Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
V této napínavé knize musí králičí ronin spojit síly s mnoha podivnými postavami - a s mnohými se také utkat! Nejdříve jsou to banditi loupící ve vesnici ohrožené záplavami... jejichž důvod ke krádežím otřese i těmi nejotrlejšími. Později přijdou na řadu mytické bytosti, okřídlení komori ninjové a vrátí se také inspektor Ishida, který bude potřebovat Usagiho pomoc při řešení série záhadných úmrtí. Je možné, aby za tím vším opravdu stála kletba Pekelné malby?

Obsahuje sešity série Usagi Yojimbo (Vol. 3) #152-158 (únor 2016 - říjen 2016)

Scénář
Stan Sakai
Art
Stan Sakai
Obálka
Stan Sakai
Lettering
Jakub D. Kočí, Violet Kočí (Lelita, Lelita Kočí, Violet)
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy, historický
ISBN/ISSN
978-80-7449-675-2 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
145 x 205 mm
Tisk
černobílý
Váha
305 g
Stran
192
Cena
249 Kč
Originál
Usagi Yojimbo #31: The Hell Screen (Dark Horse Comics, 2017)
  • VanTom
    VanTom23.11.2022 12:30Usagi Yojimbo #31: Pekelná malba
    První dvě povídky mě snad i mírně zklamaly, přišly mi plytké, navíc s odbytou, až spěšně "nadrásanou" kresbou. Zbytek knihy, zejména titulní trojsešitová detektivka Tajemství pekelné malby, už se ovšem vyšvihl do obvyklého nadprůměru.
  • sedw
    Chtělo by se napsat prostě další Usagi, dát 5 hvězd a jít číst něco dalšího, ale v každém díle je minimálně jeden příběh, který mě dokáže maximálně dostat a přesvědčit o tom, že Sakai se asi nikdy nevyčerpá. V tomto případě šlo o Osud stařešinů, u kterého mi skoro ukápla slza. V paměti mi zůstane i Kazehime a titulní Pekelná malba byla velmi kvalitní detektivní příběh. Slabší mi přišel jen druhý příběh.
  • Delphín
    Delphín18.10.2019 22:35Usagi Yojimbo #31: Pekelná malba
    Dlouho jsem přemýšlel, zda mám s touto sérií začít. Začal jsem a nelituji toho, Stan Sakai umí psát. To je jednoznačně největší plus a důvod, proč se téhle sérií u čtenářů stále vede. Příběhy čtivé a lidské.
  • p3tris
    Já vlastně ani nepotřebuji vědět, jak bude pokračovat hlavní příběh. Sakaiův svět už je plný tolika postav, že si s těmi "malými" zdaleka vystačím. Na scénu se tak znovu dostává pověřenec šóguna inspektor Ishido, kterému Usagi pomáhá vyšetřovat vraždu v chrámu s prokletou pekelnou malbou. S mytologií se seznámíme v povídce o kappách a s japonskou mentalitou díky rituálu Ubasute v "Osudu stařešinů". A já jako pokaždé hltal každou stránku, už po jednatřicáté (nepočítaje speciály), a ani tentokrát se nemohl nabažit.
  • kaylin
    Stan Sakai je pro mě jako přítel, i když jsem ho samozřejmě nikdy neznal. Ale přemýšlím o něm jako o Stanovi, po všech knížkách, které jsem od něj přečetl, což jsou všechny, které vyšly česky, je to prostě starý známý, u kterého vím, že mě každou svou knihou dostane, že mě ohromí, že mě oslní. A nejinak je tomu v případě knihy "Usagi Yojimbo 31: Pekelná malba". Jasně, byl bych rád, kdyby před námi dál rostl hlavní příběh, kdyby se posouval, vyvíjel. Ale je jasné, že ten by nemohl růst donekonečna. A tak Stan volí raději kratší epizody, které posouvají Usagiho spíše v prostoru než v ději samotném. Ale i ty krátké epizody vás dovedou rozebrat, protože Stan skvěle pracuje jak s postavami, tak s vyprávěním a jeho formami nebo s emocemi. Pokud byste si měli vybrat jedinou komiksovou sérii, kterou číst, asi bych vám doporučil právě sérii "Usagi Yojimbo". Ani jednou mě nezklamala.
  • Doppelganger
    Doppelganger8.4.2019 11:09Usagi Yojimbo #31: Pekelná malba
    Motivem spojujícím příběhy v této knize je, že nic a nikdo není takový, jak vypadá. Příšery nemusí být zlé, ninjové nemusí být nelítostní zabijáci, malby nejsou jen ozdoby a staří lidé nejsou slabí a bezmocní, takže bychom neměli dát na naše očekávání.
    Naopak série Usagi Yojimbo je pořád stejná a před čtením každého dalšího dílu přesně vím, co mě čeká. Toto však neberu jako výtku, ale spíš jako záruku kvalitního počtení.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.4.2019 10:20Usagi Yojimbo #31: Pekelná malba
    Já bych byl skoro i kritický (Sakai se opakuje), ale když ono se to nakonec čte tak moc hezky. Sakai umí podávat své povídky s neuvěřitelně laskavou a lidskou tváří.

