Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Žoldnéře si najme brilantní alchymista Claust, jenž je široko daleko proslulý svými vynálezy a lektvary. Díky němu se náš hrdina seznámí s existencí tajného kláštera, ukrytého daleko od Země věčných oblak, v oblasti krajně nehostinné a obývané nebezpečnými stvůrami, kam se jen tak někdo neodváží. Žoldnéř tam odhalí temné tajemství Claustova úspěchu a uvědomí si, že slavný alchymista je mnohem nebezpečnější, než si kdokoliv dokáže představit. Především ale zjistí, že tamní mniši disponují skutečně znepokojivými znalostmi.

Kromě samotného příběhu obsahuje také ilustrovanou přílohu, jenž čtenáři umožní nahlédnout do autorova procesu tvorby.

Scénář
Vicente Segrelles
Art
Vicente Segrelles
Obálka
Vicente Segrelles
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Jiří Pešek
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
dobrodružný, fantasy, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-7449-762-9 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
240 x 320 mm
Tisk
barevný
Váha
710 g
Stran
64
Cena
299 Kč
Originál
El Mercenario #02: La Fórmula (Norma Editorial, 1983)
  • Bubákolog
    Žoldnéř je vynikající, hlavně po výtvarný stránce. Miluju autorovo práci s olejem, pořád mi nad jeho prací padá brada....Příběh je trošku jednodušší, ale nikoho neurazí. 5/5 pecka.
  • faster86
    faster8631.3.2023 23:56Žoldnéř #02: Tajemná formule
    Je to taková blbůstka, i když hezky malovaná tak je to pořád jen blbůstka. Co tomu, aspoň pro mě dává plusové body jsou bonusy. Autor tu hezky popisuje technickou stránku věci. Takže kdybych si měl někdy pořídit další díl tak jen kvůli bonusům.
  • karl173
    karl173 mecenáš29.12.2021 15:14Žoldnéř #02: Tajemná formule
    Jak sám autor tvrdí, pravý začátek Žoldnéře je svým způsobem až druhý díl. A já naprosto souhlasím.
    Jde především o příběh. Teprve v této knize se totiž příběh rozjíždí nějakým uchopeným dojmem.
    Ale nutno dodat, že tentokrát tomu dost pomohli i malá vyzrazení samotného autora na konci knihy. Nýbrž sám o sobě by mohl komiks působit také jen jako další Žoldnéřova jednohubka.

    Nicméně já se tentokrát mohl bavit i nejen malbou. A díky tomu mě tak až tento díl přesvědčil, že se mám o tuto sérii dál zajímat. Také mne tentokrát více bavili autorovi poznatky a doplňkové informace, a to především o zbroji či letcích.

    Druhý díl se tedy vcelku povedl a jsem spokojený. Vše je ale teprve na začátku a uvidí se, co si Vincente Segrelles připravil pro třetí díl.
  • VanTom
    Skutečně jednoduchý, přímočarý scénář, stěží povídku, kompenzuje úžasná malba (a její technika), kdy se těmi fantasy výjevy „s historickou patinou“ nelze než dlouze kochat. Pomalu by se tu nemuselo mluvit, protože, přiznejme si, texty (výkřiky, dialogy) žádné převratné úrovně nedosahují. Rozhodování mezi 4 či 5 hvězdičkami tak rozsekly hodnotné autorovy poznámky, zpětně dodávající světu další vrstvu.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš8.12.2020 06:56Žoldnéř #02: Tajemná formule
    Prvý Žoldnéř mi okrem fantastickej maľby príliš nesadol. Scenár bol fakt biedny. Neviem, či to vôbec bol scenár. Dvojnásobne zlé bolo, že ak to aj miestami vykazovalo isté stopové scenáristické prvky... tak boli hrozné. Lietajúce mesto, ženská sekta, to všetko vyzeralo výborne pre oči, ale pre mozog to bola jedna veľká lobotómia. Napriek tomu som si povedal, že to so sériou nevzdám. A urobil som dobre. Druhý diel je na tom po stránke scenára predsa len jednak o dosť lepšie, jednak ústredný hrdina mi prišiel menej neviditeľný a viac sympatický, jednak pribudlo krvi a jednak zápletka mi pripadala o dosť šťavnatejšia, atraktívnejšia a zaujímavejšia. Takže tentokrát už dávam 4*. Síce s prižmúrenými očami, ale dávam. Samozrejmosťou je ženská nahota (hoci už v obmedzenejšej miere, ako minule) a megamasívne autorove dodatky. Tak sa kochajte. Palec dole za z minula skopírované Felliniho odporúčanie.
  • sedw
    U druhého dílu mě vše bavilo více. Příběh byl lepší o 100%, i malba mi přišla o něco lepší, než v prvním díle a seděla mi ke komiksu parádně. Jsem zvědavý na další díly.
  • zipiik
    Příběh se rozjíždí a po prvním samostatném dílu začíná nejspíš něco kontinuálnějšího...a zase ta malba :)
  • Lord Baltimore
    Lord Baltimore3.4.2020 16:19Žoldnéř #02: Tajemná formule
    O něco lepší než minule. Konečně se nám tu začíná rýsovat nějaký příběh.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš2.4.2020 14:13Žoldnéř #02: Tajemná formule
    Na dalším díle je vidět, že není jako první zpíchnutý na rychlo, ale už byl čas si příběh i trochu promyslet... A vytvořit ho v daném rozsahu 48 stran. Mě osobně bavil a chci znát pokracovani. Rok a půl tvořit první díl za stejnou almužnu jako dostali jiní za 1/4 časové náročnosti. :) To je obdivuhodné... souhlasím s DR komentářem. Příběh pěkné 3* + příslib do budoucna, malba 5*. Bonusy 4*. Ale bavilo, tak vaham 4-5*, dám 4 a nechám si ještě rezervu. :) Citoslovce na konci u výbuchu věže je úsměvné... Malba - mega výbuch a přes výbuch hozené "BUUUUUUUUUM...!" :D

