Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
NESNÁŠÍM POHÁDKOV, nový komiks od autora bestsellerů ze žebříčku New York Times a držitele Eisnerovy ceny Skottieho Younga (ČARODĚJ ZE ZEMĚ OZ, ROCKET, FORTUNATELY, THE MILK) je pohádkové dobrodružství, které si rozbilo ciferník o komedii plnou zábavy a násilí. Rozhodně se NEJEDNÁ o četbu pro dětičky před spaním. (Pokud nejsou vaši rodiče hodně v pohodě nebo jim je jedno, čím se bavíte... pak je to šumák.)

Seznamte se s Gerdou, dospělou ženou v těle šestileté holčičky, která trčí v kouzelném světě Pohádkově, odkud se už třicet let nemůže dostat zpátky domů. Sama, jen s mouchou Láďou a válečnou sekerou, musí obstát proti slimáčím lordům, houbovým mužíkům, zombie faunům, barbarům, své Nemesis královně Mrakétě a spoustě dalších šíleností!

Obsahuje sešity série I Hate Fairyland #1-5 (říjen 2015 - únor 2016)

Scénář
Skottie Young
Art
Skottie Young
Ink
Skottie Young
Barvy
Jean-Francois Beaulieu
Obálka
Jean-Francois Beaulieu, Skottie Young
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Michael Talián
Redakce
Filip Gotfrid, Martin Kužel
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7449-840-4 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
366 g
Stran
136
Cena
349 Kč
Originál
I Hate Fairyland #01: Madly Ever After (Image Comics, 2016)
  • jajsemviktor
    Jak by dopadlo kdyby se Deadpool v těle malé holčičky najednou objevil v kouzelném pohádkovém světě plném radosti a cukrlátek? Přesně na tohle vám odpoví série Nesnáším Pohádkov a my se dnes podíváme na její první díl.

    Příběh vypráví o malé holčičce Gertrudě, kterou jednoho dne vsákne podlaha a ona se objeví v pohádkově. Jediné co musí udělat, aby se dostala zpátky domů je najít klíč. Jenže to není tak jednoduché a tak se příběh posune o dvacet sedm let dopředu a Gertruda stále nezískala ten klíč. A tak vetšinu komisku bloudí po pohádkově a zabíjí jednu postavičku za druhou ve snaze najít klíč, který ji dostane domů.

    A když říkám zabíjí tak ano, navzdory názvu, či všudypřítomným veselým barvám je tento komiks velice dospělou brutální podívanou, ve které se řeže, ve které se mučí, ve které se kanibalizuje, chlastá a tak dále. Gertruda za těch dvacet sedm let opravdu lehce zdivočela a vše řeší zakrvácenou sekerou a do toho hláškuje. A tady je právě ta podobnost s deadpoolem. Strašně se mi líbí jakým způsobem tento komiks boří čtvrtou stěnu. Vždycky na začátku každého sešitu se střídají vypravěči a vždycky nám řeknou tak a teď na příběh navážu já a začne vyprávět, jednou se tam i stalo že jeden v vypravěčů nemohl a tak za něj zaskočil nějakej random borec co ten příběh vyprávěl z jeho poznámek.

    Kresba je tady více než skvěla. Zajímavé designy postav, prostředí a hlavně ta krev a vnitřnosti to opravdu autorům jde kreslit.

