Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Temný rytíř odhalil jedno zapomenuté tajemství. Tajemství, které může zničit samotné základy vesmíru DC. Objevil temnou stranu reality, to, co se skrývá za mnohovesmírem. Zónu nočních můr, kde je každá obava, každý náš strach, skutečností. A teď je tu síla stará jako sám čas, která se nás snaží stáhnout do temnoty, do nikdy nekončící hrůzy. Je nutné spojit proti prastarému zlu síly všech hrdinů… jenže, co zmůžou proti temným Batmanům z jiných světů?

Jeden z největších batmanovských příběhů, který u nás kdy vyšel! Stojí za ním populární dvojice Scott Snyder a Greg Capullo (Batman: Soví tribunál, Batman: Smrt rodiny), které napříč celou řadou komiksových sérií DC vypomohla řada dalších autorů.

Obsahuje sešity sérií Dark Days: The Forge #1, Dark days: The Casting #1, Dark Nights: Metal #1-2, Teen Titans #12,
Nightwing #29, Suicide Squad #26 a Green Arrow #32


Scénář
Benjamin Percy, Tim Seeley, Scott Snyder, James Tynion IV, Rob Williams, Joshua Williamson
Kresba
Mirka Andolfová, Greg Capullo, Juan Ferreyra, Andy Kubert, Jim Lee, Paul Pelletier, John Romita Jr., Stjepan Šejić
Ink
Mirka Andolfová, Juan Ferreyra, Jonathan Glapion, Andrew Hennessy, Klaus Janson, Danny Miki, Stjepan Šejić, Scott Williams
Lettering
Petr Schwarz
Barvy
Romulo Fajardo Jr., Juan Ferreyra, Adriano Lucas, Fco Plascencia, Stjepan Šejić, Alex Sinclair, Jeremiah Skipper
Překlad
Kateřina Tichá
Redakce
Jana Balharová, Filip Gotfrid
Obálka
Greg Capullo, Jonathan Glapion, Fco Plascencia
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-770-4 (Crew)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
852 g
Stran
236
Cena
749 Kč
Originál
Dark Nights: Metal (DC Comics, 2018)
  • MignolaMoore
    MignolaMoore10.2. 12:06Temné noci - Metal
    Temné noci. Událost, která přepíše svět DC. Možná to bude znít absurdně, ale Snyderovým Batmanem jsem nepolíben, a o to víc je čtenář vděčný, za úvody knihy, kde jsou (asi) ty nejpodstatnější věci k pochopení METAL série vyňaty. Za mě je první svazek čerstvý a dost čtivý příběh, kde mi celou atmosféru temna bořila jen druhá polovina s gothamským odbojem. Jinak musím pochválit kresbu a relativně originální scénář. Po zklámání s názvem Evropa je první svazek temných nocí příjemné překvapení. Knihu jsem dostal jako dárek.
  • tom173
    Hodně se tu odkazuje na Snyderův run Batmana. Já mám rest a bohužel jsem ho ještě nečetl, trochu jsem se tedy v prvních sešitech ztrácel. Děje se tu strašně moc věcí a chce se to na čtení soustředit, není to odpočinkový komiks před spaním. Po dočtení jsem si to znovu prolistoval a jde vidět že to jako celek dává smysl. Pravděpodobně půjdu s hodnocením výš až budu mít více načteného Snydera a zbývající Metaly. Úžasnej je sešit odboje Roba Williamse s kresbou S. Šejice, postavy tady najednou hodně ožijí a je tu parádní panelování. Naopak první dva sešity odboje dost nudí. Nakonec bych hlavně ocenil, že to u nás vyšlo, doufám že se to i dostatečně prodává a nebyl to na dlouhou dobu poslední trošku aktuální DC event.
  • Mleako
    Mleako mecenáš25.3.2020 09:54Temné noci - Metal
    Líbí se mi, že tentokrát nemůže za DC megaprůser zase Flash, který si zaběhl někam do minulosti a něco tam podělal. Začátek je pomalejší a působí trochu moc strojeně a zmateně, ale pak se to rozjede a nabere to slušné grády. Ale ve srovnání s Flashpointem (které se samo nabízí) je to zatím slabší. Za mě 3,5*.