    P.S. dívejte se pořádně na oči Nan-Tajina, ten chlápek vypadá celkem zženštile. :) A v bonusech celostranka s Claustem má dokonce Easter eggy... Sám Vincente se malinko sebepropaguje, na mě působí ten chlápek skromně a pokorně, za to velké plus, sympatické.
  • Norri
    Norri mecenáš19.3.2020 00:07Žoldnéř #02: Tajemná formule
    Lepší než předchozí díl. Není to tak statické a ani příběh už není tak zkratkovitý. Tentokrát mě dokonce i zajímá, jak to bude pokračovat.
  • perak
    U Žoldnéře bude příběh vždy na druhé koleji, ale vzhledem k tomu, že jde o cca 35 let starou knihu, tak to není zas až tak špatné. Každopádně i scénář u druhého dílu je oproti prvnímu pokračování lepší a slibuje, že by i v této oblasti mohl Žoldnéř překvapit. Ono i na tak omezeném rozsahu není možno očekávat velké zvraty a překvapení. Pokud jde o kresbu, tak tam není co vytknout. To je to, co dělá Žoldnéře něčím, co byste určitě neměli minout. Pro milovníky fantasy kresby povinnost:).
  • Multiverzum
    Multiverzum17.2.2020 09:52Žoldnéř #02: Tajemná formule
    Knižke dávam 8 z 10 tibetských modlitebných mlynčekov.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/zoldner-2-tajemna-formule-vincente-segrelles/
  • kaylin
    kaylin24.10.2019 20:01Žoldnéř #02: Tajemná formule
    Kniha "Žoldnéř 2: Tajemná formule" je další skvělou ukázkou toho, jak komiks může vypadat a je nutné uznat, že Vicente Segrelles na sebe dál kladl vysoké nároky při tvorbě tohoto komiksu a rozhodně nepolevil ve svém úsilí, protože každá stránka je prostě umělecké dílo, na které se chcete dívat, chcete se jím kochat. A je jedno, jestli je tam město, krajina, postava, nahá postava, mechanický stroj anebo nějaký úžasný tvor. Doufám, že jich bude ještě víc než draci. Ale řeka, která se zde objevuje, je v tomhle směru docela naplněním mých tužeb. Jsem zvědavý, jestli Vicente Segrelles v dalších dílech přišel s trochu lepším příběhem, aby tak pozvedl své komiksy do skutečných výšin, nejen těch výtvarných, ale i těch literárních. Na druhou stranu je pravda, že jeho vlastní malba a rozsah sešitů ho v tomhle trochu omezoval. Ale před námi je ještě dost dílů, aby nás přesvědčil o opaku.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš17.10.2019 18:36Žoldnéř #02: Tajemná formule
    Za mě opět spokojenost. Ano, prosté, ale výstižné a funkční a jak píše sám autor, je cítit, že se rozjíždí větší příběh. Klidně ať je Žoldnéř po menších epizodách. Když bude takhle fungovat, jak doposud, nemám problém. Kresba je opravdu umělecké dílo a urputnost autora mít vše správně je až nakažlivá. Takovou péči už dnes vidíte málokde. Těším se na další.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.10.2019 11:44Žoldnéř #02: Tajemná formule
    Malba mě také celkem baví, Segrellova záliba v letectví a v různých zbraní, strojích či vynálezech je značná. A ač mě zase prostředí zprvu zcela nadchlo, naivní až hloupý příběh mě zase usadil. Naštěstí je příběh fakt výtvarně zajímavý a je kouskován po krátkých 48 stranách, takže jsem se nestačil úplně naštvat a nudit.

