Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Píše se rok 1602. Blíží se konec vlády královny Alžběty, Anglii sužují podivné bouře a zemí se šíří zkazky o mocných, nelidských bytostech. Podivně známí hrdinové a lotři, včetně Nicka Furyho, Spider-Mana, X-Menů a Dr. Dooma, se po celé Evropě zaplétají do sítě intrik a zrady. Do pohybu se dávají události, které by mohly znamenat konec světa.

Obsahuje sešity série Marvel 1602 #1-8

Scénář
Neil Gaiman
Kresba
Andy Kubert
Ink
Andy Kubert
Lettering
Jakub D. Kočí
Barvy
Richard Isanove
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid, Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Obálka
Scott McKowen
Žánry
akční, historický, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-689-9 (Crew)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
876 g
Stran
248
Cena
589 Kč
Originál
Marvel 1602 (Marvel Comics, 2003)
Varianty
Marvel 1602 (2019)
Ultimátní komiksový komplet #027: 1602 (2014)
  • trudoš
    Skvělá kresba a nápaditý svět, jen v rámci zápletky a s ohledem na jméno tvůrce jsem čekal o trochu víc. Přesto vlastně příběhu nemám co vytknout – tohle není pokus o dekonstrukci superhrdinského žánru, ale Marvel, který využívá obligátní kličky „co by kdyby“. A vzhledem k tomu, že kormidla se ujal Neil Gaiman, má 1602 pochopitelně jeho příznačnou poetiku, aniž by však byla nějak narušena charakteristická stylizace běžné produkce Domu nápadů. I když hrozba hroutících se světů a Captain America putující napříč časem mi přišly z hodně laciného kraje. Vyvažují to však různé fanouškovské detaily, jako třeba oddalování pavoučího kousnutí mladého Parkera, nebo Murdockovy hlášky. Právě tyhle cílené odkazy a zábavné hrátky mě na vyprávění bavily nejvíc, nemluvě o různorodosti středověkého zázemí oblíbených hrdinů a jejich nevšedně častý způsob umírání. Vůbec by mi nevadilo, kdyby série pokračovala dál, třebaže se obávám, že prvních osm sešitů předvedlo s největší pravděpodobností to nejlepší.
  • Skot
    Skot mecenáš7.2. 15:02Marvel 1602
    Chvályhodná snaha udělat ze superhrdinů složitější a komplikovanější postavy v gaimanovském stylu. Graficky perfektně zpracováno, především vázané vydání s přebalem. Kubertova kresba je standardní , líbivá ale místy dohromady s černými rámečky lehce nepřehledná. Scénář na Gaimana trochu předvídatelný , s obvyklými rekvizitami, zlých inkvizotorů a šlechticů, závěrečné vyvrcholení lehce odbyté , ale možná to není úplně jeho vina, jak se píše v doslovu , příběh byl krácen a některé postavy a dějové linie vypuštěny. Je-li to pravda, je to velká škoda, příběh mohl být košatější a ještě lepší . Je to nadprůměrný komiks , ale určitě ne ten nejlepší , zvláště pokud se týká scénaristy.
  • MEGA
    Naprostá pecka. Gaiman zde v osmi sešitech vytváří rozsáhlý svět s pestrými charaktery ne tak odlišnými od originálu. Komiks mě chytl a nepustil a já si užíval každé chytré pomrknutí na čtenáře a každý zvrat. Příběh se točí kolem snad tuctu postav, ale nikdy jsem se v nich neztrácel a na konci měla každá nějakou roli. A po vizuální stránce taky vše šlape na jedničku. Kresba je plná energie a každá stránka nabízí něco nového. Barvy to pak celé dovedou k dokonalosti. Tady není co vytknout. Jeden z nejoriginálnějších komiksů co se Marvelu týče!
  • tom173
    tom17318.7.2020 16:50Marvel 1602
    Tady nejde hodnotit jinak než pěti hvězdičkami. Gaiman vnesl do vesmíru Marvelu svěží vítr a jeho geniální scénář doplňuje krásná Kubertova kresba která k tomu skvěle sedí (coloring Isanova je kapitola sama o sobě - nádherná hra se světlem). Vydání navíc doplňují naprosto luxusní bonusy jako první kapitola scénáře, skicy nebo Gaimanův epilog.
