Ukázka
Ukázka
Ukázka
Darth Vader, všemi obávaný sithský lord, nelítostně stíhá povstaleckého pilota Luka Skywalkera, zodpovědného za zničení Hvězdy smrti, mocné zbraně Impéria, do níž císař Palpatine vkládal velké naděje. Vader se vydává po Lukových stopách až na planetu Vrogas Vas, kde se nachází prastarý chrám Jediů, kam se mladý Skywalker vypravil, aby pohlédl do slavné minulosti Řádu.
Mocný Sith se na Vrogas Vasu střetne s povstaleckými jednotkami i se svým nesmiřitelným rivalem, ambiciózním velitelem Karbinem, jenž chce Vadera zlikvidovat, aby mohl zaujmout jeho místo po císařově boku…
Povstalecká aliance zatím pokračuje ve snaze o naplnění svého poslání osvobodit galaxii z imperiálního područí. Nejenže usiluje o zajetí Dartha Vadera, ale jeden z jejích tajných agentů se pokusí i o atentát na samotného císaře…

Obsahuje příběhy:
Vader sestřelen (Star Wars - Vader Down 1 (Vol. 1) #1, Star Wars - Darth Vader (Vol. 1) #13-15, Star Wars (Vol. 2) #13-14)
V utajení (Star Wars Annual (Vol. 2) #1)
Věznice povstalců (Star Wars (Vol. 2) #16-19)

Obsahuje dvě původně samostatné alba (Star Wars: Vader Down, Star Wars #03: Rebel Jail).
Obsahuje sešity série Star Wars: Vader Down (listopad 2015), Star Wars - Darth Vader (Vol. 1) #13-15 (listopad 2015 - leden 2016), Star Wars (Vol. 2) #13-14, #16-19 (prosinec 2015 - květen 2016) a Star Wars Annual (Vol. 2) #1 (prosinec 2015)


Scénář
Jason Aaron, Kieron Gillen
Art
Mike Deodato Jr., Salvador Larroca, Angel Unzueta, Leinil Francis Yu
Barvy
Edgar Delgado, Sunny Gho, Frank Martin Jr., Paul Mounts, Javier Tartaglia (Java Tartaglia)
Obálka
Mark Brooks
Lettering
Art D – Grafický ateliér Černý s.r.o.
Překlad
Milan Pohl
Redakce
Pavel Klimeš, Alena Mrázová, Tereza Nováková Tomášková
Žánry
akční, dobrodružný, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-2524-639-9 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
907 g
Stran
256
Cena
499 Kč
Originál
Star Wars: Vader Down, Star Wars #03: Rebel Jail (Marvel Comics, 2016)
  • Norri
    Příběh ‘Vader sestřelen’ začíná ve zběsilém tempu a s úžasnou kresbou Mika Deodata Jr. Ten se v tomto příběhu střídá v kresbě se Salvadorem Larrocou, který mu to trošičku kazí. Jestliže jsem si v předchozí knize (Vader a Stíny a tajemství) pochvaloval málo osobitou čistou kresbu, tak v této knize jsem rád, že ta kresba osobitá je. Mike Deodato zde odvádí nádhernou práci a jeho panely by mohly jít rovnou na plakát. ‘Vader sestřelen’ je šesti sešitová pecka s rychlým tempem a zběsilou akcí. Kromě Vadera tady nechybí kompletní posádka Millenium Falconu a také Doktorka Aphra a její úžasné zlé verze C-3PO a R2D2. Pecka!

    Druhým příběhem v knize je ‘V utajení’, a je to krátká špionážní akce na Coruscantu. Rebelský agent dostane rozkaz osvobodit rebelské senátory před popravou. Povídka má noirové vyprávění, ale trošku ji tu atmosféru kazí všechny ty zářivé barvy Coruscantu. Kresba neoslní, ale jinak je to fajn.

