Str. 07
Str. 08
Str. 09

+ 7 dalších ukázek

Koupit
Další noc plná žhavejch vášní. Je vedro, nezvedne se ani větřík a lidi se potají oddávaj neřestem. Dwight uvažuje, kolika různejma způsobama si zvoral život, jak rád by začal znova s čistým štítem a dostal se z toho otupělýho, nudnýho pekla, který teď zažívá. A že by dal cokoliv za to osvobodit se a ještě jednou ucejtit žár ohně. A v tom volá Ava.

Obsahuje sešity série Sin City: A Dame to Kill For #1-6 (listopad 1993 - květen 1994)

Toto vydání je v pořadí čtvrté, poprvé s českými SFX (zvukovými efekty) a s novými obálkami Franka Millera.


Scénář
Frank Miller
Art
Frank Miller
Obálka
Frank Miller
Lettering
Tomáš Náprstek, Martin Trojan
Překlad
Václav Dort
Redakce
Ondřej Černý, Barbara Doe (Warneke), Václav Dort, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
akční, detektivka, noir
ISBN/ISSN
978-80-7652-016-5 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 235 mm
Tisk
černobílý
Váha
755 g
Stran
224
Cena
399 Kč
Originál
Frank Miller's Sin City #02: A Dame to Kill For (Dark Horse Comics, 2005)
Varianty
Sin City #02: Ženská, pro kterou bych vraždil (4. vydání) (2020)
Sin City / Město hříchu #02: Ženská, pro kterou bych vraždil (3. vydání) (2014)
Sin City / Město hříchu #02: Ženská, pro kterou bych vraždil (paperback) (2008)
Sin City / Město hříchu #02: Ženská, pro kterou bych vraždil (pevná vazba) (2008)
Sin City #02: Dáma, pro kterou se zabíjí (1999)
  • VanTom
    Dalším hutným noirovým nářezem potvrzuje Frank Miller svou extratřídu – v osobité kresbě a drsné atmosféře poškrábe po duši vypilovanými mono/dialogy i pobaví souběhem s prvním dílem. Sice propracovanější, avšak standardnější story o jedné exkluzivní manipulátorce – ženské, pro kterou se vraždí – však Marvova nekompromisního tahu na bránu přece jen nedosahuje.
  • Norri
    Dlouhý monolog prolínající se celým komiksem má svoje kouzlo. Dokonale zprostředkovává rozpoložení hlavního hrdiny, kterým je zde soukromé očko Dwight. Znovu se zde také setkáváme s hrdinou první knihy, Marvem, a toho nejde nemít rád. Ale tenhle příběh je o Dwightovi a jeho zoufalství. A také o jeho osudové ženě, kvůli které se jeho zoufalství ve čtenáři doslova zhmotňuje. Frank Miller tuto emoci čtenářům dokonale zprostředkovává a my mu to velmi ochotně baštíme. Líbí se mi, jak Miller dokáže postupně budovat zápletku i gradovat napětí v jednotlivých scénách. Líbí se mi, jak umí připravit zvrat a jak umí servírovat pomstu. Taky se mi hodně líbí, jak se ten příběh prolíná s příběhem "Drsný sbohem". Svět Sin City se tak stává mnohem živějším a uvěřitelnějším. A ta specifická Millerova kresba? Ne, nelíbí se mi každý panel, ale celek, stejně jako některé detaily, jsou zkrátka geniální.
  • faster86
    Třetí nejlepší příběh ze Sin City.