  • PKD
    PKD18.5.2020 09:43Marvel 1602
    Promakaná záležitost. To bezesporu. Tak, je to Gaiman...jasný?! Posl. 2 čísla, docela depka a i když je SF prvek, který se snaží za každou cenu vysvětliti, přítomnost jisté postavy a což mi v tomto comicsu příjde poněkud rušivé (byť zároveň fascinující) pro mě, nadbytečný, je to na plný počet. Vyzdvihnul bych po dlouhé době, coloring a totálně kulervoucí obálky. Nejraději bych takto dal celý book. Rozepisovati, jak jsou totálně kulervoucí X-meni aj., považuji za nošení Marvelu do lesa,haha. A ano, stejně jako mnozí ctění čtenářové:) nejsem odvařen z toho, že tam sice máme Petera, ale Spider man, chybí. Proto je docela šílená ouplně posl. stránka. To jsem se ironicky uchechtnul. Nechci spoilerovati. A docela pochybuji, že crew (nebo někdo jiný) tu 5dílnou spin offovku, vydá. Takže zbývá originál. Já se na to chystám co nejdříve, dokud mám tuto knihu, v čerstvé paměti. Rozhodně doporučuji všem. Ať vám tam ten Pavoučnatec chyběl, či ne. P.s. stejně si myslím, že 233 str. čistého comicsu je na takovýto příběhový rozsah, málo. Klidně bych si dokázal představiti přes 300str. jako např. u Watchmen. Sám autor také potvrzuje v doslovu, že musel vyhoditi spoustu věcí, čemuž v poho, věřím.
  • perak
    perak1.11.2019 21:33Marvel 1602
    Zasazení superhrdinů do reálií konce alžbětinské doby se mi líbilo hodně. Využití charakteristických rysů jednotlivých postav se někde povedlo hodně (např. Fury, Daredevil), někde moc využito nebylo (především Spiderman), někde bylo celkem překvapivé (Cap - ale nakonec mi přišlo jeho pojetí výborné). Kdyby ale bylo na mé volbě, tak bych příběh nepropojoval s naší dobou. Každopádně se jedná o originální vyprávění se skvělou kresbou, kdy rytinový styl jednotlivých obálek navozuje tehdejší dobu. Za mne spokojenost.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.8.2019 15:14Marvel 1602
    Tak jsem si to teda znovu přečetl a co dodat. Je to pořád skvělé a nestárne to. Navíc ten formát a HC vysloveně ladí. Až na bílou barvu vazby, nemám rád bílé obaly, díky za přebal, který normálně nesnáším, ale tohle vše mi můj názor nezmění. Ta kniha je prostě skvost a je velmi dobré si dělat soukromé bádání mezi tím co už je a co už není fabulace či pastiche. Nemám co dodat. Vše drží pohromadě a kresba je víc než skvělá. Doufám, že Crew vydá další díly.
  • Liborius
    Liborius29.5.2019 16:23Marvel 1602
    Gaiman je zkrátka velikán, 1602 parádní pojetí komiksu tak trochu jinak, víc na Multiverzum.sk - http://multiverzum.sk/neil-gaiman-1602/
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.5.2019 19:29Marvel 1602
    No jistě. Dejte marvelovský svět velmistrovi a hle, skutečně z toho ukoval cosi velmi čitelného.

    Celkový dojem: 80%
  • max brod
    max brod29.4.2019 10:41Marvel 1602
    Mám radost z tohoto vydání, protože UKK nemusím - poměr cena výkon mě moc nezajímá, mám rád plnotučné vydání v pevné vazbě s pěknou obálkou a bonusy. Parádní příběh i kresba, hvězda dolů za lettering - někdy to vypadalo, že tam ta slova jen tak napadala...
  • Hannibal
    Hannibal20.4.2019 13:41Marvel 1602
    Konečně tenhle legendární komiks vyšel v důstojném vydání :)
  • Matio
    Matio14.4.2019 20:32Marvel 1602
    Jsem moc rád, že se do toho Crew pustila. Původní UKK vyprodané, na bazaru za palbu. Obdobně Old man Logan. Takže Crwi velký dík. Každopádně 1602 považuji za velmi neotřelé dílo, které má výtečný příběh a lepší kresbu.
