Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Ano, milovala. Avšak nečestně, a dopustila se tím zrady. Dokonce kvůli své lásce rozpoutala v zemi válku a krveprolití. A tak se Bohové rozhodli zasáhnout…
Příběh Valgara z Valty, odvážného vikinga, jehož cesta za spravedlností se ukáže být stejně dlouhá jako zbytečná.

Vyšlo jako 5. svazek edice ERB (Ediční Řada Bande dessinée)

Obsahuje tři původně samostatné alba (Saga Valta 1, Saga Valta 2, Saga Valta 3) v jedné knize.


Scénář
Jean Dufaux
Art
Mohamed Aouamri
Barvy
Benoît Bekaert (BenBK), Christian Goussale
Obálka
Mohamed Aouamri, Benoît Bekaert (BenBK)
Lettering
Jiří Nevěřil
Překlad
Jitka Musilová
Redakce
Zbyněk Froněk, Jan Havlíček (Gmork), Jiří Nevěřil, Josef Vybíral
Žánry
fantasy, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-880-98-43-0 (Josef Vybíral)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
225 x 315 mm
Tisk
barevný
Váha
1138 g
Stran
180
Cena
599 Kč
Originál
Saga Valta (Le Lombard, 2019)
  • faster86
    faster8614.6. 23:15Sága Valty
    když jste mladý viking a sedíte s mladýma vikingama u ohně a děda viking vám po tři noci vypráví příběh, který vás né že nebaví, ale zvládnete u něho pozorovat stíny v okolním lese a kusem klacku pořád drbete do žhavých uhlíků v ohništi
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš8.12.2020 06:55Sága Valty
    Ďalší parádny komiks z dielne Josefa Vybírala. Skvelý komiks, ktorý vďaka kvalitnej obálke, papieru, štýlu kresby a počtu strán vyzerá exkluzívne a vďaka dynamickému, atraktívnemu vikingskému scenáru aj JE exkluzívny. Plno zaujímavých postáv, v ktorých sa dá celkom ľahko orientovať, príjemná kresba, dobré dialógy a vzrušujúca zápletka, ktorá nenudí, nakoľko neustále divoko strieda nielen miesta, ale i hrozbu, ktorá je zakaždým iná, hoci má spoločného menovateľa. Oceňujem likvidáciu postáv, o ktorých som predpokladal dožitie sa konca. Menej oceňujem, že scenár na niekoľkých miestach pôsobí predsa len trošku samoúčelne v tom zmysle, že hrozby, kladené hrdinovi do cesty, sú občas príliš vycucané z prsta a samoúčelné, ešte sa ani nevyhrabe poriadne z jedného problému a už je v druhom a od istej chvíle je toho predsa len troška moc. Ale toto pokladám len za kozmetické chyby, inak ozaj vynikajúca, masívna záležitosť, ktorá sa okamžite po kúpe stade ozdobou vašej domácej knižnice.
  • Lord Baltimore
    Lord Baltimore7.5.2020 21:02Sága Valty
    Nějak jsem se za celou knihu nedokázal úplně sžít s hlavním hrdinou, proto jen 4*. Jinak super komiks i provedení.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš18.4.2020 15:49Sága Valty
    Říkal jsem si, že tomu dám vyšší hodnocení, ale nakonec se toho zdržím, protože ač mě příběh bavil pro svoji kresbu, námět i všechny ty pletichy, tak samotná postava Valgara je vlastně docela nezáživná a na můj vkus má až moc štěstí a děj se posouvá hlavně pomocí všech ostatních.
    Jinak je to fajn. Příběh o tom, jak se dva lidé chtějí vzepřít pravidlům, aby spolu mohli žít, ale nejde to.
    Docela hapruje rozpal před každým písmenem "a," občas to vypadá jako mezera.
  • Fimi
    Fimi mecenáš10.4.2020 12:28Sága Valty
    Příjemná obsáhlá jednohubka. Bylo to moc fajn a kresba taky výtečná
    VYBÍRAL skutečně jede a šlape mu to. Více takových
  • Const.ex
    Const.ex10.4.2020 08:29Sága Valty
    Kdyby VALGAR byl alespoň o trochu zajímavějším hrdinou, tak to mohlo být i za 5* Takhle celý příběh nesou hlavně vedlejší a charakterově prokreslenější postavy.
  • perak
    perak16.3.2020 12:32Sága Valty
    Tak toto se mi hodně líbilo. Za mne od Vybírala zatím nejlepší kniha (ještě jsem se nedostal k četbě Murény). Příběh je zasazen do v poslední době celkem oblíbeného a hojně využívaného prostředí Vikingů, ale vyprávění by mohlo stejně dobře fungovat i v jiných kulisách. Občas jsem se v duchu ptal, zda k základní dějové linie není přidáváno až příliš odboček, z nichž hlavní hrdina vždy na poslední chvíli mnohdy spíše jakoby náhodným přičiněním někoho dalšího vyvázne vítězně, ale ono se to tak příjemně čte a kniha je tak krásně zpracovaná (pěkná kresba ve velkém formátu na kvalitním papíře), že jsem na tento autorův styl téměř bez výhrad přistoupil. Závěr navnadil na možné pokračování, na které bych se rozhodně těšil.
  • Matthew
    Matthew14.2.2020 20:57Sága Valty
    Něco mi na tom nesedělo.
    Vždycky, když se hrdina ocitne v úzkých, zázrak mu pomůže.
    Jako legenda z dávných časů je to, když si odmyslím mou výhradu, příjemné čtení. Spíše taková pohádka, která si upravuje nebo spíše tvoří vlastní severskou mytologii.
    Závěr láká na pokračování, doufám, že Vybíral bude ve svých příbězích pokračovat, i když bude nejdřív pár let trvat než je tvůrci nachystají. Pokud vůbec.