  • Palebras
    Po Snyderově 52 jsem jím byl fakt přesycen.. Když jsem začínal číst Metal, měl jsem mírné obavy.. Naštěstí jsem se mýlil.. Jasně, on sám začátek vypadá jako solidní zmatek, ale poté se to rozjede a musím říct, že jsem byl velice mile překvapen. Střídají se zde scénáristé i kreslíři, takže každý sešit je okořeněn něčím novým a neotřelým. Je to prostě velká bláznivá jízda a ač jsem spíše zastáncem Batmana který bojuje se zločinem v temném Gothamu, tak takhle cesta napříč multivesmírem se mi hodně líbila .. Slibný rozjezd
  • Spacecore
    Spacecore25.1.2020 16:43Temné noci - Metal
    Scott Snyder dostal vstupenku do elitního klubu scenáristů DC krizí a musím říct, že do něj vstupuje s vervou! Nejen, že tomu nechybí atributy každé velké krize (kromě červené oblohy, ale hádám, že by nezapadala do konceptu "temné" krize), nebojí se stavět na pevných základech krizí minulých, chrlit odkazy na jiné komiksy a prohlubovat nejen Multivesmírnou mytologii, ale i jeho vlastní Batmanovskou. Mimoto je dost sympatické vidět velkou událost soustředěnou okolo Batmana, dodává mu to ten punc nejsilnějšího člověka bez superschopností a jednoho z nejvýznamnějších hrdinů v DC spektru. Jedinou slabinu a důvod proč uděluji 4 hvězdy vidím klasicky v tie-inech. Závěrečný tie-in odboj byl spíš otravnou odbočkou, než plnohodnotným rozvíječem děje, ale nevadí, je to něco, bez čeho se jakejkoli event bohužel neobejde. Přítomnost Sandmana je třešničkou na dortu a kromě něj potěší i další skvěle zakomponované postavy (Dr. Fate, Plastic Man, Mr. Terrific). První díl se veze na atmosféře záhady a její vyšetřování a samotný ústřední motiv je příjemně horrorový, což je fresh, nevím, kdy to tu bylo naposledy. Zkrátka Snyder umí, hodně odkazuje na svého mentora Morrisona a to je dobře, je to totiž správně nabouchané a nařachané nápady! Těším se dál a pochybuju, že mě to zklame, ale to si tady povím až po přečtení třetího dílu!
  • rewkon
    Na to ,že to měl být velký Snyderův masterpiece event tak nějak tu první polovinu jsem neochotně přistupoval na Snyderovu hru v druhé polovině to bylo lepší a na konec mě to začalo i bavit celkově mi přijde ,že i ta hromada kreslířů tomu moc nepomáhá protože si skoro každý sešit musíte zvykat na nový styl kresby a to je dost rušivé.
  • Fimi
    Fimi mecenáš4.12.2019 23:58Temné noci - Metal
    Snyder to bere skutečně hodně ze široka, vrací se ke svému Batmanovi a ukazuje nám, jak to měl nejspíš promyšlené od začátku, už od dob Sovího Tribunálu. akorát mi přijde, že je zde vše možné a vše nějak hrozně lehce lacině jednoduché a vysvětlené. Hromada okecávání ukazující, že jde skutečně o hodně. Ty kruhy labyrintu Odboje mě už tolik nebavily, spíš ta hlavní linka Metalu, nějakého kovu, o kterém nám na každé stránce Snyder řekne tak desetkrát, abychom jó už konečně pochopili, že za vše může kov a průzkum a ejhle už od počátku věků bylo všem temným silám jasné, že jednou vznikne nějaký Batman, který bude klíčem všeho....no, nějak to vše zapadá dohromady, je to lepší než Snderův Batman, než celý Rebirth, než Snderův All star...vlastně jsem za to rád, protože právě na toto naváže později Snyderova Liga
  • Spike
    Vyjímečně začnu tím že se vyjádřím k českému vydání. Jelikož celé Znovuzrození už od začátku kupuju v brožovaných verzích, informace že tu Metal vyjde pouze v pevné vazbě mě prve nepříjemně překvapila. Ne tak kvůli 1,5x vyšší ceně, ale spíš proto že teď mi to k sobě v knihovně moc nepůjde... Sice Metal stojí tak trochu mimo běžící série, ale i tak... Jinak provedení samozřejmě standartně dobré, jen prostě pevná vazba by podle mě měla mít záložku, tak nějak jí to přidává na hodnotě, ale co už.
