Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Druhý kolosální svazek příběhů známého barbara, které v České republice dosud nevyšly.

Kniha volně navazuje na příběhy z předchozího Kolosálního Conana.

Opět se jedná o adaptaci několika původních povídek Roberta E. Howarda, které byly podle jeho poznámek rozvedeny a vytvořily tak jeden velký, chronologicky propojený celek. A to vše pod dohledem Conan Properties, společnosti spravující odkaz R. E. Howarda.

Obsahuje sešity série Conan the Cimmerian #0 (červen 2008), #1-25 (červenec 2008 - listopad 2010)

Scénář
Timothy Truman, Benjamin Truman
Předloha
Robert Ervin Howard
Art
Richard Corben, Tomás Giorello, Joe Kubert, Paul Lee, Timothy Truman
Ink
Richard Corben, Tomás Giorello, Joe Kubert, Paul Lee, Timothy Truman
Barvy
Tell-A-Graphics, Inc., Joe Kubert, Dave Stewart, Timothy Truman, José Villarrubia
Obálka
Frank Frazetta
Lettering
Václav Dort, Tomáš Náprstek, Martin Trojan
Překlad
Jan Kantůrek, Alexandra Niklíčková
Redakce
Ondřej Černý, Barbara Doe (Warneke), Václav Dort, Jan Kantůrek, ml., Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
fantasy
ISBN/ISSN
978-80-88152-74-3 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
220 x 325 mm
Tisk
barevný
Váha
3686 g
Stran
640
Cena
2500 Kč
Originál
The Colossal Conan the Cimmerian (Dark Horse Comics, 2018)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.7.2020 19:00Kolosální Conan z Cimerie
    Je to někdy roztomile naivní, ale jinak je to fantasticky a zábavně napsané. A Corben je samozřejmě naprosto skvělej.

