Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Cesta k oltáři nebyla nikdy nebezpečnější!
Nedlouho poté, co Batman oznámil zasnoubení s Catwoman, byl spolu s Wonder Woman povolán, aby dodržel dávný slib a v daleké magické dimenzi bojoval ve jménu Země. Jenže v této realitě plyne čas jinak a jedna hodina v našem světě tam může znamenat celé roky. Přátelství mezi dvěma velkými superhrdiny se začíná drolit a rozpadat – stejně jako svět kolem nich!

Následně jsou Bats a Cat zcela odříznuti od světa – nad kterým (jakožto i nad Ligou spravedlnosti) zřejmě převzala vládu Poison Ivy! Dokáží Batman s Catwoman odštípnout stonek jejích plánů dřív, než se plně rozvinou do zlověstného květu totality, a než celý svět upadne do jejího područí? Koneckonců, ještě je stále čeká ta svatba…

Obsahuje sešity série Batman (Rebirth) #38-44 (leden 2018 - duben 2018)

Od tohoto čísla se sebrané knihy již neoznačují labelem 'Znovuzrození DC' a nejsou číslovány v pořadí, i když se v originále jedná o přímé pokračování dané řady.


Scénář
Tom King
Art
Mikel Janin, Joëlle Jones, Travis G. Moore, Hugo Petrus
Ink
Mikel Janin, Joëlle Jones, Travis G. Moore, Hugo Petrus
Barvy
Jordie Bellaire, Giulia Brusco, June Chung
Obálka
Jordie Bellaire, Joëlle Jones
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-903-6 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
455 g
Stran
168
Cena
379 Kč
Originál
Batman #06: Bride or Burglar? (DC Comics, 2018)
  • faster86
    faster867.11.2021 12:53Batman #06: Nevěsta nebo lupič?
    Tady to nahlédnutí do vztahu Batmana a Catwoman jde Kingovi skvěle, tento styl Batmana se mi líbí mnohem víc než stále se opakující rvačky.
  • honza2457
    honza24579.8.2021 11:10Batman #06: Nevěsta nebo lupič?
    Další díl, který se točí kolem zásnub, přestože všichni víme jak to dopadne. Je to ukecané a dlouhé jak telenovela už se opravdu těším až tento příběh skončí. Jediné plus je tady díl o klukovi co chce být jako Bruce Wayne.
  • Fry
    Fry admin21.3.2021 11:08Batman #06: Nevěsta nebo lupič?
    Batman #06: Nevěsta nebo lupič? - Opět půjdu proti proudu, protože mě zkrátka tento typ příběhů nebaví. Celou dobu se to prakticky točí pouze okolo zásnub, kdy se všechny postavy Catwoman ptají proč si chce vzít Batmana, do toho tahle ústřední dvojice stále polemizuje o tom jestli se k sobě vůbec hodí. No asi jsem od toho všeho čekal víc, než dostávám ... Za mě 2*!
  • karl173
    karl173 mecenáš23.12.2020 13:30Batman #06: Nevěsta nebo lupič?
    Tento díl je více romantický než bych od Batmana čekal a přesto mě to bavilo. Může za to především Tom King, jehož práce mě zkrátka baví. Kresba je také na té nejvyšší úrovni a všichni kreslíři předvedli velmi dobrý výkon. Knize bych vytknul jen to, že zde není nic nějak zásadního a spíše se vyčkává na velkou událost v příští knize. Jinak ale za mě velmi povedené čtení. 4*
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš7.12.2020 07:35Batman #06: Nevěsta nebo lupič?
    Skvelá vec, Tom King je čoraz lepší a Batmanovi robí podobne obriu službu, ako kedysi Scott Snyder v New 52. Jeho pohľad na Netopiera je svieži, hravý a originálny, ale zároveň temný, je to ostatne Batman. Catwoman som nikdy nejako extra nemusel, v komiksoch ani filmoch, ale tento komiks robí službu nielen Temnému rytierovi, ale aj jej. Taká kúzelná, šarmantná a zaujímavá nebola už veľmi dlho. Ak vôbec niekedy. Naprieč celou knihou sa nesie vzťah Batman/Catwoman, ale je tu aj plno iných atrakcií – mrazivo levitujúci Superman (čo chce a prečo sa správa tak divne?), tentokrát aj na svoje pomery riadne šalejúca Poison Ivy a nesmiem zabudnúť na úplne prvý príbeh, ktorý je mrazivý a úžasný. Za mňa určite 4*. Klokan Jumpa!
  • tom173
    tom17312.10.2020 22:06Batman #06: Nevěsta nebo lupič?
    Začíná to dobře. Příběh o chlapci, který by chtěl být až moc jako Bruce Wayne má myšlenku a dobré finále. Potom přijde za mě vrchol knihy. Boj Batmana a Wonder Woman v cizí dimenzi proti nekonečným hordám démonů. Batman v temné zbroji s mečem, scéna u ohně, válečník co se nechce vrátit, aby mohl strávit pár hodin se svojí ženou. Všechno skvělé nápady, jen škoda že opět tak trestuhodně krátké. Potom se už totiž vracíme k pokračování "války vtipů a hádanek", která mi vůbec nesedla (napodruhé to snad bude lepší?). Ivy ovládla mysl všech lidí a chce se postarat o nápravu světa. Zní to jako klasická zápletka batmanovského příběhu, ale v Kingově podání bohužel čteme vztahové drama a prázdné rádoby chytré tlachání. Mě se prostě líbilo, když měl King v prvních třech knihách jasně danou osu příběhu, který rozvíjel. Dále už to bylo takové nemastné, pořád samý flashback, nebo červená knihovna. Catwoman mě v téhle sérii nebaví a je mi strašně protivná (viz. poslední sešit o krádeži šatů - tohle já nechci číst v Batmanově sérii :(. První dva příběhy jsou ale kvalita, že ten Batman v té temné dimenzi raději s Wonder Woman nezůstal.
