Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Král Alvar - zraněn, zrazen a zanechán napospas smrti - přísahá, že získá zpět svůj trůn i vše, co mu po právu náleží. Se srdcem plným nezkrotné nenávisti vyrazí na cestu zkázy, připraven utopit svou touhu po pomstě v bouři krve a slz...

Legendární scenárista Alejandro Jodorowsky vypráví temný a násilný příběh o zradě, válce, zakázané lásce, svržených vládcích a milostných hrůzách, a Dongzi Liu dává svou nádhernou kresbou jeho vizím syrově reálnou podobu.

Obsahuje dvě původně samostatné alba (Sang Royal #01: Noces Sacrilèges, Sang Royal #02: Crime et châtiment) v jedné knize.

Scénář
Alejandro Jodorowsky
Art
Dongzi Liu
Barvy
Dongzi Liu
Obálka
Dongzi Liu
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
historický, válečný
ISBN/ISSN
978-80-7449-701-8 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
233 x 310 mm
Tisk
barevný
Váha
890 g
Stran
112
Cena
399 Kč
Originál
Sang Royal #01: Noces Sacrilèges, Sang Royal #02: Crime et châtiment (Glénat, 2010, 2011)
  • SickNail
    SickNail mecenáš14.1.2022 00:08Královská krev I.: Svatokrádežná svatba
    Je to zvrhlé, zvrátené, sexy, krvavé, hnusné, a veľmi pekne namaľované. Akurát tie mangovité ksichty mi veľmi nesadli.
  • tom173
    Klasická zápletka podle Jodorowskyho. Rodinná tragédie, zrada, spousta násilí. Postavy tady mají trochu jiný jazyk, takový poetický a celé to tak působí jako středověká balada. Bohužel to prostředí a kulisy mi přišly mi přišly takové tuctové, přitom ten námět je jako vystřižený z metabaronů. Na to jsou ale zdejší postavy moc ploché a vlastně mě po dobu čtení moc nezajímaly. Jodo se tady prostě držel při zemi a nepřišel tady s nějakou svojí myšlenkovou nastavbou jako právě v metabaronech nebo incalu. Vesmír a sci-fi mu za mě prostě sluší víc. Kresba je pěkná, ale moc uhlazená a k této knize se mi moc nehodí. Druhý díl si musím ještě rozmyslet.
  • Blackmoor
    Jsem rád že jsem na tohle narazil a až z toho jednoho dne bude seriál který poleze na paty GoT, budu rád že vím na co se připravit.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš10.10.2020 10:05Královská krev I.: Svatokrádežná svatba
    Červená knihovna jaksepatří.
  • ComicsCZek
    Královská Crew je snad nejjasněji zářící pochodeň uprostřed toho množství převážně balastu který mne neoslovuje a v nakladatelství Krev běžně vychází.
    Komiks se povedl snad ve všem. Silný scénář i nádherný vizuál a je z toho jedinečný zážitek. Jodorowsky mi přijde na vrcholu. Je to jeho skandální projev který ale tady funguje líp, než u jeho dalších "pohoršujících" děl jako Borgia nebo Papež ukrutný. Ty se mi také líbily, ale přesto někdy chtějí šokovat až křečovitě. Tady se to s kresbou doplňuje a je to perfektní.
  • perak
    V příběhu je využita většina tradičních Jodových atributů - násilí, krev, zvrácenné rodinné vztahy, sex, zrada, pomsta, nejednoznační hrdinové. Jen to duchovno chybí, ale za mne to je snad i dobře.
    Tím, že jde o již známá témata, která jsou tentokrát z důvodu rozsahu knihy méně rozvinutá, je příběh celekm předvídatelný a ne zcela originální. Přesto se čte dobře a díky krásné kresbě ve velké formátu se jedná o knihu, která určitě stojí za přečtení.
  • Multiverzum
    Temná epika, po akej nám srdce lační. Chybičky v príbehu zakrýva perfektná kresba – ak vám neprekážajú, pridajte si bod k hodnoteniu, ak čakáte dokonalosť, jeden bod možno sklamane ubudne.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/kralovska-krev-alejandro-jodorowsky-dongzi-liu/
  • oleav
    oleav mecenáš30.8.2019 18:42Královská krev I.: Svatokrádežná svatba
    Tohle mi nesedlo a musel jsem se nutit to dočíst. Jodorowsky se asi inspiroval u pejska a kočičky, jen místo dortu upekl "scénář". Před případnou koupí doporučuji přečíst.