    Pokud jde o knihu samotnou, trochu jsem se obával, kolik věcí mi bude unikat, na co všechno co tu nevychází se budou události odkazovat, ale nakonec je to v klidu. Mezery co český čtenář bude mít nejsou nic co by mu zde nějak zásadně chybělo, hlavní je mít načtený Snyderův run Batmana z New 52 a ten tu vyšel komplet (+neuškodí přečíst si i jeho All-star Batmana, ale když ne, nic se neděje), takže nic nebrání si Metal užít. Tedy alespoň v tom smyslu, že se člověk v ději nebude nijak výrazně ztrácet. Druhá věc už je, jak příběh funguje sám o sobě. A to už hodně záleží na tom, nakolik máte Snydera rádi a sedí vám jeho styl.
    Já k němu už nyní přistupuju opatrněji, protože i když jeho Sovy a Smrt rodiny byly pro mě asi nejlepší Batmani co v tomto desetiletí vyšli, jak šel čas začal se Snyder hodně opakovat a pojímat Batmana způsobem, který mi už moc blízký nebyl. Jeho Batman je dokonalý, nezničitelný, nechybující, a když už, vždy všechno napraví atd... Jeho příběhy jsou rádoby epické a rozmáchlé, ačkoli největší síla Batmana je právě když se drží sympaticky při zemi. Od toho Snyder postupem času upustil, a přesně takového Batmana který je středem vesmíru nám servíruje i nyní. Navíc v ještě větším měřítku, kdy do toho zatahuje rovnou celé DC. Může tohle fungovat, nebo se jen potvrdí, že by už měl nechat Batmana na pokoji a přenechat ho na hraní jiným?
    Asi takhle... Už od začátku nás Scott Snyder připravuje na to že tohle bude skutečně něco velkolepého, zásadního. A ne že by mu to úplně nefungovalo, ale přeci jen kdo ho má načteného, toho už tohle nechá v klidu. Je hezké jak spojuje některé minulé události do sebe tak, aby mu to tady dávalo větší celek s tím, že vše spělo k tomuhle, ale někdy to působí trochu šroubovaně a krkolomně. Všechny ty kovy, Soví tribunál, Duke, Joker... Snaží se seč může aby to dohromady dávalo smysl, ale vychází to tak napůl. Duke vždycky bude zbytečnou postavou co mě irituje, ale tady je aspoň naděje že se to s ním nějak ukončí nebo mu zdejší události jako postavě dají alespoň nějaký smysl. Potěšilo mě, že jsme se opět poprvé od Konce hry setkali s Jokerem, že nám ho zase vrátili do hry... Je tu sice trochu navíc, ale i tak to potěší a alespoň jsme dostali odpověď na otázku co se s ním vůbec stalo. Jinak mi ale tohle velké měřítko k Batmanovi pořád moc nesedí. Zde sice jsou skoro všechny postavy z DC a Metal nemůžeme označit prostě za další 'příběh s Batmanem', ale tak víme, o koho tu jde primárně, že... Je fakt že zatím je tohle jen začátek, takže není na místě vynášet nějaké hodnocení. Potenciál k něčemu velkému a dobrému tu jistě je, jen se obávám aby to nakonec zase nevyšumělo do ztracena. Ale ti Temní rytíři z Temného vesmíru vypadají parádně, o tom žádná. Obzvlášť ten hlavní, Batman který se směje, kombinace Batmana a Jokera (který mi ale ze všeho nejvíc připomíná Judge Death alias Soudce Smrtě z crossoverů Batman/Judge Dredd... ta podoba je vskutku nepřehlédnutelná). V těch se pro mě skrývá největší potenciál pro další díly. Co se týče kresby, zezačátku může být těžší si zvyknout že se mění ne co sešit, ale co pár stránek. Střídají se nám tu Andy Kubert, Jim Lee a John Romita jr. Asi bych byl radši kdyby to bylo výtvarně ucelenější, ale na druhou stranu se to ani nijak nebije, a je to docela sehrané. Ani ten Romita tu vůbec nevadí. Pak už to přebere sám Capullo, který je standartně dobrý jak jsme u něj zvyklí, jen tu ještě neměl prostor se výtvarně vyřádit jak by asi chtěl... ale když nastoupili Temní rytíři a viděl jsem jak si s nimi poradil, něco mi říká že příště už bude ve svém živlu.
