Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Úspěšná komiksová série inspirovaná megavtipným animovaným seriálem Dana Harmona a Justina Roilanda pro [adult swim] Rick a Morty je tu ve své první sbírce!

Vrhněte se do víru dění se zvráceným géniem Rickem Sanchezem a jeho vyšinutým vnukem Mortym, kteří vyrážejí na šílená dobrodružství napříč vesmírem a časem. V křížové palbě se motá Rickova pubescentní vnučka Summer, stejně jako jeho dcera, veterinární chiruržka Beth. A samozřejmě taky jeho ubožácký zeť Jerry. Tato sbírka obsahuje prvních pět čísel jejich komiksové série včetně Wubba Lubby Dub Dub z Wall Streetu, Nemotorů a dalších, společně vtipnými minikomiksy, v nichž se předvede celá rodina.

Obsahuje sešity série Rick and Morty #1-5 (duben 2015 - srpen 2015)

Scénář
Zac Gorman
Art
CJ Cannon (CJ Cannon), Marc Ellerby
Ink
CJ Cannon (CJ Cannon), Marc Ellerby, Cat Farris
Barvy
Marc Ellerby, Ryan Hill
Obálka
CJ Cannon (CJ Cannon), Ryan Hill
Lettering
Tomáš Neubauer
Překlad
Darek Šmíd
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
humorný, parodie, satirický, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7449-724-7 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
352 g
Stran
128
Cena
299 Kč
Originál
Rick and Morty #01 (Oni Press, 2015)
  • faster86
    faster8631.5.2023 10:26Rick a Morty #01
    z těch seriálových komiksů (simpsonovi, futurama) to má asi největší seriálový feeling, takže oproti dříve zmíněným to jde považovat za částečne dostačující pro vyplnění mezer před novou sérii.
  • sedw
    sedw17.9.2021 23:05Rick a Morty #01
    Jsem velký fanoušek seriálu, ale komentáře níže mě od komiksu dlouho odrazovaly. Nakonec jsem si ale řekl, že s ohledem na pauzu mezi sériemi dám komiksu šanci a nelituji. Velmi jsem se bavil a i když kvalit seriálu nedosahuje, tak je to velmi příjemná oddechovka s příjemným humorem.
  • Azalin
    Azalin mecenáš12.7.2021 10:33Rick a Morty #01
    Koupil jsem (naštěstí za malý peníz jako přílohu Pevnosti), abych zjistil, jestli je to stejně debilní jako seriál. Ano, je to stejně debilní. Už je to v krbu. Spálený.
  • Daw8ID
    Daw8ID1.10.2020 19:52Rick a Morty #01
    Bohužel, první svazek mě vůbec neoslovil. Hned ze začátku člověka překvapí kresba, která se podobá spíš povedenějšímu fanartu, než oficiálnímu komiksu, zvlášť postava Beth vypadá dost podivně. Přitom u celostránkových kreseb, které jsou mezi kapitolami, je kresba zdařilejší. Komiks ani nijak zásadně nezachraňuje příběh, nic úžasného to není, nakonec mě asi nejvíc bavily bonusové kraťasy (samozřejmě nejvíc Dobrodružství alternativního vesmíru). Navzdory tomu, že se na zadní straně komiksu objevuje označení "Pouze pro dospělé čtenáře", v komiksu jsou sprostá slova cenzurována, kromě Děsivého Terryho, jehož specifické oslovení "děvko" zůstává. Když už jsem u jazykové stránky věci, musím zmínit, že místy mi překlad úplně neseděl, Morty často říká "vole", v jednu chvíli se objevuje několikrát po sobě zvláštní "jakože cože" a korunují to výrazy typu "semka" a "Rickovo věci." Jelikož jsem si koupit čtyři svazky na jednou, jsem zvědavý na čtení dalších dílů. Kreslíř se v dalších dílech sice nemění, ale autoři příběhů ano, tak se uvidí, za sebe ovšem první svazek doporučit nemohu a nevracel bych se k němu.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš12.1.2020 20:49Rick a Morty #01
    Seriál se mi líbí moc, komiks jsem dostal od bráchy (k narozkám nebo čemu), kterej je velkej fanoušek seriálu a paradoxně komiks asi nema...
    byl jsem mile prekvapen, čekal jsem šit a myslím, že komiks funguje sám o sobě a jsou to nové příběhy (které by klidně fungovaly i na obrazovce), zcela souhlasím s G.W.Bush a karl173...
