Petrovo zoufalé pátrání po milované tetičce May pokračuje! Situace se však vyhrocuje, když na scénu vtrhne nový Venom - takový, který má všechnu moc, ale žádnou zodpovědnost! Mezitím se v zákulisí dál rozbíhá soukolí vražedného spiknutí. Únosce Spider-Manovy tety hodlá zasadit poslední, zdrcující úder... a pomáhat mu bude dvanáct Spideyho nejnebezpečnějších soků!

Obsahuje příběh:
Poslední vzdor

Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz od Marko Djurdeviče.

Obsahuje sešity série Marvel Knights: Spider-Man #7-12


Scénář
Mark Millar
Art
Frank Cho, Terry Dodson
Ink
Frank Cho, Rachel Dodsonová
Barvy
Ian Hannin, Laura DePuy Martin
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder, Jiří Pavlovský
Redakce
Changer the Elder, Alena Mikulíková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2612-3169 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
584 g
Stran
148
Cena
249 Kč
Originál
Marvel Knights: Spider-Man Venomous, Marvel Knights: Spider-Man The Last Stand (Marvel Comics, 2004, 2005)
  • Norri
    Na tento komiks jsem se hodně těšil. Vždyť ho dělal Mark Millar, Terry Dodson a Frank Cho! To nemůže být špatné! Při čtení však mé nadšení zchladlo. Ukázalo se, že je obyčejná superhrdinská mlátička. Příběh není špatný a dobře odsýpá. Peter Parker se dostává do stále větších sraček a hledá pomoc kde se dá. Jenomže situace je stále horší a horší a Peter Parker nemá nejmenší tušení co se děje a jak z toho ven. Celé je to docela drsné a krvavé. Vystřídají se tam snad všichni Spider-manovi nepřátelé, což je docela otravné. Nejvíce mi ale chyběl nějaký přesah ze superhrdinského žánru. Něco navíc, jako měl třeba Kevin Smith ve Zlu v lidských srdcích (oba příběhy spojuje Terry Dodson jako kreslíř).