    Celkový dojem: 90%
  • cyboy
    cyboy mecenáš29.3.2019 19:35Usagi Yojimbo #31: Pekelná malba
    Ja si budu stat za komentarem k minulemu a predminulemu dilu, i kdyz se mi tenhle dil libil o trosicku vic.
    75%
  • louza
    Po dvou vynikajících v sérii dosud neviděných knihách opět propad do pouhého nadprůměru. Úvodní povídka s kappou je úplně tristní, střet s netopýřími ninji trochu hne po sakaiovsku srdíčkem, ale osud starců už moc ne. Titulní půl knihy zabírající vyšetřování v chrámu po boku inspektora Ishidy je fajn, ale už jsme také četli. A ne, Sakai opravdu ani tady nechce pokračovat v linii, kterou opustil před dvaceti knihami (lety). Dokud opět nezačne, nezačnu já hodnotit plným počtem. Leda by musel přijít s něčím opravdu echtovním, jako posledně.
16161
Četl/a (53)
binnmode, Bonpar, calvin10, Černá Krysa, charvos, Const.ex, cyboy, Darker, davidek, Deckard, Delphín, Doppelganger, Fox01, Franta z Čokolády, Georgíno J., Grrr, Hanussen, hromotlk, invape, James, jankie, japes, jiskra, kaylin, Keno, lantan1, Light, Masinfira, mgeralt, mstefl, NecRoman, Nexis, Noci, oleav, p3tris, Paldini, petrSF, Poseidon1978, Scaleo1, sedw, seneke, start05, the.kasztan, Ukko, VanTom, VasaX, Wasps, yardaformi, YARYNN, Yefery, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(119)
81splinter, Alfi, anka, arnecht, autokineton, Awakener, Azbest, BadBoy, binnmode, blackJag, Bob, Calvin Klein, calvin10, Černá Krysa, charvos, cobe, Const.ex, cyboy, Dali, Darker, davidek, Deckard, Delphín, DEmnoG, disclose, doophy, Doppelganger, erik, faster86, fel68, Final, Fox01, Franta z Čokolády, Georgíno J., GORERATED, Grrr, hahahoho, Hanussen, herbert, hromotlk, hypermlok, invape, Jak, James, jankie, japes, jerry67, jiskra, Joshua_T, Kabukiman, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, lantan1, Lenny, lifi, Light, listr, Lobok257, maara, Mamut12, Marvin, Masinfira, mcleek, mgeralt, Mikei, Mitak, moiqpiom, mstefl, NecRoman, Nexis, Noci, o2t2, OldaB, oleav, p3tris, Paldini, pavel, pavouk, pechna, petrSF, pk123x, Poseidon1978, Ruw, Saran, Scaleo1, sedw, seneke, Skot, sleepless, slothest, start05, tacmud, Tarka Daal, The Genius, the.kasztan, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, VanTom, VasaX, vranakx, Wasps, willis, Wiruss, xintax, yardaformi, Yaromil, YARYNN, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zgrywus, zlejzmrd
Chce (15)
afri, Askalon, barthez, bobo666_2005, burzum, deadpool, DracoAn, Fida, Iggy Pop, Kapis, Lojza, Maty48, monty.cl, Nightmare, raimi
Shání (3)
afri, Al0f0k, Nightmare