  • Palebras
    Ženská, pro kterou bych vraždil je opět naprosto skvělou záležitostí. Dokonce lehce předčila Drsný sbohem, které už tak nasadilo laťku pekelně vysoko. Miilerovou předností je skvěle zvládnuté budování atmosféry, kdy čtenář při čtení dokonce cítí vlezlý kouř z cigaret a slyší burácení hromů při sledování vysokooktanové automobilové honičky. Naprostý luxus. Všechny postavy sehrály svou roli dokonale, v čele s Dwightem a Avou, kdy naprosto skvěle Miller dokázal propojit tento díl s dílem předchozím různými situacemi, které rozhodně výborně napomáhají k utvoření dokonalé iluze komplexnosti celého Sin City. Kresba opět sedí naprosto přesně jako prdel na hrnec a je ve všech ohledech skvělá. Obálky obecně ve 4. vydání jsou nádherné a co se použitého papíru týče, je pravdou, že se stránky poměrně hůře otáčejí a lehce se zvýšila robustnost jednotlivých knih, ale v mém případě se vůbec nejedná o nic zásadního a nemám s tím sebemenší problém. Celkově skvělá práce!
  • Moon
    Opět skvělá kniha, skvělá kresba, drsný svět plný násilí a krásných žen. A tentokrát jsem neměl problém jako s první knihou, kde mi to trochu kazilo, že jsem viděl nejdřív film. Zde jsem také viděl nejdřív film nicméně kniha je natolik poutavá, aby vás chytla a nepustila.
    Všude kde chodím budu jen doporučovat. Jediný co mi zas vadilo jsou tvrdé stránky, ale to mi bude vadit asi u celé sbírky, kterou mám v plánu dokupovat, až vyjde.
  • MEGA
    Stejně jako v prvním díle se zde dočkáme drsných protagonistů, sexy žen a hromady násilí. Po vizuální stránce je to stále úchvatné, ale příběh mě nikdy nedokázal vtáhnout. Hlavní momenty komiksu byly předvídatelné a postavy se chovají tak přes čáru, že je těžké je brát vážně. Na druhou stranu to je zkrátka součást Sin City: brát všechno do naprostého extrému. Tady mě to holt nesedlo. Čte se to svižně a Millerovi vnitřní monology jsou jako vždy dokonalé. Škoda, že ten příběh není lepší.
  • Hokejový_Svaz
    Frank Miller je prostě nejlepší. Kresba je prostě nádherná jako u minulého dílu. Zápletka dobře udělaná, atmosféru to má úžasnou, příběh jak by smet a menší role Marva a lehké propojení s předchozím dílem je úžasné. Trochu to zaskřípalo u mě u hlavního hrdiny Dwighta, který mě zkrátka nebavil tolik jako Marv.
  • perak
    Super noirová záležitost. I když mám asi Drsné sbohem radši (prostě Marv:)), tak zde je propracovanější kresba i psychologie postav. Ava je ta pravá femme fatale, která si s chlapy jen hraje a ti jsou pro ni schopni udělat cokoliv a oddělat kohokoliv. Dwight pak přes svou drsnost zakrývá citlivá zranitelná místečka, kterých samozřejmě Ava využije. Ale tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se bouchačka neudrží v klidu. No jo, prostě Sin City.
  • Milo_Harwey
    Dočetl jsem a začal.hned třetí díl. Myslím, že u prvního mi zážitek pokazil film, který jsem viděl dávno před komiksem...

    Druhý film jsem ještě neviděl, takže mě tohle na něj spíš nalákalo. :) Každopádně kresba se zlepšila, už se tak neztratite jako v případě prvního dílu, je přehledná. Snad až na pár míst. Kazdopadne je to styl a ta bílá na černý je super. Překlad opět poměrně slušný, což je na škodu, páč za mě by se prostě hodilo být drsnější a vulgárnější... Ale dobrý.

