Desky
Přebal zadní
Ukázka

+ 4 další ukázky

ZLO JE RELATIVNÍ
Něco takového nejmocnější hrdinové světa nečekali.

Zatímco mezi sebou ochránci naší planety řešili svoje vlastní půtky, bytosti z temné dimenze přihlížely. Trpělivě čekaly a plánovaly dokonalý útok.
Poté udeřily. A hrdinové padli.

Liga spravedlnosti je pryč. Nahradil ji Zločinecký syndikát, tyranské vraždící uskupení nadlidí, jejichž schopnosti a osobnosti jsou zvrácenou verzí Supermana, Batmana, Wonder Woman a dalších. Jejich cíl je prostý: vládnout světu. V čele tajného společenství superpadouchů postupovali po celém světě jako armáda a zlikvidovali jakýkoliv odpor. Žádný hrdina se jim nedokázal postavit.
Ale Lex Luthor není hrdina.

Ultraman a zbytek Syndikátu mu nevěnovali dostatečnou pozornost, a tak je nyní Supermanův úhlavní nepřítel poslední nadějí pro Zemi. Aby porazil dobyvatele z temné dimenze, spojí se s nesourodou skupinkou zločinců – a jedním legendárním hrdinou.
Válka se blíží, bitva zlého génia vůči surové síle, důvtipu vůči násilí. Válka takových rozměrů, že může dát zrod ještě smrtonosnějším nepřátelům. A ať prohraje kdokoli, zlo zvítězí.

Obsahuje sešity série Forever Evil (New 52) #1-7 (září 2013 - květen 2014)

Vyšlo v brožované, limitovanější pevné vazbě s přebalem a extra limitované pevné vazbě s přebalem na speciálním papíře s černobílou variantou obálky, číslované s certifikátem (52ks).


