Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Znjetvořec je tajemný tvor s děsivě žlutýma očima, který jen zřídkakdy opouští hluboký les Pochmurného kraje, ač tomu kdysi dávno tak nebývalo. Do jeho lesa se však právě blíží lovci v očekávání vzrušujícího honu. Ti netuší, že nakonec dostanou víc, než si zaslouží. Ema se zatím seznamuje s dalšími bytostmi z jiného světa, odhaluje nová tajemství o své minulosti a zjišťuje, co je podstatou jejího vlastního domova.

Obsahuje sešity série Harrow County #17-20 (říjen 2016 - leden 2017)

Scénář
Cullen Bunn
Art
Tyler Crook, Owen Gieni, Aud Koch, Carla Speed McNeil
Ink
Tyler Crook, Owen Gieni, Aud Koch, Carla Speed McNeil
Barvy
Tyler Crook, Owen Gieni, Aud Koch, Jenn Manley Lee
Obálka
Tyler Crook
Lettering
Václav Dort, Tomáš Náprstek, Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Ondřej Černý, Barbara Doe (Warneke), Václav Dort, Jan Kantůrek, ml., Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
horor, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-7652-003-5 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 240 mm
Tisk
barevný
Váha
476 g
Stran
128
Cena
599 Kč
Originál
Harrow County #05: Abandoned (Dark Horse Comics, 2017)
  • sedw
    Příběhově slabší, než předchozí díl, s menším posunem v příběhu. Co mě na této sérii vadí nejvíc je, když se střídají kreslíři (s výjimkou historek na konci, které beru jako příjemné doplňky k hlavnímu příběhu).Kresba Tylera Crooka je totiž tak unikátní a atmosférická, že každá změna celkovému vyznění komiksu z mého pohledu škodí. Tentokrát nebyla kresba tak špatná, jako u poslední povídky ve 3. díle, ale i taky mi skoro vůbec nesedla.
  • SickNail
    SickNail mecenáš22.1.2022 18:05Pochmurný kraj #05: Znjetvořec
    Stále dobré. Dozvedeli sme sa čo, a prečo, a jak s pánom znjetvorencom a s Eminou "rodinou", ale nejak sme sa nikam neposunuli.
  • perak
    Tato série mne baví, a to přesto, že při detailnějším rozebrání některých skutečností a přihlédnutí k ději v předchozích knihách bych asi měl výhrady k logice toho, co je vyprávěno. Z Pochmurného kraje mám stále pocit spíše spojených povídek, než jednoho uceleného příběhu, ale tato kniha na pozadí naznačuje i možný komplexnější příběh, tak jsem zvědav, kam budou směřovat další pokračování. První půlka knihy je retrospektivní vyprávění doplňující další kousky do historie místního kraje a jeho některých postav. Druhá půlka pak je celkem akční vyprávění a jednom nepovedeném lovu a na konci se nám (poměrně nepřekvapivě) naznačuje návrat důležité postavy. Druhá půle je výborná, a to i díky kresbě Tylera Crooka, který má velký podíl na mé oblíbenosti Harrow County. První půlka je kreslená jinými autory, a přestože není špatná, tak pro mne byla spíše rušivým elementem.
  • faster86
    faster8618.4.2020 02:22Pochmurný kraj #05: Znjetvořec
    Celá série jede v nastavené kvalitě od které se moc neodchyluje. První dva sešity kreslí a vymalovává někdo jiný a to byl pro mě celkem rušivý element. Nejlepší jsou ty dva kraťasy na konci. Tam bych dal klidně 5⭐.
  • Fry
    Fry admin13.4.2020 11:17Pochmurný kraj #05: Znjetvořec
    Pochmurný kraj #05: Znjetvořec - První kniha ke které nemám snad žádné výhrady. Příběh je rozdělen na dvě etapy z nichž ta první, ač mírně předvídatelná, nám zcela odhalí tajemnou minulost společenství Eminých příbuzných a dotvoří obrázek o tom, že každá cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly. Druhá část je pak variací na hon kočky s myší, kdy ta kočka je poněkud velký a nebezpečný běs a myšky jsou příležitostní lovci, kteří se až moc vzdálili ze svého rodného kraje. Na plný počet to asi není, ale jsem příjemně překvapen ... Za mě 4*!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.4.2020 17:35Pochmurný kraj #05: Znjetvořec
    Žít bych v tom nechtěl, ale rád si o tom mrazivém světě čas od času přečtu. Kresba je boží. Ta ukázka na konci je fascinující - je to fakt hodně poctivé práce.