    Co se týče příběhu, tak za mě mnohem lepší než první, ale jak říkám, to asi bude filmem. Tohle se řekněme rozjede až s druhou kapitolou a pak už nepustí. Někdo psal o zkratkovitem konci, nepostřehl jsem, ale po zamyšlení díky komentu, musím říct, že trochu zkratkovitý je, ale není to extrém. Provázanost s prvním dílem je super... Odkazů na hellboye jsem si vsiml: tričko chlápka v baru a přívěsek kurvy u opasku. ;) Za mě fajn... Dneska napíšu zpetne i koment ke Conan: dcera pana mrazu - tam jsem četl komenty cca půl roku zpět a NIKDO helboje nezmiňuje, ač je tam v pozadí jako bojující gorilka ;)

    Jinak dodávám, že souhlasím s komentářem od S4TW:

    "První díl byl především o skvělé postavě Marva. Ten druhý zase těží z velice kvalitního scénáře. Silný a emotivní příběh je ještě o kousek drsnější, než ten předešlý, hlavně tedy po psychické stránce. A drsnost, zvrácenost a úchylnost Sin City stále zůstává. Opět nám jsou servírovány ty věci, které jsme si již oblíbili: drsní týpci, ostré kur*y, krásné ženy, auta, cigaretový kouř, špinavé a hříšné město, a především hlavní hrdina, který je dohnán až na samý okraj svých psychických (i fyzických) možností. Kresba je pořád na stejné úrovni, ale opět musím dodat, že skvěle podtrhává celkovou atmosféru, která z díla vyloženě tryská. Užil jsem si i takové drobnosti, jako odkazy na Hellboye či Batmana nebo propojenost s předchozím dílem, to jsou totiž přesně ty perličky, které vyhledávám. A komu by snad chyběla skvělá postava Marva, tak se vůbec nemusí bát, že by byl nějak moc ochuzený. Frank umí výborně napsat hlavního hrdinu, ale jak dokáže vytvořit opravdu skvěle úchylně psychopatického a vychca*ého protivníka, to na něm žeru (Ava je další příklad postavy, kterou milujete, ale zároveň jí přejete jen to nejhorší). Postavy jsou uvěřitelné a svoje emoce dokáží přenést na čtenáře. Pořád se jedná o parádní noir dílo, jak se patří. A promiňte ty ostřejší výrazy, ale k SC to jednoduše patří." , Až na kresbu, která je lepší než v prvním díle nebo řekněme profesionálnější a Batmana jsem si nevšiml, leda by to bylo v rámci skoku a kabatem, které byly i v prvním díle... Ten si chci mimochodem opatřit v původním překladu a přečíst znova, mám dojem, že jsem viděl v knihovně :)

    Pokud jsem dal 4* prvnímu dílu , tak dávám druhému 5* - kresba je jednoduchá, ale stylová, příběh hodně dobrej, zážitek poměrně silnej, bavilo... :)
  • Fimi
    Tohle je ryzí akční noir jako prase..asi to není lepší než jednička ale stejně... nejlepší série od Millera, originální a ta kresba je fantastická, alespoň mně dostala...
  • faster86
    Časově se pohybujeme před a zároveň i po prvním dílu. Nová postava vstupuje na scénu, vedlejší roli má i Marv z jedničky. Popisování sin city jako města, které je vlastně smetiště jde Millerovi perfektně.
  • hroubek
    Dáma, pro kterou se zabijí je hodně dobrá povídka, která se s ničím nepáře. Máme tu novou sympatickou postavu Dwighta, tajemnou femme fatale Ave a starého dobrého Marva, a pár hodných prostitutek ze Starého města. Druhý díl ze Sin City připomíná noirovou povídku, což je příjemná změna oproti minulému příběhu. Líbilo se mi jak Avea manipuluje se všemi mužskými postavy a přivádí je do temnoty a také samotné zakončení příběhu.
  • luky.kuky10
    To, že si ženský dokážou omotat chlapa kolem prstu se ví. Pořádná sranda začne, když se tohohle tématu chopí Frank Miller! Chlapi, chraňte si koule a připravte si bouchačky, protože tohle bude vostrý...

    A ta provázanost s prvním dílem je skvěle vymyšlená!
