Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Útěky o vlásek! Dávná tajemství vstávají z hrobu! A sázky se pro bratránky Kůstkovic neustále zvyšují.

Život v Údolí není ke Kůstkům ani jejich novým přátelům zrovna laskavý. Lucia se Švandou a Podfou zrádně napadnou krysáci; trojice tak tak vyvázne a vrací se do krčmy U Sudu. A tam netrvá dlouho, než začne Podfa kout své oblíbené pikle.

Na ranči zatím sužují Ferdu s Trnkou podivné sny; a stále podivněji se chová i Babča Ben. V hnutí mysli prozradí prastaré tajemství i nová nebezpečí. Všichni už měli z ranče dávno odejít!

Obsahuje sešity série Bone #12-19 (únor 1994 - červen 1995)
Logo "Kůstek" na obálce vázaného vydání je vytaženo (embos) lesklou červenou barvou.


Scénář
Jeff Smith
Art
Jeff Smith
Barvy
Steve Hamaker
Obálka
Steve Hamaker, Jeff Smith
Lettering
David Horák, Josef Ládek
Překlad
Michael Bronec
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský
Žánry
dobrodružný, fantasy, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7449-679-0 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
150 x 230 mm
Tisk
barevný
Váha
633 g
Stran
192
Cena
349 Kč
Originál
Bone #03: Eyes of the Storm (Scholastic US, 2006)
  • Norri
    Norri mecenáš12.1.2023 22:49Kůstek #03: Oči bouře (barevné vydání)
    Tady se vyprávění mění. Nebudu se opakovat s vychvalováním milé kresby. Ta kresba je pořád stejně pěkná, ale možná mi už lehce zevšedněla. Úžasní jsou už jenom krysáci a červený drak. Začal jsem si všímat některých nesrovnalostí, kterých jsem si předtím nevšímal, anebo tam předtím nebyly. Mám pocit, že se hodně mění kresba Trnky, kdy někdy vypadá už jako teenager a jindy zase jako ještě dítě. Kůstek zase pořád někde něco nechává a nikdo to neřeší. Ona se ta brašna nebo kniha zase objeví, až je bude potřeba. Jsou to drobnosti, ale při čtení mě prostě praštily do bulvy. To důležité je v této knize děj, který nabývá na dramatičnosti a napětí. Ať už jde o útoky krysáků, hádky, anebo o odhalování rodinných tajemství. Přitom je to ale pořád plné humoru. Takového, který děti pochopí, ale zároveň je chytrý a ocení ho i dospělí. Přes všechny výtky musím dát zase maximální hodnocení.
  • CoVseNerdit
    Dětský komiks co si užijí i dospělý. Tento díl je o level temnější, než předchozí díly. Miluju zde humor, budování zápletky je skvěle dávkované, postavy jsou skvěle napsané a májí hned několik vrstev, což dospělý čtenáři ocení. Autor dává čtenářům informace o tomto světě v ideálním množství ve správný čas. Zábavné pasáže střídají napínavé momenty a autor skvěle využívá panely pro nastínění dané situace a scény. Ideální mix humoru/akce/atmosféry/vyprávění. Miluju to!
  • Good Games
    Good Games mecenáš14.10.2020 00:01Kůstek #03: Oči bouře (barevné vydání)
    Kůstek 3: Oči bouře v príbehu prituhuje a už je aj napriek viacerým skvelým vtípkom výrazne temnejší ako predošlé diely. Jeff Smith to píše a aj kreslí s veľkou parádou a je to jednoducho skvelé čítanie pre všetky vekové kategórie. =►Celá recenzia◄=
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.8.2019 21:30Kůstek #03: Oči bouře (barevné vydání)