    Ve ‘Věznici povstalců’ se setkávají následky předchozích dvou povídek v této knize. Nebudu proto nic spoilerovat, ale můžu říct, že je to velmi intenzivní akce ve věznici, kde jsou ti nejhorší vězni zajatí rebely. V hlavních rolích jsou opět oblíbené filmové postavy Leia, Luke a Han, ale také některé postavy, které známe z předchozích knih. Celkem čtyři sešity nakreslené parádní osobitou kresbou Leinila Francise Yu.
  • radimisko
    Vader byl sestřelen, povstalci neváhají a snaží se využít jedinečnou šanci na oslabení Impéria. Fascinující akční scény ohromí i zkušené fanoušky Star Wars.
  • Palebras
    Vader opět v akci a další z jeho megalomanských výprav. Tentokrát jsme svědky jeho tažení na planetě Vrogas Vas, kde se utká s celou partou v čele s Lukem, Hanem a dalšími. Opět se jedná o akci nabité a hlavně pořádně výbušné dobrodružství, které funguje jako dobře namazaný stroj. Další dva příběhy V utajení a Věznice povstalců jsou lehce komornějšího typu a hlavně V utajení je příjemná lehce špionská záležitost, týkající se atentátu na císaře. Věznice povstalců zaujala hlavně tísnivou atmosférou věznice Sluneční skvrna a příjemné bylo i setkání s některými postavami z přechozích dílů. Osobně mám tyhle příběhy, hlavně s Vaderem v hlavní roli velice rád a jedná se o záležitosti, které mi dělají pořádnou radost.
  • faster86
    první půlka knížky mi přišla zatím nejzajímavější (nejakčnější) ta druhá ve věznici byla nějaká nemastná neslaná...
  • Skot
    Průměrný komiks ze světa Star wars . Scénář jednoduchý , kresba prvních dvou příběhů je dobrá ale s scénářem se více udělat nedalo. Poslední příběh má již kresbu horší a složitější je někdy identifikace 3 hlavních ženských postav. Běžná produkce, ke které se asi vracet nebudu.
  • trudoš
    Jason Aaron zase perlí, přičemž Kieron Gillen mu zdárně sekunduje. Jednoduchý motiv bez nějakých konspiračních zádrhelů předhazuje čtenáři fantastickou zápletku, kterak se Darth Vader náhodně připletl k cvičným manévrům povstalců a co se z toho vyvrbilo. Přímočará akce funguje na jedničku, ačkoli člověk ví, že to špatně dopadnout nemůže. Oproti tomu krátká epizoda V utajení je víc špionážního charakteru a zpočátku není úplně jasné, co v souboru dělá, je však úzce spojená s dalším příběhem, který hned následuje. A právě Věznice povstalců přináší asi nejvíce nových nápadů, které partyzánské válce vůči Impériu dávají širší rozměr. Han s Lukem jsou tu sice evidentně navíc, ale jejich pašerácké peripetie mají rozhodně něco do sebe. Jasnými hrdinkami jsou každopádně Leila, Sana a Aphra a ta thrillerová atmosféra boje proti ultra mstiteli v kulisách trestanecké vesmírné stanice je vysloveně dokonalá. Je ten konec mi přišel odfláknutý, podobně jako v případě úvodního spektáklu Vader sestřelen.
  • tom173
    Další zdařilá kniha Star wars univerza. Rychle jsme hozeni do děje, Vader přilétá k Vrogas Vas a zlikviduje několik x-wingů. Nakonec je však sestřelen, způsobem, no nad kterým zůstává trochu rozum stát, ale co, prostě Star wars. Nakreslené je to opět realisticky, postavy jsou velice podobné svým hereckým protějškům (obálka je nádherná). Tím že sledujeme Lukea, Hana, Leiu atd. nastává problém, že se nemůžeme o postavy bát, prostě z toho vždycky vyváznou. Nejlepší momenty si tu pro sebe krade Nulák, který mě baví a s Aphrou jde o opravdu zajímavé nové postavy. Pro fanoušky prostě povinnost, jinak nic zásadního.
  • karl173
    Tato kniha toho po příběhové stránce moc nepřinese. Zajisté za to můžou jisté mantinely, které autoři mají, ale také mi přišlo, že si autoři dost ulehčují práci kde to jen jde. Akce je opět skvělá a svižnost, jakou se komiks čte je příjemná. Komiks díky tomu, i přes větší počet stran přečtete raz, dva. To je podle mě něco, čím se zatím může pochlubit každá kniha ( kterou jsem zatím četl ) ze světa Star Wars od Marvelu. Je vidět jakým stylem se snaží v této frančíze ubírat. Nicméně nemohu se u této knihy zbavit dojmu, že předchozí knihy se povedli více a že jsme zde dostali spíše lehce nadprůměrné dílo s průměrnými a poněkud kýčovitými zápletkami, které jsou zabalené do luxusně vypadajícího kabátku. Jako oddychová záležitost je ale tento díl stále naprosto dostačující a pro fanoušky Star Wars to je zpříjemnění jednoho odpoledne. Nicméně tentokrát to je spíš na lepší 3*
  • mcleek
    První dvě třetiny absolutně super, pak o dost horší kresba. Ale bavila mě každá stránka...
  • JohnyG
