Ukázka
Ukázka
Ukázka
Darth Vader, jenž po zničení Hvězdy smrti klesl v očích svého mistra, je podroben další zkoušce. Císař vysílá Vadera na planetu Shu-Torun, aby ukázal tamějším bouřícím se vůdcům, že vůli Galaktického impéria není možné vzdorovat. Lord Vader velí vojenské ofenzivě na strategicky významnou planetu, jejíž nerostné bohatství je klíčové pro další imperiální snahy. Jeho soupeření s kyberneticky vylepšenými agenty doktora Cyla se vyostřuje a sithský lord musí císaři bezpodmínečně dokázat svou cenu. Tentokrát již nesmí mistra zklamat.

Obsahuje příběhy:
Prolog (Star Wars - Darth Vader Annual #1)
Válka na Shu-Torunu (Star Wars - Darth Vader (Vol. 1) #16-19)
Konec her (Star Wars - Darth Vader (Vol. 1) #20-25)
Trampoty Nuláka a BT (Star Wars - Darth Vader (Vol. 1) #20)
Coda (Star Wars - Darth Vader (Vol. 1) #25)

Obsahuje dvě původně samostatné alba (Star Wars - Darth Vader #03: The Shu-Torun War, Star Wars - Darth Vader #04: End of Games).
Obsahuje sešity série Star Wars - Darth Vader (Vol. 1) #16-25 (únor 2016 - listopad 2016) a Star Wars - Darth Vader Annual #1 (prosinec 2015)


Scénář
Kieron Gillen
Art
Max Fiumara, Salvador Larroca, Mike Norton, Leinil Francis Yu
Barvy
David Curiel, Edgar Delgado, Jason Keith, Dave Stewart
Obálka
Max Brooks
Lettering
Art D – Grafický ateliér Černý s.r.o.
Redakce
Pavel Klimeš, Alena Mrázová, Tereza Nováková Tomášková, Milan Pohl
Žánry
akční, dobrodružný, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-2524-640-5 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
955 g
Stran
272
Cena
499 Kč
Originál
Star Wars - Darth Vader #03: The Shu-Torun War, Star Wars - Darth Vader #04: End of Games (Marvel Comics, 2016)
  • Norri
    Tahle kniha uzavírá sérii ‘Star Wars: Darth Vader’ z let 2015 až 2016. Sérii, ve které Darth Vader usiluje o znovuzískání přízně císaře poté, co ztratil důvěru po zničení Hvězdy smrti. Proti němu se objevila řada konkurentů a potíží, kvůli nimž se musel vydat na tenký led a musel rozehrát vlastní akce, které šly proti zájmům Impéria. Potlačením rebelie na Shu-Torunu má Vader císaři konečně dokázat, že si jeho důvěru zaslouží. Jeho konkurenti proti němu ale mocně intrikují. Planeta Shu-Torun je vulkanická a je téměř celá pokrytá oceánem lávy. Pro Impérium je významným dodavatelem železa a vzácných kovů. Veškerý život i těžba probíhá v podzemí. Příběh ‘Války na Shu-Torunu’ má tedy velmi exotické kulisy, ale dějově příliš neohromí.

    Druhý příběh knihy se jmenuje ‘Konec her’ a Darth Vader zde po sobě defakto uklízí. Veškeré rozehrané linky se uzavírají a Vader dělá všechno pro to, aby nezůstal nikdo, kdo by mohl něco říci. Ale zbyli už jen takoví protivníci a spojenci, kteří se nenechají tak snadno zaskočit. Konec her je docela zajímavý, ale některé zvraty na konci jsou podivné.

