Ukázka
Ukázka
Ukázka
Zcela nová komiksová dobrodružství o Škyťákovi, Bezzubkovi a jejich přátelích! Snoplivcův drak Tesák líná. Žhavé šupiny, které z něj padají, způsobují po celém Blpu požáry. Když nešťastný Tesák z ostrova odletí a nevrací se, kamarádi se za ním vydávají na záchrannou akci. Na Tesáka má však spadeno také Alvin Úhoř… Kdo se k Tesákovi dostane první – Škyťák s přáteli, nebo Alvin?

Scénář
Simon Christopher Francis Furman
Art
Iwan Nazif
Ink
Bambos Georgiou, Iwan Nazif
Barvy
Digikore Studios, Nestor Pereya
Lettering
Art D – Grafický ateliér Černý s.r.o.
Překlad
Radka Kolebáčová
Redakce
Jan Jaroš, Alena Mrázová
Žánry
dětský, dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-252-4671-9 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v měkkých deskách
Formát
152 x 228 mm
Tisk
barevný
Stran
64
Cena
149 Kč
Originál
Dragons - Riders of Berk #01: Dragon Down (Titan Comics, 2014)
Varianty
Jak vycvičit draky - Jezdci z Blpu #01: Dračí výheň (2. vydání) (2022)
Jak vycvičit draky - Jezdci z Blpu #01: Dračí výheň (2019)
  • Kapis
    Tak jelikož to Ježíšek přinesl děckám loni pod větev, musel jsem jako zodpovědný otec, dbající mravního vývoje, správného hodnotového rámce a vzdělanosti svých ratolestí zkontrolovat, jestli už i Ježíška nepostihla nějaká ta degenerativní ideologická deformace.

    A nepostihla, což je dobře! Draci u nás jedou skoro pořád nebo aspoň jeli. Myslím, že jsem viděl všechny díly i filmy snad patnáctkrát. Je to fajné - Vikingská vesnice, bojující proti drakům, s kterýma se děcka skamarádí, ochočí je, vycvičí a zažívají různá dobrodružství. Proti nim stojí protivníci, které porážejí důvtipem a odvahou. Jednotlivé postavy mají své charaktery, historii i různé povahové rysy. Draci jsou pestří. Není tam žádný čokoviking!! Řeší se věci, které by měli přesně děti řešit - to jest draci, sekery, přátelství, dračí oheň, štíty, odvaha, věrnost, zodpovědnost vůči kamarádům, meče, katapulty, balisty, bojové lodě, obrana před těmi zlými - což jsou lovci draků, a tak to má u pohádek být. Později už i trochu láska a vztahy, ale kluci jsou kluci, holky jsou holky a necpe se ani podprahově žádné svinstvo, že by to mělo být jinak, nebo patologické nesmysly, že je něco mezi tím.

    Seriál je dělán digitálně, já mám radši věci kreslené a tento komiks je kreslený a to docela pěkně. Parta na dracích, stejně jako v seriálu, řeší věci, které dětem přísluší k jejich spokojenému dětství a proto to můžu jen doporučit. Ty 4 hvězdy pro svou věkovou skupinu si to rozhodně zaslouží, možná i 4,5. Další díly jsem už nezkoumal, ale jsem klidný.