  • karl173
    karl173 mecenáš13.2.2020 20:22Sága Valty
    Sága Valty je komiks který připomíná sprint. Začíná shrbeně a rozjíždí se pomalu, ale postupně se děj rozjíždí a nabírá sílu až nakonec nabere maximální obrátky a hrdě doběhne do cíle. A výkon rozhodně není k zahození. Příběh je odvyprávěn kvalitně a dokáže zaujmout a nepustit. Kresba je tu velmi povedená a plná detailů s hezkými kontrasty barev. Až na trošku pomalejší rozjezd tomuto komiksu nemám v podstatě co vytknout a jsem s ním velmi spokojený. Jen doufám, že se brzy dočkáme pokračování. Za mě výborné 5 *
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.12.2019 14:31Sága Valty
    Další vybíralovská pecka. Nějak se toho Severu nemůžu nabažit a líbí se mi, že i toto pojetí je svým způsobem originální. Na začátku čtení jsem čekal něco úplně jiného a myslel jsem si, že prvních pár stran alba 1 je jakýsi úvod a pak bude posun v čase o nějakých 20 let, ale ono ne! V podstatě jsou všechny tři alba na bázi hledání spravedlnosti a učinění ji za dost. Fakt to na sebe příjemně navazuje a příběh je vskutku epický. Daleko větší pletichy než v Muréně. Tady se tak rychle točí vztahy, že to člověk nestačí počítat. Navíc je tam spousta rovin, které nedostaly svůj prim a pokud budou další Ságy Valty, není problém si vzít cokoliv z nastíněného v této knize, už samotný konec 3. alba tomu navíc dost napovídá. Jedinou výtku mám ke koloringu ve 3. albu, moc výrazné a dětsky působící. Je to fakt rozdíl oproti předchozím dvoum albům. Jinak je to super jízda. Vřele doporučuji.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš5.12.2019 22:46Sága Valty
    Tohle mne bavilo víc než jsem čekal. Kresba i formát luxusní. Příběh mi přišel pro tohle téma super. Fakt jsem se bavil.
  • maco
    maco23.11.2019 23:45Sága Valty
    Nádhera.
  • Norri
    Norri mecenáš4.11.2019 10:02Sága Valty
    Sága Valty není příběh o vikinzích. Je to pocta ságám severského dávnověku a dobře zachycuje jejich atmosféru. Je to fantasy příběh o krvavých sporech mezi mocnými rody, o lásce, cti, touze a nenávisti. Napínavý příběh a úžasná kresba ve velkém formátu. Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/valgar-valty-sila-starych-sag
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.10.2019 11:36Sága Valty
    Zajímavé, kterak se ti frankofonní autoři vzhlížejí v severských ságách. Pro mě je ale tohle zatím asi nejslabší "Vybíral", co jsem četl. Slušná kresba a prostředí, ovšem doprovázené lehce překombinovaným příběhem plným pouze supersexy žen (asi až na Berrgu), deus ex machina momenty a vůbec takovou naivní dějovou linkou. Tak zábavné jako Thorgal či dobré jako Conan to není, abych tomu podobné věci odpouštěl. A na pokračování mě to rozhodně nanalákalo. Mě to neprasopropálilo (viz níže):-)

