Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Veleúspěšná komiksová řada věrně odrážející původní předlohu spisovatele Roberta E. Howarda.

Z Conana je dospělý muž, jenž se rozhodne vyloupit legendární nedobytnou věž. Netuší však, že se uvnitř setká tváří v tvář s jedním z nejtemnějších tajemství tehdejšího světa.

Scenárista Kurt Busiek a výtvarník Cary Nord s koloristou Davem Stewartem pokračují v řadě kultovních bestsellerů nakladatelství Dark Horse a přinášejí čtenářům příběh, který nejprve zavede Conana do děsivé hrobky prastarého čaroděje, pak do nejtemnějších uliček Města zlodějů a nakonec do závratných výšin bájné Sloní věže plné drahých kamenů!

Příběh „Sloní věž“, který je považován za jeden z nejlepších, jaký kdy Conanův tvůrce, Robert E. Howard, napsal, staví slavnému barbarovi do cesty nepředstavitelné hrůzy a odhaluje před ním jak světy za hranicí lidského vědění, tak i temnotu, která leží v nitru těch, kdo se nezdráhají při své honbě za mocí udělat cokoliv.

Cenami ověnčený tým Busiek, Nord a Stewart – spolu se skvělým hostujícím výtvarníkem Michaelem Wm. Kalutou – přináší další překrásné zpracování původní Howardovy povídky, kterou rozvíjí do podoby dobrodružství v žádném zpracování Conana dosud nevídané – dobrodružství plného nových spojenců, náhlých úmrtí, děsivých stvoření a pochmurného osudu bohů i lidí.

Obsahuje sešity série Conan #16-17 (květen 2005 - červen 2005), #19-22 (srpen 2005 - listopad 2005) a materiál z #0 (listopad 2003)

Scénář
Kurt Busiek
Předloha
Robert Ervin Howard
Art
Michael Wm. Kaluta, Cary Nord
Barvy
Dave Stewart
Obálka
Cary Nord
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Jan Kantůrek
Redakce
Ondřej Černý, Barbara Doe (Warneke), Václav Dort, Ladislav Niklíček, Alexandra Niklíčková, Milena Vojtková
Žánry
dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-88152-80-4 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 19 mm
Tisk
barevný
Váha
580 g
Stran
176
Cena
699 Kč
Originál
Conan #03: The Tower of The Elephant and Other Stories (Dark Horse Comics, 2006)
  • salamandr
    salamandr18.9.2021 20:55Conan #03: Sloní věž
    Společně se 4 dílem zahrnuje Conanův život ve městě zlodějů. Velmi dobré čtení, velmi dobrá kresba, skvělé příběhy i zvraty
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš21.5.2021 20:32Conan #03: Sloní věž
    Další skvélé pokračování. Titulní povídku si ještě trochu pamatuji a myslím, že se atmosféru podařilo zachytit parádně. Jsem taky rád, že jako bonusy jsou doplněny různé texty o Howardovi a jeho díle, které rozhodně stojí za přečtení.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš9.8.2019 17:46Conan #03: Sloní věž
    Tohle byla pecka. Zase mi to sedlo. Čekal jsem, že to bude stejné, jak předchozí knihy, a musím říct, že to je zase jiné. Ano, je to Conan, tudíž conanovské, ale pořád mě překvapuje, co všechno lze zažít a to i jak. Líbí se mi ten prvek, kdy Conan konečně nepůsobí jako ten kdo ovládá své okolí (z hlediska literárního, hrdina, který je neomylný a vše je mu podřízené). Prostě, kolikrát mu štěstí nepřeje a je do něčeho vtažen okolnostmi a on se s tím musí nějak popasovat, a jelikož je to barbar, z necivilizovaného světa, je to prostě po jeho. Sloní rasa byla perfektní a změna na postu kreslíře v této pasáži mi vůbec nevadila a naopak to jen posílilo můj zážitek z četby. Bonus ve formě časové osy pohladil a celkově jsem s edicí Conana naprosto spokojen.
  • karl173
    karl173 mecenáš31.7.2019 19:30Conan #03: Sloní věž
    Conan se začíná místy opakovat a už mě to občas přestává trochu bavit. Ale pak přijde delší povídka o Sloní věži a já se od toho opět nemohu odtrhnout. Především poslední sešit je parádní.
    Na kresbu už jsem si zvykl, takže jsem s ní víceméně spokojený, ale nemohu si nevšimnout jak Nord si často ulehčuje práci a hodí pohled trochu z dálky kde vše jen lehce načrtne.
    Celkově jsem jinak opět spokojený. Conan má stále své kvality a určitě si nenechám ujít další díly. Ale mám pocit že první dvě knihy už asi zůstanou nepřekonané, ale nechám se překvapit.
  • 3DD!3
    3DD!330.7.2019 09:36Conan #03: Sloní věž
    Věž slona je moje nejoblíbenější Conanovská povídka a její komiksová variace si nezadá s originálem. Yag-košha a jeho příběh, smrt v hlubinách karmínového srdce oživují vzpomínky na dětství. Skvělá kniha. Mrzí mě jen opravy v překladu.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš3.7.2019 22:05Conan #03: Sloní věž
    Četlo se mi to dobře a vcelku jsem dostal to, co jsem očekával. Akorát v Conanovi nevidím toho sedmnáctiletého mladíka, kterým by měl být. Je to prostě od narození chlapák :)
    Po přečtení Sloní věže jsem vytáhl staré comicsové legendy (první díl) pro porovnání obou příběhů a zjistil jsem, že už bych ty retro komiksy dneska nedokázal moc číst, ačkoliv svoje kouzlo taky měly. Ale stejně jako tenkrát, i tady se mi při scéně se sloníkem vybavil ten Space Jockey z Aliena.
  • cyboy
    cyboy mecenáš1.7.2019 15:23Conan #03: Sloní věž
    Bud mam jeste preconanovano z kolosalniho conana, nebo jsou i dva dily za sebou moc.
    60%