    Když si to tak sesumarizujeme, tak Nesnáším Pohádkov je skvělý originální komiks plný hlášek, krve, výbuchů, zajímavých zvratů, krve, kreativity, boření čtvrté stěny, krve, jo a taky krve.
  • Azalin
    A komu se to nelíbí, tak ten je pěknej VYMRKANEC a může jít DO MÍČE!
  • salamandr
    Super kresba, barevný je to jak když si člověk dá houby a fantasie autorů jede na plný obrátky
  • Fort
    No nazdar, co je tohle za komiks. S překladem jsi někdo hodně vyhrál. Některé slova v bublinách napsaná křídou, pestrobarevné orgie na každé stránce. Holčička které vypouští z pusy průjem. Co jsem si to půjčil. Naštěstí jsem už na konci, který mě mile překvapil a zvedl hodnocení o jednu hvězdu a když už mám v ruce druhý díl, jdu do toho.
  • james89
    Tohle mě bavilo. Bezva kresba, kde jsem se často zastavoval nad obrázkama :D Dobrý maso. Celkově nenáročná věc. 4-5*. Rovnou se vrhnu na druhej díl
  • honza2457
    Tak tohle mě opravdu bavilo. Mám rád tenhle styl kresby a nevadí mi ani tento druh humoru. Tohle je jednoduchý příběh, který jsi na nic nehraje. Masakr, šílenost a skvělý pohádkový svět. Co víc jsi přát. Neměl bych nejmenší problém kdyby to na konci dobře dopadlo a tohle by mi zůstalo jako skvělá oddychová jednohubka, takhle hold musím počkat co jsi autor v příštím díle vymyslí.
  • kaylin
    Komiks "Nesnáším Pohádkov 1: A jestli neumřela, vyšiluje dodnes" je takovým zajímavý úkazem. Buď vás nadchne, anebo si prostě jen řeknete, že je to akorát další pohádkový příběh postavený na hlavu. A on je, ale je to na hlavu postaveno tak skvěle, že jsem se prostě od začátku do konce bavil. Tohle je "Alenka v říši divů", která není jen bláznivá, ale je masakrální, je doslova šílená, je plná gore a sprostých slov, i když pravda, ta jsou skrytá za slovíčka, která jsou vlastně pohádkově jemná. Je to kouzelné, je to brutální. Ten recept na komiks "Nesnáším Pohádkov 1: A jestli neumřela, vyšiluje dodnes" je vlastně docela jednoduchý. Udělat z pohádky pořádně hnusný masakr, kde hlavní hrdinka je všechno, je ne nevinná holka. A za mě to stačí, protože se toho chopil autor, kterému téma prostě sedlo. A hlavně, Skottieho kresba je pro tenhle příběh naprosto dokonalá.
  • faster86
    Oddychovka na sobotní upršené odpoledne. 4x jsem se nahlas zasmál a 3x jsem se uchychtnul. Spousta vtipů je předvídatelných, ale i tak se na tom zasmějete.
  • Anton Whatever
    Parádní kresba, lehce úchylnej příběh. Tohle je vlastně takovej lehčí Lobo..přemýšlím, jestli opravdu lehčí, nebo jen je to komiks zapadající do Lobo kategorie. Super jednohubka, která potěší i pobaví. Škoda jen, že je kniha tak krátká - vůbec bych se nezlobil kdyby byla dvojnásobná. Doufám, že vyjde co nejdřív pokračování. Nemá asi cenu rozebírat nějak podrobně charaktery, ale obecně už mě trošku nudí postavy, co v podstatě nejdou sejmout, jako hlavní hrdinka. Na druhou stranu tohle nemá ambice se tvářit jako hluboký veledílo s rozvedenejma charakterama jednotlivých postav. Kolem a kolem, krásná kresba, zábavnej příběh a velká dávka brutálního násilí a vtipu. Pobavilo.
  • Darker
    Jo Pohádkov je bomba, ten mi od Younga sedl víc jak Rocket nebo Groot. Snad se to bude prodávat, tohle by chtělo pokračování co nejdříve.
  • George Walker Bush
    Nelze tomu upřít výbornou cartoonovskou kresbu a celkem vtipnou práci s pohádkovo-fantasy klišé, ten svět je celkem zábavně barevný a bohatý. Jenže Gertruda je nesympatická kráva a přes detaily a sem tam povedené fórky je celkový příběh obecně strašně a zoufale nevtipný. Místy je to hloupější než Lobo.