Scénář
Geoff Johns
Art
David Finch
Ink
Richard Friend
Barvy
Sonia Oback
Obálka
David Finch, Richard Friend, Sonia Oback
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Pavel Švanda (Ninjer)
Redakce
Mirka Jarotková, Richard Podaný
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-277-6 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
168 x 258 x 21 mm
Tisk
barevný
Stran
224
Cena
699 Kč
Originál
Forever Evil (DC Comics, 2014)
Varianty
Věčné zlo (paperback) (2019)
Věčné zlo (pevná vazba) (2019)
Věčné zlo (limitovaná edice 52ks) (2019)
  • hroubek
    hroubek26.12.2023 14:58Věčné zlo (paperback)
    Velká spokojenost, u které jsem si říkal, že je super, když se Geoff Johns může utrhnout ze řetězu. Nejlepší na tomto komiksu je to, že hlavní hrdinové jsou klasický záporáci, kteří se rozhodli zachránit svět a Ligu spravedlnosti. Ale nejsou jako Sebevražedný oddíl. Tohle jsou naštvaný záporáci, co se bojí, že by mohli přijít o smysl své existence, a jsou naštvaný na jiné záporáky, kteří ničí staré pořádky a nedodržují jistá pravidla hry. Johns krásně naznačí, že všichni hrdinové potřebují své záporáky (a naopak), protože kdyby je neměli, tak jejich existence postrádá smysl. Proto Joker nikdy nezabije Batmana, protože pak by se nudil. A s tímto motivem pracuje Johns skvěle. Johns nám dává prostor abychom lépe poznali, co motivuje Luthor. Proč dělá, to co dělá, a že když je potřeba, tak se umí postavit na tu správnou stranu. Totéž platí i pro Black Adama, Sinnestra nebo Captaina Colda. Osobně jsem si hodně moc užil druhou půlku komiksu, která je našlapaná neskutečně. Hlášky, úderné dialogy, nečekané úmrtí a pak samozřejmě epická bitva, která přinese několik super zvratů. Jediné, co mi vadilo je to, že to tady nevyšlo pohromadě v jedné knize, kde by byly komiksy Věčné zlo, Věční hrdinové a Americká liga spravedlnosti 2: Následky zla. To by byl skvělý omnibus. Takhle musíte číst tři komiksy, které se následně prolínají a navzájem se doplňují. Je to prostě bordel a velká škoda. Věčné zlo je moc dobrý komiks, který se četl parádně a udělal mi velkou radost.
  • Palebras
    Palebras29.1.2021 14:28Věčné zlo (paperback)
    Věčné zlo hodnotím velice kladně, jako v případě předchozích Lig spravedlnosti od Johnse. Určitě je to i díky tomu, že jsem si všechny vydané díly u nás, pořídil až teď a nečetl je s odstupem několika let, tak jak je BB/art vydává. Protože tenhle systém je opravdu špatný a zrovna tato série, by si neskutečně zasloužila vydat celá, v co nejkratším možné čase. Každopádně Věčné zlo popisuje události po Válce velké trojky a představuje nám odboj v podobě padouchů v čele s Lexem Luthorem. Děj má spád a parádní tempo, nečekejte však nijak komplikovanou zápletku. Opravdu se spíše jedná o popkornovou zábavu, kdy nejsme svědky záchrany planety Ligou spravedlnosti, ale jejími úhlavními nepřáteli, kteří si to chtějí s mimozemskými vetřelci vyřídit ručně a hlavně stručně. Kresba se drží nastolené vizualizace předchozích dílů ligy a opět se na všechno dívá skvěle. Celkově se tedy jedná o další z parádních dílů ligy od Johnse, která je prostě skvělá a člověk zde nešlápne vedle.
  • Spacecore
    Spacecore23.10.2020 17:21Věčné zlo (paperback)
    Zločinecký syndikát byl převyprávěn už mnohokrát, každopádně mu to v New 52 slušelo! A velkou měrou za to může jak Johns, který je mistrem psaní eventů s velikým množstvím postav (no vážně, kdo jiný se v tom vyžívá jako on a hlavně to zvládne ukočírovat?) a Finch, který je mi opravdu moc sympatický svým příjemným mainstream projevem. Padouši zachraňující svět tu již taky byly, ale ne takle sympaticky! Celé to nemá chybičku ve vyprávění, šlape to, i velký prostor je zde vkusně zvládnut, že se nestačíte nudit a jediné, co bych vytknul je absence fragmentů příběhu, které jisto jistě budou následovat ve Věčných hrdinech!
