Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Heinrich Augsburg, nyní zmrtvýchvstalý jako upírský rytíř Requiem, se konečně setkává se svou milovanou Rebekou. Není to ale zrovna šťastné shledání. Oba stojí na nepřátelských stranách barikády, a jejich první setkání může být velmi dobře i jejich posledním...

Obsahuje tři původně samostatné alba (Requiem: Chevalier Vampire #04: Le Bal des Vampires, Requiem: Chevalier Vampire #05: Dragon Blitz, Requiem: Chevalier Vampire #06: Hellfire Club) v jedné knize.

Originálně vycházelo pod nakladatelstvím Nickel Editions (2003, 2004, 2005)


Scénář
Pat Mills
Art
Olivier Ledroit
Obálka
Olivier Ledroit
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
dystopie, horor, mytologický, postapokalyptický, sci-fi, válečný
ISBN/ISSN
978-80-7449-754-4 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
240 x 310 mm
Tisk
barevný
Váha
1224 g
Stran
184
Cena
599 Kč
Originál
Requiem: Chevalier Vampire #04: Le Bal des Vampires, Requiem: Chevalier Vampire #05: Dragon Blitz, Requiem: Chevalier Vampire #06: Hellfire Club (Glénat, 2016, 2017)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš11.10.2023 16:19Requiem: Upíří rytíř #02
    Kresba pořád úžasná, příběh bohužel pořád dost debilní a tentokrát je to ještě horší, než v první knížce, takže proto jen 4/5.
  • Blackmoor
    Blackmoor2.7.2021 15:07Requiem: Upíří rytíř #02
    Druhá kniha byla lehce slabší než první ale stále je to nadprůměr. Velká bitva byla lehce zbytečně protáhlá a někdy dává Pat Mills až zbytečně moc najevo, které historické postavy nemá rád. Ovšem kresba stále dokonalá, vizuál a gotické/metalové fantasy styl oblečení prostě žeru. Jen málo stránek neobsahuje krev, sex, bradavky, vzhledně sestříhané pubické ochlupení a jiné ... a to je fajn :-) .
  • louza
    louza28.6.2021 12:28Requiem: Upíří rytíř #02
    Po udusání a vykolíkování bojiště v první knize se Mills pouští do větších akcí a to jmenovitě do příběhu. Nezůstává jen u ústřední milostné dvojice. V úvodních flashbacích přivádí na scénu i jiné postavy a některé dokonce v různých verzí z různých časových rovin. Opět nezbývá jen žasnout jak velkou porci zápletky dokázal vecpat do tak exponovaného komiksu, kde by jí rozhodně nikdo nečekal. Příběhu bylo dokonce tolik, že jsem se v knize začal pomalu ztrácet, což se nedá brát úplně jako klad. Vizuál zůstal naprosto stejný jako v minule a přejede čtenáře jak parní válec. Možná ne nejlepší, ale rozhodně pozoruhodná kniha.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš31.10.2020 19:23Requiem: Upíří rytíř #02
    Dočtení hned po první knize, koment až dnes...

    Příběh pokračuje veselé dal v návaznosti na předešlou knihu. Zůstávají bonusy na konci každého sešitu, predmluva byla pouze jedna a dochází ke změně v úvodu každého sešitu, kdy se dozvídáme něco z minulosti Rhurima, Otta a Rebeky namísto Rekvyjema. Začínají se objevovat informace spojující postavy ještě za života mimo peklo. Nápady se to jen hemží a jsou podtržený nádhernou kresbou Ledroita, jemuž více možností v malbě svědčí, různé variace postav, Minster, prostředí... Luxusní.

    Bohužel se stalo něco, čeho jsem se obával, a to konkrétně, že se Mills v 5. sešitu utrhl že řetězu... Začal zmatkarit, překombinoval dej, chaos. Tenhle sešit je zaručeně nejuchyjnejsi. + vuuuhuuuu Thurina a jeho další kecy byly vyloženě sracka, otravoval mě. Naštěstí se pak Mills uklidnil a šel za do pohody. V 6. sešitě mi vadily "propagandistický" kecy boha. Obojím se mi Pat připomněl - tohle mi u něj prostě vadí. Jinak velká spokojenost a nehledě na moje výtky, dávám jasných 5*, zejména díky malbě.

    + Hellboyové jako pekelní uklízeči pobavili :)))
    + puffy nipples super :D díky za tip DEmnoG (nj, jsem uchylnej perverz :))
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš29.11.2019 14:01Requiem: Upíří rytíř #02
    I u mne spokojenost. Mills mne baví (Slaine, Judge Dredd).

