Doctor Octopus a Sinister Six se vrací s mazaným plánem na ovládnutí světa. S plánem, který jim umožní svět buď řídit, nebo zničit! Dokonce i se Spider-Manovými spolehlivými pavoučími schopnostmi, bystrým vtipem a novými pavučinovými kanóny je tohle příliš těžká práce jen pro jednoho hrdinu. Nejmocnějšími ochránci Země stanou společně po Spideyho boku připravení ukončit chapadlovitou hrůzovládu doktora Ocka dřív, než stihne začít.

Obsahuje příběh:
Pomsta Sinister six

Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz od Marko Djurdeviče.

Obsahuje sešity série Spider-Man (Vol.1) #18-23


Scénář
Terrence Kavanagh (Terry), Erik Larsen
Art
Erik Larsen, Scott Alan McDaniel
Ink
Erik Larsen, Keith Williams
Barvy
Joe Rosas, Reneé Witterstaetterová, Gregory Wright
Obálka
John Kalisz, Erik Larsen
Lettering
Rui Alves
Překlad
Kateřina Tichá
Redakce
Changer the Elder, Alena Mikulíková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2612-3169 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
612 g
Stran
160
Cena
249 Kč
Originál
Spider-Man: Revenge of the Sinister Six (Marvel Comics, 1992)
  • Bary02
    Jestli někdo toužil o tom zažít pravé komiksové devadesátky tak si pořiďte tuhle knihu. Nepřehledná kresba, neustálé crossovery, nezajímavé konverzace, přeplácaný děj a ze spider-mana se stává kyborg. Všechny postavy mají působit strašně silně a cool, ale na čtenáře to působí akorát trapně.
  • Delphín
    Tým Sinister six je bezesporu super tým záporáků, na který jsem se těšil, vždyť s tímto týmem se dá vymyslet tolik věcí! A první dva sešity byly i docela slušný. Ale pro boha, co se pak stalo, to bylo naprosto strašný. Dějová přeplácanost plná hloupých a naivních momentů, tuna zdlouhavého a mnohdy i zbytečného okecávání. Mimo supráky tu máme i linku Petera s MJ ovšem ti dva na mě tady působí, jak dva třináctiletí haranti pod jednou střechou, ani tuhle příběhovou linii jsem si tudíž neužil. Celý komiks provází kresba, která se mi moc nelíbila, přišla mi občas taková zmatená nebo nepřehledná.
    Celkově je tohle pro mě z tohoto jinak super kompletu druhý nejhorší kousek hned po McFarlaneho Utrpení. Výměna na postu scénáristy Erik Larsen za Todda McFarlena by se tak dala popsat klasickým rčením: z bláta do louže..
  • mAGiic
    Jeden z nejslabších kousků z výběru Spider-Mana. Strašný Larsenův scénář a ještě horší, na velkých panelech totálně nepřehledná Larsenova kresba. Sinister Six si vždy rád přečtu, ale tahle zápletka byla fakt to nejvíc generické superhrdinské peklo, co napadne 12 letého kluka. Ploché charaktery, motivace všech zúčastněných nevysvětlena a příběh vůbec nemá tah na branku, nefunguje tu gradace děje, všechny bitky vypadají stejně v nějaké hale, protože Larsen je rutinér. Bonusový příběh Terryho Kavanagha s názvem Čertovina to tedy moc nevylepšil. 2*
  • Blackthunder
    Tohle by možná mohl být pěkný příběh, nemít tak blbou kresbu. Šíleně mi to připomíná kresbu Todda McFarlana, která je pro mě zatím ta nejhorší kresba Spideyho kterou jsem viděl a tahle kresba se moc neliší a zápletka s Mary Jane taky byla dost na prd. ani druhý příběh Čertovina nic noc nepřinesl... Jasný je to komiksový výběr, ale tady noc šťastná ruka nepadla...
  • Moon
    Barevně přestřelená, místy dost nepřehledná, poněkud nezajímavá a s nudnými hláškami, jedna velká 90tková akce.
  • NextOne
    Bylo to takové nemastné neslané. Jednou se mi to četlo dobře, pak jsem zase trpěl. Za jedno přečtení to stojí, za dvě už ne :)
  • kaylin
    Komiks "Komiksový výběr Spider-Man 11: Pomsta Sinister Six" má jeden velký problém. Erik Larsen chtěl, aby to bylo tak strašně cool, že se z toho nakonec stala slátanina, která možná mohla být vtipná v době, kdy to vyšlo, možná to přijde vtipné někomu, kdo od příběhu se Spideym moc nečeká, ale mě se na McFarlaneovi líbilo, že dokázal dojít trochu dál, byl hlubší, ať už třeba v psychologii, takže to bylo trochu náročnější čtení, trochu jiné. Erik Larsen nic takového nemá. Chtěl svoje čtenáře bavit, ale tak moc tlačil na pilu, že to není ani moc zábavné. Jen takový podivně splácaný příběh, kde nefungují motivace postav, kde sami postavy nefungují a prostě jde jen o to, aby Spidey sám nebo v týmu někoho zrubal, respektive našel způsob, jak někoho zrubat, tak aby byl zase chvíli klid. Z tohohle příběhu mi prostě v hlavě nic nezůstane, byl celkem zbytečný a skvadra postav, jež se zde objevuje, se mi nezamlouvala. Po docela dobrých příbězích v rámci série "Komiksový výběr Spider-Man" je tohle jeden z hodně slabších kousků.