  • Palebras
    Palebras9.9.2020 12:20Batman #06: Nevěsta nebo lupič?
    Já jsem s tím, kam se série dostává nadmíru spokojen a rozhodně tomu není jinak, ani v případě šestého pokračování. První příběh je atmosférický, napínavý a jedná se o skvělý rozjezd. Co se týče příběhu s Wonder Woman, tak zde jsem si užíval každou stránku a v duchu si říkal, že tohle celé bude na plný počet. Poté přišel hlavní příběh s Poison Ivy a musím říct, že tohle mě zase mírně vrátilo na zem, ale v žádném případě se nejedná o velký sešup směrem dolů, jen to téma bylo dost podobné Gothtopii vydanou v rámci Detectvice Comics a asi bych ocenil něco komornějšího, než celosvětové ovládnutí lidstva v podání Pam Isleyové. No a příběh na konec byl perfektní a skvěle zakončil celou knihu. Co se kresby týče, tak Janin odvádí dobrou práci a prakticky ani ostatní kreslíři mi v ničem nevadili. Na všechno se perfektně dívalo a vypíchnou musím Dianu se Selinou, které jsou prostě kočky.Obě!. Na plný počet to sice není, ale čtyři si to určitě zaslouží a těším se na svatbu!
  • rewkon
    Ty vado on ten king nějak funguje i baví víceméně mně bavili v tomto booku všechny příběhy určitě ,ale nejvíc ten s Wonder Woman.
  • MEGA
    Četlo se to dobře, ale nijak mě to nenadchlo. První sešit je bezkonkurenčně nejlepší část knihy. Tam King zvládá v malém prostoru vybudovat atmosférický a rafinovaný příběh, z jehož konce mě mrazilo v zádech. Zbylé příběhy mě přišli moc jednoduché a prázdné. Část s Wonder Woman měla dobou premisu, ale nakonec to bylo předvídatelné a bez jakýchkoli následků. Ovládnutí světa Poison Ivy je nejdelší část knihy a za mě bohužel ta nejhorší. Náhlé vhození do děje bylo zbytečné a jen pro efekt. Kdyby jsme dostali víc scén mezi Ivy a Harley, nebo nějaké momenty s Ivy před ovládnutím světa, možná by konec působil víc přirozeně. Takhle mě příběh zanechal naprosto suchým a zítra na něj nejspíš zapomenu. Poslední sešit je povedená tečka na závěr. Co se kresby týče, osobně nemám v lásce kresbu Janina, ale ostatní umělci byli prvotřídní.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.8.2020 21:17Batman #06: Nevěsta nebo lupič?
    Tom King je prostě... king. Můj oblíbený king. King rafinovaně stavěných scénářů, king podivností. První povídka se mi líbila moc, pak přišly na řadu zase jeho totální úlety, což konstatuji jako neutrální fakt.

    Celkový dojem: 60%
  • Spike
    Můžu spokojeně říct, že série pokračuje dobrým směrem. Struktura je podobná jako u minulého dílu, nemáme jeden velký příběh, ale spíš několik kratších povídek. Díky tomu je kniha pestrá, a já se po dočtení až divil jak to může držet pohromadě, ale i přes ten široký záběr, ono to nějak funguje.

    Začínáme takovým klasickým jednosešitovým detektivním příběhem. Ačkoli je to jednohubka a na tak malém prostoru se napínavá detektivní zápletka vybuduje těžko, pár překvapení, správná atmosféra a zneklidňující pocit na závěr tomu upřít nelze.
    Pak se nám trochu změní žánr, Batman v brnění se spolu s Wonder Woman vydává do jiné dimenze válčit s démony. Zní to jako šílenost co se sem ani nehodí, ale ta epická zápletka je jen obal pro příběh o odloučení a obětech, a zapůsobí to jak má.
    Nejdelší příběh je o tom že si Poison Ivy pokusí dělat ze světa dokonalou utopii. Hezky to navazuje na Válku vtipů a hádanek a je to pojato z civilnějšího pohledu, ale zápletka mi už přijde Xkrát viděná. Z hlavy si vzpomenu třeba na Gothtopii. Ivy tu je vylíčena zajímavě a příběh je fajn, jen je to takové už ohrané. Naštěstí spíš než na samotnou utopii se King soustředí na postavy takže to pořád baví.
    Na závěr je tu též jednohubka o tom jak se Catwoman 'připravuje' na svatbu, a Tom King si tu opět zajímavě hraje s minulostí obou postav a čím víc máte načteno, tím víc si ty odkazy užijete. Na závěr moc pěkné.

