Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Pizza Guy je pracující člověk ve své vlastní pizzerii. Jeho jediným zaměstnancem je Tonny Mai Long. Společně v pizzerii žijí a vedou své obyčejné životy až do dne, kdy se je pokusí vykrást tajemná žena mimozemského původu. Do toho všeho na scénu přichází monstrum ze záchodu a díky tomu se Pizza Guy a Tonny dostávají na divokou jízdu, jejíž cíl je vysvětlení oněch divných situací, záchrana jejich životů a možná i planety Země.

Komiks Pizza Guy Vol.1 - Drsňáci, mimozemšťanky a výkaly tvoří tři kapitoly nabušeného příběhu a dál alternativní obálky od různých umělců. Jedná se o první knihu z připravované trilogie.

Komiks byl vydán za podpory crowdfundingového serveru startovac.cz http://www.startovac.cz/projekty/pizza-guy-vol-1/

Scénář
David Petrželka
Art
David Petrželka
Obálka
David Petrželka
Žánry
akční, humorný, sci-fi
ISBN/ISSN
David Petrželka
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
147 x 210 mm
Tisk
barevný
Stran
108
Cena
200 Kč
  • SNUFKIN
    Asi legrace :/
  • RadimNemec
    Beru to jako underground a líbilo se mi to. Za mě na prvotinu nadprůměr a jo, je co zlepšovat - ale to vždy a zas úplný průšvih to není. Troufám si tvrdit, že se těším na další díl/y.
  • cyboy
    Budu se snazit byt konstruktivni. Je to takovej undergroundovej indie komiks. Sprostej (nekonzistentne - myslim, ze "řitě" se tam vyslovene nehodi), s nasilim a jednoduchou zapletkou.
    1. kresba - docela nekonzistentni. Obecne je kresba hrozne hranata a prijde mi, ze je to spis studentska prace (mam pravdu?), nez prace nekoho, kdo ma vykreslenou ruku. Nektere stranky jsou pak kreslene o dost jinym stylem a vypada to, jako kdyby se to pri kresleni rozpilo, nebo jak to pojmenovat. Tohle ve finalni verzi nemelo co delat.
    2. scenar - uplne slysim ty radoby moudra lektoru kreativniho psani: "Pis hlavne o tom, co znas." a podobny fraze. Komiks nastesti neni uplne o hov*e, ale fakt je, ze scenaristicky by to potrebovalo doladit. Tempo vypraveni by melo byt zhruba takove jako na prvnich stranach komiksu. To co se odehrava treba v poslednim sesitu je pak jedna velka zkratka a to je proste skoda. Par stranek navic by tomu neublizilo a ctenar by nemel pocit, ze se v kazdem policku deje neco jineho.
    3. pribeh - velmi jednoduchy, az pohadkove zkratkovity, okoreneny samotny duchem z masiny.
    Shrnuto - za cenu nizsi, nez UKK/NHM/DCKK dostavame pribeh, ktery by klidne do techto rad mohl patrit. To bohuzel neni uplne pochvala.
    Ve skrytu duse jsem se celkem tesil a ted jsem docela zklamany. V zadnem pripade nerikam, aby se na to autor vykaslal a zacal delat neco jineho, ale autorsky potrebuje jeste hodne zrat.
    Vazne to nechci srazet, ale objektivni byt musim a i kdyz pripoctu nejake body jako podporu zacinajicimu autorovi, tak stejne nemuzu jit s hodnocenim vys (v ramci Cech bych hodnotil vys).
    40%
  • cyboy
    Milo: Presvedcily me dve veci - cena, ktera je nizsi nez pitoma UKK apod. a taky autoruv pristup. Jsem si tady dovolil sdelit svuj nazor na ukazku a chlapec se k tomu postavil vyslovene dospele (uz jsme tu zazili i pravy opak). Takze sanci tomu dam, ale tim se nic nemeni na mem nazoru na tema. Slibil jsem autorovi v PM konstruktivni kritku a svuj slib hodlam splnit. A taky si myslim, ze 100 stranek pomerne ridce zabublinovane knihy me snad nezvladne lobotomizovat. V nejhorsim to s veskerymi poctami pohrbim do vody. A splachnu. ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš11.12.2019 18:34Pizza Guy vol. 1 - Drsňáci, mimozemšťanky a výkaly
    Ty blázne :D ještě včera ti přišlo primitivní číst doslova o hovnech a dneska ...? :D
  • cyboy
    Tak jsem si to nakonec objednal.
  • Pizza Guy
    Pokud bude někdy komiks v distribuci, tak asi až za nějakou dobu. Tenhle komiks je můj první, hodně v něm teda zkouším a experimentuju.
    Komiks stojí pouze 200 korun a je to z toho důvodu, abyste si za zbylé těžce vydělané peníze mohli koupit pizzu, a zakusovat ji při čtení 🙂.
    Ano, komiks obsahuje mnoho referencí, jedna z nich je na Smitha 🙂.
  • cyboy
    Pizza Guy: A bude to normalne v distribuci, nebo jen pres tebe? Jako zvedavy jsem a prolistovat bych si to chtel, ale jestli to nakonec koupim jeste vazne netusim. Jaka je cena? Tady se pise 200,-, ale to mi prijde celkem malo, tak jestli to neni chyba.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš11.12.2019 00:59Pizza Guy vol. 1 - Drsňáci, mimozemšťanky a výkaly
    Hovnič / shit demon... :D
    Já si to nakonec koupím a film stáhnu... :D
  • mkw
    Startovac
    http://www.startovac.cz/projekty/pizza-guy-vol-1/
    Dogma
    http://m.youtube.com/watch?v=hlqjtqkoRdM

    Jak Smith dřív letěl, tak je Dogma zpětně dost shit (aspoň teda ukázka). A komiks vypadá taky (aspoň teda ta ukázka).
  • Pizza Guy
    Kdybyste někdo měl o komiks zájem, tak mi stačí napsat. Pár jich mám a čekají na odvážlivce, kteří se nezaleknou názvu a přečtou si ho.
    Tak nad tím popřemýšlejte :)))
  • cyboy
    Ja si to na startovaci neobjednal, protoze me ta ukazka vyslovene nezaujala. Jako asi to ma byt vtipne, ale ja si humor predstavuju jinak a cist si komiks o tom, jak nekdo sedi na zachode mi prijde vyslovene primitivni (nemluve o tom dat si tvrdy chleba toaletarek do nazvu). Ale autor je evidetne fanaticky pizzar, protoze vyrobit z ananasu na pizze zaminku pro "zasah" hrdiny je tak strasne silene, ze se to mohlo zrodit jen v hlave ortodoxniho pizzare. Ted kdyz tu ukazku vidim podruhe, tak si mi to libi jeste min. Urcite to nekde ochutnam, ale tuhle porci si asi dovezt neneacham.
  • Light
    Já jsem to objednal právě na základě té ukázky, která mě upřímně pobavila :D Těším se až mi to dojde.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš10.12.2019 21:19Pizza Guy vol. 1 - Drsňáci, mimozemšťanky a výkaly
    No... :))) Tu ukázku jsem viděl na startovači (a řekněme , ze mě moc nezaujala), na hodnocení jsem zvedavej. Cyboyi, tak šup. :)