  • Mleako
    McFarlane není sice žádný super scénárista a příběh silně podřizuje tomu, co chce kreslit. Ale jeho kresba je super a hlavně je přehledná. Larsen taky není žádný super scénárista, ale k tomu je navíc o třídu slabší kreslíř a větší panely jsou strašně nepřehledné. Jako další exkurz do Spideyho devadesátek dobré, ale znovu bych si to nepřečetl.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.2.2020 22:23Komiksový výběr Spider-Man #011: Pomsta Sinister six
    Tohle jsem četl jako jediné ze série pouze jednou a udělal jsem dobře, že jsem se nechal naladit předchozími 3 knihami. Dost mi vyhovovalo, že všechny příběhy na sebe navazovali reálně, myslím tím, že to šlo za sebou jako v životě. Prostě Peter si žije s M.J. a průběžně mu do toho něco přichází a díky tomu to působí více uvěřitelné. Není to takové to pár sešitů něco, pak zase pár sešitů něco a člověk nedokáže mezitím určit, jak dlouhá doba mezi jednotlivými eskapádami uběhla.
    Jinak samotný příběh se mi ve finále líbil a vůbec jsem nečekal, že to bude takhle vypadat. Čekal jsem víc tu tradiční mlátičku jako kdysi a když pominu ty hlášky a myšlenkové pochody, které jaksi trochu ctí tu tradici z dob minulých, pořád to je na svou dobu nadčasová věc - prostě čím větší tím lepší. Bohužel oproti předchozím příběhům to už trošku zestárlo, ale za to může i fakt, že tady mělo dojít k boji. Plus: nebyla to klasika a snaha to udělat jinak se povedla, příběh držel pohromadě, kresba byla dobrá a v duchu McFarlana. Minus: crossovery s postavami, hostovačky, co sešit to jiná postava a zbytečná rozptýlení a pak deus ex machina v podobě F4 a dalších, a nakonec nebyl to McFarlane :-). Přes místy jistou uspěchanost a přinést bombastiku se to ne vždy vyplatilo, ale vcelku při čtení to prostě lze přehlédnout a člověk si to pořád dokáže užít a bavit se. Tady se prostě ví od začátku do konec o čem to bude a tady musím obzvlášť ocenit, že to nepůsobilo prvoplánově (u moderních komiksů vždy tuším dobrý konec a trefím se, tady to tak nepůsobí). Pořád radši tohle, než nějaké ty moderní pokusy o mix všeho se vším. Za mě 4 hvězdy.
  • luky.kuky10
    Pomsta Sinister six mě fakt bavila! Není potřeba v tom hledat nějaký absolutně světoborný příběh, protože tohle je čistá a jednoduchá akce :-) Parádní devadesátky. Kresba se mi líbila a Erik Larsen umí. Oproti jiným komiksům z devadesátek, které jsem mohl číst, je tahle kniha daleko lepší. Když k tomuhle dílku budete přistupovat tak, že se odreagujete u akčního a kresbou povedeného příběhu, tak určitě zklamaní nebudete.
  • hroubek
    Když dva dělají totéž, nikdo to není totéž. Erik Larsen není Todd McFarlane. Larsen má hodně překombinované vyprávění, je tu moc postav, hodně bordelu, dialogů co fungují, tak na půl, a kresba není úplně špatná, ale nějaké výrazné přehlednosti nemůže být řeč. Bohužel nefunguje ani hlavní příběh, ani zapojení vedlejších postav. Nejvíce z celého komiksu funguje vztah Petera a MJ. Ve výsledku je to těžce průměrný až podprůměrný komiks. Zklamání.
  • Venomslav12stars
    Celkem zklamání-špatná kresba,pitomý scénář atd.