    Celkový dojem: 90%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.4.2020 07:21Kolosální Conan z Cimerie
    Naprosto spokojenej. Původně jsem to bral jako, když už to vychází, tak proč ne, pak to zas nebude, ale jsem opravdu moc rád, že to není jen sběratelská kolosálka. Sedl mi styl a švih s jakým jde příběh kupředu, jak pěkně "navazuje" na sérii Conan a propojuje to. Kresba mi vcelku sedla, jen mám výhrady vůči Corbenovi, který mi zde nesedí a k tomu ještě ve velkém formátu, je jak pěst na oko. Pár drobností mi nesedělo v příbězích celkově- občas to moc zavánělo antikou, takže jsem si říkal, jak to teda je, je to svět ještě před antikou, nebo je to v době starověkého Egypta, nebo je to teda ta dávná civilizace několik tisíc let před Egyptem? Pak i to názvosloví, šáh je podřízen královi, jsou tam rytíři, mají zbroje jak ve středověku, do toho ten hrabě Thespid, který vypadal jak nějaký minstrel než generál. To je snad poprvé co mi do Conana skočila taková rozpolcenost. Nicméně mi zde Conan přijde konečně zase conanovský a drsný, než jak tomu bylo v sérii Conan (kniha 4 a 5). Líbí se mi, že tato série pěkně zakomponovala lovecraftovské motivy, kterých nebylo mnoho a o to víc jsem si je užil. Navíc oproti minulé sérii, je tahle víc a lépe propojená, prostě jedná velká sága Conana z Cimerie. Co mě trošku v dobrém zarazilo, bylo jednak, že má série ještě pořád něco z Howarda a pak, že dva už vyšly v marvelovské mutaci u Netopejra (Comicsové legendy: Barbar Conan #5 tuším). Bylo srandovní si oba příběhy porovnat, co udělá nějakých 30 let rozdíl v tvůrčím procesu. Suma sumárum, naprostá spokojenost a 5 hvězd a když Conan, tak jednoznačně tímhle způsobem. Savage Sword je fajn série, ale už zestárla a nepropojenost a místy i ukecanost dělají z čtení někdy čtenářský oříšek a o sérii Conan the Barbarian ani nemluvím, to byl děs už tenkrát. Jsem rád, že mě Semic Slovart v mládí minul. Takhle jsem nepoznamenán a můžu si užít parádní moderní adaptace.
  • SNUFKIN
    SNUFKIN11.3.2020 22:15Kolosální Conan z Cimerie
    Mne tam jen silene vadi ta Corbenova kresba. Tohle v Conanovi fakt nema co delat, byt jde o historicke exkursy. Jinak fajn.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš5.3.2020 14:59Kolosální Conan z Cimerie
    Jak už někdo zmiňoval, chvilkami mám pocit, že tomu chybí určitá syrovost a zároveň naivita. Přesto je příběh kvalitní. Zpracování se nedá nic vytknout. Je to prostě obrovská nádhera a škoda, že jsem propásl první díl. Nicméně musím to zase napsat, ale tomu co tady bylo v 90´ od Semic Slovart se to nevyrovná. Jak kresbou, tak příběhy. Třeba jednou někdo sáhne i po těhle skvělých Conanech. PS: Když jsem tak projížděl obálky na konci knihy, chvilkami jsem měl pocit, že to kreslí někdo s mírnou retardací. Jsem v tom sám a nebo někomu taky některé obálky přišly vyloženě hnusné? :o) Ale jinak krásný počin...
  • 3DD!3
    3DD!310.11.2019 18:34Kolosální Conan z Cimerie
    Ne tak tlustý jak jsem čekal, o to lépe čitelný. Conan z Cimerie v ryze vojenské a akční poloze seká nepřátele na kusy. Vzpomínky na čtení Howardových povídek se vrací a kusy o dědovi od Richarda Corbena nádherně dotváří celek. Osobně mám raději přemýšlivější kusy jako byla Věž Slona nebo Bůh v míse, ale i tak si série drží vysokou kvalitu.
  • TonyT
    TonyT26.9.2019 10:57Kolosální Conan z Cimerie
    Zase trefa do černého, Conana jednoduše není nikdy dost. Příběhy fungují naprosto skvěle a dávají fanouškovi přesně to co chce a na nic víc si nehrají.
    Bohužel pro mě, kouzlo z mého prvního Kolosálního Conana se kterým jsem ve své době ani nepočítal jelikož to byl dárek, je nezapomenutelný.
    To ale nemění nic na tom, že i druhou knihu jsem si maximálně užil. Kresba je výborná akorát Richard Corben a jeho specifický styl, kterým kreslil odbočky s Connachtem, mě až tak úplně nesedí a nedá se tak srovnat s neuvěřitelnou kresbou Grega Rutha s první knihy, který měl na starosti Conanovo mladí.
    Ale to je čistě subjektivní pocit a na mé hodnocení to nemá vliv. Za mě maximální počet.
    PS: hodnotím jen příběh a kresbu, luxusní zpracování od CC je bonus a rozhodně jim patří dík za to, že takové knihy u nás vydávají.
  • rajot
    rajot26.7.2019 08:08Kolosální Conan z Cimerie
