Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Sirotčinec hoří… a Emma a ostatní děti se snaží uprchnout do bezpečí. Ale Mamá se jen tak nevzdá. Má k dispozici armádu démonů, takže ten útěk ze zajetí nebude zase tak jednoduchý. Koho bude muset Emma obětovat, aby měli sirotci šanci na záchranu?

Série je známá především pod názvem The Promised Neverland (anglický název), než pod originálním názvem Yakusoku no Neverland.

Scénář
Kaiu Širai
Art
Posuka Demizu
Obálka
Posuka Demizu
Lettering
Jakub D. Kočí, Violet Kočí (Lelita, Lelita Kočí, Violet)
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
fantasy, horor
ISBN/ISSN
978-80-7449-800-8 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 mm
Tisk
černobílý
Váha
248 g
Stran
200
Cena
199 Kč
Originál
Yakusoku no Neverland #05 (Shueisha Inc., 2017)
  • sedw
    sedw11.12.2021 22:47Zaslíbená Země Nezemě #05
    I když mě plánování útěku velmi bavilo, bál jsem se, aby autor tuto část nenatahoval příliš dlouho (jako tomu bylo například, v jinak skvělém, Death Note). A myslím, že přesně trefil okamžik, kdy změnit kulisy a de facto i žánr této mangy. Kdyby šlo dával půl hvězdy, tak bych dal 4,5, protože se tento díl nečetl tak lehce, jako předchozí. I tak je to ale naprostá paráda a velmi se těším, jak vše bude pokračovat. A jelikož se nejedná o nekonečnou mangu, ale má "jen" dílů, tak se velmi pravděpodobně dočkám i konce.
  • VanTom
    VanTom7.10.2021 12:28Zaslíbená Země Nezemě #05
    První krůčky dětí mimo sirotčinec směřují do smrtící pasti lesní flóry a k úprku před nebezpečnou faunou, zatímco pronásledující démoni chytají stopu. Jinak je ale nikam daleko (příběhově) neposunou.
  • Fort
    Děj se přesouvá ze Sirotčince do nového neprozkoumaného prostředí. Děj se dost posune vpřed a je to pořád skvělé.
  • Sawyer
    Sawyer27.7.2021 17:54Zaslíbená Země Nezemě #05
    Ani pátý díl nezklamal. Svět za zdi je zajímavý a děcka to nebudou mít lehké. Za mě spokojenost.

    Celkem - 70%
  • Good Games
    Good Games mecenáš14.10.2020 00:03Zaslíbená Země Nezemě #05
    Zaslíbená Země Nezemě 5 je skvelé pokračovanie s vysokým tempom, ktoré zásadne mení prostredie a tak vlieva do série svieži vietor. Scenáristicky a aj kresbou si to udržuje vysoko nastavenú úroveň. =►Celá recenzia◄=
  • Multiverzum
    Multiverzum7.6.2020 11:16Zaslíbená Země Nezemě #05
    Pátý díl je jiný než ty předchozí. Více než na slovní přestřelky a pletichaření, sází na akci, napětí a boj o přežití. A je to více než skvělé. Změna prostředí a žánru příběhu prospěla a tempo vyprávění nabírá kosmickou rychlost a chcete víc a víc!
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/zaslibena-zeme-nezeme-5/
  • Lord Baltimore
    Lord Baltimore15.5.2020 20:50Zaslíbená Země Nezemě #05
    Série se i po pěti dílech stále drží a jsem zvědav, jak se příběh vyvine.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.12.2019 15:07Zaslíbená Země Nezemě #05
    Ani po pátém díle mě tato série vysloveně nezklamala a jsem zvědavý, jak to všechno dopadne. Ale jsem si vědom toho, že tomu odpouštím řadu věcí a ona napínavá atmosféra a postupně odkrývané tajemno kompenzuje jiné slabiny...