  • Blackhand47XD
    Zajímavý příběh, který nám ukazuje, jak by vypadali naši oblíbení hrdinové, kdyby žili na počátku sedmnáctého století. Magie, inkvizice a kolonie? Sem s tím!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.3.2018 22:18Ultimátní komiksový komplet #027: 1602
    Bomba! Tak nečekané a neočekávané. To je jako komiks? To snad ne... Ale jo, je to komiks. Ale jak je to možné a v Alžbětinské renesanci a přitom se ctí dobové reálie. Kresba, bezkonkurenční a ty rytinové obálky jsou prostě uměleckým skvostem. Příběh jako takový je fakt víc než zajímavý. Takový detektivně-mystický příběh. Něco jako, známe ty reálie a náš svět a najednou se nám dostane do rukou, že třeba celou tu dobu po boku nás žijí nějaké bytosti ne zcela běžné a ordinérní. Opravdu dobře podané a vyvážené. Tohle je opus moderní doby.
  • sedw
    Výborná záležitost, jak je od Gaimana zvykem. Velmi originální pojetí superhrdinského komiksu s napínavým a hlavně uzavřeným příběhem. Kresba výborná.
  • autokineton
    Vynikající záležitost. Gaimanovi se zdařilo zachovat ducha Marveláckých komiksů, ale zároveň ho posunout jinam s důrazem na psychologickou rovinu, kdy se můžeme mnohem lépe seznámit s pohnutkami a charakterem jednotlivých hrdinů. Nápad s "přesunem hrdinů" do minulosti je také velmi zajímavý, nemluvě o vynikající výtvarné složce a perfektních obálkách. Pro mě rozhodně komiks roku 2014 a doufám, že se dočkáme třeba od BB druhého českého vydání, když UKK je rozebráno.
  • J.Connor
    Zprvu mi to přišlo jen jako Gaimanova samoúčelná exhibice, koho všeho dokáže narvat do historického kostýmu a reálií, ale vše se ukázalo jen jako nutná představovačka pro epické události nadcházející. Sice je to v podstatě klasická marvelovka, ale je úžasné, že někdo i po těch letech dovedl přijít s originálními a funkčnímu kulisami a zároveň vytvořit slušný oslí můstek se "současností". Krásný tribute, i díky kresbě.
  • Fry
    "Ultimátní komiksový komplet #027: 1602" - Máme tady další komorně laděný komiks, který je až přespříliš typický Gaimanovému stylu vyprávění. Přesto to není hlavní dějová linie, ale postavy, které z 1602 dělají svým způsobem fascinující dílo. Postavy, bez kterých by tento příběh byl stěží poloviční, postavy, nám tak známé, že v jiném kabátu nám připadají až příliš neznámé. O tom, na koho si vlastně myslí Angel z X-Menů, kde se skrývají členové Fantastic Four, nebo jak to vlastně skutečně bylo se Španělskou inkvizicí, o tom pro mě bude příběh 1602. Ne tou dlouhou a nesmyslnou výpravou za záchranu paralelního světa ... Za mě 4*!
  • Fimi
    Co říct, Neil Gaiman v Marvelu, k tomu ta skvělá kresba, napínavý a promakaný příběh. Prostě paráda, jeden z nejlepších UKK
  • Gustik5
    Jedna z absolutních pecek UKK. Gaimanovi se podařilo vzít počátek marvelovského univerza a přesunout ho do počátků novověku. A to prosím tak mistrně, že postavy z dobových kulis nevystupují, ale splývají s nimi, a vy tak od začátku budete zmateni. Autor si s čtenáři pohrává a některé hrdiny odhalí až v půli, či dokonce na úplném konci, což se mi líbilo, ale někdy mne to i celkem štvalo (třeba neustálé odkládání zrodu Spidermana :) ). Celkově se jedná o velmi originální komiks, který výrazně vybočuje z mainstreamu.
