Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Ferda a Švanda Kůstkovi se snaží vrátit krysácké mládě do hor, kam patří, když tu narazí na nového, nečekaného a prohnaného protivníka. Do cesty se jim staví obří šelma, prastaré chrámy a vrací se i Králpes, vůdce krysáků. Z tohohle se naši hrdinové asi nezvládnou jen tak vykecat...

Obsahuje sešity série Bone #28-32 (srpen 1997 - červen 1998)
Logo "Kůstek" na obálce vázaného vydání je vytaženo (embos) lesklou červenou barvou.


Scénář
Jeff Smith
Art
Jeff Smith
Barvy
Steve Hamaker
Obálka
Steve Hamaker, Jeff Smith
Lettering
David Horák, Josef Ládek
Překlad
Michael Bronec
Redakce
Alena Brožová, Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský
Žánry
dobrodružný, fantasy, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7449-856-5 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
152 x 230 mm
Tisk
barevný
Váha
485 g
Stran
128
Cena
299 Kč
Originál
Bone #05: Rock Jaw: Master of the Eastern Border (Scholastic US, 2007)
  • Norri
    Tohle je příběh Kůstků Ferdy a Švandy a celé řady lesních zvířátek. Včetně filosofujícího horského lva. A krysáků, samozřejmě. Žádní lidé, ani draci, v této knize nemají prostor. Zpočátku to vypadá, že roztomilost a odlehčená atmosféra je zpátky. Ale ani tady není nouze o dramata a o úvahy, co je v životě důležité. Je důležité štěstí, uspokojení, anebo moc? Jeff Smith ani tady nezapomíná na humor a ve spojení se svou úžasnou kresbou vytváří řadu vtipných momentů.
  • Darth Raelchi
    Tohle mě moc nebavilo. Takový příběh v příběhu, resp. jakási výplň, intermezzo, které předznamenává blížící se katastrofu nebo další cestu či dobrodružství. Není to vyloženě špatné, ale moc jsem z toho neměl. Jen jsem se trochu posunul dál. Očekávám, že další knihy už dostanou další náboj, který tady snad započal. Kresba jako obvykle paráda a i když mě to bavilo méně, pořád je to skvělý Kůstek.
  • Good Games
    Kůstek 05: Ostrozub, vládce východního pomezí je návrat k uvoľnenejším prvým dielom série. Temnota a osudovosť tentokrát išli do ústrania. V piatom diely máme len jednu príbehovú linku a to cestu bratrancov Ferda a Švandu, ktorí sa snažia odniesť zatúlané mláďa krysákov naspäť do hôr. Príjemný dobrodružno akčný diel, v ktorom sa nachádza viacero vtipných momentov. =►Celá recenzia◄=
  • louza
    Pátá kniha kůstka je dobrodružná odbočka z hlavní linie, kdy se Švanda s Ferdou snaží udat zatoulané krysácké mládě a najdou si při tom pár kamarádů. Potkají jednu poměrně mocnou postavu s diskutabilními záměry a místy čtenáře v kombinaci myšími kluky a kryasáckým duem královsky pobaví. Nádavkem pak odhalí několik dalších střípků z historie údolí. Jako vždy skvělý kůstek v dokonalém provedení. Cítím, že bych měl ordovat za černobílou underground verzi, ale ve skutečnosti si barvu i pevnou vazbu královsky užívám.
  • P.G.
    Velké zklamání oproti předchozím dílům. Příliš mnoho vedlejších postav a konec, který tak nějak vyšuměl do prázdna... A kočičák nic moc (na to, že má být vládce východního pomezí). Naštěstí kresba a barvičky stále fajn, takže je alespoň na co koukat :)
121361