  • S4TW
    První díl byl především o skvělé postavě Marva. Ten druhý zase těží z velice kvalitního scénáře. Silný a emotivní příběh je ještě o kousek drsnější, než ten předešlý, hlavně tedy po psychické stránce. A drsnost, zvrácenost a úchylnost Sin City stále zůstává. Opět nám jsou servírovány ty věci, které jsme si již oblíbili: drsní týpci, ostré kur*y, krásné ženy, auta, cigaretový kouř, špinavé a hříšné město, a především hlavní hrdina, který je dohnán až na samý okraj svých psychických (i fyzických) možností. Kresba je pořád na stejné úrovni, ale opět musím dodat, že skvěle podtrhává celkovou atmosféru, která z díla vyloženě tryská. Užil jsem si i takové drobnosti, jako odkazy na Hellboye či Batmana nebo propojenost s předchozím dílem, to jsou totiž přesně ty perličky, které vyhledávám. A komu by snad chyběla skvělá postava Marva, tak se vůbec nemusí bát, že by byl nějak moc ochuzený. Frank umí výborně napsat hlavního hrdinu, ale jak dokáže vytvořit opravdu skvěle úchylně psychopatického a vychca*ého protivníka, to na něm žeru (Ava je další příklad postavy, kterou milujete, ale zároveň jí přejete jen to nejhorší). Postavy jsou uvěřitelné a svoje emoce dokáží přenést na čtenáře. Pořád se jedná o parádní noir dílo, jak se patří. A promiňte ty ostřejší výrazy, ale k SC to jednoduše patří.
  • louza
    Druhá kniha Sin City zaostává za první jen o chloupek (tak na 95%). Marv je tu tentokrát v roli side kicka a hlavní těžiště příběhu přebírá nový hrdina s ženou v nesnázích na bedrech. Provedení je identicky dokonalé jako v předchůdci a scénář jen maličko méně promakaný, zato však prošpikovaný pěknými odkazy na předchozí děj. Miller pokračuje ve svém opusu stejně jako v definici moderního noir komiksu.
  • ConanVJ
    Pěkný temný příběh, který se s ničím nepáře. 100% :)
  • George Walker Bush
    Krásné ženy bestie, drsní hoši, parádní noirová atmosféra, úžasná kresba, hříšný svět a poslední morální zásady, pomsta, cigára, sex, bary, pistole a auta... přesně jako to máme u téhle série rádi.

    Celkový dojem: 80%
  • Murphy722
    Pro mne záležitost Franka Millera má vždy pozitivní dopad. Bohužel v kinematografii tomu tak není, jak jsme se přesvědčili filmem Spirit. To byla hovadina od půdy až po střechu. Jeho drsné prostředí, svérázný přístup k příběhu a ztvárnění žen, mne vždy lákalo. Proto tomuto opusu dávám plnou palbu, neboť kresba je něčím, co dostane na kolena každého. A o příběhu ani nemluvím!
  • sedw
    Druhý díl pokračuje v kolejích prvního, takže tu máme opět výborný noir příběh, kterému opět nemám co vytknout. Zápletka je dostatečně odlišná od Drsného sbohem a o nic méně napínavá. Zejména je třeba pochválit, jak se Millerovi povedly napsat jednotlivé postavy, jsou uvěřitelné a schopné vyvolat ve čtenáři emoce. Zároveň mě potěšilo provázání s prvním dílem, když se zde objevují totožné situace, jako v prvním díle, ale z pohledu jiných postav. Příběhy lze díky tomu vnímat nejen jednotlivě, ale i v celkovém kontextu dění v Sin City. Takže opět mistrovské dílo a hurá na další díly.
  • Kocour
    Easter egg alert: Nevím, jak to že jsem si toho nikdy dřív nevšiml, ale Frank Miller do komiksu zakomponoval dva nenápadné odkazy na další komiks - a sice na Hellboye! Když se budete pozorně dívat, tak si všimnete, že jedna postava v baru, kde tancuje Nancy, má tričko s obřím nápisem Hellboy a jedna holka ze starého města má u pasu přívěšek s logem a siluetou Hellboye. Jinak perfektní díl Sin City. Obdivuju Millerovu schopnost vykreslit postavy docela do hloubky z hlediska psychologie, ačkoliv ty charaktery vlastně jen tak načrtává. Ačkoliv jsou všechny postavy černobílé, tak nejsou vůbec černobílé. Čtenář už si všechno přesně domyslí, protože jsou to všechno variace na ta nejpoužívanější klišé. Ale jak obratně je Miller variuje a ozvláštňuje!