    Už jsem měl obavy, že to, co nastavila kniha 1 a následně zlehčila kniha 2, bude pokračovat ve stejném duchu a naštěstí se tomu nestalo. Jedeme na jedné pořádné vlně a pouze měníme pozici - jednou jsme nahoře a jednou zase dole. Kůstek 3 je perfektní a naprosto jasně nám servíruje, že prostě sranda už končí a jde do tuhého. Navíc tam máme paralelní příběh s Podfou a dost těžko se věří, že to tam je jen tak nezáměrně na odlehčení hlavní dějové linie. Od počátku je vidět, že univerzum je propracované a promyšlené, pouze ve dvojce jsem na chvíli zaváhal. Na Kůstkovi je ještě další zajímavá věc a to je naprosté splynutí, resp. ztotožnění se s postavami. Každou postavu opravdu prožíváte, a je defacto jedno, zda-li se jedná o Babču Ben nebo o Krysáky. To umí jenom géniové a do toho si to ten borec Jeff Smith i sám maluje. Bohužel, některé lidi asi zklamu, ale B&W verze mi prostě zapadla, kdežto ta barevná je exkluzivní. Nemám co dodat - 6 hvězd :-).
  • karl173
    karl173 mecenáš3.6.2019 19:26Kůstek #03: Oči bouře (barevné vydání)
    Pro mě zatím nejlepší díl. Příběh se prohlubuje a už tu konečně začíná hodně cítit ta epičnost, o které jsem slyšel. Navíc se neskutečně těším na další díl, což u dětského komiksu pro dospělého čtenáře dokazuje jeho výjimečnost, že umí silně oslovit opravdu každého.
  • louza
    Kůstkův příběh temní a nabírá širších kontur. Začíná se odhalovat mocenské pozadí příběhu, ale dojde samozřejmě i na klasické vtípky a legrácky. A zase - underground jako hezký, ale Kůstek v barvě je prostě po všech stránkách boží. Jeden z raritních případu, kdy dodatečný koloring věci výrazně prospěl.
3491
Četl/a (66)
2scha, BadBoy, Benny, Berry669, buscheer, charvos, CoVseNerdit, cyboy, dajik, Dalamar, Darth Raelchi, Deckard, Elizabeth, flipflop, Géba, Georgíno J., Grrr, Hades, Hawwwran, Himlik, house192, invape, japes, jh666, jindroush, kallenved, Kaluž, karl173, kinak, Kouzelnik7, Kraken, Laik, lantan1, Light, Lijem24, Lokusta, maco, Madao, Mamut12, Matthew, mgeralt, Mr. Baboon, mstefl, nejakdivne, Nexis, Norri, NylKasbri, Paldini, pavlosson, petad, Poseidon1978, punisher, schefik, Schirru, SHORTY, SNUFKIN, the.kasztan, trudoš, Tykwer, Václav Mikula, vita, WEAPONE, wolfgang, xflori01, Zbysek2410, zgrywus
(116)
2scha, Awakener, BadBoy, Benny, Berry669, blackJag, bmc75, bourgeois, buscheer, calvin10, charvos, CoVseNerdit, cyboy, Dalamar, Dali, Deckard, Dzoglik, Elizabeth, filemon, Filip123, flipflop, Fox01, Géba, Georgíno J., Glumal, Grrr, Hades, hahahoho, Hawwwran, herrman, Himlik, house192, invape, Jak, japes, Jay-jay, jeanbaklajean, Jestrab2, jh666, jindroush, kadas97, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, Knuckless, Kraken, Laik, Lamahe, lantan1, lifi, Light, Lijem24, listr, Lobok257, Lokusta, maco, Madao, Mamut12, Matio, Matthew, merhyx, mgeralt, Mitak, miuanek, Montiseus, MP, Mr. Baboon, Mr.Plysh, mstefl, Nexis, Noci, Norri, NylKasbri, Olesh, Paldini, pavel, pavlosson, pechna, perper, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, Ricarderon, RicHard. , rockyt, Rumburaq, schefik, Schirru, SHORTY, SkillJam, Skot, SNUFKIN, tacmud, the.kasztan, Tialster, Tony TwoDee, trudoš, tukak, tulipstros, Tykwer, Václav Mikula, VasaX, vita, Vrenn, WEAPONE, willis, Wiruss, wolfgang, xflori01, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zgrywus
Chce (6)
Badgu.y1902, DKoscik, filosh, Final, Goldfinch, Martinb