Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

V Atlantidě se vzdouvá vlna revoluce!

Aquaman býval králem Atlantidy… ale pak o svou korunu přišel. Získal ji Corum rath. Nyní je Atlantida odříznutá od zbytku světa mocnou a prastarou magickou bariérou zvanou Koruna trnů. Zvenčí jí nikdo nepronikne a uvnitř není úniku před smrtícími poskoky krále Ratha.

Aquaman je součástí hnutí odporu, které hodlá proti Rathovi bojovat. Po boku mu stojí tajemná Delfína a Arthurův někdejší zapřisáhlý nepřítel Vulko. Jedině Aquaman dokáže rozhádané frakce sjednotit, aby mohli všichni společně Ratha svrhnout… ale jen pokud slíbí, že se znovu ujme trůnu. Jenže Arthur přísahal, že to se nestane.
Když se však dozví, že jeho životní lásku Meru stihla podivná kouzelná nemoc, kterou lze vyléčit pouze za hranicemi Atlantidy, stává se z Koruny trnů rozsudek smrti. Teď už Arthura v čele odboje nic nezastaví. Je odhodlaný sesadit Ratha jednou provždy. Koruna musí padnout… a král spolu s ní!

Obsahuje sešity série Aquaman (Rebirth) #31-33 a Aquaman Annual #1

Vyšlo v standardní brožované verzi a limitovanější brožované s černou variantou obálky (knihkupectví Luxor).


Scénář
Daniel Abnett, Phillip Kennedy Johnson
Art
Riccardo Federici, Max Fiumara, Rick Leonardi
Ink
Riccardo Federici, Max Fiumara
Barvy
Sunny Gho, Dave Stewart
Obálka
Stjepan Šejić
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Mirka Jarotková, Pavel Kořínek
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
BBart s.r.o.
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Stran
128
Cena
299 Kč
Originál
Aquaman #05: The Crown Comes Down (DC Comics, 2018)
Varianty
Znovuzrození hrdinů DC: Aquaman #05: Zlomená koruna (paperback) (2020)
Znovuzrození hrdinů DC: Aquaman #05: Zlomená koruna (Black edice) (2020)
  • sedw
    První 3 čísla jedno velké wow. Parádní epické vyvrcholení předchozího komornějšího dílu s kresbou, které nemám co vytknout. Vše bylo prokreslené do nejmenšího detailu. Speciální příběh ale snižuje hodnocení tohoto dílu, děj nebyl špatný, ale kresba byla opravdu děs a celkově mě tato odbočka vytrhla z výborného hlavního děje.
  • hroubek
    Dan Abnett prostě umí. Už po páté mi dokazuje, že chápe, co pohání Artura/Aquamana a pokaždé to dokáže posunout nějak dále. Díky tomu je hlavní hrdina mnohem propracovanější a zajímavější. Totéž by se dalo napsat i o Mere a dalších vedlejších postavách. Kresba krásná a výborně sedí k příběhu. Osobně mě bavil i ten příběh, který nesouvisí s hlavní dějovou linkou. Jediný problém tohoto komiksu je, že je opravdu hodně tenký. U Aquamana jsem si zvykl na více stránek.
  • Darth Raelchi
    Slušná a poctivá jízda, která napravuje chyby ze 4. knihy. Tu jsem místy prošoupal, hlavně kvůli kresbě, ale tady už se dostáváme k rozuzlení a vše se vrací do původních kolejí. Četlo se mi to mnohem lépe, než předchozí kniha. Tady už je ten Aquaman a řádí. Konečně.
  • tom173
    Aquaman od Abnetta je jedna z nejelpších, ne-li nejlepší série ze znovuzrození. Pokračujeme tam kde čtyřka končí a Arthur se vydává strhnout Korunu trnů. Scénář je docela epický a líbí se mi že celá série zatím vypráví jeden dlouhý příběh s pár odbočkami. Kresba je navíc nádherná, bohužel pouze první tři sešity, potom je nám naservírován jak scénářem, tak i kresebně odfláklý epilog (moje první setkání s Fiumarou, omlouvám se ale tohle se mi prostě k DC mainstreamu nehodí), který už se pravděpodobně k hlavní lince nevztahuje. Za plnou cenu toho tedy dostaneme poměrně málo, i když první tři sešity jsou opravdu skvělé. Škoda že čtvrtý a pátý díl nemohli vyjít dohromady.
  • rewkon
    Hlavní příběh ničím nepřekvapil ani nezklame solidní kresba. Annual má fakt odpornou kresbu ať si každý říká co chce.
11861