  • mAGiic
    Vcelku originální námět na komiks + zajímavé pojetí marvelovského universa. Scénář Neila Gaimana je určitě hlavním kladem této moderní klasiky. Ale k úplné dokonalosti mi tam přeci jen něco málo chybělo. 4*
  • S4TW
    A máme tady další zabijácké duo, tentokrát Kuberta a Gaimana. Kresba je vážně fascinující a úplně dokonala podtrhuje dobu, ve které se nachází naši hrdinové. Úžasná práce s tužkou, krásné barvy, zajímavě zvládnuté postavy, jednoduše paráda. Sic je kresba netradiční, tak rozhodně patří mezi ty top, ovšem nejsem si jistý, jestli by takhle fungovala u nějakého standardního díla z dnešní doby, ale na toto dílo se hodí absolutně dokonala (stejně tak fungovala u Zrození). No a příběh Neila Gaimana vůbec, ale vůbec nezaostává. Už jen ten nápad je úžasný, já osobně miluji historii a zakomponovat do viktoriánské doby hrdiny a zároveň z toho neudělat frašku, to chce pořádný kus talentu a solidní nápad. A kdo jiný než Gaiman by to mohl zvládnout? Rozhodně se nejedná o nějakou jednoduchou mlátičku, postavenou na akčních scénách, naopak se dílo nese v duchu méně bitek, ale za to více zajímavého vyprávění, překvapivých momentů a skvělých nápadů. Je tam několik příběhových linek, které všechny směřují k velkému finále a rozmotání, které se jednoduše také povedlo. Autor se snaží pracovat se čtenáři a proto jim dává určité nápovědy, díky kterým mohou předpovídat určité okamžiky či odhadovat charaktery postav, za to patří další plus. Postavy jsou velmi dobře zvládnuty (vyzdvihl bych především Magneta a Furyho), drží si své základní charakteristické znaky a přes to jsou napsány s určitými originálními prvky. Příběh má hlavu a patu, postavy jsou zajímavé, dialogy i monology také fungují, kresba parádní a výstižná a dokonce i obálky jsou vynikající. Od toho dílu UKK jsem čekal opravdu hodně a má očekávání byla absolutně naplněna a já jsem spokojen, rozhodně se k tomuto počinu jednou či víckrát vrátím.
  • filemon
    Za mě bohužel nuda. Úplně vidím chudáka Gaimana, jak sedí nad celou tou partou plochých marvelovských hrdinů a snaží se je upíchnout do příběhu. Ten je pak ve výsledku uspěchaný, předvídatelný a místy nudný.
  • louza
    Gaiman je buď autor velmi velkých děl, nebo velkých...ehm velmi malých děl. Velkou velmi malou knihu si pro Marvel vybral v podobě totálně špatných Věčných, takže to symetricky vyvážil absolutní peckou, kde nabízí zcela nový pohled na historii vydavatelství a jeho kmenové hrdiny. Jde o dlouhý a celkem zábavný příběh, kde autor čtenáři nabízí relativní klišé o osvobození světa v roce 1602 v podání různých více či méně zjevných koní z Marvelovské stáje. Někteří hrdinové si dokáží zachovat svoji původní tvář, někteří svojí zábavnou karikaturou baví čtenáře víc než svými originálními hrdinskými pózami. Příběh je ale, jak sám Gaiman upozorňuje, naprosto férový a do nejmenších detailů logicky promyšlený a funkční. Jde o ukázkový etalon ke všem pochybným What If sériím, který je mohutně podpořen naprosto výtečnou kresbou Andyho Kuberta a neméně zanedbatelnými barvami. Výborná věc. Uzavřený příběh, který by si zasloužil honosnější vydání, než je to v pofidérní řadě černých kronik českého Marvelu, kde patří k tomu nejlepšímu co se v ní urodilo.
  • jh666
    1602 jsem očekával s notnou dávkou zvědavosti. Přece jen to napsal Gaiman a navíc idea superhrdinů v 17. stol. byla pro mě hodně zajímavá. Komiks samotný byl nakonec dost jiný, než jak jsem si ho představoval, ale jedině v pozitivním smyslu. Pravdou je, že to byla o něco náročnější kresba a prokousával jsem se jí dva dny. To ale asi způsobil fakt, že jsem si opradu vychutnával kresbu Andyho Kuberta. Nakonec jsem opravdu nadmíru spokojený. 100 %
  • J.T.honza
    Zajímavý nápad, krásné obálky a pro mě často problémová kresba. Po přečtení už chápu, že byl nejspíš autorův záměr, abychom se nevyznali v postavách a podle kresby je nedokázali snadno identifikovat, ale myslím, že v tomhle případě to bylo spíš na škodu, protože to dost mátlo. Často jsem ani nevěděl nejen jméno postavy, ale ani kdo je to vlastně na obrázku. To mi přijde jako problém.

    Děj byl poměrně originální, zajímavě se rozvíjející, ale zároveň postrádal postavu, do níž by se mohl čtenář vžít a prožívat celou událost jejím pohledem. Tohle "vzdálenější pozorování" mi vždycky přijde trochu odtažité a sráží to dojem. Závěr byl takový nijaký.

