Lorna Daneová je Polaris, x-menská vládkyně magnetismu.
Přidejte se ke smaragdově oděné hrdince v čele zbrusu nového týmu X-Facforu!

Polaris se ujímá velení. Jeden z předních x-menských autorů Peter David se vrací k sérii, jejíž tón určoval po více než deset let. V komiksu Pod značkou X má mutantka s magnetickými schopnostmi za Úkol dát dohromady nový tým... jaký jste ještě nikdy předtím neviděli! A ještě předtím vám ukážeme její komiksový debut! Jedna z mutantských královen přichází ve velkém stylu.

Obsahuje příběhy:
Ďábel zplodil dceru
Pod značkou X

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií All New X-Factor #1-6 a X-Men (Vol. 1) #49-52

V tiráži je chybně uveden Ondřej Král, který se na redakci tohoto čísla kompletu nepodílel.


Scénář
Peter David, Arnold Drake
Art
Carmine Di Giandomenico, Don Heck (Donny), Werner Roth (Jay Gavin), Jim F. Steranko
Ink
John Tartaglione
Barvy
Lee Loughridge
Lettering
Rui Alves, Josef Ládek, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Karolina Matysová, Alena Mikulíková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
729 g
Stran
208
Cena
249 Kč
Originál
All New X-Factor: Not Brand X (Marvel Comics, 1968, 2014)
  • Moon
    Po dlouhé době NHM, které aspoň trochu stojí za to. První retro část je teda peklo, ale druhá část all-new x-factor je fajn týmovka. Hlavně díky chemii mezi postavami a dialogy, které jsou zábavné a tak nějak normálně lidské.
    Nicméně to moc není o Polaris. Nebýt to v názvu knihy tak to ani nevím.
  • trudoš
    První část, skládající se z komiksů z roku 1968, pro mě byla docela peklem, stejně jako před časem v albu X-Men: Soumrak mutantů. Už tehdy mi to přišlo scenáristicky dost chaotické a jediné, co na první pohled zaujalo, byla specifická ruka výtvarníka Jima Steranka.
    Ovšem vlastní řada All New X-Factor byla jinačí potěšení. Peter David prostě týmovky umí a člověk se baví čistě samotným čtením, třebaže hrdinové jen stojí a komentují situaci. Je to vtipné i napínavé, přičemž se ale nedá říct, že by autor přišel s nějakými novými postupy nebo nápady. Pouze mu fungují staré dobré mezilidské vztahy a to navíc pracuje pouze s hrdiny druhé kategorie. Tady mě vážně mrzí, že nedočkáme dalších dílů – a ne přitom kvůli tomu, abych se dozvěděl, jak to bude s týmem dál, tam jsou karty rozdané poměrně klasicky, ale pro perfektní dialogy a s nadhledem pojaté zápletky. Jenom je fakt, že příběh není moc o Polaris. Nebýt vzadu vsunutá stručná historie, člověk by ani netušil, že je kniha věnovaná právě jí.
  • hroubek
    Fajn komiks. Starý příběhy mě nesedly a trvalo mě, než jsem je přečetl. S novějšími příběhy je to o dost lepší, jen jsem měl celou dobu pocit, že hlavním hrdinou tohoto příběhu je Gambit a ne Polaris. Škoda, že poslední dva sešity nejsou, tak dobré jako ty na začátku. Polaris je slušný komiks, ale nic extra od toho nečekejte.
  • Carnage
    Přijde mi že kniha se víc zaměřuje na postavu Gambita než na Polaris ale není to vůbec na škodu, příběh je přímočarý a nový členové týmu jsou sympatiční tak akorát aby to člověka nenudilo. Kresba je taky v pohodě. Musim říct že návrat k postavám z řad X-menů kompletu prospívá.