Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Krále Alvara sužuje osud. Konečně se mu podařilo dosáhnout míru se sousedním královstvím a zasnoubit svého syna s dcerou krále Honima. Oba stárnoucí vládci se těší představou, jak bude jejich vnuk vládnout spojené říši. Avšak jejich nevděční potomci mají jiné plány a nehodlají se vzít...

Legendární scenárista Alejandro Jodorowsky završuje svůj temný příběh plný zrady, násilí a nepatřičných tužeb, a talentovaný Dongzi Liu mu opět výtečně sekunduje nádhernou kresbou.

Obsahuje dvě původně samostatné alba (Sang Royal #03: Des loups et des rois, Sang Royal #04: Vengeance et rédemption) v jedné knize.

Scénář
Alejandro Jodorowsky
Art
Dongzi Liu
Barvy
Dongzi Liu
Obálka
Dongzi Liu
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Filip Gotfrid, Martin Kužel
Žánry
historický, válečný
ISBN/ISSN
978-80-7449-876-3 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
233 x 310 mm
Tisk
barevný
Váha
938 g
Stran
120
Cena
449 Kč
Originál
Sang Royal #03: Des loups et des rois, Sang Royal #04: Vengeance et rédemption (Glénat, 2013, 2020)
  • Norri
    Norri mecenáš15.7.2021 08:52Královská krev II.: Pomsta a vykoupení
    Jestliže se první kniha dala zařadit do pseudo historického žánru (až na ty účinkující duchy), tak druhá kniha už je čisté fantasy. Musím říci, že ji to prospělo. Jodo zde věnuje více tvůrčího přetlaku fantastičnu než záplavě zvratů, zrad a schizofrenních změn charakterů hlavních postav. To je oproti první knize příjemná změna, když jsou všechny postavy po celou knihu víceméně konzistentní, ba co více, dokonce se i vyvíjí. Zůstalo však příliš vysoké tempo vyprávění. Když jsem si přečetl obě knihy najednou, tak má mě obsah té ságy jako celek docela zapůsobil. Dovedu si představit, že by to bylo mnohonásobně natažené a vyplněné nějakou vatou. Pak by to bylo jako Hra o trůny. Když ale máte zhuštěné jenom zásadní a epické události, tak je pak jasné, že to působí přepáleně.

    Celý komiks táhne neuvěřitelně nahoru kresba. Ta je naprosto úžasná, realistická, propracovaná, dynamická.... prostě skvělá. Pokud bych měl něco vytknout, tak jedině fádní a nudnou práci s panely Na druhou stranu, k té realistické kresbě by se žádná divočina nehodila.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2021 18:30Královská krev II.: Pomsta a vykoupení
    Tohle celou sérii totálně zabilo. Nakonec to byla klasická upířina s vlkodlaky. Potenciál skvělý, kresba pořád dobrá, ale celkové vyznění a tahanice na královském dvoře mi spíš vadily. Pohnutky postav chabé a nezáživné, navíc předvídatelné. Tohle se nepovedlo. Nějak to pohromadě drží, o tom žádná, ale prostě mě to nebavilo.
  • perak
    Líbilo se mi více, než první díl. Děj je přímočařejší, bez nějakých velkých odboček a vzájemných rodinných propletenců (tedy ne, že by tam nebyly, jen je jich tam na Jodův tradiční apetit méně). Zato je v příběhu nová klasická ingredience fantasy vyprávění v podobě vlkodlaků a upírů (no především u nich mi jejich vstup do děje přišel, jak vytažení z kouzelníkova klobouku, na efekt, bez vysvětlení, kde se tam vzali, možná trošku zbytečně do děje zakomponovaní, ale ve výsledku si řeknete, že je to trochu klišé, ale na druhou stranu, proč ne). A především kresba těchto různých příšer byla výborná, tady byl velký formát knihy povinností.
    Asi půjdu trochu nad, ale dávám slabších 5.
  • flipflop
    Oproti předchozímu dílu ještě o porci tesáků zábavnější.
  • Good Games
    Good Games mecenáš22.7.2020 23:36Královská krev II.: Pomsta a vykoupení
    Královská krev sa vydarila a ak máte chuť na poriadne krutý príbeh plný sexu, krvi a brutality, tak ste na správnom mieste. Síce je občas trochu prekombinovaný, ale je to príjemné čítanie pre dospelých. Hlavnou hviezdou komiksu je Dongzi Liu, ktorého kresba vypadá famózne. =►Celá recenzia◄=
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš10.7.2020 14:34Královská krev II.: Pomsta a vykoupení
    Líbí se mi výtvarná stránka, ale ti upíři a vlkodlaci už jsou nuda k uzoufání.
  • louza
    Po první bezvadně teatrální a zvratově propracované knize znatelný ústup z pozic. Dochází nápady, takže autor povolává do akce nezbytné vzpruhy jakými jsou v první fázi vlkodlaci, a když ani to nestačí, přitvrdí s upíry. Jeho varinata stmívání je sice místy sympaticky krvavá a i zamilovaní si své city nedávají najevo zrovna emo záchvěvem emoce v pobledlé tváři, nicméně v jádru je to pořád stmívání a to už z definice nemůže být dobře. Kniha naštěstí vypadá pořád úplně skvěle a i se příjemně čte, takže to zase takový provar není. Ale bylo by dobré, aby v téhle sérii už Jodo nepokračoval. Teď je ten správný čas odejít se ctí.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.7.2020 14:02Královská krev II.: Pomsta a vykoupení
    Je to slabší odvar nežli předešlý díl, je to v podstatě stále taková primitivní surová pohádka pro dospělé a ty klece mi přišly hodně naivní... ale nemůžu si pomoct, to je jedna z mála věcí od Jodorowského, která mě vysloveně baví.

