Někdo odhalil Spider-Manovu tajnou identitu... a nyní hodlá tyto informace využít, aby zničil všechno, na čem Petru Parkerovi záleží! Síťomilný hrdina se snaží ochránit svou rodinu a přátele před pomstou tajemného šílence a sáhne si na samé dno svých sil, kde leží hranice, kterou přísahal, že nikdy nepřekročí.

Obsahuje příběh:
Dolů mezi mrtvé

Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz od Marko Djurdeviče.

Obsahuje sešity série Marvel Knights Spider-Man #1-6


Scénář
Mark Millar
Art
Frank Cho, Terry Dodson
Ink
Frank Cho, Rachel Dodsonová
Barvy
Avalon Studios, Ian Hannin, Laura DePuy Martin
Obálka
Terry Dodson, Rachel Dodsonová, Dave Kemp
Lettering
Rui Alves
Překlad
Changer the Elder, Jiří Pavlovský
Redakce
Changer the Elder, Mirka Jarotková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2612-3169 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
599 g
Stran
112
Cena
249 Kč
Originál
Marvel Knights Spider-Man: Down Among the Dead Men (Marvel Comics, 2004)
  • Norri
    Na tento komiks jsem se hodně těšil. Vždyť ho dělal Mark Millar, Terry Dodson a Frank Cho! To nemůže být špatné! Při čtení však mé nadšení zchladlo. Ukázalo se, že je obyčejná superhrdinská mlátička. Příběh není špatný a dobře odsýpá. Peter Parker se dostává do stále větších sraček a hledá pomoc kde se dá. Jenomže situace je stále horší a horší a Peter Parker nemá nejmenší tušení co se děje a jak z toho ven. Celé je to docela drsné a krvavé. Vystřídají se tam snad všichni Spider-manovi nepřátelé, což je docela otravné. Nejvíce mi ale chyběl nějaký přesah ze superhrdinského žánru. Něco navíc, jako měl třeba Kevin Smith ve Zlu v lidských srdcích (oba příběhy spojuje Terry Dodson jako kreslíř).

