Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Hemofilie je navzdory jejímu výskytu pro mnohé velká neznámá. Projeví se již v dětských letech. Díky dnešnímu stavu vědy, mohou děti žít téměř normální život. Nicméně mají omezení a jejich důvod a podobu je třeba vysvětlit. Hlavně dětem, které se mají třeba ve škole s takovými spolužáky setkávat. Aby nebyly hemofilické děti vyčleněny z kolektivu, vznikl tento komiks, který podává velmi zábavnou formou odpovědi na mnohé otázky. Co je to za nemoc, jak se musí děti chovat, kde se to může zvrtnout a jak probíhá léčba. Na tyto otázky odpovídají seriálem "Byl jednou jeden život" inspirované bytosti zvané Mikroni, žijící jako stráž přímo v těle postiženého. Jak je známo, je pro hemofiliky smrtelně nebezpečné i lehké zranění. Jedním takovým zraněním náš příběh začíná. A tím začíná i hra o čas malého Ondry... Zvládnou Mikroni svůj úkol včas? 

Série Medikomiks má za cíl sloužit jako informační manuál podaný zábavnou a názornou formou čtenářům o tom, co se právě děje, onemocní-li oni nebo někdo z jejich okolí těžkými nemocemi. Doví se rizika i přínosy různých druhů léčby a jaké jsou momentálně možnosti lékařské vědy.
Neprodejné, šířené firmou Roche za osvětovým účelem.


Scénář
Gabriela Kyselová
Art
Petr Kopl
Obálka
Petr Kopl
Lettering
Petr Kopl
Redakce
Petr Kopl
Žánry
naučný
ISBN/ISSN
Roche
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
75 g
Stran
20
  • cyboy
    cyboy mecenáš11.9.2019 23:18Medikomiks: Hemofilie
    Proste vzdelavaci komiks, ktery je nejspis primarne urceny samotnym detskym pacientum. Remeslne tomu neni co vytknout. Dejove zase neni o cem mluvit.
    Zajima me predevsim obsah a tam se proste o deji, resp. pribehu vubec neda mluvit, ale to take neni smyslem tohoto komiksu. Je otakza jestli to vubec patri na comicsdb.
    60%
4
  • Doppelganger
    Doppelganger15.5.2019 07:59Medikomiks: Hemofilie
    Design postav se až nápadně moc podobá postavám z Byl jednou jeden život...