    Celkový dojem: 70%
  • karl173
    karl173 mecenáš27.12.2019 12:13Zaslíbená Země Nezemě #05
    Příběhově se série více rozrůstá a má více možností. Na druhou stranu tento díl odhalil jen to, že útěk na svobodě nebude zase tak lehký, ale po příběhové stránce se to moc nepohnulo. Postavy jsou sice už trochu průhlednější než na začátku, ale pořád umí překvapit a tato série je pořád silná ve zvratech a nečekaných událostech. Navíc čte se to neskutečně svižně a to mě asi baví na tom nejvíc. Jednou za čas si sednout k další knize a nechat se na chvíli vtáhnout a po chvíli mít přečteno a moc se tak těšit na další díl. Za mě spokojenost. 4*
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš30.11.2019 01:07Zaslíbená Země Nezemě #05
    Změna prostředí určitě pomohla, ale přitom neztratila nic na své přemýšlivosti. Děti upínají všechny své mozkové závity, aby přežily v nebezpečném démonském světě venku. Pořád mě baví číst a líbil se mi i motiv "průvodce."
    PS - možná se mýlím, ale podle mě ten navigační systém funguje dobře. Stačí se přesunout do určité vzdálenosti, porovnat údaje od středu a podle toho zhruba odhadnout další potřebnou vzdálenost?
  • cyboy
    cyboy mecenáš25.11.2019 22:09Zaslíbená Země Nezemě #05
    Decka se konecne dostala ven, takze konci intrikovani v domove, ktere uz zacinalo byt nudne a prekombinovane a mame tu pomerne akci dil, ktery ma rychle tempo a dobre se cte. Mam k tomu jednu vaznou vytku - hrozne si to hraje na to, jak je vse promyslene, ale treba ten navigacni system (na kterem to dost stoji) je pekna kravovina. Jako ano, ono by to mohlo fungovat, ale jedine pokud by vsichni vedeli na kolik dilku se da kazda strana rozdelit a jaka je to vzdalenost ve skutecnosti. Jeden ctverec tak muze mit rozmer metru ctverecniho, stejne tak jako celeho kontinentu. A taky me zacina trochu desit, ze tahle serie, ktera se "blizi k zaveru" (jak jsme se dozvedeli v dizkusi u prvniho dilu), uz ma sestnact dilu a stale pokracuje. Jestli uz ma nekdo z vas nacteno co bude nasledovat, tak mi prosim dejte vedet, jestli to vubec smeruje k nejakemu konci, nebo jde jen o dalsi nekonecnou serii.
    70%
13173
  • Fimi
    Fimi mecenáš27.12.2019 13:11Zaslíbená Země Nezemě #05
    To mi chcete říct že i v páté knize se pořád nedostanou ven? To mě trochu přestává bavit
  • cyboy
    cyboy mecenáš3.12.2019 12:35Zaslíbená Země Nezemě #05
    Kazumaki: a to je dalsi vec, ktera na tom (bez legendy) nadava smysl.
    Protoze nevime jak jsou ctverce poskladane. Muzou byt treba:
    AB
    CD
    nebo:
    AC
    BD
    ale jsou to japonci, takze co kdyz je to:
    CA
    DB
    nebo:
    BA
    DC
    Doufam, ze Shirai si dalsi kraliky necha v klobouku.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš1.12.2019 09:16Zaslíbená Země Nezemě #05
    cyboy: dobře, asi jsem si to představoval moc jednoduše :D každopádně já bych mezi ně moc nezapadl, protože bych nikdy nepřišel na to, že by to mohl být navigační systém rozdělený na čtyři oblasti a označený písmeny A-D podle světových stran.
  • cyboy
    cyboy mecenáš1.12.2019 02:07Zaslíbená Země Nezemě #05
    Kazumaki: Ono by to fungovat mohlo, ale musel by byt znamo minimalne to, jak dlouhy je jeden ten dilek (rozhodne to ale nebudou jednotlive kroky, protoze pak by se pohybovali maximalne tak na zahrade). Asi se shodneme ze pokud ma jeden krok 100m nebo 100km, tak ve vysledku je zatracene velky rozdil v tom, kde nakonec skoncis. GPS je sama o sobe pomerne zajimovou studii z vysoke matematiky, takze tam bych se ten primer zdrahal pouzit a vlastne me nenapada zadny prihehajici. Ale jako beru, ze Shirai si proste potreboval nejak pomoct a nic lepsiho ho nenapadlo. Ono i kdyby k tomu domyslel legendu, tak uz to stejne nezachrani, protoze ty deti nejak vydedukovaly ze to je navigacni system (strasne by me zajimalo jak na to prisly) a zacaly se podle nej ridit. To nejsou genialni deti, ale deti s kristalovymi koulemi.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš30.11.2019 14:12Zaslíbená Země Nezemě #05
    cyboy: Já mám dojem, že ta věc funguje podobně jako gps a podle místa, kde se člověk nachází, zároveň dává číselné údaje. Víme, že děti si všechno předem vyzkouší metodou pokus-omyl a celkem přirozeně mi přišlo, že mohu brát farmu jako výchozí středový bod v tom schématu na straně 145. Podle toho si myslím, že oblast kolem farmy (str. 21) je ještě dostupná v rámci relevantních dat (např. 1 až 3 do všech směrů kolem farmy). Úplně nevíme, jestli to udává taky nějaká desetinná či -setinná místa, to tam zobrazené nebylo, ale zcela vyloučit to taky nejde. No a pokud je to tak, jak jsem psal, pak by se z toho již dalo vycházet, ne? Možná se to zjednodušilo pro potřeby dětského čtenáře, nicméně pokud se to zakreslí, tak mi z toho vychází poměrně přehledná mřížka.
  • cyboy
    cyboy mecenáš30.11.2019 12:49Zaslíbená Země Nezemě #05
    Kazumaki: Bohuzel to smysl vubec nedava. Kdyz nevis kolik je jeden "dilek" a kolik tech dilku (nebo kroku, nebo jak tomu rikat) je, tak je to prvni problem. A kdyz ani neznas meritko, tak tezko budes porovnavat vzdalenosti (ve srovnani s cim?) a vubec zjistovat kde jsi. Jak daleko ty deti jsou? V pulce prvniho, v patem, padesatem?
  • Scaleo1
    Scaleo126.11.2019 03:18Zaslíbená Země Nezemě #05
    cyboy: momentálně podle vyjádření autora ze srpna běží poslední příběhový arc. vzhledem k tomu, co se teď děje v příběhu, odhaduji, že do konce roku by to mohlo skončit. jestli ne, tak v lednu už určitě.