  • rooty
    Tak konečně jsem se dočkal dotisku prvních dvou dílů, které jediné mi už ze série chyběly a zatímco jednička mě mírně zklamala, tak dvojka naopak velice pozitivně překvapila, myslel jsem, že sedmička byla nejlepší, ale tento díl ještě laťku překonal.
    Miluji a nenávidím Avu - stejně jako Dwight.
  • makajka666@seznam.cz
    Zdravím přátelé...
    mám prosbu. Jelikož se mi nedaří nikde sehnat tento komiks, byl by někdo ochotný mi ho alespoň oskenovat? Prosííím, prosííím, dám za to všechno moje zlato :-)
  • kaylin
    Takhle vypadá romantika pro chlapy. Drsná, nesmlouvavá, svinská a má podobu ženské, kterou prostě nejde nemilovat. Frank Miller vytvořil svět, kde by nikdo z nás nepřežil, ale stejně bychom tam chtěli žít.
  • Kaluž
    Co si budem nalhávat, Dwight tu plastiku potřeboval jako sůl. Chlápek s takovým ksichtem by se na ulici ukazovat neměl. A když už, tak jedině o Halloweenu. Nejvíce se mi líbila pasáž s poctivým detektivem, který podlehl vražednému šarmu oné ženské z názvu a jehož osud byl záhy zpečetěn hlasitým vylouzením tónu blíže nespecifikovaného nástroje v těsné blízkosti jeho hlavy (abych nespoiloval:). Frank Miller kreslí jako o život, ty jeho káry naprosto žeru. Kontinuita s ostatními díly série je dobrý nápad.
  • Hulik
    Přečteno na jeden zátah.Pro mě lepší než první díl.
  • Marv_DailyPlanet
    Marv_DailyPlanet18.1.2011 13:42Sin City #02: Dáma, pro kterou se zabíjí
    Co říci na závěr? Sin City opět nezklamalo a předkládá nám velice zdařile vyprávěný a kreslený příběh chlapa, který by pro svou ženskou vraždil.
    Celá recenze na:
    http://dc-dailyplanet.blogspot.com/2011/01/sin-city-2-zenska-pro-kterou-bych.html
  • Marv_DailyPlanet
    Co říci na závěr? Sin City opět nezklamalo a předkládá nám velice zdařile vyprávěný a kreslený příběh chlapa, který by pro svou ženskou vraždil.
    Celá recenze na:
    http://dc-dailyplanet.blogspot.com/2011/01/sin-city-2-zenska-pro-kterou-bych.html
  • Galupus
    Druhá kniha ze Sin city a seznámení s postavou Dwighta McCarthyho (můj favorit charakter eh). Spousty lidí píše, že přijde slabší než první díl, ale já nevím proč. Frank Miller si dokonce podle mě mnohem více hraje s hlavním hrdinou dostává ho do nezáviděný hodný situace s Avou a trochu víc ho prokresluje abych tak řekl.
    Sami nevíme co od tý mrchy můžeme čekat a jestli máte rádi styl Franka Millera tak jako já, pak vás tahle kniha musí nadchnout, celkově je kniha o něco akčnější než prvnáí book a umě neztrácí body ani nezískává ( nad sto už to nejde ) ale máme zde dvě rovnoměrný dílka, který se výborně doplňují:)
    nakonec zase poděkování za HB druhé vydání, tvrdé deskymožná i dodají trochu vážnosti vůči komiksu od kritiků, že nejde o hodnotnou literaturu a Sin city by mohla být jednou z těch tkerá je přesvědčí o opaku.
  • Galupus
    Druhá kniha ze Sin city a seznámení s postavou Dwighta McCarthyho (můj favorit charakter eh). Spousty lidí píše, že přijde slabší než první díl, ale já nevím proč. Frank Miller si dokonce podle mě mnohem více hraje s hlavním hrdinou dostává ho do nezáviděný hodný situace s Avou a trochu víc ho prokresluje abych tak řekl.