    Co se týče kresby, tak je pěkná. Vím, strohé konstatování vzhledem k tomu, že mám kresbu Terryho Dodsona i Franka Choa rád. Tady odvedli standardně dobrou práci, ale nějak se to v tom superhrdinském ději ztrácí. Vlastně ani nevím, co kreslil Dodson a co kreslil Cho. Poznal jsem jenom Frankova jezevčíka a Komiksáka že Simpsonových.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš14.1.2021 07:40Komiksový výběr Spider-Man #014: Dolů mezi mrtvé
    Nad Pavúkom sa stemnieva. A aj nad Petrom Parkerom (nie, to nie je to isté!). Marvel Knights Spider-Man: Dolů mezi mrtvé ma po počiatočnom nadšení schladil. Ale úvod je super. Scenárista Mark Millar (Superman: Rudá hvězda, Wolverine: Starej dobrej Logan) v dobrom drzo pracuje so sviežimi nápadmi, ako je potenciálne odhalenie Spajďákovej identity, únos milovanej osoby alebo vystriedanie Kingpina nechutným Owlom. Umiera sa tu a to je mrazivé, pretože na smrť u Spajdyho (napriek strýkovi a Gwen) nie sme zvyknutí. Parádny je pokec Stenoleza so zmláteným mafiánskym bodyguardom, kde Millar DOKONALE vystihol Spajdyho charakter, pre ktorý ho desaťročia zbožňujeme. Lenže, pod zdanlivo bombastickou kresbou driemu zákerné nedostatky ako divne nakreslené nohy (fakt) alebo celé postavy (Dr. Oc vyzerá ako neživá handrová bábika a takisto som si nezvykol na čudný vzhľad tety May, MJ a Normana Osborna, ktorý vôbec nevyzerá ako Norman Osborn). Nepodarilo sa mi zvyknúť si na podobu, akú im vtisol Terry Dodson (Spider-Man: Zlo v lidských srdcích). Electro a Vulture ma ako záporáci nikdy nebavili (aj keď oceňujem Vultureho motiváciu a zaujímalo by ma, aké erotické prianie žiadal Electro). Niektoré scenáristické momenty divné (je komické, ako robí autor všetko možné pre to, aby nášmu milovanému Sieťomilovi nemohli pomôcť slávni kolegovia). Dobrou správou je, že hoci to na štvrtú hviezdu nevidím, k prúseru to má ďaleko. Vašu pozornosť stále ako-tak drží premýšľanie nad tým, kto stojí za únosom (a prečo). Tento nápad však mali tvorcovia riešiť skôr formou gangsterskej detektívky, než opulentného cirkusu, v ktorom sa neustále nájdu zámienky pre rozpútanie veľkolepej, ale pre dej svojím spôsobom zbytočnej akčnej vaty. Na ranu pavučinou je otvorený koniec; Dolů mezi mrtvé bol následne v rámci KVS dokončený knihou Poslední vzdor. Aby to bolo dostatočne komplikované, Millarov run o únose tety May vyšiel aj v rámci UKK (v komiksoch Dolů mezi mrtvé a Jed), ale nikdy nebol (na rozdiel od vydania v KVS) dokončený (!).
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš31.12.2020 22:23Komiksový výběr Spider-Man #014: Dolů mezi mrtvé
    Už jsem to četl v UKK a tenkrát mě to asi bavilo víc. Takhle je to jen příjemný návrat s příslibem, že druhá část bude delší než v UKK. Pobavilo, ale ne zas tak moc. Příjemné počtení.
  • faster86
    Tohle je příklad dobře napsaného superhrdinského komiksu z "řady pro dospělé". Dobře se to čte a děj plynule utíká.
  • Moon
    Přečetl jsem jedním dechem.
    Spiderman pro dospělé což je super. Fajn příběh a kresba. Jedinou výtku bych měl k tomu, že je příběh neuzavřený a museli jste si počkat na knihu číslo 18. Nicméně V mém případě jak nestíhám číst všechny knihy hned jak vyjdou, tak jsem to měl pohromadě. 5/5
  • Sajmon
    Zcela jistě se jedná o skvělý komiks. Je to něco jako thriller s prvky komedie která tam decentně zasahuje a odlehčuje příběh. Kresba je skvělá a příběh je na tom stejně dobře. Mohu vytknout jedině to, že pokračování vyšlo až o 4 čísla později, tedy až za dva měsíce po tomto kousku, což je docela škoda.
  • louza
    Pavoučí marvelí rytíř byl hit už v době své premiéry a je velká škoda, že jsme na ucelený příběh museli čekat dekádu a půl i když ta léta na komiksu nejsou vůbec znát. Millar je borec, který těží z kořenů spideyho to nejlepší a bezezbytku to převádí do moderní doby. Někde citlivě rozvíjí do kamene tesané postuláty, jinde neskutečně stylově rozkope dekády zažitá dogmata. Vulturova reakce po tom co odmaskuje hlavního hrdinu je památná a návštěva Elektra v bordelu je jedním z nejlepších cliffhangerů vůbec. I po letech naprosto skvělá a top kniha, která se bohužel nedostala na plátna stejně jako jiné Millarovo pojetí Avangers - Ultimates.
  • kaylin