  • Fimi
    Teda tohle mě celkem vzalo. Když už si člověk myslí, jak je Alvar kladná postava, tak se ukáže v tom nejtypičtějším Jodorowském stylu a najednou je tu každej sráč. Incest, brutalita, násilí, sex, vše tu je a do toho naprosto ohromující kresba....zde platí jedno pravidlo, které se potvrdí hned několikrát a sice, že na každou svini se vaří voda a že tu těch sviní je.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš10.8.2019 10:55Královská krev I.: Svatokrádežná svatba
    Není to tak silné a procítěné jako předešlé práce Jodorowského, nicméně jeho témata jsou pořád silná a v této knize možná i dvojnásob. Bohužel, když už člvoěk zná aspoň do určité míry díla našeho chilského mistra, už ho to tak nekopne do pozadí. Nicméně, jsem někdy i místy zuřil nad onou nespravedlností, co se děla lidem v příběhu, ale zase jsem si říkal, zda-li vlastně mám být naštvaný, protože se všechno dělo z podstaty přirozenosti. Takže zase jsme na bázi rozpolcenosti co se příběhu týče. On to asi ten Jodo umí v nás vzbuzdit. Dějově jsem čekal něco epičtějšího, komploty na politicko-historické bázi, ale zase jsme sklouzli do "Jodoversu". Není tomu ale na škodu, občas jsem si musel uvědomit, že být ten vládce nahoře není až tak jednoduché a zrada číhá na každém kroku. Je to na poměry knihy velmi emotivní a procítěné a dál se pak dostáváme ke kresbě, která to jen podtrhuje. Ta byla exkluzivní. Nečekal jsem, že mě to tak chytne. Fakt skvělé. Dávám nakonec 4 hvězdy, protože je vidět, že to bude za prvé pokračovat. Nejsme ani zdaleka u konce. A za druhé dávám 4, protože už je to přece jen jev, který se více či méně u Jodo opakuje. Občas si říkám, jestli nemá Jodo strach ze smrti, ztráty mužství apod, nebo je to možná naopak, že se bojí, aby tady nestrašil příliš dlouho. Hm... Buď jak buď je to pořád pecka, která je k tomu ještě úchvatně nakreslená.
  • Norri
    Chtěl jsem napsat, že i velký Jodo se nechal inspirovat Hrou o trůny, ale pak jsem si vzpomněl na Metabarony a uvědomil jsem si, že Jodo takovou inspiraci nepotřebuje. Když jsem se Královskou krev chystal číst, tak jsem se lehce obával, že to bude typický Alejandro a zase se ztratím v metafyzické a náboženské symbolice. Ale není to tak. Královská krev je poměrně přímočarý příběh plný zrady, nenávisti, pomstychtivosti, zvrácenosti, krutosti, touhy a bohužel také uspěchanosti a ukecanosti. Jako kdyby chtěl George R. R. Martin narvat celé Písně ledu a ohně do jedné jediné kapitoly. To co zpočátku vypadalo jako dobře rozjetá zápletka pro dlouhou ságu a nebo pro jeden krátký příběh s dobrou pointou, se změnilo v kulometnou palbu událostí a zvratů s nesmyslnou kadencí.Všechny důležité postavy jsou hrozní s*áči a normální čtenář nemá šanci se s kteroukoliv z nich identifikovat. Hlavní postava krále mění svoje přesvědčení a svůj charakter tak rychle, že čtenář tak rychle nestíhá ani mrkat. Celé by se to dalo ještě přežít, kdyby tam nebyly tak hrozně pitomé dialogy. Podprůměrný scénář lehce kompenzuje vynikající kresba, na kterou se sice pěkně dívá, ale ze které mám pocit, že ji chybí nějaká osobitost.
  • RaptoR
    RaptoR mecenáš23.7.2019 22:14Královská krev I.: Svatokrádežná svatba
    Královská krev není tím nejzářivějším klenotem, kterým se Alejandro Jodorowsky u nás blýsknul, rozhodně je to ale dílo zasluhující naší pozornost. Když se odkloníme od trochu zmatečného jednání hlavních postav, pořád nám zůstane parádní kresba v podání Dongziho Liu podporující celkově chmurný nádech, který příběh vyvolává.
    http://geekcave.cz/comics/recenze/kralovska-krev
  • mcleek
    Krásné, ale strašně brutální. Trochu klišé, trochu překvapivých zvratů a velký hajp na dokončení příběhu v druhém svazku.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš27.6.2019 17:08Královská krev I.: Svatokrádežná svatba
    Také komiksové Game Of Thrones, len je to celé asi ešte o úroveň zvrhlejšie. Scenár je síce trochu prekombinovaný, ale patrí aj tak k tomu lepšiemu, čo Jodo napísal a má to aj dobrú kresbu. K tomu si pripočítajte plusový bod za veľký formát komiksu a na svete je jeden z najlepších komiksov tohoto roku.
  • willis
    Je tady prakticky vše co použil Jodorowsky už v Borgii, jen přeneseno do jiného období s jinou kresbou.
