Koupit
Neřest a ctnost (Původně vyšlo v prosinci 2002)
Dva týmy. Dvě poselství. Celé roky bojovali za čest, pravdu a spravedlnost - až doteď.
Když se první oficiální setkání největších hrdinů světa a původního supertýmu náhle zvrhne v explozivní souboj, začne být zjevné, že spiknutí zaměřené vůči konkrétním členům týmu může rozervat veškerá spojenectví a udělat z přátel nepřátele.
Přešli ale tito hrdinové opravdu na stranu zla, nebo tu číhá nějaká větší, ďábelská hrozba, která vyčkává, až ctnost padne a neřest povstane v popela?

Americká liga spravedlnosti #21 (Původně vyšlo v srpnu 1963)
Když padouši ze Zemí Jedna a Dva začnou kout společné pikle, musí týmy JLA a JSA poprvé spojit své síly, aby je porazily.

More Fun Comics #55 (Původně vyšlo v květnu 1940)

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií JLA / JSA: Virtue and Vice, Justice League of America (Vol. 1) #21 a More Fun Comics #67


Scénář
Gardner Fox, David S. Goyer, Geoff Johns, Jerome (Jerry) Siegel
Art
Bernard Baily, Carlos Pacheco, Mike Sekowsky
Ink
Jesús Merino, Bernard Sachs
Barvy
Guy Major
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7566-227-6 (BBart s.r.o.)
978-83-7566-227-6 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
464 g
Cena
269 Kč
Originál
JLA / JSA: Virtue and Vice (DC Comics, 1940, 1963, 2003)
  • Sagikkun
    Na JLA a JSA pospolu jsem se dost těšil, ale je to těžkej průměr. Z obálky jsem nabyl mylného dojmu, že půjde o střet mezi JLA a JSA (ve stylu Občanské války) v jejich klasické sestavě, namísto toho však šlo o tuctový (a někdy až přeplácaný) příběh, ve kterém jeden či druhý tým vůbec nemusel být. Vůbec to nevyužívá svůj potenciál, což je zrovna u tohohle škoda. Takže jak píše rewkon pode mnou, číst se to dalo, ale celé je to prostě neslané nemastné. Není to vyloženě špatné, ale podobných mlátiček je v DC tuna, takže mi tohle v paměti nijak extra zvlášť neutkví.
    Jinak retro opět nezklamalo, hlášky typu "Ta děsivá hudba způsobila, že na mě spadla zeď!" se měly někam tesat.

