Desky
Desky zadní
Přebal zadní

+ 8 dalších ukázek

Koupit
Lucy Weberová se stala novou Černou palicí a právě ve chvíli, kdy se ostatním chystá vysvětlit, jak se ocitli na farmě (a také jak z ní mohou odejít), nevysvětlitelně zmizí. Zbrusu nová superhrdinka se ocitá v podivuhodném světě plném zombie barmanů, groteskních bohů, antropomorfních podivínů, komických hrdinů a mnoha dalších neuvěřitelných postaviček... V šíleném světě, z něhož není úniku!

Obsahuje sešity série Black Hammer: Age of Doom #1-5 (duben 2018 - září 2018)

Scénář
Jeff Lemire
Art
Dean Ormston
Barvy
Dave Stewart
Obálka
Dean Ormston, Dave Stewart
Lettering
Tomáš Náprstek, Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Ondřej Černý, Barbara Doe (Warneke), Václav Dort, Jan Kantůrek, ml., Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
parodie, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-88152-85-9 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 17 mm
Tisk
barevný
Váha
506 g
Stran
144
Cena
599 Kč
Originál
Black Hammer: Age of Doom, Part I (Dark Horse Comics, 2019)
  • Norri
    Norri mecenáš27.12.2021 16:45Černá palice #03: Vzdor osudu, část první
    Musím říct, že mě hned začátek knihy vůbec nepotěšil. Když Lucy přišla o vzpomínky po prvním díle, řekl jsem si OK, to je zajímavé. Po tom, co se stalo na začátku tohoto dílu, jsem si ale říkal, že tohle už vtipné není. Jenže tahle odbočka, ve které Lemire udělal pár odkazů mimo superhrdinský žánr, tam má svou roli. Ta odbočka je matoucí, ale to není nic proti tomu, co přijde poté. Odhalení celého tajemství farmy vám udělá v hlavě guláš. Protože potom vám nebude dávat smysl vůbec nic. Ostatně jako i hrdinům příběhu. Problém není v celkové myšlence a příběhu, to je v pořádku. Problém je v detailech. Ignoruje to události, které se staly dříve.
  • SickNail
    SickNail mecenáš27.9.2021 15:02Černá palice #03: Vzdor osudu, část první
    Opäť skvelá jazda, aj keď tu som mal pocit že Jeffovi pomaly dochádza dych, a tempo prvých dvoch častí je neudržateľné. Slabých 5*
  • Kapis
    Furt nevím jak to ohodnotit, přemílám to v sobě už tak 14 dní a jelikož nemám rád věci neuzavřené, musím říct, tedy napsat, že nesdílím skoro-všeobecné nadšení. První díl mi nastavil jiná očekávání, i když ta patina tam je. Vypadalo to ze začátku, že to bude pokračovat stejně nadějně, ale hned po prvních dvou stránkách mi bylo jasné, že to nemůže skončit nijak jinak, než to nakonec skončilo. Žádná cesta vedle. Procházky někde mezi dveřma, jakože v sandmanovském světě byly ploché a krátké a jak to nekreslí Ormston, tak to najednou ztrácí naléhavost, kterou to mělo a zkrátka mě to nasralo, bo to spěje k jedinému možnému konci a chudáčci superhrdinové mě nevzali tak za kuliska, abych skučel, napsané je to dobře, ale na mě to ve finále nezapůsobilo.
  • faster86
    Lemire umí natahovat děj jak málokdo. Za to palec nahoru. První půlka je pecka, ale ke konci nějak lemire začal ztrácet moji pozornost i když je rozuzlení zápletky super. Sandman je boží, Lucifer ujde, Constantine je Constantine.
  • choze
    Ve třetí knize si přijdou na své ti, kteří se jako já do série začetli ne kvůli pitvání postav, ale kvůli jejich záhadnému uvěznění na farmě. To se tu kompletně objasní a i když si z něj člověk - pokud se nenarodil včera - nesedne na zadek, je docela fajn. Navíc mu předchází celkem zábavné bloudění Černé palice jinými světy. Takže pro mě zatím s přehledem nejzajímavější díl, za což mu (v rámci série) přihazuju hvězdičku navíc.
  • Sv1hl1k
    konečný díl na který jsme všichni čekali kam se na to bere DC či Marvel i když pro DC jeff lemire pracoval a právě tam ho napadla černá palice takže děkujme DC
  • MEGA
    Černá Palice je u mě pořád jedna z nejlepších sérii, co zrovna vychází. Záhady se odhalují a celkový příběh se velmi rychle posunuje. Postavy a svět jsem si zamiloval a tak jsem to přečetl jedním dechem. Jsem zvědav na další knihu.
  • Lord Baltimore
    Hodně věcí se zde vysvětluje a už se nemůžu dočkat příštího dílu.
  • james89
    V téhle knize se plno základních věcí vysvětluje, už mi děj nepřipadá tak zamotaný :-D Další skvělá série
  • Fimi
    Svět Palice se nadále rozšiřuje a zde v tom největším měřítku, pravda o událostech a hrdina konečně v, vstala z popela a dobře z toho hrdinům rozhodně nebude..Lemir postupně dává skládačku dohromady a já mu to fakt žeru. Skvěle napsané postavy a důkaz že superhero se dá pojmout i v dnešní době pořád originálně...
  • louza
    Třetí kniha Black Hammeru přináší konečné rozhřešení situace na farmě a konkrétní vysvětlení více méně všeho. Těžko se však ubránit dojmu, že putování Lucy po snových světech je jen nucené natahování děje. A samotná pointa taky vyloženě nevyráží dech. Kniha je navíc zakončena brutálním cliffhangerem, který může a nemusí být definitivní konec a nic netušící čtenář na něj čumí jak Afgánec na modrý světlo. Zdá se že série začíná kulhat. Pokud začínáte mít pochyby, tak TEĎ je ten pravý okamžik přestat číst sérii a pokračovat v komentáři. Pokud vám na Palici nepřijde nic na palici, ve čtení komentáře nepokračujte.