    Co se týče kresby, tak je pěkná. Vím, strohé konstatování vzhledem k tomu, že mám kresbu Terryho Dodsona i Franka Choa rád. Tady odvedli standardně dobrou práci, ale nějak se to v tom superhrdinském ději ztrácí. Vlastně ani nevím, co kreslil Dodson a co kreslil Cho. Poznal jsem jenom Frankova jezevčíka a Komiksáka že Simpsonových.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš3.3.2021 06:26Komiksový výběr Spider-Man #018: Poslední vzdor
    SPOILERY. UKK podnikol plno skvelých vecí, ale aj jednu legendárne zlú: začal a nikdy nedokončil pomerne slávny run Marka Millara, v ktorom anonym Petrovi uniesol milovanú tetu May, z čoho logicky vyplývalo, že poznal Spajďákovu civilnú identitu. UKK z tohto runu vydal knihy Dolů mezi mrtvé a Jed, ale dokončenia sme sa nedočkali. Takže ak Millarov príbeh chcete mať komplet, tak sa na UKK vykašlite a siahnite po KVS, v rámci ktorého nielenže príbeh bol dokončený, ale stačili mu k tomu len dve knižky (Dolů mezi mrtvé a Poslední vzdor, ešte stíhate?). Kým z prvej polovice som bol napriek dynamickej (ale miestami nie úplne dokonalej) kresbe Terryho Dodsona a Franka Cho rozčarovaný, druhá situáciu vylepšila. Má na tom pavúčí podiel najmä fakt, že sa príbeh uzatvára, jednotlivé linky tým pádom dostávajú väčší zmysel a konečne sa dočkáme vyvrcholenia. Tiež sa mi páčilo spolitizovanie Normana Obsorna, to bol fakt originálny nápad (čo nemôžem povedať o Deus Ex Machina v podobe istého zoskupenia). Samotné rozuzlenie únosu je ale paradoxne napokon tým najslabším, čo Markov run ponúka, nakoľko sa ukáže, že za ním od samého začiatku stál Petrov hlavný podozrivý (wtf?). Negatívne vnímam nielen bombastickú, avšak nudnú akciu, ale tiež silné vyhrážky scenáristu, z ktorých napokon nič nebolo (Petrova ochota ísť sa udať na polícii, opakovanie histórie s pádom Gwen). Mimo misu mi pripadal aj záverečný list, ktorý sa absurdne snaží zo vzťahu Green Goblin/Sieťomil robiť vzťah Batman/Joker, čo vôbec nefunguje, pretože dotyčný vzťah bol vždy o všeličom, ale nikdy nie o istej za vlasy pritiahnutej forme priateľstva.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš31.12.2020 22:29Komiksový výběr Spider-Man #018: Poslední vzdor
    Tak aspoň vím, jak to bude dál. V UKK bylo jen 8 sešitů. Tady mám z této série 12. Více jsem pochopil a taky jsem se i více bavil, přesto je pro mě takový průměr. Příjemné počtení.
  • faster86
    Názor mám stejný jako u předcházejícího dílu #14. Hvězdičku navíc dostává Millar za nápad statusu quo mezi záporákama a klaďasama, aby se supertýpci nedívali po větších rybách.
  • Blackthunder
    Hodnoceno společně s číslem 14:
    Dobře, páni, tak to byla jízda. Cíleně jsem si ty dva měsíce počkal, abych si mohl celý příběh přečíst najednou a udělal jsme dobře.
    Někdo se dozvěděl Spideyho tajnou identitu a unesl tetičku May… a to je jenom první problém s který, všechno toto odstartuje. Příběh impozantní, nádherná kresba, super easter eggy (Louigi a Mario vlastnící pizzerii, Komiksák ze Simpsonových v New Yorku), napětí, akce a trochu drsnější než obvykle. Tenhle komiks je prostě jedna velká jízda, která vás nenechá nadechnout. Chytí vás jak klíště a nepustí do chvíle, než se dostanete na konec. Člověk má dokonce i o postavy strach, protože tady se autoři rozhodně nemazlili a zapojující větší svět Marvelu s všemožnými hostujícími postavami, má člověk pocit, jako kdyby koukal na velkolepý film z MCU. Doporučuji všemi dvaceti!
  • Moon
    Pokračování knihy číslo 14, které navazuje tam kde se přestalo. Super počtení, bavil příběh i kresba a hlavně mě bavil green goblin.
  • louza
    Závěr příběhu ač přináší jistě silné momenty bohužel padá o třídu níž než první kniha stojící na mysteriozní záhadě tajemného muže v pozadí. Finální blitka je doopravdy trapná ale i tak Millar vybírá ostrou zatáčku ve finální pointě zvratem, který by asi málokdo čekal. Je to přece jen pan autor. Škoda, že se nepovedlo udržet všechny rozehrané linie v rozumném raciu, ale i tak v knize zaznělo hodně zajímavých rezonujících témat díky nimž budou čtenáři na některé záporáky koukat možná poněkud jinak. Hlavně duo Electro Vulture se vyšvihlo.
  • NextOne
    Tohle jsem psal u 14. dílu --- Série Marvel Knights Spider-man mě vyloženě nadchla. Tenhle typ kresby mi sedí, baví mě, není to nic přeplácaného, ale zároveň to má šmrnc. Celý příběh je dobře pojatý. Spajdy to má vyloženě těžké a zatím mu nic pořádně nevychází. Pohybuje se zde spousta záporáků a hlavně naše kočanda. Těším se na 18. díl této série, který tento příběh zakončí.

    No a máme tu pokračování tohoto úžasného příběhu. Scénáře Marka Millara prostě žeru a kresbu Cho a Dodsona ještě víc. Marvel Knights série za mě patří mezi ty lepší. Klidně si jí za pár měsíců přečtu znova. Má to spád, rvačky, napětí a boobs :D
  • kaylin
    Kniha "Komiksový výběr Spider-Man 18: Poslední vzdor" je velmi povedeným zakončením dvanáctidílného příběhu, který napsal Mark Millar. Ukázal, že i s tímhle starým známým hrdinou je možné udělat divy a napsat chytrý scénář, který je pořád akční, superhrdinský, ale je v tom i něco mafiánského, je v tom něco psychologického, trochu detektivního a samozřejmě nechybí osobní dramata, která jsou součástí série se Spider-Manem už pod jejího začátku. A když už jsme u těch počátků, Mark Millar na nich jednoznačně staví, odkazuje se na ně a jen sám potvrzuje, jak má Spider-Mana rád, jak jej rád četl a jak byl nadšený, že se sám mohl na svého oblíbeného hrdinu vrhnout. I finální souboj je krásně ikonický a dává předcházejícím událostem ještě o něco větší hloubku. Jsem rád, že je pořád ještě hodně příběhů se Spider-Manem, které neznám a které jsou sakra dobré.
  • hroubek
    Jsem moc rád, že jsme dostali možnost, dozvědět se jak příběh o únosu tety May dopadl. Mark Millar rozehrál zajímavý příběh a náš oblíbený pavouk to nebude mít lehké. Millar tlačí Spidey na jistou morální hranu a je zajímavé číst jak se s tím Peter vyrovnává. Příběh má spád a je dost akční a neustále se v něm něco děje. Ocenil jsem několik věcí, se kterýma příběh pracuje a i jisté detaily. Výsledný dojem pak velmi upravuje poslední sešit, jenž je velmi dobrý a poslední stránky jsou parádní. Opět je to mezi třemi a čtyřmi hvězdy, ale za ten konec si to zaslouží vyšší hodnocení.
  • SomeOne
    Přijde mi to o trochu slabší než první díl, ale pořád je to dost dobré dokončení příběhu.
  • mcleek
    Dokončení mě bavilo stejně jako první půlka - takhle podle by měl podle mě vypadat kvalitní mainstream. 85%
  • Delphín
    Skvělý komiks, doprovázen vcelku dobrou kresbou. V tomto komiksu se dalo vykřesat mnohem více mlátiček, hlavně v samotném závěru. Buďme rádi alespoň za souboj s Venomem, to je takové max co se rubaček v tomto komiksu týče. Millar vsadil spíš na psychologickou/depresivní stránku, což je sice škoda, ale na druhou stranu si s tím opravdu vyhrál, a vytvořil senzační čtení!
  • cyboy
    Misty jsem se do cteni musel nutit a celkove jsem se tim pronudil. Jako Millar se to snazi osvezit, ale tak nejak to vychazi naprazdno.

