Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
"V každém životě jsou výjimečné chvíle... body, z nichž není cesty zpět."

Čerstvý vztah dominy Ally a subinky Lisy pomalu rozkvétá a oběma začíná být jasné, že tu nejde jen o BDSM. Kolem dvojice, která společně tráví každou volnou vteřinu, se shromažďuje čím dál širší okruh přátel, včetně sadomasochistů Toma a Cassie a skeptické tatérky Anne. Ale jak se světy Ally a Lisy protínají víc a víc, sílí s tím i jejich pouto? Nebo mají prostě víc co ztratit?

České vydání obsahuje třetí a čtvrtou knihu série Sunstone.

Scénář
Stjepan Šejić
Art
Stjepan Šejić
Obálka
Stjepan Šejić
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Boris Hokr, Mirka Jarotková
Žánry
erotický, romantický
ISBN/ISSN
978-80-7449-739-1 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
854 g
Stran
328
Cena
649 Kč
Originál
Sunstone #03, Sunstone #04 (Top Cow Productions, 2015, 2016)
  • faster86
    faster8618.11.2022 14:23Sunstone #02
    Slovo subinka/subík už mi leze na nervy. Už vím co mi nesedělo na jedničce. Hromada monologu, těch je ve dvojce naštěstí míň, ty dialogy i když většinou o ničem jsou pořád lepší jak prázdné monology. Červené je tu taky míň, takže dobrý. No oběví se tu nové postavy, hlavně teda jedna a je z toho hned oheň na střeše. Je to lepší jak jednička, ale aby to postoupilo do 4hvězdičku to má ještě daleko...
  • karl173
    karl173 mecenáš4.3.2020 22:54Sunstone #02
    Už dávno víme, že tohle není komiks o erotice a BDSM, je to hlavně o vztazích a to další je jen prostředí ve kterém se to odehrává. A tak jako je to v každém vztahu, je to o komplikacích, které se vyvíjí z emocí a pocitů z nedostatečné komunikace. Občas je to trochu vleklé a ukecané, ale jinak to Šejič trefuje naprosto přesně. Nic ve vztazích není tak jednoduché a vše nemusí být tak, jak to na první pohled vypadá. To víme všichni, ale málokdy si to uvědomujeme a dokážeme si to připustit. Z tohoto hlediska je tento komiks skvělý, jelikož dokáže možná pár lidem otevřít oči. Mě osobně to spíše utvrzuje v mnoha pohledech na vztah. A díky tomu si z komiksu odnáším i něco víc než jen hezkou kresbu.
    Bohužel jak jsem již psal, někdy je to trochu vleklé a dalo by se říct, že se zdejší zápletky vlečou příliš dlouho a pro někoho to může být jenom rozmazávání hnědého cosi. Já to sice tak nevnímám, ale faktem zůstává, že komiks zkrátka sem tam může krapet nudit a neumí vyvolat ve čtenáři dostatečné drama, aby příběh nějak více emocionálně prožíval a tak Sunstone beru spíš jako takový slušně napsaný, hezky nakreslený, vztahový a oddychový komiks. 4*
  • Multiverzum
    Multiverzum17.2.2020 09:50Sunstone #02
    Pokračovanie Sunstone je po formálnej stránke veľmi jednoduché, zbytočne pomalé a ukecané. Čo ale na tom, keď postavy a ich vzájomné interakcie stále fungujú na jednotku, kresba nestratila nič zo svojej kvality a čítanie je jednoducho zábava. Teda za predpokladu, že ste si obľúbili aspoň niektoré postavy. Čo pri druhej (resp. podľa originálu tretej a štvrtej) knihe už tak nejak automaticky predpokladám.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/sunstone-2-stjepan-sejic/
  • krvinka56
    krvinka5622.1.2020 12:23Sunstone #02
    Tak a máme tu druhý díl této ukecané trojdílné sérky . A za mne spokojenost i když mi trochu začala vadit autorova kresba kde střídá styly kresby a hlavně ženský jsou v základu hodně podobné. Příběh hlavních protagonistek se trochu posune ne moc ono je to fakt strašně ukecaný ale to mi u tohoto tipu komiksu kupodivu nevadilo. Stále je tu lehce erotično a to je fakt kvalitně nakresleno. Vztahy se zde poněkud zašmodrchají. Odhalí se pozadí některých postav a objeví se další.No v pár případech by řekl ,že ty pstavy jsou zde zbytečné protože se jen mihnou. Ale uvidíme u třetího dílu . Na který se fakt těší.