    Pevná vazba drží pěkně tlustou porci příběhů z oblíbeného světa SW v pohodlném středním formátu a na kvalitním papíru. Fyzická podoba komiksu jen umocňuje požitek ze čtení tohoto nikterak zásadního, ale velmi příjemného kousku. Vader má přesně to drsňácké sebevědomí aka "jsem lord ze Sithu, utíkat by měli oni", z nějž se rodí epické situace jako obligátní "Obklopen jsem jen strachem. A mrtvími". Leia bourá schéma křehkých princezen a je zas odhodlaná jít přes mrtvoly včetně vlastní. No Han a droidi z obou táborů zajišťují trochu té ztřeštěné zábavy. Prostě tak, jak to lze ještě před otevřením booku čekat. Stejně očekávatelné je i to, jak se ve Star Wars málo umírá v porovnání s neuvěřitelným počtem střetů. Zaonačit to vždy tak, aby zloduch i klaďas přežili konflikt, který se vždy předkládá jako něco zcela zlomového a definitivního, to chce scénaristickou prohnanost.
  • Liborius
    Po předchozím dílu jsem se trochu bál, že vysokou úroveň Vader nezopakuje. Zbytečně. Kdo vládne takovouto mocí, má vždycky Sílu posunout laťku ještě výš. Více na Multiverzum.sk - http://multiverzum.sk/star-wars-vader-sestrelen-veznice-povstalcu/
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš14.8.2019 09:35Star Wars: Vader sestřelen, Věznice povstalců
    Lehké déja vu; předchozí knihy mě kvůli tomu možná bavily krapet víc, ale takto sebrané příběhy působí oproti sešitům přece jen výsostně. Málokdy si kupuji komiksy s princeznami na obálce.
  • kaylin
    Kniha "Star Wars - Vader sestřelen / Věznice povstalců" není ničím výrazně specifická, není nějak světoborná, ale jednoduše přináší další příběhy ze světa "Star Wars", které jsou s postavami, jež máme rádi, ale které nijak nenarušují to, co nám vypráví filmové příběhy. To prostě ani nejde. Kontinuita musí být zajištěna. A jo, beru to, Marvel a DC to dělají už pěknou řádku let. Od knihy "Star Wars - Vader sestřelen / Věznice povstalců" ale nemůžete čekat o moc víc než docela zajímavé scenérie, i když ani kresba není vždy strhující, a pak příběhy, které jsou plné akce a toho, že postavy až tak často neumírají. Ale tohle není čtení, které by mělo být nějak převratné. Je to zábava, primárně pro mladistvé, a to se scenáristům i kreslířům daří plnit. Pokud nebudete chtít nic moc navíc, budete spokojeni. A já celkem spokojen jsem.
  • cyboy
    Opet presne to, co bylo v sesitech, navic temer v tech poslednich, takze jsem si pri cteni neustale rikal "to uz jsem cetl", ale i presto jsem to s chuti docetl. Fajn oddychovka, i kdyz v druhe puli uz je par sesitu, kde mi ta kresba proste vadi. Tak uvidime kam a jestli vubec sahne Egmont priste.
    70%
21299
Četl/a (77)
2Hitman3, 2scha, AlmightyMates , BadBoy, Benny, Blackhand47XD, Blackmoor, calvin10, Captain Collar, Cinema Ranger, ConanVJ, Covenant, cyboy, dajik, deadpool, Deckard, Dekssan, desto, Dzonik, Erich, faster86, Fox01, Garp, Georgíno J., Giskard, Hades, hellblazer, invape, Izmir Čupr, Jack, japes, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, JohnyG, Kaaos, kallenved, karl173, kaylin, kendor007, komiksák007, Ladinek82, lantan1, listr, luky.kuky10, malylada, Matthew, mineralk, MP, Mrtvejbazen, noovakpetr, Norri, oleav, Olesh, ondra kenway, Palebras, parado, pearlxjam, Plechy, Poseidon1978, radimisko, raenius, Sebastian , Sikk, Skot, slavik38, štěpin_8, t0mas, tom173, trudoš, tukak, Václav Mikula, VskPrzk, Wasseg10, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
(142)
123peta, 2Hitman3, 2scha, Alfi, Alfred, AlmightyMates , AwatarDK, BadBoy, Benny, Blackhand47XD, blackJag, Blackmoor, Blair, Borg3po, burzum, calvin10, Captain Collar, CaptainL, ConanVJ, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dali, Dani El, Deckard, DegiCZ, Dekssan, Denis1996, desto, Dexir, DKoscik, Dzonik, Erich, farnhajt, faster86, filemon, Filip123, Flowtek, Fox01, Fr3d_K, Georgíno J., Geralt, Goeger-Devil007, gumidekmedvidek, Hades, hellblazer, herbert, hugosnowden, invape, Izmir Čupr, Jack, japes, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, Kaaos, kadas97, kallenved, kapicka, karl173, KarlosJB, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, KINIMODUS, komik.sx, komiksák007, kubanec13, Lamahe, lantan1, Lenny, lifi, listr, LuckyLjuk, luky.kuky10, Macek78, malylada, Mamut12, Matthew, Mauglí, mcleek, me, Mighty_Morphine, Mikei, mineralk, Mitak, mkolar, MP, Mr. Bobeček, Mrtvejbazen, NecRoman, Nightmare, Noci, noovakpetr, Norri, nx, Nyxxie, Olesh, opytz, Palebras, parado, pavel, pearlxjam, pechna, Plechy, Poseidon1978, psramek, raenius, Ricarderon, RicHard. , roswelll, Rowan, S313, Sikk, Skot, slavik38, sleepless, Spider-man, štěpin_8, suricattaontheway, tacmud, Till, timek, tom99, Tomasino79, Tomket.Tom, Tommar, trudoš, Tyfus, Václav Mikula, vishnar, vranakx, VskPrzk, Wiruss, xintax, yogi, yojimbo, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
Chce (19)
Abstinent, Alfray, Azik2586, Badgu.y1902, delsemela, DracoAn, duri, Fida, Final, Himlik, James, Keno, L4MIOzZ, libormatejka, Maty48, MonsterGyre, monty.cl, Sebastian the wise, Tarka Daal
Shání (1)
buscheer