  • rewkon
    Jo číst se to dalo ,ale nějak mi přišlo celé odflaklé.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.11.2019 07:43DC komiksový komplet #076: JLA / JSA: Neřest a ctnost
    Ty vole tak to neeee. JSA, má oblíbená skupina, JLA ale jo skupina (pro mě) se tady "střetnou" v nějakém poloepickém rádoby všeobjímajícím crossoveru století. Samotný nápad totiž není hloupý a fungoval by, kdyby postavy a příběh nepůsobily tak toporně, jakoby se nesměly hnout z místa. Z JSA postav mám úplné prd. Z JLA postav jsem dostal jejich trapné momentky. Nevím tohle šlo jako číst, ale bylo to takové utahané, zbytečné, přeplácané a předvídatelné. Aspoň předstírat, ale DC čím dál víc mě přesvědčuje, že se ani nebude pokoušet navnadit čtenáře možným špatným výsledkem pro své hrdiny a vše rovnou uzavře a člověk prostě cítí, že napětí je jen fake orgasm. Opravdu nevím kam ten komiks zařadit. Prostě rubačka, která se aspoň dobře čte. Kresba - ok. Čím víc čtu Marvel a DC, tím víc jsem "nucen" přiklonit se k Marvelu, protože mě baví, že i když očekáváme ve finále nějaký ten dobrý konec, jsou schopni mě déle udržet v napětí a jsou schopni mi víc dát mnoho zvratů v průběhu čtení. Je to jen ryze subjektivní dojem, ale čím dál víc ho mám.
  • kaylin
    Hlavní komiks v knize "DC komiksový komplet 76: JLA/JSA – Neřest a ctnost" je prostě jednou rádoby velkou akcí, kde se objeví spousta oblíbených kladných postav a skoro žádná záporná, aby ti kladní mohli ukázat, že v obrovské přesile dokážou porazit kohokoli, i sami sebe. Nemám rád příběhy, kde se postavám upravuje jejich vědomí a ony se chovají jinak, než by se normálně chovaly, a pak je to vysvětleno nějakými telepatickými čachry, magií, virem, apod. Byl bych radši, kdyby se postavy chovaly jako hovada samy od sebe a pak si nesly následky, neměly hned pardon, kdy je vše zameteno pod stůl, protože se prostě nechali ovlivnit nějakým velkým zlem. Takové příběhy jsou z mého pohledu dětinské a činí komiksové médium až směšné. Přitom ty postavy mají silně dramatický potenciál. Jen DC ani Marvel to nikdy pořádně nevyužijí, protože jsou omezovány prodeji. Kniha "DC komiksový komplet 76: JLA/JSA – Neřest a ctnost" je toho krásným příkladem.
  • erik
    Chabá mlátička s plytkým, ale o to neprehľadnejším dejom. Medzi autormi je Johns, tak ma to neprekvapilo. Jedna zo záhad existencie v priamom prenose. Prečo to bolo zaradené do DCKK? Možno ako odstrašujúci príklad.
  • cyboy
    Kupovani podobnych blbosti je moje evidentni nerest, ale ke cti mi slouzi, ze je jen kvuli tomu nebudu adorovat.
    Fakt slabota.
    40%
  • hroubek
    Velmi příjemná akční jednohubka. Neřest a ctnost se čte dost dobře. Je to rychlý a úderný komiks, který má hodně hrdinů, ale i přesto každý dostane svůj moment, a nemá to vyloženě slabší místo, za předpokladu, že se přistoupí na hru tvůrců. Scénář není kdovíjak komplikovaný, a jde jen o to, aby se hrdinové dostali k závěrečné bitce. Žádná složitá psychologie, rozbor a nebo něco na ten způsob. Zde na to není čas, protože se musí pořád něco dít. A mě to zrovna sedlo. Dostal jsem co jsem chtěl a jsem spokojený, ale upřímně budu rozumět všem, komu tento komiks nesedne.
  • Lenny
    Vezmeme hromadu postav, necháme je mlátit mezi sebou, a potom do záporáků. Wow, tak originální.
    Tohle čtení jsem protrpěl.
  • Spacecore
    Příjemná gigamlátička dvou týmových vlajkových lodí DCčka - JLA a jejich předchůdců JSA. Nachází se tu asi 25 hlavních postav a zápletka není úplně přímočará naštěstí v momenty, kdy je to už příliš komplikované nebo nejasné nám to Johns hezky vysvětlí a vrátí nás do srozumitelných kolejí. Není to nic extra, klasická bitka s padouchy, nicméně tu máme dobrej průřez DC vesmírem a vidíme spoustu zajímavých věcí, které moc často vidět nejsou (7 hříchů, rock of eternity, věž Dr. Fatea apod.), takže je to rozhodně přínosná knížečka do sbírky.
3513102
Četl/a (45)
2scha, Al0f0k, BadBoy, Bubákolog, calvin10, Carnage, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Denis, Doppelganger, DracoAn, duri, Fox01, hroubek, Hugin, James, Jay-jay, jh666, kallenved, kaylin, KdG, Kiko, lantan1, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, NecRoman, Negan, Paldini, punisher, puolpm, raenius, roswelll, Sagikkun, Schirru, slavik38, Spacecore, Spike, Symbi, Tony TwoDee, trudoš, utresyby, xflori01, zlejzmrd
(155)
2scha, Abe, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, BadBoy, Badgu.y1902, blackJag, Blair, bmc75, Bubákolog, calvin10, Carnage, comicsland, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deefha, DegiCZ, Denis, Deži, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, duri, Dzoglik, Er.Nest, erik, fifas, filemon, Filip123, Flowtek, Fox01, gezic, Glumal, hahahoho, herrman, hlavathor, Horstik, hroubek, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, Infarkt, invape, JackOneil, Jak, jakub186, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kallenved, Karel Sec, KdG, kendor007, Kiko, Kiwi1902, komiksák007, koudak89, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lenny, Lobok257, malylada, Mamut12, Mariomichal, Matio, matty87, MB, me, meffis, Mercurio, merhyx, Mikei, mimo_provoz, mineralk, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Nyxxie, Olesh, Paldini, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perper, plema, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, Radkos, raenius, roswelll, Rumburaq, S313, Sagikkun, Sajmon, Schirru, seneke, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, Spike, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, tacmud, the.kasztan, TheoDread, timek, Tomasino79, Tomate, Tommar, tomned, trudoš, Tyfus, Ursus, utresyby, vishnar, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zbysek2410, zdennanek, zlejzmrd
Chce (7)
Azik2586, deadpool, delsemela, Draco nobilis, Maty48, Premek, Sebastian the wise