    Sami nevíme co od tý mrchy můžeme čekat a jestli máte rádi styl Franka Millera tak jako já, pak vás tahle kniha musí nadchnout, celkově je kniha o něco akčnější než prvnáí book a umě neztrácí body ani nezískává ( nad sto už to nejde ) ale máme zde dvě rovnoměrný dílka, který se výborně doplňují:)
    nakonec zase poděkování za HB druhé vydání, tvrdé deskymožná i dodají trochu vážnosti vůči komiksu od kritiků, že nejde o hodnotnou literaturu a Sin city by mohla být jednou z těch tkerá je přesvědčí o opaku.
  • d3-moon
    naopak musím napsat že je děj mnohem propracovanější a více graduje .... jednicka není špatná ale je hodně přímočará ... skoro jako bych čekal jak to nakonec dopadne ... naopak u dvojky jsem byl plný očekávání co najdu na další nalistované stránce !!!! vinikající atmosféra,super kresba (klasika,miller) a dwight .... tipek jak prase .. dávam 99% :)
  • iantomasik
    bohužel výrazně slabší odvar jedničky. děje zbytečně bobtná a chybí mu spád, navíc se topí v neustálých odkazech na vlastní univerzum a prakticky nedokáže překvapit. stejně tak vizuálně ubylo nápadů a spíš se recykluje to lepší z minula. nadto neuvěřitelně kolísá kvalita kresby. spíše pro fandy série.
  • fukov.kvasa@seznam.cz
    frank miller je bůh
  • Marv
    Horsie ako jednotka,nepacila sa mi vezba ale pribeh je skvely kresba taktiez
  • krvinka56
    Xeelee ne nereaguji nemám ve zvyku v případě těchto komiksů číst komentáře.
  • Xeelee
    Krvinka56: Jestli reaguješ na mě, tak původní název je Dáma, pro kterou se zabíjí. Něco takovýho by Marv určitě nikdy neřekl.
  • FrAnK
    Me rozhodne ne me se vic libi Zenska pro kterou..
  • Spacecore
    Po přečtení první a třetí knihy,jsem se konečně díky kámošovi dostal i ke dvojce.Dvojka je stejně geniální jako ostatní díly,nevidím rozdíly v kvalitě.Snad jen..Víc se mi lbil Crewní název: Dáma,pro kterou se zabíjí,ale co už :))
  • FrAnK
    Jo dobry ale trosku horsi nez jednicka ale uchovava to ladku
  • DANCO
    cena super, obalka supa cize po vydavatelskej stranke 100% ale co sa tyka deju je to biednesie ako 1 a 3...takze to vidim tak na 70%
  • The Genius
    Narážky na první Sin City jsou fajn, je to pořád stejně drsné a smutné zároveň. Líbilo se.
  • krvinka56
    Tak jako vždy perfektně odvedená práce.Vazba perfektní mám mnohem raději pevnou vazbu.KJesba je jako vždy perfektní.Příběh se mi líbí již léta(co sem četl první vydání)Je fajn nacházet ty malé na rážky na první Sin City.Barva je mnohem lepší nežli u předchozího vydání.První překlad si moc nepamatuji ale i stímto sem spkojen.Obálka je v pohodě.Takže opět parádní příběh a kresba.Sem nad míru spokojen.
  • brkowycz
    Není co vytknout, dokonalé dialogy, zajímavá kresva typická pro Cin City, nemluvě opravdu o té ceně, vázání je kvalitní, nehrozí vypadávání listů, tohle je fakt jasná koupě!
  • goldschmidchen
    Perfektní cena! Perfektní příběh...dávám plný počet bodů
  • mikki.maser
    dobre ze comiccentrum zacalo vydavat paperbacky ... jinak supr pribeh film mi sin city trochu zkazil ale tohle je bomba.. jediny me mrzi ze tam neni vzadu nejakej bonus - galerie atd atd
  • erik
    Na prvú knihu to nemá, celý príbeh stojí na hlavnom hrdinovi, ktorý ma neoslovil. Ale vizuálne je to Sin City a Marv sa chvíľku pobaví, ako to len on vie.