    Celkový dojem: 90%
  • cyboy
    cyboy mecenáš29.6.2020 19:36Královská krev II.: Pomsta a vykoupení
    Jak se mi libil prvni dil, tak jsem se pronudil druhym. Asi jsem cekal vic nez "chtel mit vic, nema nic".
    60%
16198
Četl/a (60)
2Hitman3, adevr, AlmightyMates , bidlo10, binnmode, Blackmoor, Bronn, Bubákolog, Cabal, calvin10, Covenant, cyboy, dajik, DanielT, Darth Raelchi, davidek, Deckard, farnhajt, fel68, Finvarra, flipflop, Garp, Georgíno J., Glumal, gongon44, house192, IndyP, invape, J.Connor, Jabba, Jay-jay, kubosos, lacoste, lantan1, Mariohurbanek, Mercurio, monte walsh, MP, mstefl, namdnas, NecRoman, Norri, Ozymandias, pechna, perak, plema, Poseidon1978, RadimNemec, RaptoR, Schirru, start05, taidana, the.kasztan, tomaseek, trudoš, vankobra, Wasps, Yefery, Zbysek2410, Zlord_Antijezis
(114)
2Hitman3, 2scha, adevr, Alfi, AlmightyMates , Azbest, BadBoy, bboorreekk, Beng.D, Benji, Berry669, bidlo10, binnmode, blackJag, Blackmoor, bmc75, Bob, Bronn, Bubákolog, calvin10, Caylen-Tor, cobe, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, DanielT, Deckard, Dinik, disclose, erik, farnhajt, fel68, flipflop, Georgíno J., Glumal, Goeger-Devil007, gongon44, Hawwwran, Honzin, house192, hugosnowden, hypermlok, IndyP, invape, J.Connor, Jabba, Jay-jay, jjjirik, kapicka, KarlosJB, KdG, Kouzelnik7, krvinka56, kubosos, lacoste, listr, LuckyLjuk, maara, Mamut12, Mariohurbanek, mcleek, Mercurio, merhyx, Mitak, moris.cz, MP, MP81, mstefl, NecRoman, Norri, o2t2, OldaB, Olesh, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, Philologus, plema, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, RaptoR, Ricarderon, Saran, Schirru, sercial, Skot, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, Tarka Daal, the.kasztan, Tialster, timek, tomaseek, Tomasino79, Tony TwoDee, trudoš, vankobra, Velkej šéf, vranakx, Wasps, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, Zbysek2410, Zlord_Antijezis
Chce (21)
arnecht, Badgu.y1902, besikv, ConanVJ, delsemela, Draco nobilis, filosh, Goldfinch, Infarkt, James, kadas97, Kamoš, MonsterGyre, Nightmare, Odal , picaccino, Premek, Raido26, skepsi, sleepless, smazenapikantniskeble
Shání (4)
arnecht, Černá Krysa, Nightmare, Šedo