    Celkový dojem: 40%
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš7.10.2019 17:58Žoldnéř #02: Tajemná formule
    I druhý díl jsem si užil a malba mě pořád baví. Představí se hlavní padouch a zubaté potvůrky dokonale obohacují atraktivní svět. Za mne spokojenost.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš3.10.2019 21:15Žoldnéř #02: Tajemná formule
    Příběh je banální, ale to proto, že tímhle dílem začíná příběh. Berte to jako luxusní sešitovku dvanáctidílného příběhu. Čte se to snadno a rychle právě jako sešitovky. Malba je úžasná.
  • louza
    Druhá kniha žoldnéře se oproti prvnímu albu snaží stavět na něčem jako příběh což není dobře, protože příběhově zacílené panely odvádějí malíře od dech beroucích celostránkových scenérií a nutí ho dělat zbytečné dějové titěrnosti, které stejně v detailu postrádají noblesu jeho rozmáchlých maleb. Příběh je navíc banální až běda. Segrelles je rozhodně větší mistr ve vyprávění obrazem než textem. Žoldnéř má pořád objektivní kvality, ale směr který nabírá po první knize se mi nelíbí. Nadšení ochabuje.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš1.10.2019 17:53Žoldnéř #02: Tajemná formule
    Druhý diel si udržuje úroveň toho prvého a síce ten mal lepší úvod, tu je zaujímavejší zvyšok. Žoldnier je zatiaľ príjemné, pekne maľované a nekomplikované čítanie a v dobe prekombinovaných komiksových scenárov padne občas niečo tak priamočiare veľmi dobre.
  • cyboy
    cyboy mecenáš1.10.2019 13:15Žoldnéř #02: Tajemná formule
    Druhy dil, je lepsi nez prvni, protoze pribeh uz neni tak strasne klisovity a trivialni. Porad je to jednuduche, ale je tu i prislib do budoucna. Graficka podoba je opet skvela.
    70%
232951
Četl/a (77)
2Hitman3, 2scha, adevr, AlmightyMates , Apucko, BadBoy, Bubákolog, charvos, Const.ex, cyboy, dajik, Darker, Darth Raelchi, davidek, Deckard, Draco nobilis, dvory, farnhajt, faster86, Final, flipflop, foudy, Fox01, Géba, Georgíno J., Giskard, Hawwwran, house192, hypermlok, Ianus, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, James, jankie, jh666, kallenved, karl173, kaylin, Kazumaki, kinak, KOWE, lantan1, Librarian, Lord Baltimore, majer, Mariohurbanek, Matthew, Mr.Plysh, Murphy722, NecRoman, Norri, Ozymandias, pechna, perak, petrSF, RadimNemec, RaptoR, RudyRod, S313, SASAN_KING, Scaleo1, schefik, Schirru, sedw, start05, SteveCZ, Stlucius, taidana, Thorug, trudoš, tukak, Ukko, VanTom, wolfgang, Zbysek2410
(132)
2Hitman3, 2scha, 81splinter, adevr, Alfi, AlmightyMates , Apucko, Artigas, Azbest, BadBoy, Beng.D, Benji, blackJag, bmc75, Bubákolog, calvin10, Caylen-Tor, charvos, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, Darker, Deckard, Dinik, disclose, Draco nobilis, dvory, farnhajt, faster86, felis, filemon, Final, flipflop, Fox01, Georgíno J., Glumal, Hawwwran, herrman, house192, hugosnowden, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, jakub186, James, james dixon, jankie, Jay-jay, jh666, kallenved, kapicka, Kapis, Karel Sec, Kareru, karl173, kaylin, Kazumaki, kendor007, Kiwi1902, KOWE, kubosos, Librarian, lifi, Lojza, Loxin, maara, Mamut12, Mariohurbanek, Marvin, Matio, Matthew, mcleek, misa, Mitak, moiqpiom, monty.cl, MP, Mr.Plysh, mstefl, Murphy722, NecRoman, Nightmare, Norri, Olesh, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, petrSF, porculan, Poseidon1978, Radek Blacksad, RadimNemec, RaptoR, Ricarderon, RudyRod, S313, Saran, SASAN_KING, Scaleo1, schefik, Schirru, sedw, Skot, start05, SteveCZ, Stlucius, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, Tarka Daal, terrordemon, the.kasztan, Thorug, Tialster, Tomket.Tom, tomned, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, VanTom, vranakx, willis, wolfgang, worf, xintax, yogi, Zbysek2410
Chce (10)
besikv, burzum, delsemela, GeorgeeW, Himlik, kadas97, Raido26, raimi, sleepless, Tomasino79
Shání (1)
GeorgeeW
Nabízí (1)
Norri