    Kniha "Komiksový výběr Spider-Man 14: Dolů mezi mrtvé" rozhodně nedá odpovědi na všechny otázky, al tak si počkáme na pokračování, které bude následovat v čísle 18. V konečném důsledku je kniha "Komiksový výběr Spider-Man 14: Dolů mezi mrtvé" docela napínavý thriller, který je odlehčený, ale přitom je ukázkou toho, že když se Spider-Man dostane skutečně do tuhého, ztrácí půdu pod nohama a už není tak jistý, už to není ten hláškující frajer, už si uvědomuje, že může jít všechno do háje. A přestává jednat racionálně a smysluplně. Docela to k jeho psychologickému profilu sedí. Mark Millar ukazuje, že je silný i v dramatické rovině, což zdobí většinu jeho komiksů. "Komiksový výběr Spider-Man 14: Dolů mezi mrtvé" není výjimkou a umí i překvapit v tom, kam až je schopen svého hrdinu dostat. Jeden z těch komiksů, kde jsem vážně zvědavý na to, jak to vlastně dopadne.
  • Delphín
    Největší kravina je, že pokračování příběhu si můžeme přečíst až v č. 18. Mezí mě, jak se na to nakladatelství vykašlalo, v jakém pořadí to tu bude vycházet. Ale čert to vem, já se k tomuhle komiksu budu rád vracet. Na můj vkus se tu Spider-man místy choval opravdu nelogicky, ale zase nebyl v nijak lehké situaci. Nejedná se o bůh ví jak grandiózní příběh se Spider-manem, ale za přečtení to rozhodně stojí.
  • SomeOne
    Největší chyba tohoto komiksu je, že pokračování vyjde až za necelé dva měsíce.
  • NextOne
    Série Marvel Knights Spider-man mě vyloženě nadchla. Tenhle typ kresby mi sedí, baví mě, není to nic přeplácaného, ale zároveň to má šmrnc. Celý příběh je dobře pojatý. Spajdy to má vyloženě těžké a zatím mu nic pořádně nevychází. Pohybuje se zde spousta záporáků a hlavně naše kočanda. Těším se na 18. díl této série, který tento příběh zakončí.
  • hroubek
    Už jsem to četl, když to vyšlo před pár lety v UKK. Moc mi to nesedlo, hlavně kvůli tomu hloupému rozdělení na dvě knihy, a nedokončení příběhu. Teď po pár letech je to mnohem lepší, a více mě to baví. Je vidět, že tento příběh funguje mnohem lépe, když si ho můžete přečíst vkuse. Mark Millar se s tím nepáře a je to správně akční a i zběsilý. Čte se to dobře a má to moc hezkou kresbu. Takže jsem teď spokojenější, než na poprvé.
22216
Četl/a (67)
2scha, Al0f0k, anfrene, Azik2586, Bary02, Blackthunder, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, Craxx, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Dejweez26, Delphín, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Fida, Final, Fox01, Goldfinch, hroubek, invape, Ivan Kucera, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, kallenved, kaylin, Keno, Knowho/Wullcann38, lantan1, LookAss, Madao, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Moon, NextOne, noovakpetr, Norri, opytz, Ozymandias, Paldini, petrik1710, punisher, raenius, Raul, roswelll, Sagikkun, Sajmon, Scaleo1, Snegis, Spike, Star36489, štěpin_8, taidana, trudoš, Václav Mikula, valkys, vita, Zdendy, zdennanek, zlejzmrd
(170)
2scha, 81splinter, Abe, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, anfrene, autokineton, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, Bary02, Benji, Big_Boss, blackJag, Blackthunder, bmc75, bobo666_2005, BreakingAway, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, dajik, Dali, Deckard, deefha, Dejweez26, Delphín, Denis1996, Dinik, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, faster86, Fida, fifas, filemon, Filip123, filosh, Fimi, Fox01, GavlaDan, Glumal, Goldfinch, hellblazer, hlavathor, Hlousks, Honzin, hroubek, hugosnowden, Idy, illy, invape, James, JaroKakashi, Jay-jay, jendavondra, jh666, Jimbeam90, JORDY, kallenved, Kareru, karl173, kendor007, Keno, Knowho/Wullcann38, komik.sx, komiksák007, Kouzelnik7, Krvavý Patejl, Lijem24, Lobok257, LookAss, Lord Baltimore, luky.kuky10, Macek78, Madao, mAGiic, Mariomichal, Marvin, Maty48, mcleek, me, meffis, Mercurio, merhyx, michaldca, Mikei, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, Moon, MP, Mr. Bobeček, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, NextOne, Nightmare, NOD82, noovakpetr, Norri, nx, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paldini, pearlxjam, pechna, perak, perper, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, punisher, Radkos, raenius, Ricarderon, RicHard. , roswelll, royan, Rumburaq, Sagikkun, Sajmon, Saran, Scaleo1, Sick666, skepsi, Skot, sleepless, Spike, start05, štěpin_8, StressCZ, tacmud, taidana, TheoDread, Tomasino79, tomntp, trudoš, Tyfus, Václav Mikula, valkys, VanTom, vita, vranakx, VskPrzk, VvV, willis, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zlejzmrd
Chce (4)
deadpool, delsemela, hahahoho, MazeCZ
Nabízí (1)
BreakingAway