    Ledroit má fantasticky pracnou kresbu, u které mi vadí pouze její přeplácanost a to, že komiks podle mne nefunguje jako komiks, ale jako sled ilustrací. Ty tuny detailů v každém panelu jsou ohromující. V tomhle mi připomíná Ledroit raného Bisleyeho, Fabryho nebo našeho Gruse (Nitro), dokud nezačali kresbu rozumně zjednodušovat. A myslím si, že Ledroit na pornostránkách zásadně vyhledává "puffy nipples" a teprve potom začne honit.

    Nu a zvolit jako překladatele Kopřivu je za mne dobrý krok. S nadsázkou se dá říci, že pár dialogu a názvosloví si mohl vytáhnout z jeho Asfaltu.
    _ _

    Co se mi zamlouvá je formát a papír, co se mi nelibí je absence přebalu a jako tradičně plátěné záložky. Crwáci, já se těch Magic kartiček na nočním stolku díky Vám fakt nezbavím.
  • Norri
    Norri mecenáš19.11.2019 09:34Requiem: Upíří rytíř #02
    “Co peklo schvátí, už nikdy nenavrátí,” říká česká klasika. Mě peklo pánů Millse, Ledroita uchvátilo a zcela jsem mu propadl. Kvůli tématu to tak nemusí vypadat, přece jenom upíři v pekle nevypadají příliš seriózně, ale série Requiem: Upíří rytíř patří k tomu nejlepšímu, co u nás vychází. A to jak příběhem, tak kresbou. Druhá kniha je toho jasným důkazem. Děj bezprostředně navazuje na první knihu a vztahy mezi hlavními postavami se zamotávají a komplikují. A to mě baví. Navíc se blíží vzpoura proti Drákulovi... Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/requiem-2-nehygienicke-vycitky-svedomi
  • Carnage
    Carnage11.11.2019 14:00Requiem: Upíří rytíř #02
    Vizuální stránka nadmíru přesahuje všechno ostatní co kniha nabízí a jen za to si kniha zaslouží min. 3 hvězdy. Co se týče příběhu začíná se to celkem zamotávat ale mě to furt baví.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš23.9.2019 21:43Requiem: Upíří rytíř #02
    Aj druhá kniha ma pekelne baví! Nemôžem si pomôcť, ale drzý nadhľad, nekorektnosť, brutalita, všadeprítomné zvrhlé nápady a úžasne maľovaná detailná epická kresba, to všetko si ma znovu omotalo k svojim krásnym prsiam a ja z nich cucám bez rozmýšľania s veľkým pôžitkom. Príbeh je tentokrát síce už trochu rozbitý a hlavne posledná tretina knihy je príliš zbytočne drsne ukecaná, no aj napriek tomu som sa bavil a otáčal som tie krásne farebné strany s veľkou zvedavou nenažranosťou. Krásne zvrhlé guilty pleasure. Nemôžem inak, musím dať za 5*. Chutilo mi to.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš22.9.2019 15:22Requiem: Upíří rytíř #02
    Vím, že mě tady asi cyboy zabije :-), ale já jsem byl nadšený. Jak jsem k tomu došel- řekl jsem si, že už nebudu hledat smysl a podstatu v Requiem sérii. Prostě vypnu a nechám se unášet a i když je to dějově chaos, možná i větší než v jedničce, prostě jsem se bavil vizuální stránkou. Pro mě je to prostě prdel na entou a že to kolikrát nedává smysl, resp. je to takové rozfrcané, tak je mi to fakt buřt. Je to satira s nadsázkou. Pat Mills se obnažil a snaží se nám říct, co ho sere a rád by nám to ukázal trošku netradičním pojetím (trošku víc :-)). Za mě fakt 4.
  • cyboy
    cyboy mecenáš16.9.2019 16:45Requiem: Upíří rytíř #02
    Tak jsem se s Millsem asi definitivne rozesel. Sice zmizely arogantni predmluvy, ale nezajimavy pribeh, stojici na pochybnych zakladech (nackove jsou nejlepsi a hned po smrti pokracuji v rytirskem chovani, ktere je jim vlastni) a koreneny chaoticky kupenymi scenami, pokracuje. Vlastne jsem se tim pronudil.
    Je mi jasne, ze zase jdu proti vetsinovemu nazoru, ale proste nemuzu jinak.