  • 3DD!3
    3DD!326.11.2019 19:07Věčné zlo (paperback)
    Čistokrevný popcorn, který ukazuje že když se Johns rozjede, tak umí. Poražení původní Ligy spravedlnosti se sice odehraje hodně mimochodem, ale zlá verze Supermana (závislák na kryptonitu) a spol přirostou k srdci hned. Luthor jako hlavní hrdina funguje výborně a celý dějový oblouk Věčného zla je v podstatě o něm. Vizuální stránka z pera Davida Finche často bere dech. Neskutečně propracované výjevy akčních scén a konfrontací jednotlivých bijců jsou materiálem na plakáty do pokojíčku. Nemá to zásadnější hloubku, ale jasně je zde vidět proč DC týmovky selhaly. Nevybudovali dostatečné základy, na to aby na nich mohli postavit takové monumentální scény jako je rubačka Alexandra Luthora s Ultramanem.
  • Spike
    Spike16.11.2019 13:26Věčné zlo (paperback)
    Velká spokojenost. Sice to zase dlouho trvalo, ale konečně jsme se dočkali. Nechápu, když už jde o x-tý díl New 52 Ligy Spravedlnosti, že BB Art ještě pořád nepochopil že když se to prodává, že zájem asi je, a nevyslyší čtenáře v tom aby zvýšil rychlost vydávání. Nejlepší zážitek z toho stejně budu mít až tu JEDNOU celá série vyjde komplet a já si to dám hezky všechno za sebou, ale tímhle šnečím tempem to potrvá...
    Věčné zlo navazuje na Válku velké trojky, i když je kniha vyprávěna z jiné perspektivy. Díky tomu a taky díky tomu že co se stalo s hrdiny z Ligy se dozvíme až postupně, je tahle návaznost zprvu trochu nejasná a člověk má pocit že mu prostě něco uniká. Ale jakmile se do toho dostanete, jedná se o špičkový mainstream. Ačkoli padouši v hlavních rolích nejsou nějak moc využiti, kromě Lexe Luthora, baví všichni. Být to delší a jít víc do hloubky a motivací záporáků, bylo by to skvělé, tady se pracuje spíš jen s tou základní premisou "padouši jdou zachránit svět". Ale i tak to funguje, jen ten potenciál byl mnohem větší. Vše jede v rychlém tempu a člověk neví jestli má rychle číst dál, nebo se zastavovat a kochat se skvělou kresbou Davida Finche. Ten je jako vždy výborný a jeho kresby, obzvláště jedná-li se o celostránky nebo dvoustránky, je prostě pastva pro oči. S tím se pojí jeden velký klad proti Válce velké trojky, a totiž že se tu nestřídají rozdílní kreslíři, ani se neskáče ze série do jiné, a tak je příběh v knize i vizuálně ucelený. Překvapil mě uzavřený konec, čekal jsem nějaký cliffhanger co vyvrcholí v dalším díle Ligy, ale to prozatím hlavní se stihne ukončit už zde. A ne že by i tak nebylo na co se těšit dál, ono neuzavřených linek je tu dost. Pochválil bych postavy, ale on děj tak letí dopředu že málokdo stihne opravdu zazářit.
    Z hrdinů tu máme Batmana, který je nucen spolupracovat s Lexem a spol, vzájemné konfrontace byly fajn a Batman bavil, je přesně takový jakého ho z New 52 známe. S Lexem to bude zajímavé hlavně do budoucna, musím říct že tady se mi docela dostal pod kůži a oblíbil jsem si ho, jsem vážně zvědav co s ním dál. Komiks nám mimo jiné představí i New 52 verzi Bizzara, a ta se mi líbila, i ten jejich vztah se 'stvořitelem' Lexem, jen toho prostoru moc nedostal, ale to je problém všech zúčastněných zde. Black Manta se tu ukazuje jako solidní nesmlouvavý drsňák, Captain Cold jako v podstatě fajn férový chlapík, Sinestro podobně, Deathstroke je žoldák jak se patří. U Black Adama by mě zajímalo jak to že tu najednou poletuje když v předchozí Válce velké trojky Shazam letěl rozptýlit jeho popel a tvrdilo se že je mrtvý...? Alespoň letmá zmínka nebo poznámka pod čarou by byla fajn... Catwoman tu má s Batmanem takovou tu klasickou chemii, ale v New 52 se s ní nějak moc nepracovalo, od toho tu máme Batmanovskou řadu z Rebirthu... Zvrat týkající se Nightwinga překvapil, ale jeho důsledky vzhledem k tomu že jeho série tu nevychází, moc nedoceníme. Co se týká Zločineckého syndikátu, tihle magoři mě taky bavili, doufám že ústřední trio ještě v budoucnu dostane svůj prostor. Co bych vytknul, pokud se to v budoucnu nezmění, tak to že se tu ignoruje celá dějová linka kolem Pandory z předchozí knihy. Pokud se to v dalších dílech už nějak řešit nebude tak budu dost zklamaný, tím by se váha celé Války velké trojky zpětně dost shodila... Ono i co se týče členů Ligy (nebo vlastně obou) je tu pár nejasností, ale tady je šance že se více dozvíme v jejich samostatných knihách.