    Celkově: kdybych za to dal 1200 na Aukru, asi bych teď byl naštvaný. Ale když se mi to povedlo sehnat za dvě stovky, tak si to můžu shrnout jako fajné, originální čtení z doby, kterou nemám rád, ale která je pro mě tady snesitelná.
  • Xeelee
  • Kabukiman
    Chvilkama se mi pletly postavy a motal jsem se v ději, jinak velmi solidní komiks s novým pohledem na marvelovské superhrdiny.
  • Schramm
    1602 je neskutečný klenot. Už jen za tohle jsem rád, že UKK vychází ať si kritici říkají co chtějí. Tohle je komiksová perla!
  • luky.kuky10
    Skvely pribeh. Napad soupnout zname hrdiny 400 let do minulosti mohl vyjit jako velky pru..r nebo velke dilo. Nastesti toto je ten druhy pripad.
  • koudy
    Příběh výborný, docela dlouho jsem nevěděl co se bude dít i když ke konci to jde už odhadnout.
    Je dobré trošku znát historii, (ne, že se to stalo v ten a ten den, ale spíše souvislosti) protože se pak budete bavit a chápat příběh ještě o trošku lépe.
    Mě by se ještě hodilo znát trošku více pláštíkáře, většinou jsem se chytal, ale občas jsem si musel najít nějakou věc u které jsem si nebyl jistý, nebo mi došlo o koho se jedná až po pár stránkách.

    Chtěl jsem to alespoň trošku pomluvit, najít si na tom něco, co se mi nezdálo, aby mě tu někdo nenařkl že žeru Gaimana. (ne že by si to nezasloužil a ano, žeru ho :) )
    Raději bych byl za 1802, protože steampunkově laděné by se mi to líbilo víc, ale to je jediné co bych MOHL vytknout, jenže to bych zas nemohl půlku příběhu přemýšlet nad tím, kdo je sakra ten velkej skandinávskej indián (ano, já vím že to bylo jasný hned od začátku, jen mi vrtá hlavou to jméno) :)

    Kresba dokresluje příběh takovým nádherně ponurým způsobem, že si musím ještě jednou zaplakat, že to není o těch 200 let déle, protože kdyby "Magneto" roztrhal útočící tripod, tak bych musel dát asi i 6. hvězdu :)
  • keyko
    Bavilo pred rokmi ked som to cital ako marvelom nepolibeny, o to viac bavilo s odstupom casu znovu, Neil je proste majster svojho remesla. Detailnejsie tu http://www.scifi.sk/spacenews/5446/1602_-_Recenzia.html
  • erik
    Gaiman sa pohral s marvelovským vesmírom, praskol ho na počiatok 17. storočia a vystaval postupne sa rozvíjajúcu drámu, ako sa patrí. Pamätám si, ako som nadšene čítal anglické vydanie a tešil sa, keď mi servíroval niektoré postavy tak, aby sa až do rozhodujúceho okamihu nevedelo, kto je kto. Aj bez hlbokých znalostí všetkých superhrdinov si však pravdepodobne užijete dostatok skvelej zábavy. Zvlášť, keď to nakreslil Andy Kubert á la Wolverine – Origin. Výjavy ako obrázok Angela zaveseného v kobke a najmä pád Phoenix ma dodnes napĺňajú uspokojením z kresby (ehm).

    1602 je pravdepodobne najlepšou knihou celej série UKK.
  • Kazumaki
    Tak konečně mi v rukou přistálo něco, co vybočuje z klasického mainstreamu a osvěžilo to superhrdinskou rutinu všedního vesmíru. Gaiman tady skvěle zapracoval, ale na úrovni je i kresba a hlavně obálky. Zvláště ty ryté.
    Je to uzavřený příběh, který má v rámci Marvelu co nabídnout (proto ani já nebudu spoilerovat), ale rád si přečtu i další minisérie z 1602.
  • kaylin
    Gaiman spojuje historii s legendami a superhrdinským vesmírem a nutno říct, že se mu to daří skutečně umně. Právě v příběhu jsou ale některé prvky, které mi nesedly a které mi trochu kazí dojem, který jsem z knihy měl. Vzhledem ke spoilerům je ale raději nebudu uvádět. Rozhodně to ale není taková vada na kráse, která by "1602" nějak výrazně deklasovala. Tohle je pořád nadprůměrné dílo, na kterém je místy trochu moc vidět, že si Marvel svoje děti - celkem logicky - hlídá. "1602" je i tak nadále jedinečný zážitek. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/09/748-ultimatni-komiksovy-komplet-27-1602.html
  • Murphy722
    Vynikající scénář Gaimana vedl čtenáře postupně za ruku a jak i sám autor řekl, že mnozí netuší jak zaonačil slavné hrdiny Marvelu. Jednoduše tleskám jeho fantasii a smyslu pro výborné drama!