  • Xeelee
    Úžasný. Knihy #1 a #3 se mi sice líbily o něco víc, ale je to kvalitka. Jen mě na***li se dvěma logy Hellboye přímo v komiksu (str. 91 a 136). Název je lepší a obálka vypadá bez kolečka s logem Sin City a odkazu na film líp. Prý jsem byl druhý, kdo si druhé vydání koupil ;-)
  • Spider-man
    Dáma, kterou musíte zabít. (no, možná ještě předtím ojet):-D
  • Neutrino
    Ava je úžasná. Celý příběh se skvěle doplňuje s jedničkou, která měla úplně jinou zápletku.
  • Big G
    Až na ten úspěchaný konec, velmi povedené dílo.
  • 2scha
    2scha mecenáš5.6.2005 21:15Sin City #02: Dáma, pro kterou se zabíjí
    VYNIKAJÍCÍ!!!
  • Kapis
    Kapis mecenáš9.2.2005 13:17Sin City #02: Dáma, pro kterou se zabíjí
    Výborné, skvělé, šílené, s jedničkou nejlepší díly (i když jsem ještě nečetl 7ku - pekelnou jízdu). Emočně nepřekonatelné, během celé knihy jsem se střídavě s Dwightem zamilovával a proklínal Avu. Ty zvraty jsou fakt neskutečné, naprostá nutnost pro všechny, kdo mají rádi comics. Frank Miller stvořil úžasný, temný svět, z kterého mrazí a od kterého se nedá odtrhnout.
  • erzad
    nejlepccci sin city
  • Corinthian
    Celkově předvídatelný, ale skvělý díl ze série.
  • karel
    karel mecenáš25.6.2004 14:05Sin City #02: Dáma, pro kterou se zabíjí
    můj nejblíbenější díl ze Sin City
  • Zajo original
    Zajo original mecenáš21.6.2004 12:10Sin City #02: Dáma, pro kterou se zabíjí
    Milujem celú sériu , a tie 3 % som dale dole len preto aby som mohol dat plnú 100 pre žltého parchanta, ktorý mi pripadá zo série najlepší. Úžasné je pozrieť sa na rovnaké scény z # 1 len z iného pohľadu.
  • Erich
    Dle meho nejlepsi sincityovka. Dobre skloubeny s jednickou.
  • maarv
    Další výtečná sincityovka ale první díl je klasika největší a pořád je to nejvyšší kvalitka ale atmosféru už tohle takovou nemá. Obvzlášť když Sin City 1 byl můj první book...ach...
  • Nakor
    Stejně vysoká úroveň jako u jedničky.
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade16.6.2004 11:40Sin City #02: Dáma, pro kterou se zabíjí
    Frank je Frank. MdS
  • DaViD´82
    Trošku jinak pojaté než jednička, ale neméně dokonalé, dějové linky se skvěle proplétají, kresba se ještě zlepšila je to více pojato jako "pocta" klasickým Chandlerovkám.
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš15.6.2004 20:30Sin City #02: Dáma, pro kterou se zabíjí
    Otazka zni kdyby Dama byla vydana jako prvni Sin city, jestli by byla hodnocena stejne jako prvni Sin city. Trochu se v tom zamotavam - ale pravda je dalsi stovka.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš15.6.2004 17:49Sin City #02: Dáma, pro kterou se zabíjí
    Mooc pěkný sin city-první co sem čet, ale na Marva to prostě nemá. To je bůh.
  • Slaine
    Super, super, super, ale Marv mě přeci jen dostal víc.
  • sammpa lajunen
    sammpa lajunen15.6.2004 16:40Sin City #02: Dáma, pro kterou se zabíjí
    ej toto je veru fajne. silný príbeh o nevyliečiteľných tvrdohlavcoch. jediné sin city, ktoré vlastním - rozchytané na kusy, asi tridsať ľudí čítalo môj výtlačok
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš15.6.2004 16:15Sin City #02: Dáma, pro kterou se zabíjí
    Sin City jednicka byl pro me blesk z cisteho nebe. U dvojky jsem uz alespon co se tyce kresby vedel, co me ceka. A co se tyce scenare, tak me se libila o kousek vic jednicka, takze dvojka si u me absolutni hodnoceni nezaslouzi. To ale nic nemeni na tom, ze se stale jedna o jeden z nej. comicsu, ktere u nas vysli.