    Druhá část knihy, Gothamský odboj, se na první pohled může zdát jako nastavovaná kaše co nám jen ukazuje co dělají ostatní postavy, ale nenechte se mýlit, příběh se zde krásně doplňuje. Kresba už je takový mainstream standard, ale neurazí. Ačkoli každý ze čtyř sešitů pochází z jiné série, návaznost je hladká a drží to hezky pohromadě. Postavy a jejich interakce taky zaujmou, oproti Snyderovu velikášství je druhá půlka knihy příjemným oddychem a změnou. Také vítám, že Crew se rozhodla nám ve třech knihách celý ten event podat chronologicky, takže si sice na vyvrcholení počkáme až do třetí knihy a sešit z jedné série tu střídá další a prostě hdně se skáče, ale aspoň je tu jasná návaznost a časová posloupnost, za to palec nahoru.
    Nejvíc bych si to asi užil kdybych počkal a celé si to přečetl naráz, takhle jednotlivě se to špatně hodnotí. Další dvě knihy už asi dám hned po sobě. Když budu první knihu Metal hodnotit separátně, je tu dost věcí co mi nesedí, ale i dost těch co mě bavily a na další díly se těším. Po výtvarné stránce taky nemám větších výhrad, takže vyhlížím zbylé knihy a jsem zvědav až se dozvím, jakýže smysl ten Metal vůbec měl a jestli to ve výsledku je opravdu tak zásadní a velký event, jak se nám ho zde Snyder snaží prezentovat. Nechám se poddat. 7/10
  • Komiksum
    Komiksum2.11.2019 21:39Temné noci - Metal
    Po prvních pár sešitech jsem si řekl "No super Snyderovský bordel pokračuje", jenže jak se příběh postupně rozplétá jde vlastně o dost fajn wtf knihu. Začátek je úplně šílenej, kdy se dějí nějaké věci a i když se to tváří jak je to hrozně promyšlený a inovativní tak vlastně není. Co čtenáře může dost velkou měrou odradit je fakt, že k plnému docenění či lepšímu pochopení některých událostí potřebujeme znát věci které tady prostě nevyšli což je problém drtivé většiny pláštěnek co tady vychází. Naštěstí tato kniha obsahuje i pár sešitů z jiných řad které Scotty nepsal, a paradoxně jsou to nejlepší a nejzajímavější na celé knize.

    Když to shrnu, tak autoři nam namixovali zajímavý koktejl akce a punkových postav a vizí. Díky sešitům z Resistance je kniha opravdu dobrá, kdyby obsahovala jen prvních pár sešitů hodnocení by bylo horší.
  • karl173
    karl173 mecenáš29.10.2019 21:54Temné noci - Metal
    Trochu jsem se podle zdejšího hodnocení bál, co zase páni autoři v DC vymysleli za blbost. Naštěstí ale můžu za sebe s klidem říct, že já zklamaný nejsem. Možná je to tím, že jsem neměl velké očekávání, možná tím, že je laťka Rebirthu fakt nízko, a nebo je to tím, že mě zkrátka celý ten nápad temného mnohovesmíru bavil a zatím bavit bude, jelikož po dočtení knihy se těším na pokračování. A právě v pokračování vidím velký potenciál, jelikož první kniha nastínila jen začátek tohoto velkého crossoveru. Dějově to má sice mezery, ale ty převážně beru tak, že se mohou zaplnit v dalších dílech. Co se týče kresby, tak s tou jsem problémy rozhodně neměl, i když střídání kreslířů nejen po číslech, ale i téměř po panelech není zrovna něco, čemu bych fandil. Zkrátka sešli se tu mistři mainstreamu, takže komiks nemůže vypadat špatně.Metal mě tedy zatím baví a jsem zvědav na jeho konci, jaký dopad bude mít na pokračování ostatních sérií. Závěrem bych chtěl říct, že komiks má jisté nedostatky a jsou tu i jisté věci nesouvisející čistě s tímto komiksem, které mi trochu vrtají hlavou, ale tak jako tak, považuje tento počin jako zdařilý. 4*
  • Cinema Ranger
    Cinema Ranger27.10.2019 18:21Temné noci - Metal
    Tak tohle bylo příšerný. Čekal jsem velkolepý příběh, ale zklamalo mě to. Zbytečně utracený prachy. 55%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš20.10.2019 13:27Temné noci - Metal
    No, to bylo docela příjemné překvapení. Jako moc se nechytám, narážky na to co bylo nebylo apod, samé krize, a vše se točí kolem Batmana - celej ten svět mu prostě nedá pokoj teda... Od toho jsem se snažil nějak oprostit a ponořil jsem se prostě do příběhu tak, jak mi byl naservírován. Za mě fakt dobrý. První dva sešity mě pěkně seznámily s problémem, navnadily mě, pak dva Metal sešity dobře rozehrávají celou hru (akorát už jsem přejedený Capullem - už mě to moc neba) a do toho docela slušně sype Gothamský odboj (ten je teda svým pojetím průměrný, ale do konceptu celého Metalu hraje dobře nakonec). Jak už mi přijde DC, že neví co by už vymyslelo, tak tohle je fakt slušný. Soudím podle první knihy. Docela oceňuji, že se Metal tváří svým vydáním, že bude po sešitech chronologický. Jen nechápu proč je to svým přebalem podobné Rebirthu a ještě v pevné vazbě, která se u nás po 1. booku zrušila. To mi moc mozek nebere - ale důvod se asi najde... Za mě poctivé 4 hvězdy.