    Až na to, že to seriálu sahá minimálně k tem kotníkům... A ke Karlovi bych dodal, že ucelený příběh tvoří sesit 1-4. Pátý je samostatný a pak jsou kraťasy. ;)
    Komiks je jiný medium a v tomhle případě přechod z tv vyšel hodně dobře, kupodivu i čeština byla v pohodě až na nějaký výrazy, u nichz jsem se vždycky pozastavil : "do prkvancic", "jakože cože?" A to "Ježíš...bla bla" je taky fajn :D
    Kresba je taková jeta, což je v těchto Anim seriálech běžných (americký táta, Griffinovi, Brickleberry, ale i ti simpsni a Futurama), prostě jednoduchá a v případě ricka a mortyhi ještě taková odflakla, ale jasná a přehledná, takže o kresbu tady prvoplánově nejde, jde o vtip, o příběh... A to se komiksu povedlo. 4.sesit je nejlepší... Bejt celá kniha ve stejném duchu, dám 5*, ale tohle je na 4*, nalákalo mě to na další knihy :)
  • Lawer de Sanctis
    Lawer de Sanctis5.1.2020 19:47Rick a Morty #01
    Vtipy dobrý, až mi přišlo, že ani překladatel se místy nedržel zpátky. Stylem to působí hodně podobné Simpsonovic komiksům. Jako fanoušek si nestěžuju, mohlo být hůř, mnohem hůř (třeba jako seriálový Zaklínač, ale to sem fakt nepatří).
  • MerkatTV
    MerkatTV4.1.2020 22:46Rick a Morty #01
    Som veľký fanúšik seriálu a preto ma napadlo, že si toto prečítam. Komiks je fajn ale má veľmi zlú kresbu a príbehy. Je to fajn ale na seriál to nemá. Ak máte ale radi Ricka a Mortyho kvôli Pickle Rick vtipom a Wubba Lubba Dub Dub hláškam tak si to užijete. Ak máte radi Ricka a Mortyho kvôli príbehu a originalite, tak si užijete asi iba krátke príbehy na konci.
    (Btw, čeština mi extrémne vadila čítať pri Rickovi a Mortym. Lepšie by to bolo asi po anglicky)
  • SomeOne
    SomeOne10.9.2019 18:39Rick a Morty #01
    Takže, o tomto titulu jsem věděl, že ho crwáci vydali, ale ani jsem neuvažoval o tom, že bych si to koupil. Jednoho dne jsem to spatřil v knihovně, tak jsem si to půjčil. A jsem HODNĚ, HODNĚ, HODNĚ rád, že jsem si to nekoupil. Seriál jsem neviděl, takže toto bylo moje první setkání s touto dvojicí. A musím říct, opravdu se to nepovedlo. Tak stupidní příběhy jsem snad nikdy nečetl, vůbec mě to nebavilo, vadilo mi, že na každé druhé stránce se objevil nějaký vulgární výraz (je dobře, že na této knížce je napsáno POUZE PRO DOSPĚLÉ ČTENÁŘE). A dokonce i ta kresba je fakt hnusná, trošičku mi připomíná kresbu Simpsonových, ale tam se mi aspoň trochu líbila, což u této knížky nemůžu říct.
    Když to shrnu, tak jsem na každé stránce docela dost trpěl a vůbec se mi to nelíbí.
    Druhý díl bych si přečetl pouze v případě, kdyby mi někdo za jeho přečtení nabízel alespoň několik stovek korun.
    Odpad
    0%
  • mearez
    mearez22.7.2019 09:02Rick a Morty #01
    Zde mám trošku dilema. Jsem fanoušek seriálu, ale od tohohle komiksu jsem asi čekal něco trošku jinýho. Knihu jsem si užil, občas jsem se i zasmál, ale vzhledem k tomu, že na komiksu nepravoval nikdo z originálních tvůrců, tak z toho strašně smrdí jen výplňovej komiks pro fanoušky, který nechtěj čekat dva roky na novou sérii. Taky kvalita příběhů byla dost podivná, něco bylo skvělý, něco ne. Komiks hodně působil, jako kdyby se chtěli autoři neúspěšně přiblížit šílenosti seriálu. Za mě pěkný 3*, k zahození to není, ale pokud máte rádi seriál, a čekáte tohle i od komiksu, nejspíš budete zklamaní.
  • Lobok257
    Lobok25730.6.2019 09:28Rick a Morty #01
    Jsem veliký fanda seriálu, ale přeci jenom má ten "průjem" větší grády, když je na obrazovce. Možná zbytečně velké očekávání z mé strany. Těším se na další díly, co tihle dva úchylové předvedou...

