Ukázka
Ukázka
Ukázka
Lady Mechanika, nejslavnější komiksová steampunková hrdinka světa, je zpět hned se dvěma novými příběhy. V prvním se vrátíme zpět do Mechanika City, kde z ulic mizí sirotci. Někdo na nich páchá nekalé pokusy s rituálním podtextem. Kdo a proč chlapce unesl a zavraždil, musí vypátrat Mechanika a její přátelé. Druhá epizoda se vrací do minulosti, kdy se mechanická lady musí srovnat s velkou životní ztrátou a odjíždí proto na prázdniny do Mexika. O tom, že se to celé zvrtne, nemůže být pochyb. Přízrační jezdci! Další zmrzačené děti! La dama de la muerte osobně! Svátek zemřelých! To si nemůžete nechat ujít!

Obsahuje sešity sérií Lady Mechanika: The Lost Boys of West Abbey #1-2 (květen 2016 - červen 2016) a Lady Mechanika: La Dama de la Muerte #1-3 (září 2016 - prosinec 2016)

Vyšlo jako 14. svazek velké řady edice Argomiks


Scénář
Marcia Chen (M. M. Chen)
Art
Joe Benitez, Martin Montiel Luna
Barvy
Michael Garcia (Mike), Beth Sotelo, Peter Steigerwald
Obálka
Joe Benitez, Peter Steigerwald
Lettering
Alena Tejnická (Sarah)
Překlad
Richard Klíčník
Redakce
Richard Podaný, Martin Šust
Žánry
akční, dobrodružný, steampunk
ISBN/ISSN
978-80-257-2899-4 (Argo)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
227 x 315 x 19 mm
Tisk
barevný
Váha
1295 g
Stran
160
Náklad
450ks
Cena
598 Kč
Originál
Lady Mechanika 3: The Lost Boys of West Abbey; Lady Mechanika: La Dama de la Muerte (Benitez Productions, 2017)
Varianty
Lady Mechanika 3: La dama de la muerte (limitovaná edice) (2019)
Lady Mechanika 3: La dama de la muerte (2019)
  • faster86
    S každým dílem se kvalita zvyšuje. Začínám si myslet, že krátké příběhy mechanice sluší víc než jeden dlouhý.
  • rewkon
    Kniha je rozdělena na dva příběhy které jsou protkány hlavním příběhem ze všech dílů, ale furt to naštěstí drží pohromadě ,ale vše je to na kreslení úžasnou kresbou která každým dílem vypadá víc uchvatně.
  • Darth Raelchi
    Asi to dělá americký komiks obecně, ale ten systém "le grand universum" prokládaný dílčími story arcy a oneshoty nebo oddychovkami či odbočkami, se může leckomu vymstít. Naštěstí u Lady Mechaniky (LM) tomu tak není, přesto ale právě ta soudržnost, která je podle mého názoru u LM nutná, mě nutí dát 4 hvězdy, resp. 4,5. Velkou nevýhodou LM byla její první kniha, která nás za 1) hodila do víru vášně a událostí, za 2) nám naservírovala výhradně akci - prostě se chtěl Benitez předvést. Což mu nevytýkám, ale je pak o to "horší" mu uvěřit, když to s námi tzv myslí vážně. Už od 2. knihy je LM ve vážnějším tónu. Tady je tomu jakbysmet. Kresba, zvláště lokace, je úchvatná. LM jako postava je vlastně co? Nebo kdo? To se mi opravdu líbí, jak se pozvolna dostáváme pod povrch. Této vážné až suchopárné postavy. Pak střih a máme tu Mexiko. Už jsme trochu víc pod povrchem. Těším se rozhodně na další knihy. LM boduje. Jiný pohled na naše dějiny, nebo ubírání se světem, zde ála steampunk nebo dieselpunk, mi víc než sedl. LM je v podstatě takový komiksový Tomb Raider, až na to, že to nepůsobí, aspoň prozatím, jako série misí doprovázené akčními scénami. LM na mě působí, že tu jde zkrátka o víc.
  • Himlik
    Lady Mechanika je postavena na jednoduchých dobrodružných příbězích s překrásnou kresbou. Kdo očekává víc, je na špatné adrese.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš16.8.2019 17:55Lady Mechanika 3: La dama de la muerte
    Po pěkném druhém díle přešla Mechanika do vlažnějšího režimu a přinesla dva příběhy s motivy oživování neživých věcí a s mexickým svátkem mrtvých, jehož tématika mě nikdy nebavila. Z obou ale pořád trochu čpí Tomb Raider.
  • cyboy
    Mechanika je jako obvykle vyborna. Jsou to jednoduche pribehy, ale jednoduche tim spravnym zpusobem. A ten posledni pribeh v kombinaci s tou kresbou...
    80%
28183