  • cyboy
    cyboy mecenáš16.10.2019 13:40Temné noci - Metal
    Ten Rebirth je fakt divnej. K plnemu pochopeni teto knihy nam chybi odhadem tak pul metru az metr komiksu. Kazdopadne hlavni dejova linka je proste divna. Sice se to tvari, ze to Snyder mel dlouho promyslene, ale vysledek tomu zatim moc neodpovida. Mozna to bude tim, ze mi cela ta idea multivesmiru prijde zbytecna.
    Zatim davam tri hvezdy, ale to mozna jeste zmenim podle toho, jak bude vypadat pokracovani.
    60%
7301641
  • Fimi
    Fimi mecenáš28.11.2020 12:36Temné noci - Metal
    Tom173 počítal bych s tim, že crew bude pokračovat a příští rok vydají Batman Who laughs a poté Snyderovu Ligu spravedlnosti kterou zakončí aktuálním Death Metalem.. Takže podle mě to vydají komplet ale bude to zase běh na dlouhou trať.
  • rewkon
    Pro tenhle run je spíše lepší znát Snyderovu 52 . Božeee přijde mi ,že se prostě Romita na DC jako kreslíř nehodí a přitom v Kick Ass jsem ho žral i v spidermanovy mi nevadil ,ale v Dc ho nějak nemůžu strávit :-(
  • Blackmoor
    Blackmoor8.12.2019 19:05Temné noci - Metal
    Ona je tam nějak vyzobrazená metalová kapela LACUNA COIL ?? viz http://mlpnk72yciwc.i.optimole.com/w:600/h:475/q:auto/https://www.bleedingcool.com/wp-content/uploads/2019/11/s-l1600-2.jpg Jedná se o tuto knihu?
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš13.11.2019 06:42Temné noci - Metal
    2scha: uplne v klidu zacni. Rebirth k tomu vubec nepotrebujes. Odkazy na minule tam jsou ale obecne a i tak to jde cist, sam par veci neznam a nechybelo mi to. Navic je tam nejaky uvod a vysvetlivky aby se clovek chytil. Hlavne k tomu neres rebirth, tohle funguje samo za sebe. Budou jen tri knihy a je to fakt parada.
  • 2scha
    2scha mecenáš9.11.2019 06:24Temné noci - Metal
    Čaute, jsem netknutej Rebirthem, má-li cenu se do tohodle kousku pouštět?
  • Spacecore
    Spacecore29.10.2019 21:35Temné noci - Metal
    Martian mi taky moc chyběl v new 52 i rebirthu, je to moje oblíbená postava.. Tady má docela stěžejní roli v celé sérii
  • Fimi
    Fimi mecenáš29.10.2019 21:31Temné noci - Metal
    Ondra: až to dočtu tak o tom udělám nějaké videjko :-D no ano je tam Martian a taky je v týmu Hawkgrl...celkově je tam strašně moc postav....
  • ondra kenway
    ondra kenway29.10.2019 20:55Temné noci - Metal
    Však Doom War ještě neskončilo, pak to snad vyjde normálně v paperbacku, ne? Lepší než New 52? Tak to se dost těším, snad to tu Crew začne vydávat hned jak skončí ta Rebirthovská(zbývají ještě 3 knížky, takže by to mohlo skončit příští rok). Nejvíc mě zaujalo, že v téhle Lize bude konečně Martian Manhunter, ten mi od New 52 dost chybí...
