Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Středoškoláka Petera Parkera kousl radioaktivní pavouk. Získal obrovské schopnosti... ale také záhy zjistil, že s velkou mocí přichází i velká odpovědnost. Od té doby na sebe bere kostým Spider-Mana, aby ochraňoval slabší a bojoval se smrtelně nebezpečnými protivníky. Ale za maskou se stále ukrývá jen obyčejný mladík, který má stejné problémy jako každý druhý kluk jeho věku...

Obsahuje sešity série Marvel Adventures Spider-Man (Vol. 2) #13-14 (duben 2011 - květen 2011), #17-18 (srpen 2011 - září 2011)

Vyšlo jako druhý svazek edice "Můj první komiks" - Crew Kids.


Scénář
Paul Tobin
Art
Roberto Di Salvo, Matteo Lolli
Ink
Victor Olazaba, Terry Pallott
Barvy
Sotocolor, Chris Sotomayor (Sotocolor)
Obálka
Karl Kerschl, Serge Lapointe, Thomas Mason
Lettering
Tomáš Neubauer
Překlad
Jiří Pavlovský
Redakce
Filip Gotfrid, Jan Mazanec
Žánry
dětský, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-732-2 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
157 x 240 mm
Tisk
barevný
Váha
355 g
Stran
84
Cena
199 Kč
Originál
Marvel Adventures: Spider-Man (Marvel Comics, 2011)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš12.8.2022 07:05Spider-Man: Velká moc, velká odpovědnost
    Čo môže byť pre dieťa lepšie ako prvý komiks, ak nie komiks so Spider-Manom? Toto mal byť pôvodne darček pre malé dieťa, ale nakoniec to nedopadlo a komiks mi skysol doma. Je jasné, že sa v hodnotení naň nedajú aplikovať bežné recenzentské postupy pri komiksoch určených dospelému čitateľovi. Takže, čo napísať? Milo ma prekvapilo, že to vyzerá lepšie, než som čakal. CREW komiks do sveta vyslalo v tvrdej väzbe a na kvalitnom papieri. Čo sa príbehov týka, je to skôr poviedková zbierka s uzavretými koncami. Je to také, nuž, detské. Hravé, plné farieb, nedeje sa tu nič vážne, „len“ plno akcie a humoru. Pokúšal som sa vcítiť do kože povedzme 10-ročného chlapca a myslím si, že by sa za istých okolností mohol cítiť podobne, ako ja, keď mi ako malému rodičia v 90. rokoch kupovali Záhadného Spider-Mana od Semic Slovartu. Lenže kým ten (česť výnimkám) beh s časom plus-mínus relatívne vyhral a ešte i dnes sa jedná o skvelé, vzrušujúce, napínavé a dobre napísané (a nakreslené) príbehy, z nich niektoré dnes už patria medzi regulárnu klasiku, toto je jednorázová spotrebiteľská záležitosť, v ktorej Sandmana síce posadia za mreže, ale následne odtiaľ utečie a na otázku, ako sa mu to podarilo utiecť odpovie, že je Sandman, žiadne väzenie ho nezadrží. Aha, super, tak super brácho. Ak dané dieťa vie, kto je kto a o čo ide, asi si to užije, s nadšením tomu flákne 5* z 10, v škole o tom bude rozprávať celý týždeň a na meniny, narodeniny alebo pod stromček (ideálne všade) bude chcieť ďalší komiks. Ak to ale bude jeho skutočne prvý komiks v živote, pochybujem, že sa bude vedieť orientovať. Kresba sa sústredí samozrejme takisto na detského čitateľ, ale i ako štyridsiatnikovi sa mi páčila, podobný štýl sa k pánovi Pavúkovi proste hodí (až na jeden katastrofálny záber v okne, kde vyzerá ako keby mal nafúknutú hlavu). Hodnotenie z pohľadu dospelého čitateľa, pretože Spajdy v Anglicku stretávajúci dinosaurov je predsa len už príliš... príliš... no skrátka príliš. Ale ak máte k dispozícii malé dieťa a neviete, aký mu kúpiť darček, riskol by som to byť na vašom mieste.
  • Sv1hl1k
    prostě se sbírali komiksy z stejnojmeného časopisu
  • NextOne
    Komiks jsem si kupovat nechtěl, ale měl jsem to štěstí, že jsem ho vyhrál u Drackuly na FB. Určitě bych to nenazýval "Můj první komiks". Čekal bych nějaký úvod do světa Spider-mana, ale v komiksu jsou pouze příběhy pro nenáročné čtenáře (vek 15-), kteří toho nemají moc načteného. Na druhou stranu, ty příběhy nebyly zas až tak špatný. Není to nic, u čeho bych podřimoval, ale myslím si, že komiks z knihovny jentak v budoucnu nevytahnu :)
  • Blackthunder
    Asi jsem pořád duší děcko, ale mě se to líbilo.
    Ano, je to všechno moc rychle vyřešené, trochu naivní, a prosté, ale na druhou stranu i vtipné, příjemné, dobře nakreslené. Je to prostě jen taková jednohubka, která snad nemůže ani nikoho urazit. Jako děcko bych z toho byl nadšený. A vzhledem k tomu, že je to určeno pro děti, tak to svůj účel naprosto splňuje.
  • kaylin
    Kniha "Spider-Man: Velká moc, velká odpovědnost" je nekonzistentní a dle mého názoru jednoduše neplní to, co by měla plnit. Tohle by měl být "Můj první komiks", seznámení se se Spider-Manem v případě, že jste dítě a moc ho neznáte. Ale tohle kniha prostě není. Je to čtení pro děti, které budou znát Spider-Mana z televizního seriálu anebo třeba i z filmu. Navíc v titulu je "Velká moc, velká odpovědnost". Tohle základní spider-manovské heslo je tu zmíněno jen na začátku, jeho smysl je pouze v rychlosti odfláknut shrnutím toho, jak to bylo se vznikem Spider-Mana a tím, že Peter Parker si nejprve svou odpovědnost neuvědomoval. Pak už se jen jede na to, aby Peter prožíval příběhy, které budou zábavné, což asi jsou, a divné, což také bohužel jsou. Spider-Man je superhdina ze sousedství, ale v jednom příběhu se podívá do Anglie... Ne, tohle prostě nefunguje, podobně jako mi přišlo divné, když se ve filmu podíval do evropských velkoměst. Podstatu Spider-Mana příběhy v knize "Spider-Man: Velká moc, velká odpovědnost" prostě nezachycují a sem tam jsem z nich měl pocit, že Paul Tobin ani nezvládl zaměření na dětského čtenáře, že ty vtipy jsou místy spíše pro dospělejšího, který už má trochu načteno.
  • cyboy
    cyboy mecenáš1.7.2019 13:41Spider-Man: Velká moc, velká odpovědnost
    A toto je cislo 3 me ctvrtecni frustrace. Ve srovnani s Avengers tady alespon nejsou vtipy se sexualnim podtextem (nebo jsem si jich nevsimnul). Jinak to trpi uplne stejnymi neduhy - nic se nevysvetluje, postavy se objevuji bez predstaveni, chybi poznamkove bubliny (napr. Do soumraku jich ma mnoho) a mluvi se i o postavach, ktere se v deji vubec neobjevi, coz je asi bonus pro deti, aby si pripadaly jeste hloupejsi. O deji ani nema cenu mluvit.
    Urcite ne od 7 let, pokud teda nemaji nakoukano vse co jde a precteno x dalsich booku. Muj druhy a nejspis posledni Muj prvni komiks.
    40%