Když Spidey zjistil, že je jeho černý oblek ve skutečnosti mimozemský parazit, celý zděšený se zlověstného symbiontského kostýmu zbavil. Jenže ten si po čase našel nového hostitele a vrátil se, hladový po pomstě!

Šokující debut nestvůrného Venoma je neuvěřitelný příběh o původu jednoho ze Spider-Manových nejproslulejších nepřátel!

Obsahuje příběh:
Zrození Venoma

Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz od Marko Djurdeviče.

Obsahuje sešity série Amazing Spider-Man #298-302 a Web of Spider-Man #1


Scénář
David Michelinie, Louise Simonson
Art
Greg LaRocque, Todd McFarlane
Ink
Bob McLeod, Jim Mooney, Josef Rubinstein (Joe)
Barvy
Janet Jackson, George Roussos (Bell), Bob Sharen, Gregory Wright
Lettering
Rui Alves, Paulo Cesar Tavares
Překlad
Viktor Janiš
Redakce
Changer the Elder, Mirka Jarotková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2612-3169 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
617 g
Stran
170
Cena
249 Kč
Originál
The Amazing Spider-Man (Marvel Comics, 1988)
  • martin28
    Průměrná kniha. Nenadchne, ani neurazí. Co se kresby týče, mám raději tu Romitovu.
  • Rapty
    Za mě celkem průměrný komiks. Ano je tu pár zajímavých momentů např. když má MJ ten dojemný ale krátký rozhovor s tetou May ale jinak je tu kopa nezajímavých nebo zcela stupidních postav (týpek kterého kousne radioaktivní králík) a názem zrození Venoma vůbec komiksu neodpovídá. V komiksu se totiž Venom skoro neukáže a když už je tu nějaký boj tak náhle hned skončí.

    Za mě je to docela průměrný komiks a doufal jsem v něco víc.

  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš26.3.2021 06:50Komiksový výběr Spider-Man #017: Zrození Venoma
    Problém komiksovej knihy Zrození Venoma nie je v tom, že by šlo o mizerné príbehy. Naopak, jedná sa o „klasickú“ spider-manovskú porciu, ktorá ak by v 90. rokoch vyšla v semic-slovarťáckom Záhadnom Spider-Manovi, dnes by som na ňu spomínal so slzou v oku. Jasné, nepatrí to k tomu zásadnému, čo sa v Sieťomilovom kánone v minulosti stvorilo, ale rozhodne som z jeho pavučiny čítal už slabšie veci. Potešil ma krátky, ale dojemný dialóg medzi MJ a tetou May a niekoľko príbehov kreslil môj miláčik Todd McFarlane (aj keď na jeho spajďácke úlety Úhel pohledu a Utrpení sa to predsa len nechytá). Problém knihy Zrození Venoma je v tom, že obsah neodpovedá názvu. Táto kniha je totiž o všetkom možnom, len nie o Venomovi (dvojnásobne nie o jeho zrodení) a v niektorých dokonca ani nevystupuje (!). A zo zmutovaného zajaca mi v krku zabehla mrkva. Resumé: viac o Venomovi je paradoxne KVS: V kůži vetřelce.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš31.12.2020 22:28Komiksový výběr Spider-Man #017: Zrození Venoma
    Už jsem více ve vodách, které znám a líbí se mi, ale jak už to člověk čte poněkolikáté - viz UKK - už ho to nějak neodpálí. Přesto je to poctivá a příjemná zábava. McFarlane prostě umí a já se bavil aspoň takto.
  • Moon
    Kniha zrození Venoma kde o jeho zrození je jen jeden sešit.
    Zbytek je směsice průměrnosti s pár světlými momenty.
    Čekal jsem, že o zrození Venoma bude napsáno víc a s větší hloubkou. Takhle to nějak hrozně rychle vyšumělo.
  • NextOne
    Pustil jsem se do Zrození Venoma a mile mě to překvapilo. Poslední díl s Bunny manem se mi líbil asi nejvíc, ač to byla oddechovka. Škoda jen, že Venoma tam vidíme málo.
  • Mr. Baboon
    Já nikdy moc nemusel ten zastaralý styl kresby z 80' a ještě pozdějších let, většinou se mu obloukem vyhýbám. Nicméně jsem si řekl, že by bylo fajn vědět jak, kdy a proč Venom vlastně vznikl a tak jsem v trafice sáhnul po tomhle kousku a řekl jsem si, že to nějak zvládnu.

    Můj přístup 'nic nečekej a možná budeš mile překvapen' se vyplatil. Překvapivě mi kresba nevadila a příběh mě zajímal a bavil. Paradoxně, a to je za mě škoda, se s Venomem jako takovým setkáme pouze v jednom z asi pěti sešitů, které toto číslo obsahuje. Dvě poslední s Venomem nesouvisí už vůbec (máme zde Silver Sable).

