Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
SPIDER-MAN JE ZPÁTKY VE SVÉM PŘÁTELSKÉM SOUSEDSTVÍ!

Pavoučí zázrak se vrací zpátky do New Yorku, zpátky ke kořenům, k superhrdinským základům, aby se vypořádal s nebezpečími starými i novými. Kolem Spideyho se ale pomalu stahuje kruh... a jediný, kdo mu může pomoci vystopovat hrozbu přímo k jejímu zdroji, je Ironheart... tedy, pokud ho na chvíli přestane mlátit. Navíc se k Spider-Manovi v honbě za novou děsivou technologíí připojí jeho starý kámoš, Human Torch - a stopa zavede pavouka a živoucí zápalku až... k Wilsonu Fiskovi! A i když už Kingpin není vládcem podsvětí, pořád je silou, se kterou je nutné počítat. Plus: Co vůbec v těchhle dobách dělá J. Jonah Jameson? A jaké plány má ďábelský Vulture?

Obsahuje materiál z Free Comic Book Day 2017 (Secret Empire) (květen 2017) a sešity série Peter Parker: The Spectacular Spider-Man #1-6 (červen 2017 - listopad 2017)

Scénář
Chip Zdarsky
Art
Adam Kubert, Goran Parlov, Paulo Siqueira, Michael Walsh
Ink
Jay Leisten, Goran Parlov, Paulo Siqueira, Cam Smith (Smudge), Walden Wong
Barvy
Jordie Bellaire, Frank D'Armata, Nathan Fairbairn, Ian Herring
Obálka
Jordie Bellaire, Adam Kubert
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Jiří Pavlovský
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-733-9 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
430 g
Stran
160
Cena
349 Kč
Originál
Peter Parker: The Spectacular Spider-Man #01: Into The Twilight (Marvel Comics, 2017)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš26.9.2023 09:32Petr Parker Spectacular Spider-Man #01: Do soumraku
    CREW sa v r. 2019 pustila do vydávania dvoch nesmierne ukecaných pokusov o reštart dvojice mimoriadne populárnych marveláckych superhrdinov, ktorých slávu opätovne po istej dobe stagnácie nakopli úspešné filmové trháky, v ktorých ich stvárnili Tom Holland a Chris Hemsworth. Žiaľ, za mňa je jeden komiks priemernejší, než druhý. Nie je ukecanosť ako ukecanosť. Je to fakt otravne ukecané, čo je síce u Spajdyho bežná vec, ale tu je to proste len otravne ukecené, nie rozkošne ukecané. Ostatné postavy sú nezaujímavé, v deji je buď ťažké sa orientovať, alebo je plný klišé. Celé je to kruto zadýchané. Musím ale uznať, že Spider-Man: Do soumraku je na tom predsa len o čosi lepšie, ako Thor: Znovurozrozený, keďže Peter alias Spajdy sú moja obľúbená postava od detstva ešte z 9O. rokov a scenár je o 100% zrozumiteľnejší. Druhou stranou mince je, že tým pádom jednoduchý, priemerný, nudný a mdlý. Scenárista Chip Zdarsky sa snaží v hravých scénach (standup) a dlhých dialógoch (celkom milé poštuchovanie sa s Human Torchom, rozhovor s JJJ so šokujúcou koncovkou, hoc neverím, že by ho nespoznal na základe hlasu, stavby tela a odhalenej spodnej časti tváre) kráčať v stopách legendárneho Straczynského, ale proste na to nemá. Nie je to ono, tá snaha páčiť sa a kopírovať Straczynského bezprostrednosť príliš bije do očí. Asi by som o tom nehovoril ako o voľnom pokračovaní Rodinného podniku, v ktorom sa šokujúco ukázalo, že Spajdy možno má, možno nemá sestru Teresu, ale áno, isté dejové a postavové spojivá prítomné samozrejme sú.