    Celkový dojem: 40%
  • cyboy
    cyboy mecenáš25.10.2019 00:27Sága Valty
    Tentokrat s hodnocenim moc vysoko nepujdu, protoze to intrikovani me vyslovene nudilo a bohuzel se nekonalo ani zadne vtazeni do deje. Nakreslene je to pekne, ale jinak jde o velmi jednoduchy pribeh do ktereho se pomerne anorganicky primichavaji vedlejsi zapletky, ktere se sice tvari jako soucasti hlavni zapletky, ale kdyby tam nebyly, tak by se nic nestalo. Byt to ve dvou dilech a mene ukecane, tak bych sel s hodnocenim vys.
    60%
  • Gmork
    Gmork24.10.2019 09:25Sága Valty
    Nekompromisní prasopal. Takhle nějak má vypadat moderní fantasy komiks v deluxe provedení. Další slova jsou zbytečná.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš23.10.2019 21:01Sága Valty
    Znovu kvalitný výber od Vybírala. Kniha je krásna a je radosť ňou listovať. Oproti priamočiaremu vikingskému survivalu Asgard, je Sága Valty plná intríg a bočných postáv, ale je aj podobne dobre napísaná a má peknú kresbu. Príbeh je až do poslednej strany pútavý a nie je úplne jasné, ako to skončí, čo je rozhodne plus. Vadila mi vlastne len posledná kapitola, kde sa rozprávalo trochu viac ako by som chcel. Inak spokojnosť.
2520101
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš29.10.2019 22:58Sága Valty
    Taky bych nerekl, ze to je neco problematickeho, jen mne to prekvapilo. Komiksy mi normalne voni. Uvidime jestli to zamori pokoj, ale po rozbaleni a pricichnuti to opravdu nevoni.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš29.10.2019 22:50Sága Valty
    Ale na druhú stranu má Vybíral v edícii ERB najkvalitnejší papier na našom komiksovom trhu. Síce mi trochu smrdí, ale zasa nie je to také zlé, že by som kvôli tomu musel otvárať okná :))
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš29.10.2019 19:20Sága Valty
    Tak nevím, buď mám úplně zacpaný nos, protože nic nadmíru "smradlavého", natož aby to zamořilo celý pokoj jako plynovou komoru jsem nenašel. Ani nechodím po bytě a nepátrám po čichu... No možná má jenom Radek čich jako vlčák, který cítí 100x lépe než průměrný čtenář a sběratel smrdutých komiksů. :)
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš29.10.2019 18:01Sága Valty
    Co to, že to smrdí rybinou??
  • Fimi
    Fimi mecenáš23.10.2019 12:57Sága Valty
    Souhlasím, prolistoval jsem to a je to nádhera.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš23.10.2019 10:40Sága Valty
    Na prvý pohľad sa mi tá obálka vôbec nepáčila, ale doma v rukách vypadá veľmi dobre a celkovo znovu krásna kniha. Fakt je to radosť listovať tieto knihy edície ERB, len škoda, že ten kriedový papier tak smrdí, minule som prezrel všetko v obývačke lebo mi tam dačo veľmi nevoňalo a to bola edícia ERB :D ale inak naozaj kvalitný papier
Četl/a (63)
2Hitman3, 2scha, Berry669, calvin10, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dalamar, DanielT, Darker, Darth Raelchi, davidek, Draco nobilis, duri, Elfo.here, faster86, fel68, Final, Fox01, Garp, Glumal, Hawwwran, Ivan Kucera, Jabba, James, jh666, Kaaos, kadas97, kallenved, karl173, Killingjoke, Lachvos, Ladinek82, lantan1, Lord Baltimore, maco, Mamut12, Mariohurbanek, Matthew, Mercurio, mineralk, mstefl, Norri, opytz, Ozymandias, perak, RadimNemec, rooty, Scaleo1, schefik, SNUFKIN, start05, tacmud, the.kasztan, trudoš, Valdaufinka, vankobra, vranakx, wolfgang, z-e-d, Zbysek2410, zlejzmrd
(105)
2Hitman3, 2scha, Alfi, arnecht, Azbest, Beng.D, Benji, Benny, Berry669, blackJag, bmc75, Bob, burzum, calvin10, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, Dalamar, DanielT, Darker, Darth Raelchi, davidek, Deckard, Dekssan, Dinik, disclose, Draco nobilis, duri, EvilLive, farnhajt, faster86, fel68, filosh, Final, Fox01, Géba, Glumal, gongon44, Hawwwran, hellblazer, hypermlok, invape, Ivan Kucera, Jabba, James, Jay-jay, jh666, kadas97, kallenved, Karel Sec, karl173, Karolín78, Kazumaki, KdG, Killingjoke, lantan1, Light, listr, Lord Baltimore, maco, Mamut12, Mariohurbanek, Matthew, mcleek, Mercurio, merhyx, Mighty_Morphine, Milo_Harwey, mineralk, moiqpiom, mstefl, NecRoman, Norri, o2t2, Olesh, opytz, Paldini, pechna, Poseidon1978, Radek Blacksad, RadimNemec, rooty, Scaleo1, schefik, Skot, SNUFKIN, Stara.kryta, start05, Stlucius, tacmud, Tialster, TonyT, trudoš, Valdaufinka, valon, vankobra, vishnar, vranakx, willis, wolfgang, xintax, yojimbo, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
Chce (17)
arnecht, Blacklarch, DKoscik, DracoAn, Fida, Goldfinch, Himlik, jankie, KarlosJB, L4MIOzZ, Maty48, monty.cl, Nightmare, sleepless, Tarka Daal, timek, yogi
Shání (1)
Nightmare