  • baatcha
    Rozkošný počin s chytrým scénářem a chytrou kresbou. A navíc, má ty nej-ú-žas-něj-ší obálky, jaké jsem u komiksu kdy viděl! Trošku škoda je jen to, že narážky na původní anglická jména hrdinů se nutně ztratila v překladu, ale zase nemůžeme mít všechno, že.
  • Mleako
    Skvělej scénář, skvělá kresba, skvělý všechno:)
  • marek zigmund stanko
    v pravdě ultimátní kombinace mých oblíbených žánrů (!) jak kostymního dramatu tak super hrdinů :)
  • Azalin
    Lahůdka.
  • smtxx
14239921
  • Darker
    Darker mecenáš22.5.2019 07:35Marvel 1602
    Já tomu dal nižší hodnocení, protože mi to začalo od půlky skřípat. Vikingové potkali Templáře, ehm, dopluli za nimi do Svaté země, EHM... pak jim dali svůj svatý artefakt (funkční)... proč proboha?... a templaři jej uschovali a hlídali jako svůj největší poklad... cože? to jako psal Gaiman? Ten teda o křesťanství a jeho prvním přikázání asi moc neví.... takže BUCH, a knížka nedočtená letěla do knihovny :)
  • AveRageManCZ
    AveRageManCZ21.5.2019 15:05Marvel 1602
    Snížit hodnocení jen proto, že už to má někdo doma v jiném, horším vydání... WTF???
  • Destiny666
    Destiny66615.5.2019 11:24Marvel 1602
    Já jsem strašně rád že to Crew vydala a že se jim to povedlo. Párkrát už jsem to chtěl koupit předraženě bazarově. A WOLVERINE: STAREJ DOBREJ LOGAN bude můj první Wolverine a asi poslední a i když to bude brož už teď má 5 hvězd :-)
  • louza
    louza13.5.2019 15:00Marvel 1602
    Koukal jsem na to tuhle v knihkupectví a musím říct, že Crwi se finální úprava dost povedla. Skoro jsem měl svrbění koupit si to ještě jednou.
  • Fimi
    Fimi mecenáš27.4.2019 20:33Marvel 1602
    Rozumíš tomu perfektně
  • petrsimcik
    petrsimcik27.4.2019 14:08Marvel 1602
    Rozumím tomu správně tak že WildBear dal tomuhle honosnýmu nádhernýmu vydání o dvě hvězdy míň, protože vyšlo jako druhý a je levnější než první :) Není WildBear náhodou paní Ing. Marta Nováková?
  • louza
    louza18.4.2019 11:38Marvel 1602
    Já WildBearovi rozumím. Kdybych sušil několik těch knih doma v igelitu, taky bych byl naštvanej, že mi kvůli zpropadený crwi, která si to vydá klidně ještě jednou padají akcie. A comicsdb je jeden z mála nástrojů jak tomu můžu učinit přítrž a ovlivnit veřejný mínění nad tou nespravedlností.
  • Zack
    Zack admin15.4.2019 11:01Marvel 1602
    WildBear: Tvuj svobodny nazor v dizkuzi odstranen nebyl, jen byl presunut z hodnoceni do diskuze, kam patri. Prisels o hodnoceni, protoze hodnotis neco jinyho nez comics. Jediny, koho tu vidim kvicet, jsi ty.
    A ted me omluv, jdu si zaplavat v tech hromadach penez, co nam plati vydavatele, abychom mazali spatne hodnoceni jejich comicsu.
  • trudoš
    trudoš admin15.4.2019 09:37Marvel 1602
    Navíc reprodukce ve stánku se suvenýry je za babku, takže proč přeceňovat originál.
  • massilia
    massilia15.4.2019 09:30Marvel 1602
    I já mám svobodný názor říct: Víte Rembrandtova Noční hlídka je pěkný obraz, o tom žádná, ale je trochu drahý. Takže jedna hvězdička mu stačí, taky proto, že jsem ho vlastně ve skutečnosti nikdy neviděl... :D
  • WildBear
    WildBear15.4.2019 09:24Marvel 1602
    Čtyři hvězdy jsem dal tomuhle komiksu, když vyšel u UKK. Byla to moje svobodná vůle, můj názor na který mám právo a zohlednil jsem u něj i moje oblíbené hodnotící kritérium poměr cena/výkon.