  • Vojtovec
    Bohužel tento díl mě upřímně moc nevzal. Jako jo jsou tam sem tam pěkné panely a samotnou M.J jsem si moc užil, ale nevím celý ten komiks působí hrozně přeplácaně a nepřehledně. Jestli jsem si kdy říkal u svazků s Toddem Mcfarlanem, že to působí nepřehledně tak tahle kniha zvedla latku. Nicméně i přes né zrovna dobrý dojem z tohoto čísla jsem rád, že se mi dostal do ruky tenhle komiks a je to zase aspoň něco nového. Všemi různými postavami jak z univerza Marvelu tak i ze světa Spidermana je tu dostatek. A ačkoliv mám rád i ostatní superhrdiny Marvelu tak zde už toho na mě bylo až moc a uvítal bych raději pořádně propracovanou dějovou linku jen mezi Spider-Manem a samotnou Sinister Six. Ovšem co mě velmi mile překvapilo byl cyborg outfit, který jsem poprvé zahlédl ve hře pro PS4. Takže za to velký palec nahoru. Byl jsem rád seznámen s tímto outfitem i v komiksu. No rád bych dal aspoň 50% za sem tam povedené momenty, ale bohužel se nedá dát půl hvězdičky tak dám jen 2 hvězdy. Sorry Spide.
    PS: ale díky předmluvě, která upozorňovala, že zde nemáme čekat nic převratného a máme se usadit a jen si vychutnávat tuto akční ztřeštěnost nejsem zase až tak naštvaný jelikož nás na to redaktor upozornil a jak už jsem říkal na jednu stranu jsem rád, že jsem si přečetl něco nového, ale takové Utrpení z 90' má podle mě větší štávu a líbilo se mi o krapet víc. No sem s tou Svatbou .Už se těším jen podle obálky. Hodlám vlastnit všech 60 knih a jako komiksový výběr ze světa Spidermana to zatím zvládá dobře. Holt někdy hůře někdy lépe.
  • Tyfus
    Oproti McFarlanovy jsem si tohle dost uzil! Pribehove je to tedy velmi jednoduché, ale Cyborg-Spidey je proste cool!
  • cyboy
    Dejove pitomost a kresebne se mi to nelibilo ani trochu.
    40%
1611163
  • jh666
    Čertoviny vyšly jako vedlejší příběh v číslech 19 a 20, jen jsou dané na konci, aby nerušily souvislý příběh,
  • Vojtovec
    Ahoj chtěl bych se zeptat na jednu záležitost u komiksu Pomsta Sinister Six. Po dočtení šesti sešitů téhle série jsem narazil na dvou sešitový příběh čertoviny, ale v popisku dané knihy se nic takového neuvádí. Je tam pouze napsáno obsahuje sešity 18.23 tak budu rád pokud mi někdo odpoví zda-li je to ojedinělý případ kdy v mém svazku jsou ještě 2 sešity dalšího příběhu a zapomněl to někdo dopsat do samotné knihy zezadu a nebo to obsahuje každá kniha. Děkuji za odpověd.
  • Lenny
    Tenhle komiks jsou koncentrovaný devadesátky :)
Četl/a (52)
2scha, Al0f0k, Azik2586, Bary02, Blackthunder, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Dejweez26, Delphín, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Fox01, hroubek, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, kallenved, kaylin, Keno, Knowho/Wullcann38, lantan1, LookAss, luky.kuky10, Madao, mAGiic, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Moon, NextOne, noovakpetr, Paldini, punisher, raenius, roswelll, Sagikkun, Scaleo1, Spike, trudoš, Venomslav12stars, vita, Zdendy, zdennanek, zlejzmrd
(148)
2scha, 81splinter, Abe, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, Bary02, Benji, Big_Boss, blackJag, Blackthunder, bmc75, bobo666_2005, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, ConanVJ, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, Delphín, Denis1996, Dinik, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Ejdý, Ejdý1, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Glumal, hlavathor, Hlousks, Honzin, hroubek, hugosnowden, Idy, invape, James, Jay-jay, jendavondra, jh666, Jimbeam90, Johny87, JORDY, kallenved, Kareru, karl173, kendor007, Keno, Knowho/Wullcann38, komiksák007, Krvavý Patejl, Lijem24, listr, Lobok257, LookAss, luky.kuky10, Madao, mAGiic, Mariomichal, Marvin, Maty48, me, meffis, Mercurio, merhyx, Michal Ebert, michaldca, MickeyStuma, Mikei, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, NextOne, NOD82, noovakpetr, nx, Olesh, Paldini, pearlxjam, pechna, perper, petrik1710, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, punisher, Radkos, raenius, raimi, Ricarderon, RicHard. , roswelll, royan, Rumburaq, Sagikkun, Saran, Scaleo1, Sick666, Skot, sleepless, Spike, StressCZ, tacmud, TheoDread, tomaseek, Tomasino79, tomntp, trudoš, Tyfus, Václav Mikula, VanTom, Venomslav12stars, vita, vranakx, VskPrzk, VvV, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zlejzmrd
Chce (5)
deadpool, delsemela, hahahoho, Nightmare, Odal
Shání (2)
JaroKakashi, Nightmare