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.6.2019 09:41Rick a Morty #01
    Tak tady samozřejmě platí, že pokud jste vzdělanější a máte rádi sofistikovanější a inteligentnější humor plný totálních absurdit - a úplně nejlépe (téměř je to základní předpoklad, bohužel), jste-li nekritický fanoušek tohoto seriálu jako já -, mělo by se vám to líbit. Máte-li nakoukáno každý díl (#mamnakoukano), nemůže vás překvapit ani žádná postava, natož zápletka. Velmi pomůže také fakt, jste-li totální nerd. To sice úplně nejsem, ale i tak ten seriál miluju. Stejně jako moje oblíbená herečka Madison Ivy (neplést s Poison Ivy).

    Co však musím konstatovat je, že seriálu komiks nesahá ani po kotníky, je to dost slabý odvar a vtipné to je taky méně.

    Celkový dojem: 70%
  • MrKulda
    MrKulda26.6.2019 16:48Rick a Morty #01
    Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami.
    Jak mě první stránky dokázaly rozesmát, poslední už docela nudily.
    Kraťasy byly fajn.
    Rick a Morty je tak komiksem, který rozhodně stojí za to si koupit, pokud se vám líbí stejnojmenný seriál, ovšem ke své škodě se tak nějak zastaví v polovině. Je to velmi slušně odvedená práce, protože seriálové předloze vůbec nedělá žádnou ostudu a s klidem by se zdejší příběhy mohly objevit i na obrazovkách. I tak si ale počkám, co přinese druhá kniha, na kterou se těším, a doufám, že autoři se v ní trochu víc rozjedou.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš21.6.2019 20:55Rick a Morty #01
    Pro mě střed. Je to to klasické, co si představím pod pojmem franšíza či licence. Karl173 píše dobře, že se komiks tváří plnohodnotněji než u jiných adaptací / rozšíření nám známých seriálů - oproti takovým Simpsonovým či Futuramě asi jo. Nicméně, když si to v hlavě přeberu, není to prostě nic k čemu bych se vracel. Paradoxem je, že u seriálu ten problém nemám. Čím to je? Ne to co platí u seriálu, musí totiž automaticky platit u komiksu či jiné adaptace. Víc k tomu nemám - pro mě to prostě není. Je to dobrý, slušně napsaný, dobře namalovaný, jede to v duchu seriálu, ale dál prostě nic. Mám to asi jak cyboy, četl jsem dnes (taky v pátek) a už nevím o čem to bylo.
  • cyboy
    cyboy mecenáš19.6.2019 16:10Rick a Morty #01
    Za me teda zadna slava. Jednou jsem se pousmal, ale jinak je tam hrozne citit tlak na to, aby to bylo vtipne a to az tak, ze se to miji ucinkem. Cetl jsem v patek a uz prakticky nevim o cem to bylo.
    60%
  • karl173
    karl173 mecenáš19.6.2019 12:23Rick a Morty #01
    Výborný komiks co se týče rozšíření R&M světa do komiksu. V tomto ohledu nemám absolutně žádné výhrady a pro ty, kteří mají rádi tenhle skvělý seriál, mohu na 100% doporučit.
    Celá kniha je jako jedno velké dobrodružství, které se různě větví a rozvíjí, ale počkám si na druhý svazek, co se z toho vyklube. Ale zatím jsem v tomto ohledu víceméně spokojený.
    To samé se dá říct o kresbě, která působí občas trochu jednoduše, ale ve výsledku to vůbec nevadí, jelikož se na ní stále dobře kouká, je přehledná a drží ten správný styl, který je v seriálu.
    Jsem rád, že se zatím komiksový R&M tváří, že přinese zcela nové plnohodnotné příběhy a nebude se jen snažit vyždímat z lidí peníze skrze popularitu.
191842
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.7.2021 12:55Rick a Morty #01
    Azalin:
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.6.2019 11:27Rick a Morty #01
    Doppelganger: Já vím, že si ze mě děláš prdel, ale pobavilo. Cením! :-)
  • Doppelganger
    Doppelganger28.6.2019 11:03Rick a Morty #01
    GWB: To be fair, you have to have a very high IQ to understand Rick and Morty. The humour is extremely subtle, and without a solid grasp of theoretical physics most of the jokes will go over a typical viewer's head. There's also Rick's nihilistic outlook, which is deftly woven into his characterisation- his personal philosophy draws heavily from Narodnaya Volya literature, for instance. The fans understand this stuff; they have the intellectual capacity to truly appreciate the depths of these jokes, to realise that they're not just funny- they say something deep about LIFE. As a consequence people who dislike Rick & Morty truly ARE idiots- of course they wouldn't appreciate, for instance, the humour in Rick's existential catchphrase "Wubba Lubba Dub Dub," which itself is a cryptic reference to Turgenev's Russian epic Fathers and Sons. I'm smirking right now just imagining one of those addlepated simpletons scratching their heads in confusion as Dan Harmon's genius wit unfolds itself on their television screens. What fools.. how I pity them. 😂

