světa mangy, komiksů a pokémonů sledujte na Instagramu profil instageek_cz !:)
  • Sagikkun
    Sagikkun20.1.2021 22:20Pokémon #01: Red a Blue
    Neurazí nenadchne.
    Ze všeho nejdřív jsem si myslel, že půjde o něco více ucelený příběh, na kratší epizody jsem si ale po chvilce zvykl a užíval si je. Atmosféru, prostředí a nejrůznější elementy ze hry za mě autor zvládl na stránky přenést dobře.
    Jen mě občas zarazily (a zamrzely) momenty, kdy autor očividně obcházel logiku a pravidla světa Pokémonů tak, jak prostě vyžadoval příběh - možná se pletu, nejsem expert, ale ze hry si pamatuju, jak jsem si musel speciálně chytit Nidorana, abych po vylevelování s jeho double kicky v gymu porazil Onixe. Jiné elementy na Onixe ze šutrů nepůsobily, a dávalo mi to tak i smysl.
    !SPOILER!Jenže tady ho Pikachu sejmul elektřinou a Onix se rozsypal, jako by byl pospojovaný svorkami. !KONEC SPOILERU!
    U komiksu jako je tenhle to zamrzí, protože očekávám trochu větší ctění alespoň té nejzákladnější logiky světa, která slouží jako předloha.
    Neřeším-li věci jako jsou tyhle, tak je to ve výsledku fajn. Mapa a Pokédex na konci potěšily.
  • Fry
    Fry admin18.9.2020 12:32Pokémon #01: Red a Blue
    Pokémon #01: Red a Blue - Ač se ve stádiích Pokémonů jakž takž orientuji, nikdy jsem se nepovažoval za PokeHuntera, nebo jakékoliv jiné označení reprezentující komunitu tohoto celosvětového fandomu. Nicméně jako konzument mangy jsem neodolal trochu prozkoumat tento svět, a ač mě to vyloženě neurazilo, tak se necítím jako cílová skupina ... Za mě 3*!
9610