    60%
211151
  • Carnage
    Carnage11.11.2019 14:01Requiem: Upíří rytíř #02
    Upíři s tím nemají nic společného... mě osobně celkově táhne koncept celýho toho pekla, mládnutí a hlavně vizuál.
  • cyboy
    cyboy mecenáš20.9.2019 22:16Requiem: Upíří rytíř #02
    GWB: Protoze upiri! Upir je totiz nejlepsi (cituju nejmenovaneho experta z jednoho conu asi pred deseti lety). Ja jsem taky hodne premyslel, jestli vubec jit do druheho dilu, ale tak nejak jsem cekal, ze se to nejak posune, ale spis je to chaotictejsi a dejove proste (jedine co ten trivialni pribeh komplikuje jsou prekombinovane intriky na pozadi). Do tretiho uz asi nepujdu. Ale nepochybuju, ze tenhle dil zase schyta hodcnoceni 4.5 nebo tak neco.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.9.2019 17:58Requiem: Upíří rytíř #02
    cyboy: Já osobně se hodně koušu do ruky a přemýšlím, jestli chci druhý díl číst. Náckové jako rytíři, budiž, ale tak obecně mě ten první díl moc nezaujal. Přesto má velmi pozitivní hodnocení. Nechápu proč.
Četl/a (66)
2Hitman3, 2scha, anka, Benny, Berry669, binnmode, Blackmoor, Blockholm, Carnage, cyboy, dajik, Darker, Darth Raelchi, Deckard, DEmnoG, desto, Draco nobilis, Elfo.here, farnhajt, Final, Fox01, Garp, Géba, Georgíno J., Glumal, Goldfinch, IndyP, Jabba, jankie, japes, Jay-jay, kallenved, Khagrael, kinak, Kiwi1902, KOWE, kubosos, Lachvos, Mariomichal, MonsterGyre, monte walsh, Negan, Norri, oleav, Ozymandias, Paja78, paulmuaddib, PH79, Plechy, Poniczech, Poseidon1978, RadimNemec, RudyRod, S313, schefik, seeker666, start05, the.kasztan, Troyoun, tukak, Ukko, Wasps, Yefery, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(150)
2Hitman3, 2scha, 81splinter, Abe, Adira Santini, Alikkk, anka, Anton Whatever, Ash Pointak, BadBoy, Beng.D, Benji, Benny, Berry669, binnmode, blackJag, bmc75, Bubákolog, calvin10, Carnage, Caylen-Tor, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, DanielT, Darker, Daxik1988, Deckard, DegiCZ, DEmnoG, desto, Draco nobilis, Elfo.here, erik, farnhajt, Filip123, Fimi, Final, Flowtek, Fox01, Géba, Georgíno J., Glumal, Goeger-Devil007, Goldfinch, Hades, Hawwwran, hellblazer, HellWeber, herbert, Honzin, hugosnowden, invape, Jabba, Jak, jakub186, jankie, japes, Jay-jay, Jonathan Arbuckle, Kadin, kallenved, kapicka, Keenkeen, kinak, Kiwi1902, Kokuun, Kouzelnik7, KOWE, kubosos, Lenny, Light, listr, Lojza, Lokusta, Lord Baltimore, Loxin, LuckyLjuk, maara, Mamut12, Mariohurbanek, Mariomichal, misa, Mitak, MonsterGyre, MP, Mr. Baboon, Mr.Plysh, Negan, noovakpetr, Norri, OldaB, Olesh, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pavouk, pearlxjam, pechna, PeNNy, PH79, Piros0013, Plechy, Poseidon1978, puolpm, Radek Blacksad, RadimNemec, Ricarderon, rockyt, roswelll, RudyRod, Rumburaq, S313, Saran, schefik, SHORTY, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, slothest, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, Symbi, syon, tacmud, Tialster, timek, Tomasino79, Tomket.Tom, Tony TwoDee, Troyoun, Ukko, Valdaufinka, valon, Velkej šéf, vishnar, vranakx, Wasps, willis, Wiruss, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, Zbysek2410, zdoog, zgrywus, zlejzmrd
Chce (24)
Askalon, barthez, Bedou, besikv, brkowycz, burzum, delsemela, DKoscik, dvoracekpetr1, Fida, filosh, Himlik, hypermlok, illy, James, Jáňa, Kiko, LookAss, monty.cl, Premek, Raido26, Sebastian the wise, Sikk, skepsi
Shání (3)
Al0f0k, LookAss, Mighty_Morphine