    Dvě hvězdy jsem dal tomuhle komiksu, když vyšel teď u Crwe. Byla to moje svobodná vůle, můj názor na který mám právo a opět jsem zohlednil moje oblíbené hodnotící kritérium poměr cena/výkon.
    Odstranění jakéhokoliv svobodného názoru ve volné diskuzi (pokud neporušuje zákon a nikoho neuráží) je ubohost.
    Odstranění svobodného hodnocení umístěného na portál, určený právě pro hodnocení produktů na sto honů smrdí účelovostí.
    Podmínka, podle níž by měl být podmínkou hodnocení na tomto portále pouze nákup komiksu (dokonce snad i nákup veškerých dostupných vydání a mutací hodnoceného komiksu) je absurdní a přispívající Fry ho snad ani nemůže myslet vážně.
    V řadě hodnocení různých komiksů je tady uvedeno, že jejich autor si recenzované dílko rozhodně nekoupí, dal jednu hvězdu a nikdo kvůli tomu nekvičel.
    Docela by mě zajímalo komu jsem tady svojí recenzí nevědomky šáhl na bolavý zoubek.

    Check Six!
    !
  • Fry
    Fry admin15.4.2019 08:32Marvel 1602
    ad. WildBearovo hodnocení: Na základě podezření, že se opravdu jedná o hodnocení pouze za účelem zdiskreditování nového vydání bylo hodnocení odstraněno.
    Pokud se však WildBearovi přestalo 1602 líbit a z původních 4* u UKK verze chce nyní hodnotit 2* má na to plné právo.
    Nicméně by neměl hodnotit verzi, kterou nemá a ani vlastnit nechce, jak sám ve svém příspěvku zmiňuje.
  • Fimi
    Fimi mecenáš15.4.2019 07:57Marvel 1602
    SF za X-Meny též děkuji, X-Meni tu prostě u nás chybí, i kdyby jen solovka Wolverina a vy hned uděláte dva tituly...OML se jistě chytí a pokračování snad bude, slyšel jsem že je to skvělé a jestli je to alespoň z poloviny tak dobré jako Lemiruv Bloodshot Reborn, tak se máme na co těšit
  • Fimi
    Fimi mecenáš14.4.2019 21:10Marvel 1602
    Taky za to děkuji, ještě vydat např hulkovu planetu jako celek a Wolverine zrození a budu šťastný..
  • Scarface
    Scarface14.4.2019 19:48Marvel 1602
    Přiznám se, že tohle mě taky zamrzelo. Jasně, pokud se někomu komiks nelíbí, má právo dát mu málo procent... ale srážet ho na základě toho, že už jednou vyšel? To podle mě o kvalitě díla nic nevypovídá. Jinak, původní komiks je beznadějně vyprodaný - kdyby nebyl, tak ho fakt znova nevydáváme. A cena... bohužel je to fakt špalek a UKK stojí na tom, že jsou dělané v soutisku několika států, takže fakt v obřím nákladu, díky čemuž jsou ceny za tisk pak nižší (a to nemluvíme ani o cenách za podklady a práva). Čemuž nemáme šanci se vyrovnat. Upřímně, sami jsme taky zvědaví, už kvůli dalším věcem (Whedonovi X-Meni), jestli a jak se dá na věci vyšlé v UKK navázat.
  • Fimi
    Fimi mecenáš14.4.2019 19:40Marvel 1602
    Chápu, čili komplex a zhrzelost...já to uvítám jelikož jsem celou Ukk prodal..
  • baatcha
    baatcha14.4.2019 17:01Marvel 1602
    Fimi: Řekl bych, že to znamená: "Nasrali mě, že to vydali tak krátce po UKK, v luxusnější verzi s lepším tiskem a chtějí za to tolik, takže svou nelibost vyjádřím hodnocením."
  • Fimi
    Fimi mecenáš14.4.2019 13:49Marvel 1602
    Wildbear tomu rozumím a chápu ale co to má společného s hodnocením dvěmi hvězdami?