    Opravdu jsem nečekal že mne vztahový a velmi ukecaný komiks s podobným tématem chytne, za mne asi nejlepší lehce erotický komiks od Crwe co tu vyšli teda pokud nepočítám Borgiu ale ten tak trochu řadím jinam. Takže nebojte se a jděte do tohoto komiksy já si to opravdu užil
  • RaggamuffinSVK
    RaggamuffinSVK3.10.2019 08:26Sunstone #02
    Ja jednoducho nemôžem inak. Šejić rozbehol príbeh, ktorý ma chytil a nepustil. A chcem viac! Druhý diel tejto "BDSM vzťahovky" rozvíja príbeh hlavných hrdiniek, ale aj ich priateľov. A to tak príjemným a ľudským spôsobom, že každú stránku prežívate s nimi. Áno, je to veľmi jednoduché, priamočiare a možno aj trošku natiahnuté. Ale funguje to sakramentsky dobre a ako som písal pri prvom diely, chémia medzi postava je doslova previazaná (hehe!). A samozrejme, kresba je absolútne perfektná.
  • trudoš
    trudoš editor25.9.2019 06:40Sunstone #02
    „Stává se ti někdy, že jsi se svými přáteli a dojde ti... sakra, tohle je tak půl kroku od toho, aby se to zvrhlo v otevřené orgie? Ne...? Tak to jsem v tom asi sama.“
    Něco jako televizní seriál Přátelé, jen namísto všedních témat denního koloběhu tu hraje prim BDSM. Což zní divně, ale bavil jsem se celých tři sta dvacet stran, přitom to vůbec není můj šálek kávy. Když ale někdo umí vyprávět, rád poslouchám. A Stjepan Šejić umí, je zábavný, hravý i zajímavý. Má pouze tu slabinu, že příliš nerozvíjí konkrétní příběh a raději se nimrá v otřepaných milostných zvratech, založených na pojmech a dojmech. A tak jsem se ke konci už nudil, vzhledem k tomu že děj graduje snadno odhadnutelným způsobem. Na druhou stranu, jeho lidský přístup k postavám umožňuje čtenáři prožívat emoce společně s hrdinkami, protože zamilovaností si prošel každý z nás - a teď nemluvím o bičíkách a udidlech. Navíc se přiznám, že jsem se zamiloval do autorova stylu kreslení. Ta obličejová mimika je zkrátka dokonalá.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.9.2019 20:17Sunstone #02
    Je to dost podobné jako jednička, ale jenom se více prohlubují vztahy. Líbilo se mi to, udržovalo mě to v jakémsi napětí a dostal jsem to co jsem asi chtěl, resp. očekával. prostě to je vztahové drama a v dobrém smyslu slova je to očekávatelné - co se bude dít. Pravda, místy mi to přišlo ukecané, zvlášť v těch pasážích, kde by to mělo být svižnější. Pasáže, ve kterých Lisa popisuje, co se děje a jak mluví o Ally apod. - tam bych dal méně myšlenkových "bublin" a více zapojil čtenářovu představivost. Jinak se to četlo pěkně a docela to odsýpalo. Eroticky mi to přišlo lepší, prostě tam toho bylo víc :-). Uvidíme, kam to povede dál v dalších knihách. Čekám nějaké zajímavé rozuzlení. Za mě je to dobrý, poctivý a moderní komiks. Překlad hovorových frází - lootit, apod. mi přišel naprosto vhodný a ty obraty mi do běžné řeči v textu zapadaly. To jen tak na okraj. Jedno mínus musím ale říct a to jsou ksichty/obličeje postav. Kolikrát mi přijdou zaměnitelné a nejhorší je, že mi kolikrát přijdou v některých panelech zaměnitelná i pohlaví. Trochu mě to rušilo, přemýšlet kdo je kdo anebo jestli je to žena či muž.
    Suma sumárum, na to, že to není normálně něco co bych přednostně vyhledával, dávám 4 hvězdy.
  • dvory
    dvory15.9.2019 12:33Sunstone #02
    Ano, je to stále stejné. Ano, je to hrozně ukecané. Ano, moc se toho neděje. Ale na mě tahle vztahovka dost funguje, takže bych si klidně hned přečetl něco dalšího. Místy vtipné a celkově se dialogy a monology dobře čtou. Šejićova kresba je dokonalá a hlavní hrdinky tak umí být, když je potřeba, velice sexy.
  • kaylin
    kaylin11.9.2019 07:48Sunstone #02
    Komiks "Sunstone 2" je rozhodně pořád dobrý, rozhodně se pořád jedná o jedno z nejlepších BDSM čtení, jaké můžete najít, alespoň takové, které je dostupné pro všechny, ale přece jen jsem měl místy pocit, že Šejićovi jeho scénář trochu drhne, zbytečně vše natahuje a je tak neskutečně ukecaný, až to pěkné není. A navíc sem tam skáče způsobem, jenž je spíš matoucí než zajímavý. Na druhou stranu se musí ocenit, že se zbytečně nesoustředí jen na erotické scény a pózy svých hrdinek, skutečně mu jde hlavně o to, aby vyprávěl příběh o BDSM. A to se mu stále daří. I když je "Sunstone 2" vztahovka, i zde se o BDSM dozvíte dost a pochopíte motivace některých lidí, jimž se tohle líbí. A proč ne? Třeba se to bude líbit i vám. A pak ve chvíli, kdy Stjepan Šejić už nějakou tu erotickou pózu vykreslí, stojí to za to a vy si ji naplno užijete.
