Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 4 další ukázky

Koupit
Někdo, kdo si říká Král, začne přes mobily posílat tajemné SMS-ky žákům jedné třídy. Posílá jim úkoly, které musejí splnit. Kdo je nesplní – zemře. Zpočátku je to čistě legrace, ale jen do chvíle, kdy přijde první smrt. Pak už je to souboj s časem. Odhalí se dřív totožnost Krále, nebo umřou další lidé?

Scénář
Nobuaki Kanazawa
Art
Hitori Renda
Obálka
Hitori Renda
Lettering
Štěpán Brož, Marie Novotná, Jakub Škraban, Darya Subotsina, Alena Veselá
Překlad
Tomáš Jurkovič
Redakce
Jana Balharová, Filip Gotfrid
Žánry
horor, thriller
ISBN/ISSN
978-80-7449-727-8 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 mm
Tisk
černobílý
Váha
232 g
Stran
180
Cena
199 Kč
Originál
Ōsama Game #01 (Futabasha Publishers Ltd., 2011)
  • Fry
    Fry admin27.2.2021 20:43Královská hra #01
    Královská hra #01 - Na tuhle sérii jsem si brousil zuby hned od oznámení v roce 2019, ale jak se vydání dalších a dalších dílů postupně odsunovalo, bylo nutné předsunout knihy s větší prioritou před tuto sérii. Overall, první dojem mám prozatím vcelku kladný, i když se to rozjíždí možná až trochu moc pomalu a celkový princip zápletky se zdá býti poněkud laciný ... Za mě 4*!
  • Sawyer
    Sawyer6.2.2021 13:25Královská hra #01
    Královská hra je přesně to co mám rád. Skupina lidí, kde začne umírat jeden po druhém a vy musíme přijít na to kdo je vrah.
    Oblíbíte si pár lidí a budete doufat, že nezemřou. Zatím to funguje docela dobře. Postavy se nechovají hloupě, ale jsou dost nesympatické. Je to napínavé a má to rychlé tempo. Úkoly pro žáky nejsou zatím nijak originální, ale to se určitě v příštích dílech rychle změní.
    Plusy-děj, prostředí
    Mínusy-postavy, úkoly

    Celkem-70%
  • Multiverzum
    Multiverzum7.6.2020 11:06Královská hra #01
    Skvělý rozjezd nové manga série a jedné zvláštní hře a jejím dopadu na třídu studentů vyšší střední školy. Uvidíme, jak daleko autoři dokáží zajít v originalitě a kreativitě úkolů a trestů.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/kralovska-hra-1/
  • Plocan
    Plocan30.9.2019 19:51Královská hra #01
    Velice zajímavý nápad, který už bohužel není zas tak zajímavě zpracován. Postavy jsou zatím nesympatické a ničím nevyčnívající a jejich kroky jsou absolutně nelogické. Zajímá mě ale, jaké bude rozuzlení a kdo nakonec bude oním Králem, který vydává rozkazy, a proto do dalších dílů určitě půjdu.
  • Mitsuko
    Mitsuko20.9.2019 17:11Královská hra #01
    Mně se to líbilo. Jak tu bylo mnohokrát zmiňováno, není to jako Death note, ale mě by tedy ani nenapadlo za tím DN hledat, přestože i tady se jedná o středoškoláky, tak v Zápisníku šlo o nadprůměrně inteligentní, až geniální soupeře, tohle jsou (a taky mají být) úplně normální puberťáci. A tomu to právě odpovídá...
    Četlo se to rychle, i když mám radši rozřazení knihy do kapitol. Baví mě vytvářet si teorie, kdo může být ten Král, i tu mainstreamovou kresbu můžu.
    Jediné, v co doufám, že vše bude nakonec nějak logicky provázané - jak je Král všechny sleduje, jak dochází k vraždám a tak podobně.
  • choze
    choze11.9.2019 11:16Královská hra #01
    Scenáristicky i kresebně mi to přišlo odfláknuté, ale přesto mě to rychle strhlo a bavilo. Kanazawa přišel se skvělou výchozí situací a vesele přidává pod kotlem (byť na konci se už opakuje), ale zajímavé postavy nebo dialogy jsou nad jeho síly/mimo jeho zájem.
  • kaylin
    kaylin8.9.2019 20:01Královská hra #01
    Nobuaki Kanazawa umí příběh dobře gradovat, a tak dochází na jeden skutečně skvěle promyšlený úkol, který s několikrát zlomí a vy jen čumíte, jak to vlastně dopadlo. Tohle se hodně povedlo, co se nepovedlo, to je zapojení policie. Jako kdyby byl Nobuaki Kanazawa raději, kdyby policie neexistovala. Možná, kdyby se jí vyhnul úplně, bude to lepší. Takhle to vypadá, že ji použil jen z nutnosti a stejně nemá moc význam. Hitori Renda pak dává postavám ty správné výrazy a hlavně ty vyhrocené, expresivní, jsou velmi povedené. Komiks "Královská hra 1" tak zafungoval. Tohle je první díl, který mě bavil, má skvělý konec, kdy se doslova těšíte na další dění a je správně úchylný, což se mi taky zamlouvá, i když osobně bych uvítal, kdyby se jednalo i o komiks velmi explicitní. Takový "Královská hra 1" není. To nic nemění na tom, že příběh zaujme. Teď si jen počkat, jak se to vyvine.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.9.2019 10:18Královská hra #01
    Chtěl jsem dát též váhavé, leč čtyři hvězdy. Konec mi přišel však už hodně uměle přepálený. Není to zdaleka tak rafinované jako třeba Death Note, ale napínavé to v podstatě je. Jen je to ředěno takovými pubertálními cypovinami. Do druhého dílu ještě půjdu. Zmetci.

    Celkový dojem: 60%
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš27.8.2019 15:44Královská hra #01
    Zatím dávám váhavé tři hvězdy a jsem zvědavý, jak se po úvodní knize rozvine příběh, který se zatím tváří hrozně tajemně. I podle anotace se dá poznat, že se tvůrci snaží trošku rovnat Death Note, ale kdo ví, jak se to celé zamotá. Prváci na střední se stávají obětí zprvu úchylné, později smrtící hry. Moc mě nezaujala příliš průměrná japonská kresba.
414122