    ‘Válku na Shu-Torunu’ i ‘Konec her’ nakreslil Salvador Larroca. Jeho kresba je pěkná, ale nenadchne. V knize jsou však také tři krátké příběhy, které nakreslili jiní výtvarníci a ty se mi líbily o něco více. Zvláště úvodní ‘Předehra’ se povedla. Nejen kresbou Leinil Yu, ale také scénářem, který je krátkou tragédií s esencí Dartha Vadera.
  • Palebras
    Kvalita jako všechny předchozí knihy s Vaderem. Válka na Shu-Torunu je pořádně epická, výbušná a jednoduše skvělá. Kniha oplývá pořádnou porcí humoru ze strany BT1 a 0-0-0, díky nimž je všudypřítomné válečné snažení místy perfektně odlehčeno. Vader zde působí jako ostřílený mazák, stratég a trhač dívčích srdcí, takže jako v předchozích knihách je obrovským tahounem. Dočkáme se zde také vyústění příběhů načatých v přechozích knihách, tudíž samostatně příliš nefunguje a není vhodný jako nástupní stanice do série. Tyhle knihy jsou jednoduše skvělé a docela mě mrzí, že zbývají u nás zatím vydané čtyři díly, avšak někdy na květen jsou ohlášeny další, tudíž nezbývá doufat, že kvalita se bude držet vysoko. Protože tyhle díly s nařachaným Vaderem jsou zatraceně skvělé!
  • faster86
    na to že nejsu žádný velký fanoušek star wars, tak vader se dobře čte a celkem i baví
  • tom173
    Určitě zatím nejlepší díl série.Úvodní příběh ještě jede v epizodickém duchu předešlých příběhů, ale "konec her" má správný epický rozměr jaký by podle mě měly mít všechny Star Wars. Vader je konečně pořádně badass a nemáme tak pocit, že nepochopitelně tahá za kratší konec a musí se zpovídat imperiálním byrokratům. Zabijáčtí droidi mi asi poprvé přišli opravdu zábavní (minipříběh o výměně dílů byl super). Můj problém s touhle sérií je vykreslení akce, přijde mi jakoby nedynamická a těžko se mi v ní orientuje. Štěstí že Vaderův způsob boje je hodně minimalistický a často využívající sílu. Naopak krásně jsou tu vykreslené všechny lodě a stíhačky, je vidět že autoři mají přístup ke všem plánům a nákresům. Celkově fajn příběh pro fanoušky, pokud nejste nadšenci do star wars tak o nic nepřijdete.
  • karl173
    karl173 mecenáš6.1.2020 22:08Star Wars: Válka na Shu-Torunu, Konec her
    Víc intrik, víc zla = víc zábavy? Zdá se, že ano. U předchozích SW jsem si trochu postěžoval, že si autoři poměrně dost usnadňují práci a díky tomu byli v minulé knize poměrně ploché příběhy. V této knize se toho ale Gillen nebojí a dokáže s dějem slušně zahýbat. Neustálé zvraty a úskoky některých postav jsem opravdu hltal a neskutečně se u toho bavil. Tohle jsou opět ty Hvězdné války, které mě baví. Kvalitní 5*
  • Lawer de Sanctis
    Lawer de Sanctis5.1.2020 19:52Star Wars: Válka na Shu-Torunu, Konec her
    Kresba super, příběh postavený na Vaderovi nadprůměrný, celkově velká spokojenost.
  • SomeOne
    Jediné, co mi trochu vadí, je kresba, která je místy hodně cartoonová, jinak je stejná jako u předchozích dílů.
  • PKD
    Super. Jako ostatne (skoro) vzdy. Vader for president!!!! Jiz se nemohu dockati dalsi knihy s dr.Aphrou.
  • kaylin
    V knize "Star Wars – Válka na Shu-Torunu / Konec her" Kieron Gillen ukazuje, že docela dobře navázal na příběhy, které psal Jason Aaron, nebo které případně tvořili další autoři. Na druhou stranu ale první část knihy nepřináší nic světoborného, jen takový posun tam, kam bylo potřeba. Alespoň kreslíři ale dostávají prostor k tomu, aby se předvedli, především pak na větších panelech. Druhá část knihy pak přináší celkem zajímavý příběh, který má ještě o něco větší dopad, nikoli tedy na filmovou linii, ale na linii komiksovou. Jasně, ono to k tomu směřovalo, nic moc jinak to nešlo, ale v tom komiksu je to přece jen docela dobře funguje a čtenáře to může i lehce překvapit. V celkovém kontextu nikoli, ale v tom komiksovém ano. Jasně, pokud nejste fanoušci "Star Wars", asi vás kniha "Star Wars – Válka na Shu-Torunu / Konec her" tolik nenadchne, musíte znát tenhle svět a je potřeba znát i příběhy z předchozích knih, ale pokud je znáte, bude vás tohle čtení bavit.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš16.10.2019 12:39Star Wars: Válka na Shu-Torunu, Konec her
