Koupit
Přední česká autorka komiksů vytvořila tuto půvabnou knížku, ve které najdete pět klasických českých pohádek, a navíc ještě něco o jejich původu.

Komiksové zpracování přibližuje moderním, svižným a vysoce estetickým způsobem bohatost českých lidových pohádek. Jemný, srozumitelný, poetický styl Lucie Lomové, renomované ilustrátorky a autorky komiksů pro děti i dospělé zaručuje, že tyto pohádky úspěšně představí českou pohádkovou tradici.

Komiksy:
- Dlouhý, široký a bystrozraký
- Rozum a štěstí
- Dvojčata
- Obuchu, hýbej se!
- Otesánek

Scénář
Lucie Lomová
Art
Lucie Lomová
Obálka
Lucie Lomová, Zuzana Vojtová
Lettering
Luboš Vyskočil (KORŠACH)
Redakce
Zuzana Vojtová
Žánry
dětský
ISBN/ISSN
978-80-7252-803-5 (Práh)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
160 x 235 mm
Tisk
barevný
Váha
225 g
Stran
96
Cena
330 Kč
Varianty
Zlaté české pohádky (2. vydání) (2019)
Zlaté české pohádky (2008)
  • andre
    andre mecenáš25.11.2010 09:02Zlaté české pohádky
    Tak musím přehodnotit mé hodnocení. Začal jsem knihu číst s 2 letou dcerkou a najednou je scénář optimální, tak akorát na povídku před spanim. Z obrázků jsou jasné emoce, situce, nebo děj a text akorát dokresluje. Jsem nadšen.
  • flipflop
    flipflop6.5.2010 18:16Zlaté české pohádky
    Dětem i mě se to moc líbí. Skvělá práce. Bystrozraký, jakoby vypadl z oka tomu x-manovy (Skot se tuším jmenuje :)
  • andre
    andre mecenáš7.11.2008 10:50Zlaté české pohádky
    Největší a zásadní problém této knihy je scénář. Nebo lépe řečeno, potřeba vměstnat co nejvíc příběhů na co nejmenší počet stránek. Z jednotlivých pohádek zbyla pouhá kostra, ale bohužel ta voňavá omáčka, která dělá pohádku pohádkou zde naprosto chybí. A je to obroská škoda, neboť paní Lomová umí psát a věřím, že kdyby dostala větší prostor a více času, tak by byl výsledek úchvatný. Neboť po výtvarné stránce je kniha opravdu výtečná (což prozrazuje mé poměrně vysoké hodnocení, neboť scénáři bych dal tak 30% - a to stěží...). ... Kniha se špatně čte, ale krásně prohlíží:) ........... A díky mnoha jazykovým mutacím, věřím, že bude i finančně úspěšná, a že se díky tomu v budoucnu dočkáme i něčeho s propracovanějším scénářem.
332