    Pokud se nekdo jmenuje Octavius, tak v patem padu je to: "Octavie!" a ne "Octaviusi!"

    50%
17287
  • mcleek
    Cyboy to evidentně četl už v UKK, kde vyšly svazky Dolů mezi mrtvé a Jed, každý měl 4 čtyři sešity příběhu Marvel Knights: Spider-Man (čtyři poslední sešity vyšly česky až teď v této knize).
  • SomeOne
    cyboy: A nelíbilo se ti to třeba, protože jsi nečetl 14. svazek, ve kterém byl první díl příběhu? Toto je pokračování. Asi každá série, u které bys začal od druhého dílu, by se ti moc nelíbila, kdybys nevěděl, co se stalo předtím.
Četl/a (68)
2scha, Al0f0k, anfrene, Azik2586, Bary02, Blackthunder, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Dejweez26, Delphín, Doppelganger, Dzoglik, Fida, Final, Fox01, Goldfinch, hroubek, invape, Ivan Kucera, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, kallenved, kaylin, Keno, lantan1, LookAss, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Moon, Mr. Baboon, NextOne, noovakpetr, Norri, opytz, Ozymandias, Paldini, petrik1710, punisher, Raul, roswelll, Sagikkun, Sajmon, Scaleo1, Snegis, Spike, Star36489, štěpin_8, taidana, the.kasztan, Tomski, trudoš, TZcomics, Václav Mikula, valkys, vita, Zdendy, zdennanek, zlejzmrd
(173)
2scha, 81splinter, Abe, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, anfrene, autokineton, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, Bary02, Beng.D, Benji, Big_Boss, blackJag, Blackthunder, bmc75, bobo666_2005, BreakingAway, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, Dejweez26, Delphín, Denis1996, Dinik, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Erich, faster86, Fida, fifas, filemon, Filip123, filosh, Fox01, GavlaDan, Glumal, Goldfinch, hellblazer, hlavathor, Hlousks, Honzin, hroubek, hugosnowden, Idy, invape, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, JORDY, kallenved, Kareru, kendor007, Keno, Knowho/Wullcann38, komik.sx, komiksák007, Kouzelnik7, Krvavý Patejl, Lijem24, listr, Lobok257, LookAss, Lord Baltimore, mAGiic, Mariomichal, Marvin, Maty48, mcleek, me, meffis, Mercurio, merhyx, michaldca, Mikei, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, Moon, MP, Mr. Bobeček, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, NextOne, Nightmare, noovakpetr, Norri, nx, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paldini, pearlxjam, pechna, perak, perper, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, punisher, Radkos, raenius, raimi, Ricarderon, RicHard. , roswelll, royan, Rumburaq, Sagikkun, Sajmon, Saran, Scaleo1, Sick666, skepsi, Skot, sleepless, Spike, start05, štěpin_8, StressCZ, Symbi, tacmud, taidana, the.kasztan, TheoDread, Tomasino79, tomntp, Tomski, trudoš, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, valkys, VanTom, Viking, vita, vranakx, VskPrzk, VvV, willis, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdoog, zlejzmrd
Chce (7)
Blackthunder, deadpool, delsemela, hahahoho, Madao, MazeCZ, skepsi
Nabízí (1)
BreakingAway