28114
Četl/a (67)
2scha, 3DD!3, AlmightyMates , Benny, Black Bro, yo, buscheer, calvin10, charvos, ComicsCZek, ConanVJ, Const.ex, cyboy, dajik, Darker, Darth Raelchi, Davispear , Denis1996, farnhajt, flipflop, foudy, Fox01, fuerto_gepa, Giskard, Hanussen, Himlik, invape, Jabba, James, james dixon, jh666, Kaaos, karl173, Kil-Khal, Killingjoke, lantan1, Loxin, maco, Mamut12, Matthew, Mercurio, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, namdnas, nejakdivne, Nexis, Ozymandias, Paja78, pechna, Poseidon1978, puolpm, raenius, rooty, roswelll, salamandr, schefik, tacmud, taidana, terrordemon, tomaseek, Valdaufinka, Wasps, Wiw, Yefery, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(122)
123peta, 2scha, A1akhai, adam.ra, AlmightyMates , arnecht, Beng.D, Benny, blackJag, bmc75, buscheer, calvin10, Caylen-Tor, charvos, ComicsCZek, ConanVJ, Const.ex, cyboy, Dali, Darker, Davispear , DEmnoG, Denis1996, Dinik, doophy, Erich, farnhajt, filemon, flipflop, Fox01, fuerto_gepa, Glumal, Goeger-Devil007, grinder, Grynca, Hanussen, Himlik, Honzin, hugosnowden, hyba1991, invape, Jabba, James, james dixon, jh666, jjjirik, Kapis, karl173, Kazumaki, kendor007, komiksák007, koudak89, Kouzelnik7, kubanec13, Lamahe, Lobok257, Loxin, Macek78, maco, Mamut12, Matio, Matthew, mcleek, Mercurio, michaldca, mikado, Mitak, moiqpiom, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, Nexis, Nyxxie, OldaB, Paja78, Paldini, pavel, pechna, perper, Poseidon1978, Premek, puolpm, raenius, rooty, roswelll, royan, Rumburaq, schefik, semi41, SHORTY, Sidi Santini, Skot, sleepless, Stlucius, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, terrordemon, TheoDread, timek, tomaseek, Tomasino79, Tomket.Tom, Tomzany, tulipstros, utresyby, Valdaufinka, Viking, vishnar, vranakx, Wasps, Wiw, worf, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd
Chce (16)
Benji, delsemela, DKoscik, DracoAn, dvoracekpetr1, Fida, gezic, gumidekmedvidek, Infarkt, Lojza, Maty48, MonsterGyre, Nightmare, Sole, Tarka Daal, vrazdinek
Shání (3)
Al0f0k, gezic, Nightmare