    Čas na spoilerové bilancování. Zneužiji teď znalosti originálu a dopředu prozradím některé rysy série, které český čtenář nemůže zatím ani tušit. Tři dosavadní knihy Black Hammeru totiž tvoří jen polovinu dějového oblouku jehož druhá část byla paradoxně uzavřena právě v době kdy tato kniha vychází česky. A nedá se říct, že by se hlavní linie z vatového plebsu do něhož po skvěle našlápnutých událostí na farmě upadla, nějak výrazně pozvedla. Po dalších knihách se totiž dostaneme pouze tam kde jsme nyní. Do nekonečně zacykleného rebootu. Nezbývá si tedy přiznat, že Lemire se přiblížil k hrdinům svého mládí více a dokonaleji než by alespoň mně bylo milé. Vrcholem je regulérní fůze BH s vesmírem DC, což celou sérii staví do úplně jiného světla. Autor tímto krokem sice zatnul tipec pomlouvačům BH tvrdícím, že jde o žánrovou parodii, ale definitivně tím překročil křehkou rovnováhu série, která měla být v mých očích decentní poklonou žánru, bez toho aby zahučela do jeho splašek. Což se fakt nepovedlo, protože Lemire tam skočil doslova po hlavě.

    Na druhou stranu. Tam kde v hlavní řadě BH naráží na mantinely žánru a nedostane se do hloubky, jako ve svých autorských věcech, využívá autor expanze svého vesmíru do šířky k produkci různých spin-offů a příběhů ze světa BH. To supluje právě kouzlo jeho autorské tvorby a těžiště se tak z hlavní linie se pro přesouvá více méně do dodatků, zatím co základní řada je jen povinnost pro udržení kontinuity. Síla série už není v hlavním příběhu, ale jejím záběru. V tomhle kontextu je nakonec dobře, že se BH chytlo právě Comics Centrum, které jako by věštecky tušilo, že se na obzoru rýsuje slibně mignolovsky nekonečná série, jejíž seznam knih bude mít několik metrů (když tomu zpočátku vůbec nic nenasvědčovalo) a v níž se budou moci autor fanoušci i vydavatel moci rochnit celé věky. Já to tedy od dosavadního mistra grafické novely Jeffa Lemirea nečekal. Zatím to celkem baví, ale nemůžu zaručit, že přečtu více než třičtvrtě metru knih.
  • karl173
    karl173 mecenáš15.9.2019 10:43Černá palice #03: Vzdor osudu, část první
    Další skvělý díl, a to dokonce tak, že jsem si ho přečetl hned znovu. A ještě aby ne, když tuto knihu proletíte v cuku letu a při druhém čtení zjistíte jak to všechno do sebe už od prvního panelu zapadá. Kresba je neuvěřitelně vkusná a lahodí mému oku. Rozhodně 5*
  • dvory
    Osobně jsem očekával trochu jiné rozuzlení, ale i třetí kniha (čtvrtá s Sherlockem) mě stále velice bavila a tedy i překvapila. Těším se na pokračování a další knihy z tohoto světa. Kresba je stále skvělá.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš7.9.2019 21:45Černá palice #03: Vzdor osudu, část první
    Opět skvělé. Černá palice je pro mě zatím sázka na jistotu. Nemůžu si vynachválit kresbu. Mně se strašně líbí, jak je to detailní a prostorové. Jako bych byl uvnitř. Ormston je pan kreslíř a respekt k jeho zdravotnímu stavu. Už v predátořím omnibusu mi sedl. Na to, že měla Černá palice údajně končit dvojkou, mi ani trochu nevadí, že se jede dál a dál. Nejsem moc na série a mám rád uzavřené příběhy, resp. když už jsou na pokračování, tak ať je mám v ruce rovnou bez čekání, ale tohle za to stojí a navíc to ani jinak nejde, holt Amerika. Ve finále mi i dochází, jak je ten děj vlastně přímočarý a úplně nás odstavil od všech těch bočních příběhů a zákoutí a snaží se nás hodit rovnou do hlavního děje. Taky mi to nevadilo. Já si to prostě užil a beru na vědomí, že Lemire nejede podle stejného vzorce. Každá kniha je jiná - myslím v rámci Černé palice. O dalších se tu ani nemá smysl rozepisovat. Prostě 5 hvězd!!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.9.2019 10:56Černá palice #03: Vzdor osudu, část první
    Cože?! Krádež knih z knihovny? Neslýchané! Jako vykrádačka Sandmanů a Luciferů občas též působí některé pasáže z paralelních vesmírů, ale to nevadí. V podstatě mě takové světy baví ze všeho nejvíce. K tomu, co se děje v hlavní dějové linii, nevzhlížím s otevřenou pusou a úžasem, ale na to, jak to všechno dopadne, rozhodně zvědavý jsem.