    And yes, by the way, i DO have a Rick & Morty tattoo. And no, you cannot see it. It's for the ladies' eyes only- and even then they have to demonstrate that they're within 5 IQ points of my own (preferably lower) beforehand. Nothin personnel kid 😎
Četl/a (62)
AlmightyMates , Azalin, Benny, ben_bella, Blackthunder, calvin10, charvos, Cinema Ranger, Const.ex, Covenant, cyboy, dajik, Darker, Darth Raelchi, Daw8ID, Deniskka15, desto, Dezodoo, Draco nobilis, faster86, fifas, frantavasil, gezic, Giskard, Hawwwran, hellblazer, IndyP, James, jeanbaklajean, jindroush, kallenved, karl173, Keno, Kiko, Lawer de Sanctis, Librarian, Lijem24, Lobok257, Lord Baltimore, Mamut12, mearez, MerkatTV, michaldca, Mysak92, NecRoman, Olesh, onfr300, paulmuaddib, perak, Petr, PlayQuant, robertsedmik, Ruw, Sagikkun, sedw, Sir_Pete, start05, Suši, trudoš, tuzexchrist, yardaformi, YARYNN
(84)
AlmightyMates , bat62bum, beanek, Benny, blackJag, Blackthunder, calvin10, charvos, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, Daw8ID, desto, Dezodoo, faster86, fifas, frantavasil, gezic, gruno, Hawwwran, invape, James, jeanbaklajean, jendavondra, jindroush, kallenved, Karel Sec, Kareru, karl173, KarlosJB, Keno, Kiko, Krvavý Patejl, kucik, Lenny, Librarian, Lijem24, listr, Lobok257, Mamut12, Maty48, merhyx, MerkatTV, michaldca, misa, monty.cl, MP, Mysak92, NecRoman, Nightmare, OldaB, Olesh, onfr300, paulmuaddib, pavel, pechna, Petr, Piros0013, PlayQuant, Poseidon1978, robertsedmik, Ruw, Sagikkun, sedw, Sidi Santini, Skot, sleepless, songoku, start05, StressCZ, tacmud, Tomas024, tomned, Toren, Traum, tulipstros, tuzexchrist, VskPrzk, xintax, yardaformi, yogi, yojimbo, Zajo original, zdoog
Chce (2)
Blacklarch, burzum
Shání (1)
DegiCZ
Nabízí (3)
Daw8ID, Librarian, Tomas024