  • faster86
    Ukecanost a vtipy jsou tu tak nějak akorát, to prostě ke spider-manovi patří. Pokud si Holland studoval nějakého Spider-mana z komiksu tak to byl rozhodně tenhle. Začátek a konec komiksu, kde se tak nějak nesuperhrdinuje je super, ale část se superhrdinkváním není dobrá (jít za Kingpinem kvůli to, že zásobuje hejsky nevysledovatelnýma telefonama, jako proč?) Zdarsky není Brubaker, ani Bendis takže vytvoření nového superhrdiny je fakt debilní. Jinak to, dalo by se říct, navazuje na Rodinný podnik, který ale asi číst nemusíte. Střídají se tu zajímavé i nudné pasáže, ale do dvojky pokud seženu za rozumný peníz asi půjdu.
  • martin28
    S řadou "Spectacular" jsem dosud zkušenost neměl a tak jsem k této knize přistupoval s menší nedůvěrou, zda mne to bude vůbec bavit...
    Po přečtení jsem plný pozitivních dojmů, natěšený na druhou knihu. Příběh je výborně načasován, děj pozvolna graduje k velkému finále. Rozhovor s Jonahem to celé podtrhuje. Skvělá volba Spideyho, CREW mi dělá radost.
  • Log 1 = 0
    Průměrná kresba, příběh dává celkem smysl, v tom ohledu, že celkem chápu, o co komu jde a proč dělá zrovna tohle (byť je to často "protože nedokážu sedět na zadku a chytám se stébel"). Ale je dost odbytý, skáče od místa k místu a většina zastávek je zpětně celkem zbytečná. A nevím, jestli mají být Spider-manovy hlášky vtipné (nejsou) nebo záměrně trapné (tak proč jsou v každé druhé bublině), ale štvaly mě opravdu dost. Co to zvedá o hodně nahoru je scéna, kde si Spider-man vyříkává nějaké věci s JJJamesonem, to je jedna ze scén, které si budu pamatovat. Ale na víc, než lepší podprůměr to nestačí.
  • MEGA
    Komiks zvládá skvěle modernizovat nejen Spider-mana, ale vlastně celý svět okolo něj. Největší síla a zároveň slabina jsou dialogy. Ty jsou totiž zvládnuty skvěle a postavy díky nim působí reálně, ale místy je jich prostě moc a tempo příběhu tak trpí. Výjimkou je poslední sešit, který je jeden dlouhý rozhovor, ale je nejlepší část komiksu. Kresba Adama Kuberta je dynamická a dodává akčním scénám ten správnej říz.
  • Cever
    Komiks mě hrozně bavil. První tři sešity byly skvělý a ještě ten poslední byl jak třešnička na dortu. Dialogy, akce, postavy to bylo zmáknutý na výbornou. Bohužel ve čtvrtým sešitě to dostalo takovej divnej spád a věci se začaly řešit hodně na rychlo. Hlášky byly pak fajn, ale rozhodně už nebavily tolik jak na začátku. Zápletka byla docela OK. Jinak komiks rozhodně pobavil a líbil se a rozhodně potěšil. Těším se na pokračování a jsem zvědavej kam se až příběh vyvine. Rozhodně doporučuji. Za mě 8,5/10
  • perak
    Poslední sešit byl fajn, ale jinak to až na občasné dobré hlášky bylo spíše nudně ukecané.
  • Blackthunder
    Tak tohle mě šíleně bavilo. Volné pokračování Rodinného podniku za mě tedy rozhodně předčil svého předchůdce. Děj má skvělý spát, vtipné dialogy, chvíle napětí, akci. No všechno, co byste k Spideymu patří. Poslední sešit s Jamesonem byl taky unikátní. Opravdu se těším na pokračování. Už je leden? :D
  • Lord Baltimore
    Občas je to zbytečně ukecaný za mě spíš tři a půl.
  • Spider-man
    Ten poslední sešit to fakt rozsekal, večeře s Jásajícím Jonahem? Co víc si přát.
  • Cinema Ranger
    Fajn komiks. Je skvělé, že tu Crew něco takového vydala. Kresba i scénář jsou zvládnuté na výbornou. Milé rád se někdy k tomuto komiksu vrátím. 80%
  • Blackhand47XD
    Slabší čtyři. Pavoukův příběh je po těch letech už krapet překombinovaný a ničím víceméně nepřekvapí. Poslední sešit s Jamesonem byl však fajn.