    Kresba je taky prima, i když žádného svého oblíbence tu ani tentokrát nemám. Holt tu není žádná pořádná mlátička aby si sem zaskočil zařádit David Finch. Ale vypadá to dobře, moderní mainstream jak má být. Tón vyprávění je velmi podobný jako minule, hodně dialogů, hodně nenásilného humoru, cílí se dost na postavy a akce je tu spíš v pozadí. Mě tohle vyhovuje, a pokud si série udrží tento styl, jen dobře. Nejsem tak nadšený jako minule, možná je to tím příběhem s Ivy, možná že Mikel Janín kreslí na můj vkus moc chladně, neosobně a bezemočně takže se do toho nemůžu úplně dostat. Ale pořád jsem toho názoru že tahle řada se číst vyplatí a má před sebou ještě velké věci, další díl opět slupnu i s navijákem. 8/10
  • SomeOne
    Vypadá to, že tato série se již ubírá dobrým směrem. King se již dostal z toho psychologického šťourání se postavám v hlavě, což je jedině dobře. Kdyby takto pokračovaly další díly, mohla by to být docela dobrá série.
  • cyboy
    cyboy mecenáš30.7.2020 02:49Batman #06: Nevěsta nebo lupič?
    Prekvapive se mi to porad libi, i kdyz uz je to hrozne natahovana telenovela. At uz se proboha vezmou a muzeme jit dal. :) Kvalit prechozi knihy to nedosahuje, ale pohodova zabava to je.
    70%
920104
Četl/a (57)
AlmightyMates , Ash Pointak, Bronn, calvin10, Cinema Ranger, Craxx, cyboy, Doppelganger, faster86, Final, frantisekcap1, Fry, Georgíno J., hellblazer, invape, Ivan Kucera, Jabba, Jay-jay, jh666, Joker189, Kaaos, karl173, kendor007, Kiko, Lachvos, lantan1, Lord Baltimore, malylada, Martinb, me, MEGA, Mercurio, Mleako, MonsterGyre, MP, Palebras, paulmuaddib, pavlosson, pearlxjam, petrik1710, Poseidon1978, PumpingArrow, rewkon, schefik, Sikk, Spike, štěpin_8, taidana, tom173, Tony TwoDee, trudoš, tukak, utresyby, Václav Mikula, xflori01, Zbysek2410, zlejzmrd
(113)
123peta, adam.ra, Alfi, Alfred, AlmightyMates , Ash Pointak, BadBoy, Badgu.y1902, bboorreekk, Beng.D, blackJag, bmc75, Bronn, calvin10, Caylen-Tor, Cever, ConanVJ, CoVseNerdit, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, Deckard, deefha, Denis, Dinik, Doppelganger, erik, farnhajt, faster86, Filip123, Final, Flowtek, Fox01, frantisekcap1, Fry, Georgíno J., hellblazer, hugosnowden, hyba1991, invape, Jabba, JackOneil, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, jindroush, Joker189, Kaaos, Karel Sec, karl173, kendor007, Kiko, kindanerd, Kouzelnik7, krvinka56, Lachvos, lifi, listr, Lobok257, Lord Baltimore, malylada, Mamut12, Martinb, me, MEGA, Mercurio, Mitak, Mleako, MonsterGyre, MP, NecRoman, Olesh, Paja78, Paldini, Palebras, paulmuaddib, pavel, pavlosson, pearlxjam, pechna, perper, Poseidon1978, PumpingArrow, puolpm, Radkos, rewkon, Ricarderon, Rumburaq, Saran, schefik, Sikk, Skot, Spike, štěpin_8, tacmud, taidana, the.kasztan, Tialster, tom173, Tomas024, Tommar, Tony TwoDee, trudoš, utresyby, Václav Mikula, vishnar, xflori01, xintax, yogi, yojimbo, Zbysek2410, zdoog, zlejzmrd
Chce (25)
Abe, Al0f0k, Azik2586, Blacklarch, Dali, deadpool, Draco nobilis, filosh, gezic, Jack, James, Jáňa, Joshua_T, LookAss, Maty48, monty.cl, Nightmare, OldaB, royan, sleepless, Sole, Spacecore, Tomasino79, Tyfus, Wiw
Shání (4)
gezic, LookAss, Nightmare, suricattaontheway
Nabízí (1)
frantisekcap1