  • Zack
    Pro me o neco lepsi nez prvni dil, ale porad tomu k dokonalosti neco chybi. Kresba se ujednotila, scenar je v pohode, hlavne o neco promyslenejsi nez jednicka. Klasika...
  • dare
    Dokonalá kresba s dokonalým příběhem - prostě zážitek. Tenhle komiks prostě nemá chybu.
  • Ogre
    Super vecicka
  • willis
    Dodnes si pamatuji, jak mi při dočtení běhal mráz po zádech. Důstojné pokračování prvního booku. Další už nedosáhly intenzity těch prvních dvou. Zatím u nás nevyšel jiný komiks, který bych hodnotil stejně vysoko jako první dva ze série SC.
  • Rankir
    Druhé Sin City je (alespoň dle mého názoru) ještě lepší, než to první - stejně působivá kresba, ale propracovanější a komplikovanější, přesto však jak břitva ostrý scénář. Navíc ten "jednoduchý" Millerův fígl, kdy se děje obou knih odehrávají takřka současně a některé situace jsou totožné, jen jsou zobrazeny z pohledu jiných osob, dělá příběh plastičtějším a působivějším. Prostě a jednoduše, když jsem dal Sin City 100, Dámě bych dal nejradši 110...:)))
2053331
Četl/a (53)
123peta, 2scha, 81splinter, AlmightyMates , Ash Pointak, BadBoy, Dalamar, DANT3_, Dezodoo, Django, Dzoglik, faster86, flipflop, foudy, Georgíno J., gezic, Hanussen, HellWeber, Hokejový_Svaz, Infarkt, invape, jd., jh666, John Wick, lacoste, Lookass33, LuckyLjuk, Mamut12, Matthew, Matthew, MEGA, Moon, MP81, mstefl, Nekrokok, Nexis, Norri, Ozymandias, Paja78, Palebras, Pietro26, Poseidon1978, RaptoR, regressiv, S313, Schimi85cz, sercial, SteveCZ, Tommy_88, vita, Wasps, Yaromil, zlejzmrd
(116)
123peta, 2scha, 81splinter, Al0f0k, AlmightyMates , Anton Whatever, Ash Pointak, BadBoy, blackJag, bmc75, Calvin Klein, calvin10, Caylen-Tor, ConanVJ, Corvus, Craxx, Dalamar, Dali, DANT3_, Deathwing, deefha, Denis, desto, Dezodoo, Django, DKoscik, Dzoglik, faster86, fifas, Filip123, flipflop, Future-Death, Georgíno J., gezic, grinder, Hanussen, HellWeber, herbert, HevyEli, Hokejový_Svaz, hugosnowden, hyba1991, Infarkt, invape, jd., jeanbaklajean, jh666, John Wick, Joker189, Jonathan Arbuckle, Joshua_T, Kadin, karl173, koudak89, lacoste, listr, Lobok257, Lojza, Lookass33, Loxin, LuckyLjuk, maara, Mamut12, Matthew, Matthew, MEGA, Mikei, Miriyak, Mitak, Montiseus, Moon, MP, MP81, Mr.Plysh, mstefl, Nekrokok, Nevimtrebastofi, Nexis, Norri, Nyxxie, OldaB, Onkel 1928, Paja78, Palebras, pavel, pechna, Pietro26, plema, Poseidon1978, raenius, RaptoR, regressiv, RicHard. , rockyt, Rumburaq, S313, schefik, Schimi85cz, Šedo, sercial, SHORTY, Sikk, Skot, slothest, SteveCZ, superheroesstuff, tacmud, terrordemon, timek, Tomasino79, Tommy_88, vishnar, vita, Wasps, Yaromil, zlejzmrd
Chce (10)
Abe, burzum, CHester Turner, deadpool, DracoAn, Fida, gumidekmedvidek, Maty48, skepsi, Sole