    Celkový dojem: 30%
  • Radek Blacksad
    Pecka! Najzábavnejší komiks, aký som za posledný rok čítal. Smial som sa jak blázen celý čas, už aj priateľka sa na mňa pozerala, či mi náhodou nešibe. Podobné Lobovi, ale minimálne o úroveň lepšie!
  • Good Games
    Dokonalo šialená zábava! Hravá kresba, svieži scenár plný vydarených hlášok, sympatickí hrdinovia a množstvo useknutých končatín. Od začiatku do konca som som sa uchechtával a výborne bavil. Celá recenzia
  • Gmork
    Šílená záležitost, ale jako nápad dobrý. Proto tolik miluji komiksy od Image, autoři tam mají v tvorbě volné ruce a vymýšlejí takové koniny. A povedl se i překlad. Těším se na další díly. Víc takových komiksů!
  • trudoš
    Tohle je vážně jak s Lobem - buď mu koupíte pivo, nebo vás vykostí. Pravdou je, že Skottie Young z námětu zlotřilé holčičky v pohádkové říši příliš nevytěžil a většinu humoru staví na obligátním zabíjení všeho, co se na obrázku byť jen mihne. Celé to přitom rámují povrchní pravidla, takže vlastně ani netušíte, zdali se může někomu něco stát, či zas o chvilku později neoživne a s úsměvem neodskotačí. Právě kvůli tomu se příběh už někdy od desáté strany stane krapet stereotypním. Na druhou stranu, autor si natolik vyhrává s groteskní kresbou, že se prostě neubráníte úsměvu nad kresleným masakrem, ať už jde o zombie-fauny, houbičkovou policii nebo smutný měsíček. Uznávám, že člověk nepotřebuje příliš sofistikovanou mysl, aby se bavil jak u opakující se dekapitace úvodního vypravěče zcela v duchu „Krucinál, zabili Kennyho. Parchanti!“, či slovních kudrlinek nahrazující vulgarismy. Asi jsem kvůli tomu málo kulturní a zasloužím intelektuální pohlavek, ovšem za lásku ke Gertrudě se nestydím.
  • Caiiiczech
    Není to žádná psychedelická masakr jízda, žádný žánrový převrat. Rozhodně by mohli přitvrdit jak v masakrech, tak ujetosti a pořád by to nebyl extrém. Ale pobavil jsem se a jestli vydají další díl, beru ho taky. Jo a Lobo je furt Velkej Šéf, toho neohrozí. ;)
  • cyboy
    Koupeno ze zvedavosti a po prvnim dilu je muj pocit z toho celkem rozpacity. Asi jsem cekal neco jineho, ale prvni sesit byl pomerne drsne probuzeni. Hromada vtipu v kategorii "tady je takovy horko, ze bych se roztekl" a na druhem panelu je rozteklej. Tenhle typ humoru to pak drzi az do konce. Na to je navlecenej pribeh (strasne protivny) zeny zestarle v detskem tele, ktera se snazi najit cestu domu. Jeste zkusim druhy dil, ale zatim nemuzu rict, ze by me to nejak posadilo na zadek.
    40%
15321231
  • Fimi
    Ženské hrdinky, to byste měli vydávat Paper Girls, to byste mi udělali radost.. Jon důvodům rozumím i přes to že netvora je pro mě špatná, máte pravdu, prostředí a kresba jsou výborné
  • Scarface
    Fimi: Netvora a Krysí královny... tam jsme měli pocit, že by to chtělo vydávat i něco pro čtenářky, něco s ženskými hrdinkami. Netvora byla jasná volba, krásná kresba, spousta cen, zajímavé prostředí. U Krysích královen převládlo to, že základní řada má tři knihy a přišlo nám to zábavný. A na Pohádkov je ještě brzo, ale zatím to vypadá dobře.
  • Fimi
    Scarface já s vámi částečně souhlasím a samozřejmě to vše chápu, toto bylo myšleno částečně jako vtip... East of West skončilo desátou knihou která vyjde letos, to byla chyba to zabalit po první knize.. Lazarus je super snad se vám někdy zadaří. Upřímně ani nevím o deadly class kolik by to mělo mít dílů, ale třeba to Remender už taky směřuje ke konci... Pohádkov chápu z vašich uvedených důvodů a jaké jsou tedy prodeje, je spokojenost? Potom se ptám, proč Netvora nebo Krysí královny? Stejné důvody?
  • Scarface
