Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 9 dalších ukázek

Ondřej Sekora (1899–1967) patří k nejzásadnějším tvůrcům české populární kultury první poloviny dvacátého století. Výpravná monografie přibližuje jeho aktivity jak na poli obrázkového seriálu, tak i v kontextu ilustrace, literatury, divadla, televize, filmu, žurnalistiky nebo sportu. I v těchto dalších kapitolách je přitom možno nalézt mnoho přesahů do oblasti komiksu, počínaje hraničními obrazově-narativními formami a konče řadou typů adaptací kreslených příběhů se Sekorovými hrdiny. Monografie je provázena bohatým obrazovým doprovodem, reprodukce se dočkalo mnoho originálů a artefaktů, včetně Sekorou připravených maket jeho nikdy nevydaných komiksových publikací ze třicátých let.

Vyšlo u příležitosti stodvacátého výročí tvůrcova narození a zároveň jako doprovod stejnojmenné výstavy připravené Moravským zemským muzeem v Brně.

Art
Ondřej Sekora
Obálka
Ondřej Sekora
Publicistika
Jaroslav Blecha, Martin Foret, Pavel Jirásek, Andrea Jochmanová, Pavel Kořínek, Lucie Kořínková, Hana Kraflová, Jiří Procházka, Tomáš Prokůpek, Marcela Rusinko, Jiří Stejskal, Milena Strachová
Redakce
Pavel Kořínek, Tomáš Prokůpek
Žánry
publicistika
ISBN/ISSN
978-80-7470-270-9 (Moravské zemské muzeum)
978-80-7470-270-9 (Nakladatelství Akropolis s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
240 x 300 mm
Tisk
barevný
Váha
1781 g
Stran
336
Cena
1199 Kč
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.12.2022 20:24Ondřej Sekora: Mravenčí a jiné práce
    To je snad poprve, co mi nesedl Prokupek a kniha od Akropolis. Nebavilo me to. Textove bych to zkratil. Lepe zaranzoval modre stranky, aby nebyly v knize, jak pest na oko a vytrhly tak ctenare z proudu cteni dane kapitoly. Navic mi kolikrat prisly jaksi vytrzene z kontextu. Celkove vzato proti knize nic nemam, Sekoru muzu, Ferdu tuplem, ale proste mi to prislo takove nezazivne a suche. Puvodne jsem cekal nejakej mix, neco o Sekorovi, pak o jeho komiksech a nakonec jsem cekal nejakou komiksovou naloz. Proc tam nejsou komiksy, aspon cast kdyby nic, je mi zahadou a prijde mi to jako skoda. Za me prumer.
  • SNUFKIN
    Jako Sekoru mam rad, ale pomer cena - vykon v tomhle pripade neodpovida.
2