    Celkový dojem: 70%
  • Norri
    Norri mecenáš29.3.2020 08:54Pochmurný kraj #05: Znjetvořec
    První dvě kapitoly - Znjetvořcovo vyprávění - jsou důkazem toho, že kresba Tylera Crooka je polovinou důvodů, proč je Pochmurný kraj úžasný a proč má tak famózní atmosféru. První dvě kapitoly totiž kreslila Carla Speedová McNeilová (barvy Ledová) a její kresba ve srovnání s Crookem prostě neobstojí. Dlouho jsem si ni zvykal a ke konci druhé kapitoly už to tolik nebolelo. Ale i tak jsou ony první dvě kapitoly zajímavé a na jejich konci mi spadla čelist. Všechny nejasnosti z předchozích dílů najednou začaly dávat smysl.
    Druhou půlku knihy kreslil už zase Crook, takže paráda. Vypráví příběh o lovcích, kteří přijeli do lesa v Harrow County ulovit netvora. Tato povídka časově navazuje na první polovinu knihy a je předzvěstí zlých časů a znamením, že Emu čekají těžkosti.
    Bonusy ukazují studie postav od Carly McNeilové. Jde ale jen o postavy, které se v komiksu jen mihnou. Zajímavější jsou komentované fotografie, na kterých Crook ukazuje, jak postupuje při kresbě obálky.
    I přes nespokojenost s kresbou první poloviny knihy dávám plný počet hvězd.
  • karl173
    karl173 mecenáš28.3.2020 19:16Pochmurný kraj #05: Znjetvořec
    Na Pochmurný kraj se vždycky těším, protože vím, že opět dostanu hezky nakreslené povídky s hororovým nádechem a další střípky tohoto temně magického světa a že to bude fajn příjemná jednohubka, která bohužel uteče raz dva. No a samozřejmě další díl není výjimkou. Tentokrát ale Cullen Bunn v prvních dvou sešitech slušně šlápl na plyn a zcela mě to pohltilo, abych na konci mohl spokojeně uložit knihu do knihovny. Jo a bonusy opět super. Tentokrát se neubrání plnému počtu. Spokojenost 5*
  • james89
    james8928.3.2020 11:05Pochmurný kraj #05: Znjetvořec
    Co bych vytknul, tak kombinaci kreslířů. Kapitola 1 a 2 mě moc nezaujala kresbou. 3 a 4 byla příjemná změna, tato kresba se mi velice líbí už od začátku a slušela by celé řadě. Dějově kniha není moc plná zvratů. Něco se dozvíme, ale žádný velký posun. Trochu si říkám, jaký má být smysl této řady a kam to má pokračovat. Je to jak nějaká sbírka povídek. I tak se mi to líbí, asi to dělá ta kresba...
  • cyboy
    cyboy mecenáš25.3.2020 02:53Pochmurný kraj #05: Znjetvořec
    Ja si nemuzu pomoct, ale neco tomu k dokonalosti porad chybi. Ono se to tvari osudove a snazi se to pracovat s atmosferou, ale naprosto chybi vtazeni do deje. Eminy osudy sleduju jako nejakeho mravence pod lupou. Jako je to zajimave, ale je mi uplne jedno co se s nim stane, az mi zmizi z dohledu. Co se tyka Bunnovy prace s dejem, tak tam zacinam mit cim dal vaznejsi vyhrady. Jedno klise vedle druheho. Ona neni tim za co se povazovala, nikdo neni mrtvy a vsichni se vrati a to, co se delo doted, je tudiz prakticky zbycne. Mozna to nefunguje proto, ze Ema ma svoji zoo a jediny posun tak muze nastat jen diky nejakemu vnejskovemu vlivu, coz z jejich eskapad po Harrow County dela jen takove prazdne cviceni. Vazne porad nevim co si o tom myslet a jestli to dal chci cist. Alespon mam o cem premyslet.