    Celkový dojem: 80%
  • cyboy
    Celkem zajimave rozuzleni hadanky s farmou. Na to, co bude dal jsem vazne zvedavy.
    90%
41217
Četl/a (113)
123peta, 2scha, Al0f0k, anka, Artigas, BadBoy, Balů103, Benny, ben_bella, buscheer, Cabal, calvin10, Carnage, choze, Cinema Ranger, ConanVJ, Const.ex, cyboy, D.K.Logic, Dalamar, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, Dezodoo, Django, Draco nobilis, dvory, Dzoglik, farnhajt, figis, filemon, foudy, Fox01, Géba, Georgíno J., Giskard, hellblazer, Himlik, hromotlk, hugosnowden, IndyP, Infarkt, invape, Jabba, James, jankie, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Kaaos, kallenved, Kapis, karl173, KdG, Keno, kinak, kindanerd, Knuckless, KOWE, Lachvos, lacoste, Librarian, Lord Baltimore, Loxin, LuckyLjuk, malylada, marek zigmund stanko, Martinb, Matthew, MEGA, MP, Mr.Plysh, Mrtvejbazen, mstefl, namdnas, Norri, oleav, Onkel 1928, petrSF, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, raenius, RaptoR, rockyt, rooty, RudyRod, Scaleo1, Schirru, Sick666, SickNail, Sir_Pete, Stara.kryta, start05, Sv1hl1k, taidana, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Ukko, Unerr, vita, Vrenn, VskPrzk, wolfgang, Yaromil, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(199)
2scha, Al0f0k, Alfi, anka, Anton Whatever, Artigas, BadBoy, Balů103, bboorreekk, Benny, binnmode, blackJag, bmc75, Borg3po, burzum, buscheer, Cabal, Calvin Klein, calvin10, calviti, Carnage, ComicBookGuy, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, Dalamar, Dali, davidek, Davidos402, Deckard, DEmnoG, Dezodoo, Django, doophy, Draco nobilis, dvory, Dzoglik, Elnie, Erich, erik, farnhajt, faster86, felis, figis, filemon, Filip123, filosh, Final, Fives, Fox01, Fr3d_K, Fry, Géba, Georgíno J., gongon44, Greyman, grinder, Hawwwran, herbert, herrman, HevyEli, Himlik, hromotlk, hugosnowden, hyba1991, IndyP, Infarkt, invape, Jabba, Jak, James, jankie, japes, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Jonathan Arbuckle, Joshua_T, kallenved, Kapis, karl173, KarlosJB, Kazumaki, KdG, kendor007, Keno, kinak, Knuckless, komik.sx, koudak89, Kouzelnik7, KOWE, Lachvos, lacoste, Librarian, Light, listr, Lojza, Lord Baltimore, Loxin, LuckyLjuk, maara, malylada, Mamut12, Martinb, Marvin, Matthew, mcleek, MEGA, merhyx, MIKER65, mirec, mirror, Mitak, moiqpiom, moris.cz, MP, Mr.Plysh, Mrtvejbazen, mstefl, Neuro, Nightmare, Noci, Norri, o2t2, oleav, Olesh, Onkel 1928, Paldini, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perak, perper, petrSF, plema, porculan, Poseidon1978, puolpm, raenius, RaptoR, Ricarderon, rockyt, rooty, Rowan, RudyRod, Rumburaq, Saran, Scaleo1, Schirru, Šedo, Shake, Sick666, SickNail, Sidi Santini, Sikk, Sir_Pete, Skot, sleepless, Sole, SpiderJerusalem, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, Tialster, Tiba, Tomas024, Tomasino79, Tomket.Tom, Tony TwoDee, Traum, trudoš, tulipstros, Ukko, Velkej šéf, vishnar, vita, vranakx, VskPrzk, willis, Wiruss, wolfgang, xintax, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (15)
bananzluty, BreakingAway, delsemela, DKoscik, dvoracekpetr1, Fida, gumidekmedvidek, hahahoho, hypermlok, illy, Maty48, MonsterGyre, monty.cl, Radkos, Yimp
Shání (1)
Černá Krysa
Nabízí (1)
Librarian