    Fimi: Základní důvody pro vydání: Je to zábavné, je to brutální, je to pěkně kreslené, má to šanci na úspěch u českých čtenářů (což se zatím zdá, že sedí) a hlavně, je to věc jen na pár knih. Všechno ostatní, co jmenuješ, buď pořád ještě vychází, nebo je to dlouhé. Deadly Class mě osobně baví (škoda, že propadl seriál), ale je to už nějakých deset knih a pořád to jede, ne? Stejně tak Lazarus. (East of West je zase další děsně komplikovaný Hickman, ne? Tam se musím přiznat, že jsem snad ani nedočetl první díl... i když vím, že to má docela renomé.) Tady je navíc to, o čem jsme mluvili v jednom podcastu, že by to měla být věc, která může něčím zaujmout i jiné čtenáře, než ty, co to mají už v angličtině... a nemůže to být jméno autora, protože na něj, pokud to není Moore či Gaiman, lidi moc nereagují. Kresba už je zajímavější. Ale o Lazarusovi jsme se v redakci bavili a uvažovali o něm... jenže to bylo ještě v listopadu, v době, kdy jsme se i bavili o tom, že bychom si čistě pro srandu dovydali Parkera, takže proč si trochu nezariskovat s další málo prodejnou sérií? Měli jsme i jiné projekty z Image, jenže teď, když se fakt knižní trh docela otřásl a odhady jsou na pokles na 70% předchozího stavu, tak si další Skalpy či Mezi řádky dovolit nemůžeme. Nějakou dobu teď budeme opatrnější a přizpůsobíme rychlost stavu vozovky. A pak se uvidí, kdy se vrátíme zase zpátky na dálnici.
  • Norri
    Tak já jsem četl z Loba jenom "Lobo versus Maska a další řežba" a moc mě to nebralo. Gerd je úplně někde jinde. Nevím teda, jaký je český překlad, ale mám to komplet v originále a jsem tím nadšený. Hodně udělá Youngova kresba a ten "fluffy" slovník. Připouštím ale, že základ scénáře je Lobovi podobný - všechny rozsekat.
  • Fimi
    Na tom něco bude
  • Lenny
    Prodává se tu Lobo, tak vydali Image-Loba
  • Fimi
    Tak co bychom mohli vydat za originální super věc od Image? Lazarus? Ne moc akční, East of West? Ne moc scifi drsný western a je to uzavřené, Deadly class? Ne, moc akční se zaměřením na postavy.. Dám si mentos a nápad je tu, Už to mám.... No přece Nesnáším Pohádkov. Arci kardinální pecka
Četl/a (95)
123peta, adevr, anka, Anton Whatever, Azalin, Azik2586, Balů103, Benny, BroDanC270, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, Const.ex, Covenant, Craxx, cyboy, DanielT, Darker, deefha, desto, Doppelganger, Dorgen, Dzonik, Fida, fifas, Finvarra, Fort, Fox01, Franta z Čokolády, frantavasil, frantisekcap1, Garp, Géba, Georgíno J., Hanussen, IndyP, Jack, jajsemviktor, James, Jáňa, japes, Jay-jay, jeanbaklajean, jerry67, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Joker189, kaylin, Keno, Khagrael, kindanerd, Kouzelnik7, KOWE, Lachvos, lantan1, libcenko, Light, Lookass33, Mamut12, Mariomichal, Martinb, Marty_von_Shit, Mercurio, Mleako, MonsterGyre, MP, Mysak92, NikkiKonig, Olesh, onfr300, paulmuaddib, pearlxjam, petrSF, Pizza Guy, Poniczech, Ruw, Sagikkun, salamandr, Scaleo1, schefik, SekyCZ, Snegis, t0mas, the.kasztan, tomaseek, TQChose, trudoš, tukak, Tykwer, vallyslayer, Yaromil, Yefery, Zbysek2410
(124)
A1akhai, adevr, Alfi, anka, Anton Whatever, Azbest, Azik2586, Balů103, Benny, blackJag, Blacklarch, BroDanC270, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, cobe, Const.ex, Craxx, cyboy, DanielT, Darker, deefha, desto, Dinik, Doppelganger, dre, Dzonik, erik, Fida, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Franta z Čokolády, frantavasil, frantisekcap1, Georgíno J., Greyman, Hanussen, herbert, hugosnowden, illy, IndyP, invape, Jack, JackOneil, jajsemviktor, Jak, James, james dixon, Jáňa, Jay-jay, jeanbaklajean, jerry67, jh666, John Wick, Joker189, Kadin, kapicka, Keno, kindanerd, KOWE, libcenko, lifi, listr, Lookass33, Mamut12, Mariomichal, Martinb, Marty_von_Shit, Mercurio, merhyx, mikado, MIKER65, misa, Mitak, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mr.Plysh, Mysak92, Nightmare, NikkiKonig, Olesh, onfr300, Paja78, paulmuaddib, pavouk, pearlxjam, pechna, petrSF, PH79, Pizza Guy, Poseidon1978, Premek, RicHard. , Ruw, Sagikkun, Saran, Scaleo1, schefik, SekyCZ, Skot, slothest, suricattaontheway, t0mas, tacmud, terrordemon, Tialster, timek, tomaseek, Tomate, TQChose, trudoš, Tykwer, vallyslayer, vishnar, vranakx, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, Zbysek2410, zdoog
Chce (6)
burzum, Draco nobilis, Infarkt, karl173, phob, Sv1hl1k
Shání (1)
phob
Nabízí (2)
frantisekcap1, Tomate