    60%
    P.S.: Jak se z "Abandoned" stane "Znjetvorec" mi tedy neni moc jasne. Ona ta divnocestina je vubec kapitola sama pro sebe.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.3.2020 19:42Pochmurný kraj #05: Znjetvořec
    Pořád dobré čtení. Pochmurný kraj se dobře etabloval a rozjíždí svou dráhu do prostoru. Lineární příběh zde nehledejte. Série ho patrně má, ale snad se ho dozvíme na konci. Tohle je prostě dobrá série, která každou knihou ukazuje, co všechno se děje v Harrow County. Prohlubuje se mytologie univerza a dostáváme se víc pod povrch. Co kniha to další část mozaiky. Reálie a vše s nimi související jsou temnější a pochmurnější. Hlavně se to dobře čte, až mi vadí, že jsem s každou knihou "hned" hotov a už vyhlížím další. Musím rovněž pochválit překladatelku, která si opravdu dala práci s jazykem Znjetvořce. Originál neznám, a i když mě to láká si to přečíst, dost si vystačím s českou verzí. Jedná se o vysokou kvalitu a péči, kterou CC ke svým titulům chová a je to sakra znát. Kdo s touto sérií chce začít, rozhodně by se do toho měl ponořit po hlavě a neřešit nic, nechat se prostě unášet a plout na vlnách pochmurna. Mě to zkrátka baví a je to příjemné zpestření mého komiksového bádání. Za mě 5 plných.
162551
Četl/a (73)
123peta, BadBoy, Black Bro, yo, calvin10, Carnage, ComicsCZek, Const.ex, cyboy, Darker, Darth Raelchi, davidek, Dezodoo, Draco nobilis, Elfo.here, farnhajt, figis, foudy, Fox01, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., Giskard, hellblazer, IndyP, Infarkt, invape, James, jindroush, kallenved, karl173, KdG, Keno, Khagrael, Killingjoke, kindanerd, Kouzelnik7, KOWE, lacoste, lantan1, Light, LookAss, Lord Baltimore, Loxin, MP, Mrtvejbazen, mstefl, namdnas, Noci, Norri, oleav, Olesh, paulmuaddib, pearlxjam, pechna, perak, petrSF, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, rooty, RR, RudyRod, sedw, SickNail, Spike, Stara.kryta, terrordemon, the.kasztan, trudoš, Ukko, Walome, Zbysek2410, Zlord_Antijezis
(130)
123peta, Alfi, arnecht, BadBoy, bboorreekk, binnmode, blackJag, bmc75, bourgeois, burzum, buscheer, Calvin Klein, calvin10, calviti, Carnage, Caylen-Tor, ComicsCZek, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, Dalamar, Dali, Darker, Deckard, DEmnoG, Dezodoo, Dinik, Draco nobilis, erik, farnhajt, faster86, figis, filemon, Fox01, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., Glumal, gongon44, grinder, herbert, herrman, IndyP, Infarkt, invape, Jak, James, jankie, jindroush, kallenved, Karel Sec, karl173, Kazumaki, KdG, kendor007, Keno, Knuckless, koudak89, Kouzelnik7, KOWE, lacoste, Light, Lojza, LookAss, Lord Baltimore, Loxin, maara, Mamut12, mcleek, merhyx, MIKER65, mirec, Mitak, MP, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, Neuro, Noci, Norri, o2t2, Olesh, Paldini, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perak, perper, petrSF, pk123x, plema, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, RicHard. , rooty, RudyRod, Saran, sedw, SickNail, Sidi Santini, Skot, sleepless, Sole, Spike, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, syon, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Tialster, timek, Tomasino79, trudoš, Ukko, Velkej šéf, vishnar, vranakx, willis, xai, xintax, Yaromil, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zlord_Antijezis
Chce (19)
besikv, brkowycz, Corvus, Davispear , delsemela, DKoscik, gumidekmedvidek, hahahoho, HevyEli, illy, LuckyLjuk, Macek78, Maty48, MonsterGyre, monty.cl, Nightmare, Premek, Wiw, zlejzmrd
Shání (3)
Corvus, HevyEli, Nightmare
Nabízí (1)
bourgeois