Uvidíte, jak daleko je ochotný zajít kvůli ženě, kterou miluje. Ben Raab a Salvador Larroca podrobí X-Meny zkoušce v podobě Krvavého úsvitu a Psylocke se ocitá první na ráně. Když se mutantky zmocní zákeřný Kuragari, Angel se vrhne do boje, aby zachránil její duši... jakýmikoliv nezbytnými prostředky. Zároveň vám přinášíme i první příběhy z Angelovy minulosti. Skrz tuto knihu marvelovský okřídlený zázrak dokonale poznáte!

Obsahuje příběhy:
Anděl za milion
Krvavý úsvit

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií Psylocke and Archangel: Crimson Dawn #1-4 a materiál z X-Men (Vol. 1) #54-56


Scénář
Arnold Drake, Ben Raab, Roy Thomas
Art
Salvador Larroca, Werner Roth (Jay Gavin)
Ink
Vince Colletta (Vinnie), Sam Grainger, Hack Shack Studios, Sean Parsons, Art Thibert
Barvy
Liquid!, Christian Lichtner (Chris), Aron Lusen
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Mirka Jarotková, Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
529 g
Stran
128
Cena
249 Kč
Originál
Psylocke and Archangel: Crimson Dawn (Marvel Comics, 1969, 1997)
  • ludek.n
    Je bohatý, pohledný a má křídla - Warren Worthington III. ve světě Marvelu známý spíše jako Angel. Stál na počátku kariéry X-Menů, byl členem týmu Champions, Defenders i X-Factor. Nikdo z jeho přátel a spolubojovníků neprodělal tak drastické proměny jako on. Scénáristé Arnold Drake a Roy Thomas společně s výtvarníkem Wernerem Rothem nám ho představují ve třech krátkých příbězích na úplném počátku jeho životní cesty, od dítěte školou povinného až mezi zakládající členy X-Menů. Následuje čtyřdílný epos Krvavý úsvit od Bena Raaba a Salvadora Larrocy. Warren zde vystupuje v podobě modrého Archangela, který se společně se starým Gomurrem musí postavit hrozivému démonovi Kuragarimu, aby zachránil svou lásku Psylocke a vlastně i celý svět před magickou temnotou. Hrozivý příběh, kterému nedostižný Larocca svou jedinečnou kresbou vtiskl vpravdě monumentální rozměr. Kuragari je tak strašlivý, že mu chybí už jen pověstné kopyto, Psylocke je kráska mimořádných proporcí v kostýmku, který toho mnoho neskrývá a konečně Warren se ze ztrápeného seladona ve žlutém obleku (který k té jeho modré kůži pasuje jako pěst na oko) propracuje až k andělu pomsty, pro jehož křídla jsou stránky tohoto komiksu doslova malé a nedostačující. Zase jedna parádní jízda bez brzd a bez držení…
  • Moon
    Nhm co vás hodí doprostřed děje, takže nechápete o co gou.
    Nezajímavé postavy a vztah k nim nulový.
  • Tyfus
    Tak tohle jsem měl rozečtené dva týdny a velmi spolehlivě to fungovalo jako uspávadlo. Klasické NHM - příběh vytržený z kontextu, takže vůbec nevím o co šlo. Nezajímavé postavy, příběh o ničem a škaredá kresba. Abych jenom nevytýkal... na chvilku tam byl Wolverine.
  • hroubek
    Nic proti ničemu. Obyčejný komiks, který neurazí, ale nijak zvláště nenadchne. Čte se to dobře, děj má spád a je fajn číst nějaký komiks s Psylocke a Angelem. Největší problém je to, že mi celý příběh byl ukradený. Nevěřil jsem tomu, chyběla mě návaznost a prostě to bylo takové echt.