Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
„Zbraní mi už není zapotřebí. Je to již dlouho, co nekráčím po cestě meče. Nyní kráčím po paralelní cestě moudrosti, odpuštění a stáří. Poslední léta jsem zasvětil psaní. Do těchto svitků jsem vložil své učení a snažil se vyhnout chybám, které jsem učinil s vámi, pane Nakamuro.“

Mijamoto Musaši

Scénář
Thomas Day, Mathieu Mariolle
Art
Federico Carlo Ferniani, Richard Guérineau
Barvy
Jean-Paul Fernandez
Lettering
Jan Schejbal
Překlad
Zuzana Špicarová (Lochmanová)
Redakce
Jan Schejbal
Žánry
fantasy, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-907476-9-2 (ZANIR)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
312 x 235 mm
Tisk
barevný
Váha
600 g
Stran
64
Cena
299 Kč
Originál
La voie du Sabre #03: L'incendie de l'esprit (Glénat, 2020)
  • Gaming Professors
    Gaming Professors3.3.2023 12:25Cesta meče #03: Vzplanutí duše
    Série Cesta meče má sice krátký příběh, který je velmi uspěchaný, ale i tak je to skvělý komiks, který si zaslouží vaši pozornost. Nádherné ilustrace a veškerá pozornost věnovaná detailům mu dodávají správnou dokonalost. Rozhodně bych se nebál říct, že jde o jeden z nejlepších komiksů, které jsem za poslední roky četl, alespoň co se týče výtvarné stránky. Rozhodně bych si dokázal představit, že by Cesta meče vyšla ve větším provedení jako samostatná kniha. Celkově by to mohlo vypadat mnohem lépe, protože takhle si musíte koupit tři malé sešitky, které mají sotva šedesát stran.

    Celí recenze: Trilogie Cesta meče – recenze

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.4.2022 17:41Cesta meče #03: Vzplanutí duše
    Škoda, že si to po pěti letech zase příliš nepamatuji, ale zdá se to jako celkem důstojné ukončení trilogie, která zaujme mírně epickým vyprávěním, kresbou, mravním ponaučením, ale i drobnými detaily: např. pohled Asiata na Evropu jeví se mi jako zajímavé zrcadlo.

    Celkový dojem: 60%
  • Good Games
    Good Games mecenáš1.5.2020 20:36Cesta meče #03: Vzplanutí duše
    Trvalo 7 rokov, kým bola táto pozoruhodná trilógia dokončená. Oplatilo sa však počkať. Posledný diel má dokonalú kresbu a aj príbeh sa podarilo kvalitne ukončiť. Síce som mal s touto trilógiou hlavne zo začiatku nemalý problém kvôli pomalému tempu a možno až príliš veľkej ukecanosti, neskôr som to docenil. Celá recenzia
  • faster86
    faster8623.4.2020 23:09Cesta meče #03: Vzplanutí duše
    Konec začíná 5 let po první knize, Mikedži už není chlapec, ale muž. Konečně se setkává s císařovou dcerou (kvůli které celá ta cesta meče byla). Bohužel jako u většiny komiksových serií je i tento poslední díl nejhorší ze série (ale to neznamená, že je špatný).

    Když vezmu celkovou sérii, krásná kresba, děj zajímavý a postavený mnohem míň na akčních scénách než sem čekal. Plná mouder a ponaučení, jak už to u příběhů z japonska bývá. Musím pochválit vnořené příběhy, které zaslouží 5⭐, celkově bych to s odřítýma ušima viděl na 4⭐. Pokud se vám líbí Usagi, tak tohle je přijatelná alternativa v době sucha (aspoň co se japonského folklóru týče.

    Pořád si myslím, že by bylo fajn udělat dvě knihy o tom co dělal Musaši ty 2+2 roky kdy byl mladý v kuchyni a v bordelu 🤷‍♀️.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš23.4.2020 15:26Cesta meče #03: Vzplanutí duše
    Kdyby se mě někdo zeptal, jaký mám názor na celkový příběh Cesta meče, jistě bude mé hodnocení pozitivní. Kdyby to vyšlo vcelku hodnotil bych určitě jinak, než na jednotlivá alba. Tak jak Norri, projel jsem to komplet od jedničky a to mírné napětí, které jsem měl při dokončení čtení 1. a 2. alba mi něco říkalo, že trojka bude super. Bohužel, nemá to takové grády, jak předchozí dvě. Opravdu je to moc zkratkovité a nejde se tak moc pod povrch Mikedžiho. Navíc mi jakoby přijde, že se tvůrco omlouvají, že ho udělali ve 2. albu takto vyhroceného, který jde nakonec cestou po moci. Spoustu zajímavých témat nastíněných v předchozích dílech tu nedostanou žádný patřičný rozměr a negradují. Prostě vyšumí, Mikedži si dělá svoje a není to až taková hrůza. Nakonec to nějak asi dobře dopadlo, Musaši tam neměl skoro žádnou roli a ten konec byl taky takový divný. Na jednu stranu hezky zakončený, že se mi to líbilo, o tom žádná, ale vzhledem k postavám a příběhu, který jsme mohli číst, mi to přijde málo. Prostě je to jen takové zašumění, nebo zavanutí větru. Kresba je pořád na výbornou a její výpravnost předčí kdejaký film. Dávám ještě 4. Rovněž chválím Zanir a jejich práci. Určitě se budu těšit na víc takových komiksů z jejich řady.
  • cyboy
    cyboy mecenáš23.4.2020 13:10Cesta meče #03: Vzplanutí duše
    Mam to dost podobne jako Norri. Neni to spatne, ale ten treti dil je jedna obrovska zkratka, kde profrcime vic nez deset let na 64 stranach.
    Velice opatrnych 70%, ale mozna to jeste prehodnotim, az si to s odstupem prectu jeste jednou.
  • Norri
    Norri mecenáš23.4.2020 11:40Cesta meče #03: Vzplanutí duše
    Vydání třetího a zároveň závěrečného dílu cesty meče bylo skvělou příležitostí si celou sérii přečíst znovu od začátku a poslední díl si užít v plně vnímaném kontextu. Hodně jsem se na poslední díl těšil a teď se těžko vyrovnávám s jistým zklamáním. Bude to těžké, ale pokusím se to zdůvodnit bez spoilerů. V prvních dvou dílech se rozvíjel vztah mistra Mijamoto Musašiho a jeho žáka Mikedžiho. Jejich vztah po celou dobu gradoval a já jsem v závěrečném díle čekal grandiózní vyvrcholení jejich vzájemného konfliktu. To se ale nekoná tak, jak bych čekal. Třetí kniha se soustředí hlavně na Mikedžiho a celé to na mě působilo jako přehnaně dlouhý epilog. Jako když na konci filmu ukážou zrychleně zbytek života hlavního hrdiny. Vyprávění, které nepřináší žádné nové zápletky. Spousta stran s popisem událostí a Mikedžiho misí, které nás jen mají dovést do definitivního konce, kde je konečně i vyvrcholení vztahu Musašiho a Mikedžiho. Za čas, po dalším přečtení, to možná budu hodnotit lépe.
    Kresba je opět exkluzivní a nakladatelství Zanir si zaslouží pochvalu a rychlost vydání, neboť kniha u nás vyšla velmi brzy po původním francouzským vydáním.
6146