  • WildBear
    WildBear14.4.2019 11:24Marvel 1602
    Kdo nemá UKK (kde kompletnî příběh už jednou vyšel) a chce tenhle komiks mít v češtině,určitě zajásá. Netroufám odhadovat kolik potenciálních kupců tato kritéria splňuje,leč já(a to jsem komiksový sběratel a magor)do toho fakt nejdu. Šestikílo za pár bonusových náčrtků a místo v knihovně zaplněné něčím co už mám,sorry ale ne-e.
  • Scarface
    Scarface14.4.2019 10:16Marvel 1602
    Ano, je to přes 30 stran bonusů. Doslov, ukázky ze scénáře, nákresy postav, rozbor obálek, náčrtky stránek a tak dále.
  • Lenny
    Lenny mecenáš14.4.2019 00:02Marvel 1602
    Komiks v UKK je kompletní, to spíš budou bonusy
  • Carnage
    Carnage13.4.2019 22:22Marvel 1602
    Podle všeho to má o 28 stránek víc, takže asi jo.
  • deefha
    deefha13.4.2019 11:04Marvel 1602
    Liší se tohle vydání nějak oproti UKK verzi? http://comicsdb.cz/comics/5438/ultimatni-komiksovy-komplet-027-1602
Četl/a (74)
ben_bella, binnmode, Blockholm, buscheer, Cabal, calvin10, Caylen-Tor, charvos, DanielT, Darth Raelchi, Destiny666, Doppelganger, Draco nobilis, dvory, Dzoglik, Elnie, farnhajt, Fida, Garp, Goldfinch, Grrr, Hannibal, Hanussen, Hawwwran, Himlik, Hokejový_Svaz, house192, Hugin, Jabba, Jack, japes, jeanbaklajean, jindroush, kadas97, kallenved, Kiwi1902, lacoste, Libča, Lord Baltimore, mackin, Madao, marduk, Matthew, Matthew, Mercurio, MrKulda, Negan, noovakpetr, Onkel 1928, Ozymandias, Paja78, pechna, perak, petad, PKD, radkin, RaptoR, Ruw, schefik, Schimi85cz, Skot, Spacecore, Spike, start05, SteveCZ, Stlucius, Tiba, tom173, Tony TwoDee, VskPrzk, YARYNN, z-e-d, Zbysek2410, zgrywus
(126)
Abe, adam.ra, Alfi, antiimini, ben_bella, Berry669, binnmode, bmc75, burzum, buscheer, Cabal, calvin10, CaptainL, Caylen-Tor, charvos, D.K.Logic, Dali, DanielT, DankoKonik, Darth Raelchi, DEmnoG, Destiny666, DKoscik, Doctor_Sk, Doppelganger, Draco nobilis, dre, dvory, Dzoglik, Elnie, farnhajt, fel68, Fida, Fimi, Flowtek, Goldfinch, gongon44, Hannibal, Hanussen, Hawwwran, hellblazer, herbert, Hokejový_Svaz, Honzin, house192, Hugin, hyba1991, invape, Jabba, Jack, Jáňa, japes, jeanbaklajean, jh666, Johny87, Joshua_T, kadas97, kallenved, kapicka, Karel Sec, karl173, Karolín78, Keenkeen, Kiwi1902, koudak89, lacoste, Libča, maara, Madao, marduk, Matthew, Matthew, Maty48, max brod, Mercurio, merhyx, mikado, Mr. Bobeček, Mr.Plysh, MrKulda, mstefl, Murphy722, Negan, noovakpetr, Onkel 1928, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pechna, petad, PKD, Poseidon1978, puolpm, radkin, RaptoR, Ricarderon, Ruw, schefik, Schimi85cz, seezeethree, Sidi Santini, Skot, slavik38, songoku, Spike, Stara.kryta, start05, SteveCZ, Stlucius, suricattaontheway, symptomatic, syon, tacmud, TenCoJeZbytečnej, Tiba, tom173, tomned, Tony TwoDee, VskPrzk, willis, Wodry, worf, xintax, xnov, Zbysek2410, zgrywus
Chce (19)
Azik2586, barthez, Blacklarch, Cever, Corvus, CSE_AC/DC, deadpool, Dezodoo, dvoracekpetr1, filosh, Fr3d_K, HevyEli, Jonathan Arbuckle, Komiksum, mozzu, nx, Sebastian the wise, Venomslav12stars, Wiw
Shání (5)
Corvus, CSE_AC/DC, DegiCZ, HevyEli, nx