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko3.6.2019 06:39Královská krev I.: Svatokrádežná svatba
    V nadsázce, se dá říct ´..takový, oddechový Jodo´ nic mě, vyloženě nepřekvapilo, ano těch prasáren, je na tak titěrný prostor, snad až přespříliš (!) na druhou stranu, nebudu tvrdit, že jsem si středověk, představoval jinak
  • Spacecore
    Jodorowsky mě nepřestává překvapovat :) Hezký koktejl jeho oblíbených témat (incest, kastrace, zohavení ..) a to vše krásně vystavěné.. A i když jsou jeho zápletky někdy přitažené za vlasy, tak to má svůj půvab a je to i v celku pohádkově uvěřitelné.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin26.5.2019 20:40Královská krev I.: Svatokrádežná svatba
    Tady pomlouvám Jodorowského, aby mi ihned následně naservíroval neuvěřitelnou pohádku, brutálně krvavou, zamotanou, drsnou a v neposlední řadě výborně nakreslenou a velezajímavě odvyprávěnou.

    Celkový dojem: 90%
  • kaylin
    Ale kniha "Královská krev: Svatokrádežná svatba" není místy až shakespearovsky dramatický scénář, ale je to i kresba. Alejandro Jodorowsky si vždycky uměl vybrat zajímavé kreslíře, a to nikoli nutně ze své domoviny, kterou je aktuálně Francie. To je i případ komiksu "Královská krev: Svatokrádežná svatba", který kreslil čínský tvůrce Dongzi Liu. na jednu stranu si budete říkat, že se Dongzi Liu hodně inspiroval u evropských komiksových tvůrců, je zde krásná tenoučká linka, ne nutně ostrá, jež je doplněna barvami, které nejsou jasné, spíše utlumené a podle všeho počítačové, což ale rozhodně ničemu nevadí. Pak se ale zaměříte na postavy a najednou máte pocit, že se Dongzi Liou hodně inspiroval i v japonské manze, a to jak designem krásných žen, tak i emotivností některých výrazů. Jodorowsky a Liu vytvořili zajímavou dvojici, jejímž výsledkem je dějově poměrně bohatý komiks, který zaujme zvraty, násilím, ale i specifickou kresbou.
  • karl173
    karl173 mecenáš25.5.2019 14:17Královská krev I.: Svatokrádežná svatba
    Můj první Jodo a dopadlo to velmi dobře. Jde vidět jak si Jodorowsky staví ten svůj příběh po svém a zbytečně se nezaobírá příliš detaily. Na jednu stranu je to dobře, skvěle díky tomu odsýpá děj a je zcela jasné, co se nám snaží autor říci. Na druhou stranu to ale může někdy působit trochu prvoplánově a že si s tím autor nedal tolik práce. Ať je to jak chce, já se ale u čtení velice bavil nejednou mě Jodorowsky šokoval. Zároveň se mi velmi líbila i kresba, která umí vyrazit dech a je velice dobře, že vychází takovémto formátu. Za mě tedy spokojenost.
  • louza
    Jodorowsky mile překvapil. Královská krev není historický komiks, ale jsou v něm králové a poddaní, není erotický, ale hodně se souloží, není to rubačka, ale hodně se zabíjí. Ale nic z toho není prvoplánové. Všechno to slouží k vyššímu cíli, kterým je alegorické teatrální drama v němž se Jodo úsměvně snaží přiblížit všemožným Shakespearům. A vcelku se mu to daří. Komu se líbila jeho pseudo tragidivadelnost v Metabaronech, tak si tohle užije. Výtvarné ztvárnění je skvělé, pokud kousnete špinavý středověk, kde i ten nejodpornější hrbatec v sobě skrývá půvab krasavce z obálky časopisu a i brutálně zmrzačení lidé vypadají elegantně a přitažlivě (a nebo jsem skrytý možná sadista). Práce s perspektivou je kažopádně perfektní a Liu dokazuje, že i přes jistou nepřiznanou mangoidnost své kresby, umí. Kniha, která je skvělá právě tím, jak je po všech stránkách přepálená. Technické zpracování knihy, stejně jako u Requiem, vede nad jakýmkoli MDEKem. Crew dokáže dělat fakt pěkný knížky když chce. Kéž by chtěla víc.