    Vader opětovně dokazuje, že je to svévolná smrtící mašina, kterou nic a nikdo nezastaví. Skvělá kresba a Vaderova aura je cítit na sto honů. Díky těmto knihám začínám mít pocit, že filmy jsou vlastně jenom jakési vedlejší nahodilé výplňové momenty mezi děním v komiksech.
  • Liborius
    Darth Vader unleashed! Akční příběh ukazuje, proč je tenhle Sith tak nebezpečný, mocný a proč má tak širokou fanouškovskou oblibu. I přes jistou jednoduchost a přímočarost scénáře velice kvalitní komiks a výborné zakončení vyprávění, které je jakýmsi mostem mezi Epizodou IV a V. Více na Multiverzum.sk - http://multiverzum.sk/star-wars-valka-na-shu-torunu-konec-her/
  • cyboy
    cyboy mecenáš20.9.2019 18:11Star Wars: Válka na Shu-Torunu, Konec her
    Sympaticke pokracovani predchozi Vaderovy knihy. Tak snad bude Egmont se SW pokracovat.
    70%
  • Cinema Ranger
    Cinema Ranger16.9.2019 14:55Star Wars: Válka na Shu-Torunu, Konec her
    První z těchto souborných vydání, kterému musím opravdu dát plný počet hvězd. Oba dva příběhy byly naprosto úžasný. A sešit číslo #24 mi naprosto vyrazil dech a je jeden z mála sešitů, u kterých si tohle stalo.
252071
Četl/a (71)
2Hitman3, 2scha, AlmightyMates , BadBoy, Benny, Blackhand47XD, calvin10, Captain Collar, Cinema Ranger, ConanVJ, Covenant, cyboy, Deckard, Dekssan, desto, Dzonik, Erich, faster86, Final, Fox01, Garp, Georgíno J., Giskard, house192, invape, Izmir Čupr, japes, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, Kaaos, Kaluž, karl173, kaylin, Kazumaki, kendor007, komiksák007, lantan1, Lawer de Sanctis, listr, luky.kuky10, malylada, mineralk, monte walsh, MP, Mrtvejbazen, noovakpetr, Norri, oleav, Olesh, ondra kenway, Palebras, pearlxjam, petrSF, PKD, Plechy, Poseidon1978, radimisko, raenius, Sebastian , Sikk, slavik38, štěpin_8, SteveCZ, t0mas, tom173, trudoš, VskPrzk, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
(146)
123peta, 2Hitman3, 2scha, Alfi, Alfred, AlmightyMates , Artigas, AwatarDK, BadBoy, Badgu.y1902, Benny, Blackhand47XD, blackJag, burzum, calvin10, Captain Collar, CaptainL, ConanVJ, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dali, deadpool, Deckard, DegiCZ, Dekssan, Denis1996, desto, Dexir, Dinik, DKoscik, Dzonik, Erich, farnhajt, faster86, fifas, filemon, Filip123, Final, Flowtek, Fox01, Fr3d_K, Georgíno J., Geralt, Goeger-Devil007, gumidekmedvidek, Hades, hellblazer, herbert, house192, hugosnowden, invape, Izmir Čupr, Jack, japes, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, Kaaos, kadas97, kapicka, karl173, KarlosJB, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, KINIMODUS, komik.sx, komiksák007, kubanec13, Lamahe, lantan1, Lenny, lifi, listr, LuckyLjuk, luky.kuky10, Macek78, malylada, Mamut12, Mauglí, mcleek, me, Mighty_Morphine, Mikei, mineralk, Mitak, mkolar, monty.cl, moris.cz, MP, Mr. Bobeček, Mrtvejbazen, NecRoman, Noci, noovakpetr, Norri, nx, Nyxxie, Olesh, opytz, Palebras, parado, pavel, pearlxjam, pechna, petrSF, PKD, Plechy, Poseidon1978, psramek, raenius, RicHard. , Rowan, S313, Sikk, Skot, slavik38, sleepless, Spider-man, štěpin_8, SteveCZ, suricattaontheway, tacmud, Till, timek, tom99, Tomasino79, Tomket.Tom, Tommar, trudoš, Tyfus, vishnar, vranakx, VskPrzk, Wasseg10, willis, Wiruss, xintax, yogi, yojimbo, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
Chce (16)
Abstinent, Azik2586, DracoAn, duri, Fida, Himlik, James, KarlosJB, Keno, L4MIOzZ, Matthew, Maty48, MonsterGyre, Nightmare, Sebastian the wise, Tarka Daal
Shání (2)
buscheer, Nightmare