  • rewkon
    S prvním sešitem jsem měl chuť praštit pak se kvalita dalšími zlepšovala a poslední sešit si vybojoval čtvrtou hvězdu ten byl fakt skvělý a zachránil tento komiks od tří hvězd.
  • Liborius
    Velice příjemný, trochu přímočarý komiks, který umí pobavit. Nebojí se vrhnout do víru dění velké množství postav, naštěstí ale ne samoúčelně. Výsledkem je pak soudržné dílo, které nechá čtenáře těšit se na další díl. Více na Multiverzum.sk - http://multiverzum.sk/peter-parker-spectacular-spider-man-do-soumraku/
  • MrKulda
    Spider-Mana zbožňuju a je to můj nejoblíbenější hrdina už od dětství. Takže i přes to, jak velký fanoušek Spideyho jsem, tohle byl za mě slabý odvar. Celá kniha na mě spíš působila jako takové zorientování, jak to v aktuálním Marvel universu vypadá (ovšem narozdíl od takového DC Rebirthu, tady si dali tu práci s tím, abyste v tom neměli bordel), jinak je to ukecané, místy nudné, a do týdne si nevzpomenu, o čem to bylo.
    Velké ALE je ale poslední sešit, který byl prostě dokonalost sama, a za který bych samostatně napálil hned šest hvězdiček, jenže to je bohužel "jen" 1/6 celé knihy a kvůli tomu nebudu ignorovat, jak mě nudil onen zbytek.

    Nicméně, je to furt první číslo, nějaké ty světlé a zábavné momenty a aspekty to má, a taky je to jediná současná série, co u nás se Spider-Manem vychází, tudíž chci tomu dát ještě šanci.
  • mearez
    Komiksového Spider-mana nemám moc rád, ovšem pořád se s ním tak něják setkávám, tu v retru, tu v Avengers, tak jsem si řekl, že si ongoing sérii Spideyho vyzkouším. Kniha mě příjemně překvapila, ať už ostatními superhrdiny, Peterovou sestrou, novými postavami a i příběhem. Iron Heart si v našich luzích a hájích odbyla svojí premiéru, a na to, jak na ní všichni hejtí, se mi tady celkem líbila. Poslední sešit byl skvělej, pro mě, jakožto fanouška JJJ, to byl naprostej skvost. Ale komiks není dokonalý, protože (možný spoiler) informace ukryté v krevním řečišti? To fakt ne, to je slušná hovadinka i na mě.
    Ale jinak skvělá série, a budu rozhodně pokračovat dál. Za mě 4*.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš13.7.2019 18:12Petr Parker Spectacular Spider-Man #01: Do soumraku
    Slušná porce moderního mainstreamového superhrdinského komiksu. To co máme dostat, se nám dostalo a jsem spokojený. Příjemně to odsýpalo a kresba to vhodně dokreslovala. Narážky na Rodinný podnik jsou úsměvné, ale rozhodně bych to nevydával za pokračování a navíc mi to přijde i zbytečné. Tahle série si je schopna žít vlastním životem. Já se zkrátka bavil od začátku do konce. Víc takových spidermanovských komiksů.
  • SomeOne
    Je škoda, že to jako pokračování Rodinného podniku nepíše Mark Waid. Ovšem i přes to je scénář docela dobrý.
    Abyste tento komiks pochopili, nemusíte číst Rodinný podnik, ale pokud jste ho četli, máte malou výhodu v tom, že se nebudete trochu ztrácet v Petrově vysvětlování předchozích událostí.
    Kresba je povedená, jen je škoda, že u šestého sešitu došlo k malé změně v kresbě.
    Už se těším na pokračování.
  • erik
    Už som ani nedúfal, že si niekedy prečítam klasického zábavného Spider-Mana. A stalo sa! V Čechách nič lepšie s Petrom Parkerom nevyšlo už... ani neviem ako dlho. Super.