  • Spacecore
    Spacecore29.10.2019 19:13Temné noci - Metal
    Fimi: Tak to netuším, čtu to online na netu...

    Krizí je dost no :D Ona ale asi žádná nepříjde, jelikož už to, co se děje v řadě je krize sama o sobě, respektive má veškeré parametry krize (chybí (zatím) akorát účast Specreho).

    Co je 5G nevím, podívám se.
  • Fimi
    Fimi mecenáš28.10.2019 19:24Temné noci - Metal
    Já jen nechápu proč liga /aquaman a ten závěr Doom war jsou v hardbacku zatímco zbytek v tpb, to mi moc nestimuje v knihovně.. Každopádně oboje mám objednáno a taky čekám že potom přijde nějaký další pompezni restart ale jen doufám že se to zase nebude jmenovat Krize čehokoliv, protože těch je už plná prdel... Jen z toho G5 mám strach protože fakt nechci černého Batmana, supermana co není Clark atd
  • Spacecore
    Spacecore28.10.2019 19:16Temné noci - Metal
    Sixth dimension je super, tam je ve hře můj oblíbený Mxyzptlk a objevuje se nově šestá dimenze (wow efekt jako kráva) a Doom war vychází právě teď, to je pořádná řežba. Jsme asi v půlce booku a už se to blíží ke konci nejspíš no, ten děj vrcholí a potom by měl přijít nějaký velký Dc restart, nebo krize a mělo by se to urovnat spolu s Doomsday clock, který má delaye ve vydávání nejspíš právě proto, aby se seřadily obě série. Jako to co příjde bude taky megalomanský a skončí to buď naprostou peckou nebo propadákem, uvidíme.
  • Fimi
    Fimi mecenáš28.10.2019 13:16Temné noci - Metal
    No, ono to přej bude asi jen pět nebo šest volumek a konec... Jeste mi chybí čtyřka the sixth dimension a pětka Doom war a pak nevím, nebo toho má být více? Já si to užívám. Je to hodně megalomanske ale pěkné a kresba moc příjemná...
  • Spacecore
    Spacecore28.10.2019 10:19Temné noci - Metal
    Fimi: Já to čtu jak to vychází online, každopádně počítej s tím, že se to ještě brutálně rozjede a bude to epické, napříč prostory, časy, multivesmíry a vším možným. Je to určitě brutálně spjaté s DC vesmírem, ale myslím si, že vše není třeba znát, prostě to ber jak to přichází. Je tam i spoustu prvků, které se těžko chápou a Snyder se je ani nesnaží racionálně vysvětlit, tak to prostě musíš brát jak to je a jen užívat. Myslím, že je to víc zábavný, než vážný komiks.
  • Fimi
    Fimi mecenáš27.10.2019 20:20Temné noci - Metal
    Spacecore Rozhodně je to lepší než ten Hitchův rebirth nebo jak se jmenuje. Je to hodně obsáhlé a rozsáhlé, kvanta postav.. Mám tedy jen tu nultou No justice potom 1-3 a ten crossover s Aquamanem, čtyřku si koupím až později. Každopádně je to super, za mě i lepší než new 52 a rozhodně lepší než Rebirth. Nad Snyderem jsem zlomil hůl ale tohle jsem nečekal, příjemné překvapení... Na druhou stranu je to prostě hrozně obsáhlé a nutné znát hromadu DC věcí. Asi jako když čtu aktuální Aaronovi Avengers... Ale ti se zatím drží ,, při zemi " ale četl jsem zatím jen dvě knihy... Určitě na to udělám také nějaké video, nová liga je po dlouhé době skvělá
  • Spacecore
    Spacecore27.10.2019 19:09Temné noci - Metal
    Fimi: Co říkáš na Ligu? Já jsem nadšený, připomíná mi to hodně Morrisonovy runy (tam je to i daný tím, že Morrison přímo pomáhal Snyderovi) a je to taková epická jízda na steroidech pro už dospělé fandy animáče Justice League. Já si to užívám, jsem zvědavý kam to celý dospěje.