  • Lojza
    Lojza mecenáš24.8.2019 01:43Sunstone #02
    Spoiler alert. Za mě výborná, přehledná kresba, která mi velmi vyhovuje (atmosféra, barvy, hravé bubliny, backgroundy u flashbacků). V příběhu je možné se ztratit, pokud si člověk neuvědomí, co je flashback a co současnost (lze to poměrně rychle vysledovat právě díky pozadím stránek s určitou grafikou nebo vzorem). K BDSM/LGBT mám kladný vztah, takže tématicky je to můj šálek kávy (což ale každému samozřejmě sednout nemusí) a troufám si říct, že reálie BDSM vztahů jsou zde zachyceny velmi zkušeně. Konečně vztahy a emoce vůbec jsou to hlavní (vedle skvělých a pro mnohé určitě vzrušujících fetish / pinup kreseb), na čem tenhle komiks stojí. Chvíli se s hrdinkami i hrdiny smějete (scéna s chrápáním, Allanova "nová tapeta" a politá Ally, scéna, kdy Allan přijme Harperovu žádost o ruku...), chvilku jste napnutí, jak se to vyvrbí (rozhovory s "nezkaženou" Anne, žádost Ally o sestěhování, večírek v Karmínu...) a do jakého průšvihu si naběhnou. Každopádně toto umí autor velmi dobře dávkovat a prostřídávat. Dialogy i monology dávají smysl, není tam žádná zbytečná vata, obraty typu "tetička z Červené Lhoty konečně odjela" jsou k nezaplacení. Přečteno za dva večery a těším se na další. 80 %.
  • cyboy
    cyboy mecenáš10.8.2019 05:13Sunstone #02
    Je tam snaha o nejake zvraty, ale porad je to vztahovka, takze jsou dost predvidatelne a aby ctenar nahodou nemel pocit, ze to snad konci nejak zajimave, tak to autor v posledni bubline zabije a jasne ukazuje, ze pohadka s prvky bdsm bude pokracovat zcela dle sablony i nadale. Nic jsem si o serii nezjistoval, ale nekde jsem nabyl mylneho dojmu, ze to budou jen dve knihy a ne, budou minimalne tri - teda pokud se ve treti autor dohrabe k "a zili spolu stastne az na veky", ale v tehle vate by klidne mohl pokracovat donekonecna. Cekal jsem nejaky vyvoj, neco, co by to posunulo trochu vys, ale misto toho se dostavila nuda.
    50%
11144
Četl/a (50)
Benny, Blackhand47XD, calvin10, cyboy, DanielT, Darker, Darth Raelchi, Draco nobilis, dvory, faster86, frantisekcap1, GCRyan, Glumal, Himlik, jankie, Jay-jay, jh666, John Wick, Kadin, karl173, kaylin, Keenkeen, Kerbellos, Ladinek82, lantan1, Lojza, Martinb, Mercurio, monocyt, MP, Mr.Plysh, NecRoman, Paja78, paulmuaddib, pechna, petrSF, Plechy, punisher, puolpm, pxashes, RaggamuffinSVK, rooty, S313, sala, schefik, trudoš, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus
(99)
81splinter, Alfi, Askalon, Azalin, BadBoy, bboorreekk, Benny, Blackhand47XD, bmc75, Bob, calvin10, CSE_AC/DC, cyboy, DanielT, Darker, Davispear , deefha, desto, Draco nobilis, dvory, farnhajt, faster86, Final, Fort, GCRyan, Georgíno J., Glumal, gumidekmedvidek, invape, Jabba, jankie, Jay-jay, jh666, John Wick, Kadin, kapicka, karl173, kaylin, Kazumaki, Keenkeen, Kerbellos, koudak89, krvinka56, kucik, Lenny, Lojza, Lookass33, Mariomichal, Martinb, Marvin, Matio, Mercurio, Mitak, monocyt, monty.cl, MP, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Netorack, Norri, Paja78, paulmuaddib, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, perak, petrSF, Plechy, Poseidon1978, punisher, pxashes, RaggamuffinSVK, regressiv, rooty, Rumburaq, Ruw, S313, sala, Saran, schefik, Skot, Stara.kryta, tacmud, terrordemon, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trudoš, VanTom, vishnar, vranakx, xintax, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus
Chce (14)
besikv, CHester Turner, deadpool, delsemela, DracoAn, filosh, Jack, Lokusta, MonsterGyre, Nightmare, panjosef, Premek, timek, Tomasino79
Shání (1)
Nightmare