  • karl173
    Ano není to ten nejlepší Spider-man co jsem četl a minimálně zpočátku to trochu skřípe. Postupně se ovšem příběh celkem slušně rozjíždí a především přidává na svižnosti, akčnosti a plot twistech. Za mě příjemná jednohubka, která neurazí a nadchne zatím tak napůl. Slabší čtyři hvězdičky se slušným potenciálem.
  • cyboy
    Tohle je cislo 2 me ctvrtecni frustrace.
    Ve srovnani se Spider-Manem z rady "Muj prvni komiks" je to vlastne hodne podobne. Neskutecne zbytecne se v tom keca a jako pokracovani Rodinneho podniku je to obrovsky pokles v kvalite.
    60%
1532184
Četl/a (94)
353638, 66pepo66, adam, anka, Azik2586, BatmanGetEm, Benny, BIGheadd, Blackhand47XD, blackJag, Blackthunder, Bronn, calvin10, Cemino, Cever, chuckboris, Cinema Ranger, CoVseNerdit, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Doppelganger, dvory, faster86, fifas, Georgíno J., Hønzza, Harlequeen, hellblazer, Hokejový_Svaz, Ivan Kucera, jajsemviktor, japes, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Johny87, Kaaos, kallenved, karl173, kendor007, Keno, Knowho/Wullcann38, Lachvos, lacoste, lantan1, Lijem24, Lord Baltimore, Macek78, Madao, malylada, Mariomichal, Martin18, Matthew, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MP, Mr. Baboon, MrKulda, namdnas, Noci, noovakpetr, Osimchin, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, perak, petrSF, raenius, raimi, rewkon, roswelll, S313, Sagikkun, Schimi85cz, Spike, Tomski, trudoš, tukak, TZcomics, Unerr, Václav Mikula, vishnar, VskPrzk, VvV, Vyjebanec17, xflori01, YARYNN, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
(146)
353638, 66pepo66, 81splinter, adam, adam.ra, Alfi, Alfred, anka, Azik2586, Badgu.y1902, Beng.D, Benji, Benny, binnmode, Blackhand47XD, blackJag, Blackthunder, bmc75, bobo666_2005, Borg3po, calvin10, Caylen-Tor, Cemino, Cever, chuckboris, ConanVJ, CoVseNerdit, Craxx, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, Denis1996, DKoscik, Doppelganger, dvory, erik, Errov, faster86, fifas, Filip123, Fox01, GavlaDan, Georgíno J., Hønzza, Hokejový_Svaz, hugosnowden, invape, Ivan Kucera, jajsemviktor, Jáňa, JaroKakashi, Jay-jay, jerry67, jh666, Jimbeam90, Johny87, Kaaos, kallenved, karl173, kendor007, Keno, Knowho/Wullcann38, komiksák007, Krvavý Patejl, lacoste, Lenny, Lijem24, listr, Lobok257, Macek78, Madao, malylada, Mamut12, Mariomichal, Martin18, Marvin, Matthew, Maty48, MEGA, Mercurio, Mikei, mineralk, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mr. Baboon, Mr.Ward, MrKulda, Nightmare, Noci, noovakpetr, nx, Odal , Olesh, Osimchin, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, perper, petrSF, Poseidon1978, Premek, raenius, raimi, rewkon, Roiser, roswelll, royan, Rumburaq, S313, Sagikkun, saja, Saran, Schimi85cz, SHORTY, Sidi Santini, Skot, Spider-man, Spike, štěpin_8, suricattaontheway, Symbi, tacmud, The Genius, Tialster, Tiba, Tomasino79, Tomate, tomned, Tomski, trudoš, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, VvV, xflori01, xintax, xxSIMIxx, YARYNN, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
Chce (12)
Blacklarch, deadpool, DracoAn, filosh, gezic, James, LookAss, Norri, Radkos, Sebastian the wise, smazenapikantniskeble, Wiw
Shání (4)
Al0f0k, gezic, LookAss, Norri
Nabízí (1)
Ivan Kucera