    V průběhu celého komiksu Věčné zlo se člověk jinak nestihne nudit, za cenu toho že občas je to trochu přeplácané a vyznat se kdo s kým a proti komu pak není nahned, ale díky vysoké laťce zábavnosti se to dá přejít. Věčné zlo není žádný masterpiece, ale v rámci mainstreamu je to skvělý nadstandard který vyzdvihuje ten nezvyk že superhrdinů tu je minimum, a skvělá a jednotná kresba. Já jsem rozhodně spokojen a vzhledem k tomu že tu máme už první náznaky Darkseid War, budu doufat v zázrak, že BB Art to vydávání přeci jen trochu popožene a brzy se dočkáme.
  • PKD
    PKD4.11.2019 10:20Věčné zlo (paperback)
    Dosti dobrá záležitost se zajímavým a ne moc často používaným úhlem pohledu,totiž z pohledu a činů tzv. padouchů. Nemám moc DC booků,kde je z 90% děj zalněn záporáky.;) Přečteno v době vyjití orig. sešitů a mohu jen dodati,že cz verze není nejhorší,byť mám jisté výhrady k překladu,což jest logicky dáno tím,že když už roky znáte orig. tak si to v hlavě automaticky překládáte po svém.:) Rozhodně povinnost pro ty,co mají a líbila se jim Trinity War. A jsem hodně zvědav na další book v této sérii,Věční Hrdinové,které jsem již v orig. tehdy nečetl,takže budu aspoň trochu napjatý z děje.;-) Takže...tento book,mohu jen doporučiti. Ovšem pro ty,co nečetli Trinity War,to bude pravděpodobně mimo mísu.
  • rewkon
    rewkon25.10.2019 16:44Věčné zlo (paperback)
    Začnu kresbou ta je parádní hlavně některé dvou strany jsou orgie .Příběh má hlavu a patu nenudí sem tam vtípek za nádechem černého humoru který neurazí ,na konci je pár věcí který mi úplně nesedí ,ale nic za co bych to mněl strhat . Celkem vzato pokud máte rádi nadprůměrný mainstream kde je Johns ve formě tak doporučuji z mého pohledu výrazně lepší než Liga Spravedlnosti co tu vyšla taktéž z 52.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš16.10.2019 22:28Věčné zlo (paperback)
    Slušná porce superhrdinského komiksu - teda skoro superhrdinského. To se mi na tom líbí, to jiné pojetí nám známých postav a možných příběhových vyústění. Odkazy na klasiku či staré známé jsou jasné, ale pro účely příběhu byly příhodně pozměněny. Příběh drží pohromadě, nepotřebuji nic bokem a k tomu, snad jen občas se vysvětlování či nacházení řešení potýkalo s kladením většího důrazu na opakované čtení či vracení se daných pasáží (viz Wayne Industries, prsten moci, Alexnader Luthorovo objevení se, a mnoho dalších). Kresba je zase to, nač jsem zvyklý, ale není to ku škodě věci. Prostě DC komiks.
  • cyboy
    cyboy mecenáš9.10.2019 23:23Věčné zlo (paperback)
    Asi do dvou tretin to celkem dava smysl, ale pak zacnou zbesile strihy a podivny zaver, nicmene jako celek se to celkem da. V zaveru je tolik cliffhangeru, ze je tezko je spocitat. Proste takova klasicka, i kdyz mirne strizlivejsi, johnsovina.
    Neurazilo, ale vracet se k tomu asi nebudu.
    60%

63121
  • Lenny
    Lenny mecenáš30.10.2019 22:14Věčné zlo (pevná vazba)
    Je to součást 52, odehrává se to hned po Válce velké trojky - prakticky nutné číst, pokud sleduješ Johnsovu Ligu
  • Karlito_69
    Karlito_6930.10.2019 22:11Věčné zlo (pevná vazba)
    Čau. Dotaz. Je tohle součástí rebirthu, 52, nebo si to stojí z větší části nebo úplně jako samostatnej příběh? Dík za info.