    Taky souhlas se cyboyem, rozhodně je lepší mezi jednotlivými příběhy dělat trochu pauzy, aby si to čtenář naplno užil. Na druhou stranu kvalita jednotlivých povídek mi přišla přeci jen vyváženější než v prvním KC, kde byly některý příběhy super a jiný o ničem (tuším kolem prostředku knihy), zde mi jejich úroveň přijde celkově o něco vyšší (třeba ty s Connachtem byly fakt top).
  • Olwen
    Olwen14.6.2019 19:31Kolosální Conan z Cimerie
    Souhlasím se Cyboy, 4*, ale vzhledem k luxusnímu zpracování 5*.
  • cyboy
    cyboy mecenáš14.6.2019 11:14Kolosální Conan z Cimerie
    Vsechny pribehy jsou dosti jednoduche, ale taky co cekat, je to Conan. Kvalita tech pribehu je celkem vyrovnana a i kdyz se slabsi kousky najdou, tak rozdil proti zbytku neni tak markantni. Na soubornem vydani se jasne ukazuje, ze Conan neni latka, ktera unese tak tolik stran v jedne knize, protoze pri cteni opakujicich se sablon a vypravevskych postupu se zhruba po polovine knihy dostavuje nuda a otupelost. Coz neni problem autora, ale spis ctenare. Nedoporucuju to cist najednou, ale udelat si mezi jednotlivymi pribehy par dni pauzu a to i presto, ze pribehy na sebe navazuji. Ja jsem to bohuzel precetl na jeden zatah a docela toho lituju, protoze v posledni tretine uz jsem z toho byl tak otupely, ze uz jsem se jen tesil az to budu mit za sebou.
    I pres svou zaverecnou ctenarskou frustraci se pokusim hodnotit objetivne.
    70%
27101
  • Karlito_69
    Karlito_6925.6.2019 10:32Kolosální Conan z Cimerie
    Třeba se jen překlikl předtím
  • Olwen
    Olwen21.6.2019 20:11Kolosální Conan z Cimerie
    DiscLose přehodnotil?
  • lantan1
    lantan121.6.2019 09:34Kolosální Conan z Cimerie
    Mohli si nějak sjednotit jak psát jméno kreslíře Tomá(a)se Giorella. S tím dlouhým a krátkým "a" to tam je tak napůl. Několikrát dokonce na jednom sešitu pracoval na kresbě s krátkým a obálku dělal s douhým :(
Četl/a (58)
3DD!3, AlmightyMates , autokineton, BadBoy, Benny, besikv, binnmode, ConanVJ, cyboy, dajik, Dalistar, Darth Raelchi, Davispear , duri, Erich, farnhajt, Final, Georgíno J., Hades, Himlik, house192, invape, James, jankie, kallenved, Khagrael, Kil-Khal, lacoste, lantan1, Light, maco, Matio, mgeralt, Milten, mineralk, Mrlah, NecRoman, oleav, Ozymandias, Paja78, Petrisko911 , Poseidon1978, raenius, rajot, robertsedmik, rooty, roswelll, RudyRod, schefik, Shake, SNUFKIN, the.kasztan, trudoš, Ukko, Walome, Wasps, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(177)
123peta, 2scha, 81splinter, Agiru, Alfi, Alfred, AlmightyMates , autokineton, Azbest, BadBoy, bananzluty, bboorreekk, Beng.D, Benny, ben_bella, besikv, binnmode, blackJag, bmc75, Bob, Borg3po, burzum, buscheer, calvin10, Caylen-Tor, cobe, ConanVJ, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dalistar, Davispear , Deckard, DEmnoG, disclose, doophy, duri, Erich, erik, farnhajt, fel68, felis, Fida, fifas, filemon, Filip123, Final, frantavasil, fubong, Georgíno J., Glumal, Goeger-Devil007, grinder, Hades, Hawwwran, herbert, herrman, Himlik, Honzin, Horstik, house192, hugosnowden, hypermlok, Idy, Infarkt, invape, James, james dixon, jankie, Jimbeam90, jjjirik, Joshua_T, kallenved, kapicka, Karel Sec, karl173, Karlito_69, Kazumaki, KdG, Knuckless, kubanec13, lacoste, Laik, Lamahe, lantan1, Light, listr, Lobok257, Lojza, Loxin, luky.kuky10, maara, maco, malylada, Mamut12, Matio, max brod, merhyx, mgeralt, mikado, MIKER65, Milten, mimo_provoz, mineralk, mirec, Mitak, monty.cl, moris.cz, MP, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, NecRoman, Nightmare, Noci, Norri, Olesh, Onkel 1928, Paja78, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, Petrisko911 , pk123x, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, rajot, Ricarderon, robertsedmik, rooty, roswelll, Rowan, RudyRod, Salien, Saran, schefik, Šedo, SHORTY, Sidi Santini, Skot, sleepless, SNUFKIN, Sole, spagr, StanleyHu, start05, suricattaontheway, syon, tacmud, terrordemon, the.kasztan, TheoDread, Till, Tomket.Tom, Tommar, Tony TwoDee, TonyT, trudoš, tulipstros, Ukko, utresyby, VasaX, vishnar, vranakx, Vrtule, Wasps, Wasseg10, willis, Wiruss, xintax, Yaromil, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (5)
ComicsCZek, delsemela, filosh, Maty48, Premek
Shání (1)
Al0f0k
Nabízí (1)
buscheer