    To je hlavní důvod, proč ubírám jednu hvězdu. Poslední dva sešity sice přímo na ty předchozí navazují, ale o Venomovi ani zmínka... a to jsem se na něj opravdu těšil. Kresbu zde hodnotit nebudu, i když mi není kdovíjak po chuti, v té době takhle kreslil skoro každý a byla by škoda snižovat hodnocení na základě předpojatosti.
  • mearez
    Pokračuju s doplněním restů ve Spider-Manovi a jeho další knihou z počátků Venoma. Kvalita komiksu jako taková je stejná, jako u předchozí knihy, narazíme na fakt zajímavé postavy a některé dějové linky jsou excelentní, ale tak něják název komiksu ve mě budil dojem, že v knize bude mimo Spideyho hlavní postavou Venom, kterej se nakonec ukázal na jeden dvojsešit. Co? Rád si přečtu osmdesátkovýho Spideyho, ale ať mě editoři nekrmí tim, že v knize bude Venom, když je v ní stejně dlouho jako jiný hostující charaktery (třeba Chance). Jo a radioaktivní králík? To bylo hrozně směšný, to se fakt omlouvám. Ale i přes hejt v mém komentáři jsem si komiks užil, kvalita kresby byla stejná jako u předchozí knihy. Prostě standard Spidey. Za mě 4*.
  • hroubek
    Zrození Venoma jsem před pár lety četl v sérii UKK. Nebylo to špatné a bavilo mě to. A totéž mohu napsat i o tomto komiksu, který vychází v této sérii. Jsou to fajn příběhy s luxusní kresbou. Bavilo mě to číst znovu, zavzpomínat a znovu si přečíst jak vznikl tento ikonický záporák. Jako minule, tak i teď mě mrzí, že si samotného Venoma moc neužijeme, jelikož je zde jen v jednom sešitu. Za mě fajn komiks, ale ze Spideyho světa jsem četl lepší kousky.
  • Delphín
    V první řadě je třeba si uvědomit, že název knihy docela kecá. S Venomem se tu tolik nesetkáme, což je škoda, protože sešity s ním byly opravdu skvěle pojaty. I další příběhy nejsou vůbec špatné, ale těm s Venomem se to prostě nevyrovná. Komiks rozhodně není špatným počinem, ale čekal jsem od toho víc.
  • louza
    Trochu zavádějící titulek knihy. O Venomovi toho tady moc není, jen dva sešity, které už vyšly v jiných kompletech. Zato jsou tu dva kratší, pro českého čtenáře dosud neznámé, příběhy pod taktovkou myšelína. Jeho jméno se nijak zvlášť neskloňuje, ale pravdou je, že ve svých příbězích dokáže skvěle balancovat alter ega hrdinů s jejich civilní identitou, takže Petr Parker je v jeho podání minimálně stejně důležitý jako Spider-man. A nejen on. Michelinie používá velmi šarmantní protivníky i doplňkové postavy. Králičí muž (kousnutý radioaktivním králíkem) vnitřně bojující se směšností svého hrdinského ega je doopravdy boží. A pošušňání je kniha i po výtvarné stránce. Hodně tu exceluje McFarlane, který se sice ve třístovce doslova urve z řetěžu a pokládá stavební kámen svému pozdějšímu kresebnému stylu, ale ve zbytku sešitů jede přece jen unifikovanější marvelovskou linku té doby, což mi sedí přece jen více než jeho pozdější přepálené i když třeba svébytné orgie. Asi to není kniha pro doplnění základního pavoučího vzdělání, ale pro jeho vítané rozšíření rozhodně.
3291121
Četl/a (56)
2scha, Al0f0k, Azik2586, Bary02, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, CJFlip, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Delphín, Doppelganger, Dzoglik, electricfret, Final, GavlaDan, hroubek, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, kallenved, kaylin, Keno, lantan1, LookAss, martin28, mearez, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Moon, Mr. Baboon, NextOne, noovakpetr, Paldini, petrik1710, punisher, Rapty, roswelll, Sagikkun, Sajmon, Sick666, simonator, Spike, trudoš, Václav Mikula, valkys, vita, Zdendy, zdennanek, zlejzmrd
(154)
2scha, Abe, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, Anton Whatever, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, Bary02, Benji, Big_Boss, blackJag, Blackthunder, bmc75, bobo666_2005, BreakingAway, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, CSE_AC/DC, dajik, Dali, Deckard, deefha, Delphín, Denis1996, Dinik, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Ejdý, Ejdý1, electricfret, Erich, fifas, filemon, Filip123, Final, Fox01, GavlaDan, Glumal, hlavathor, Hlousks, Honzin, hroubek, hugosnowden, Idy, invape, Izmir Čupr, James, JaroKakashi, Jay-jay, jendavondra, jh666, Jimbeam90, JORDY, kallenved, Kareru, kendor007, Keno, komiksák007, Krvavý Patejl, Lijem24, Lobok257, LookAss, Lookass33, luky.kuky10, Madao, mAGiic, Mariomichal, martin28, Marvin, Maty48, me, meffis, Mercurio, merhyx, michaldca, Mikei, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, NextOne, Nightmare, NOD82, noovakpetr, nx, Olesh, Onkel 1928, Paldini, pearlxjam, pechna, perper, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, punisher, raenius, raimi, Rapty, Ricarderon, RicHard. , roswelll, royan, Rumburaq, Sagikkun, Sajmon, Saran, Scaleo1, Sick666, simonator, Skot, sleepless, Spike, štěpin_8, StressCZ, suricattaontheway, tacmud, Ter, TheoDread, Tomasino79, tomntp, trudoš, Tyfus, Václav Mikula, valkys, VanTom, Viking, vita, vranakx, VskPrzk, VvV, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zlejzmrd
Chce (6)
anfrene, deadpool, delsemela, hahahoho, illy, Radkos
Nabízí (2)
BreakingAway, vranakx