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš15.5.2019 09:29Královská krev I.: Svatokrádežná svatba
    Tak a já půjdu proti proudu, protože mi tenhle příběh přišel až neuvěřitelně hloupý. Napasovat na 100 stránek takovou spoustu klišé, to vážně vyžaduje umění psát, což Jodorowskému neupírám. Ale v tomhle příběhu snad není jediná postava, která není padla na hlavu. U některých dějových zvratů jsem si musel vážně ťukat na čelo a u některých rozhovorů postav už vyloženě smát. Trošku to zachraňuje kresba, líbilo se mi vyobrazení bitev z perspektivy, jakmile však dojde na detaily manganoidních tvářiček a dlouhé blond vlasy, věděl jsem, že tohle není nic pro mě... S mistrem Jodorowským jsem se hold doposud myšlenkově nepotkal, tak snad to napraví avizovaný western Bouncer od Arga. No a u Královské krve jsem vážně rád, že jsem to nekupoval, ale měl možnost si přečíst u kamaráda. U mě vážně nezabodovala :(
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš10.5.2019 20:36Královská krev I.: Svatokrádežná svatba
    Tragický příběh v zajímavě hybridní asijsko-evropské kresbě. Tragický je v tom, že se každá postava chová jako bezpáteřní parchant. Příběh se zase hodně zaměřuje na vztahy rodičů a jejich dětí; na jejich plození a osudové následky krutých činů. Konkrétnější raději nebudu.
  • Ricky Gervais
    Naprostá pecka! Navíc to mám od mistra podepsaný.
  • cyboy
    cyboy mecenáš10.5.2019 17:33Královská krev I.: Svatokrádežná svatba
    Konecne nam Jodo dava pribeh, ktery neni o vyvolenem, bozske bytosti apod. Alvaruv syn asi bude predurceny svrhnout sveho otce a pomstit matku, ale snad to zase nesklouzne do metafyziky. Kresba je uzasna.
    90%
28311331
Četl/a (97)
2Hitman3, adevr, AlmightyMates , Ash Pointak, Berry669, bidlo10, binnmode, blackJag, Blackmoor, Blockholm, Bronn, Bubákolog, Cabal, calvin10, Cinema Ranger, ComicsCZek, Covenant, cyboy, dajik, Dalamar, DanielT, Darker, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, Deckard, Draco nobilis, duri, farnhajt, fel68, Final, Finvarra, flipflop, Fox01, Garp, Georgíno J., Giskard, Glumal, gongon44, Honzin, house192, Hugin, IndyP, invape, J.Connor, Jabba, Jay-jay, Kaaos, kallenved, karl173, kaylin, Killingjoke, kinak, kubosos, Lachvos, lacoste, lantan1, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, Mercurio, monte walsh, MP, mstefl, namdnas, NecRoman, nocs, Norri, oleav, Ozymandias, Paja78, pechna, perak, Philologus, plema, Poseidon1978, RadimNemec, RaptoR, roswelll, S313, Scaleo1, Schirru, SickNail, slavik38, smazenapikantniskeble, Spacecore, start05, taidana, the.kasztan, tom173, tomaseek, trudoš, vankobra, Wasps, Yefery, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(152)
2Hitman3, 2scha, adevr, afri, Alfi, AlmightyMates , Ash Pointak, Azalin, Azbest, BadBoy, bboorreekk, Beng.D, Benji, Berry669, bidlo10, binnmode, blackJag, Blackmoor, bmc75, Bob, Bronn, Bubákolog, calvin10, Caylen-Tor, cobe, ComicsCZek, ConanVJ, CSE_AC/DC, cyboy, Dalamar, Dali, DanielT, Davidos402, Deckard, Dinik, disclose, Draco nobilis, duri, erik, farnhajt, fel68, Fimi, flipflop, Flowtek, Fox01, Georgíno J., Glumal, Goeger-Devil007, gongon44, Hawwwran, herrman, Honzin, house192, Hugin, hugosnowden, hypermlok, illy, IndyP, invape, J.Connor, Jabba, james dixon, Jay-jay, Kaaos, kallenved, kapicka, karl173, KarlosJB, kaylin, Kazumaki, KdG, Knuckless, Kouzelnik7, krvinka56, kubosos, lacoste, Lenny, listr, Lookass33, LuckyLjuk, maara, Mamut12, Mariohurbanek, mcleek, Mercurio, merhyx, Mitak, moris.cz, MP, MP81, mstefl, NecRoman, Norri, o2t2, OldaB, Olesh, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, Philologus, plema, Poseidon1978, Premek, puolpm, Radek Blacksad, RadimNemec, RaptoR, roswelll, sabca.0207, Saran, Scaleo1, Schirru, Šedo, sercial, Skot, slavik38, slothest, smazenapikantniskeble, songoku, Stara.kryta, start05, Stlucius, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, Tarka Daal, the.kasztan, Tialster, timek, tomaseek, Tomasino79, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, vankobra, Velkej šéf, Viking, vranakx, Wasps, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (21)
arnecht, Badgu.y1902, barthez, besikv, Blacklarch, burzum, delsemela, filosh, Goldfinch, Infarkt, James, Kamoš, Mighty_Morphine, MonsterGyre, monty.cl, Nightmare, Odal , Raido26, skepsi, sleepless, Thorug
Shání (3)
arnecht, Černá Krysa, Nightmare