Desky zadní
Scan obálky
Ukázka

+ 8 dalších ukázek

Druhý díl komiksové trilogie na motivy románového bestselleru Davida Jana Žáka „Návrat Krále Šumavy“ zachycuje přerod bývalého pohraničníka Josefa Hasila (1924–2019) v legendárního Krále Šumavy. Po útěku z pracovního lágru přichází do válkou rozvráceného Bavorska mezi uprchlíky z komunistického Československa. Brzy se dostane do hledáčku tajných služeb na obou stranách Železné opony – americké kontrarozvědky i československé státní bezpečnosti. Právě z jejích řad vzejde Hasilův úhlavní protivník, kapitán Fišer. Začíná nebezpečná hra o život, nelítostný souboj psance a muže zákona, v němž občas není jasné, na které straně kdo skutečně stojí. Napínavý děj se odehrává mezi divokým pohraničím a pražským ústředím StB, je protkaný intrikami a nečekanými zvraty v houstnoucí atmosféře studené války.

Inspirováno skutečnými událostmi.
V distribuci Euromedia má kniha odlišné ISBN a to 978-80-7617-915-8, i když se jedná o totožnou knihu


Scénář
Ondřej Kavalír, Vojtěch Mašek
Předloha
David Jan Žák (Rinope)
Art
Karel Osoha (K-Os)
Obálka
Nikola Klímová, Karel Osoha (K-Os)
Lettering
Karel Osoha (K-Os)
Redakce
Joachim Dvořák
Žánry
drama, historický, thriller
ISBN/ISSN
978-80-87260-99-9 (Euromedia Group)
978-80-87260-99-9 (Labyrint)
Vazba
šitá v měkkých deskách
Formát
190 x 250 x 20 mm
Tisk
černobílý
Váha
780 g
Stran
216
Cena
359 Kč
  • faster86
    Rychlost vyprávění zůstala stejná jako o předchozí knihy, tady jsem ale měl někdy problém poznat kdo je kdo, někdy mi to po pár stránkách došlo a někdy vůbec. Stejný problém jako u prvního dílu s tím, že mě ta atmosféra nijak nedonutila mít o postavy zájem.
  • perak
    Líbilo se mi více než první díl. Děj byl plynulejší a akčnější, k tomu celkem dobře budované napětí. Šrouby v republice se utahují a StB je čím dál více na koni. Je dobré si připomínat tyto časy i v dnešní době. Černobílá kresba mi k tomuto vyprávění přijde příhodná. Těším se na závěrečný díl.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš5.9.2021 08:20Návrat Krále Šumavy #02: Agent-chodec
    O trosicku lepsi nez jednicka, ale me to jaksi ne a ne kliknout. Je to pro me proste stred.
  • MEGA
    Tato kniha mě bavila o poznání víc než první. Přidala se dějová linka s StB, díky které je příběh mnohem zajímavější. Komiks je plný napínavých situací a důvěryhodně vykresluje dobovou situaci. Bohužel zde stále je pár chaotických částí, ale zážitek to moc nezkazí. Zasloužené 4*
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.12.2019 11:52Návrat Krále Šumavy #02: Agent-chodec
    Ani za skopčáků sem se tolik nebál jako teď. Tenkrát si aspoň věděl, kdo je jejich a kdo našinec...

    To, že jsem si minimálně jednou spletl postavy, které byly nakresleny skutečně dost podobně, je snad jediná výtka k celému tomuto dílu. A ano, dostanete přibližně to samé, jako v díle prvním. A to je dobře. Napínavý příběh a děsivé kulisy zrůdného bolševického režimu, který se sice teprve etabloval, ale už stihl napáchat nenapravitelné škody, povraždit mnoho lidí a zničit nespočet životů. Neskonalý respekt patří těm, kteří se nebáli vzdorovat, ba i pomáhat druhým.

    Celkový dojem: 90%
  • james89
    Bezva pokračování předchozího dílu. Povedená kresba. Co bych pouze vytknul, že se spousta postav dost podobá a občas nevím, kdo je kdo.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš16.12.2019 22:39Návrat Krále Šumavy #02: Agent-chodec
    Parádní pokračování v dramatické sérii. Karlova kresba je super, i když kvůli mnoha postavám už jsem se taky začal někde ztrácet. Druhá polovina nabrala akčnější tempo, závěr mě dobře nabudil a těším se na završení trilogie. Potěšily mě poměrně zajímavé scény z výcvikového tábora a dvoustránkové panely jsou nejvíc.
  • mcleek
    Čtenář dostane to samé, co se mu líbilo/nelíbilo v prvním díle - skvělou atmosféru, lehce nadrapané (zaměnitelné) obličeje (a kdo je sakra tohle? jo, to je přece..., aha), předzvěst padesátých let, hrdiny-nehrdiny, zajímavé prostředí děje. Kniha popisuje události od září 1949 do září 1950. Ačkoliv je to druhý díl ze tří, má akční finále a moc hezky vypointovaný závěr (ačkoliv zrovna tuto část příběhu jsem znal a očekával). Už se také nemohu dočkat závěrečné části... 80%
  • cyboy
    cyboy mecenáš12.12.2019 16:36Návrat Krále Šumavy #02: Agent-chodec
    Vyborne. Velmi se tesim na zaverecnou cast. Pokud jste nekdo cetl predlohu, tak bych vam byl vdecny za nazor, jak moc je tato adaptace verna, pripadne kolik toho vynechava (pokud neco). Podle toho bych si bud precetl predlohu, nebo pockam na zaverecnou cast (kterou si koupim urcite).
    80%
12105