  • Fimi
    Fimi mecenáš27.10.2019 18:48Temné noci - Metal
    Zrovna čtu aktuální Ligu od Scotta Snydera a tam se tento Batman z Who laughs vyskytuje, čili pokud někdy tahle liga u nás vyjde, je nutnost znát Metal a Who laughs... Bohužel zatím čtu na Metal spíše průměrné a podprůměrné reakce, to se vyplatí dát měsíčně 800 za průměr...kdyby tak vydavali troje Mýty ročně.. Zřejmě to bude proto že příští rok crew možná vydá onen Who laughs
  • Fimi
    Fimi mecenáš16.10.2019 15:38Temné noci - Metal
    No, ono i přes tu veškerou velkolepost to má celkově spíše průměrné hodnocení. Mně prostě k Batmanovi nepasuji různé dimenze, vesmír, reality a tyhle krávoviny. Na druhou stranu je to možná to nejlepší co Batmana v aktuálním DC postihlo, originální a celkově něco nového, jelikož řada Kinga je taková neslaná nemastná. Ovšem toto je zase Snyder a ten se moc ve svém new 52 po Tajném městu s Riddlerem moc nepředvedl a s All star už vůbec ne... Já teda nevím co vše musíš znát abys pochopil dění tohoto a odmítám to kvůli znalosti dohánět, což je něco co u Marvelu a Dc nesnáším. Možná do toho půjdu až budu mít zbytečné prachy...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš16.10.2019 15:11Temné noci - Metal
    FIMI - fakt má tohle smysl? Dle obrázků mi přijde, že to navazuje na předešlé(ou) rebirth série (určitě jo) a linka Snydera mi přišla hodně slabá...cyboy píše o čtení a znalosti další tuny věcí a já, jako vždy, žádné okolností kolem neznám a znát nejspíš nebudu...
Četl/a (75)
2scha, Al0f0k, anka, Benny, Blackhand47XD, Blackmoor, Blockholm, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cinema Ranger, ConanVJ, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Doppelganger, duri, dvory, Erich, farnhajt, Fox01, furunkl, Hanussen, Honzyk, Hugin, Jack, jaspis, jh666, Joker189, Kaaos, kadas97, karl173, Khagrael, kindanerd, Komiksum, Lachvos, lacoste, Ladinek82, lantan1, Lord Baltimore, Madao, Matthew, Maty48, Mercurio, MignolaMoore, Mleako, MonsterGyre, Mr. Baboon, ondra kenway, Paja78, Palebras, pearlxjam, perak, petrik1710, PH79, Pizza Guy, punisher, raenius, rewkon, S313, schefik, slavik38, Spacecore, Spike, Tiba, tom173, Tony TwoDee, trudoš, Václav Mikula, w3cMarkus, Wiw, YARYNN, yogi, Zbysek2410, zlejzmrd
(113)
2scha, adam.ra, Alfi, anka, Benny, Blackhand47XD, Blackmoor, bmc75, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Caylen-Tor, Cever, ConanVJ, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Denis, desto, Doppelganger, duri, dvory, Er.Nest, Erich, erik, EvilLive, farnhajt, Filip123, Flowtek, Fox01, Goldfinch, Hanussen, hellblazer, Honzyk, Horstik, Hugin, hyba1991, invape, Jack, JackOneil, Jak, jeanbaklajean, jh666, Jimbeam90, Joker189, Kaaos, kadas97, karl173, Karolín78, kendor007, Komiksum, kucik, Lachvos, lacoste, lantan1, listr, Madao, malylada, Matthew, Maty48, mcezik, Mercurio, merhyx, MignolaMoore, Milo_Harwey, Mleako, MonsterGyre, MP, Mr. Baboon, Mr. Bobeček, Mr.Plysh, Mrlah, Norri, numira19, OldaB, Olesh, Paja78, Paldini, Palebras, pearlxjam, pechna, PH79, Poseidon1978, punisher, puolpm, raenius, rewkon, roswelll, schefik, Sidi Santini, Skot, slavik38, Spike, tacmud, Tialster, Tiba, TIM.biker, tom173, tomned, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, utresyby, Václav Mikula, vallyslayer, VskPrzk, w3cMarkus, Wiw, xintax, yogi, Zbysek2410, zlejzmrd
Chce (23)
ArmadOon, Blacklarch, DanielT, deadpool, deefha, Draco nobilis, DracoAn, filosh, Fr3d_K, gezic, James, Joshua_T, Keenkeen, KLAUN_DOMINANT, LookAss, monty.cl, Nightmare, nx, Sebastian the wise, sleepless, tukak, WEAPONE, Yefery
Shání (5)
deefha, gezic, LookAss, mineralk, Nightmare
Nabízí (1)
dajik